Trinnet til ungen arrangerer 17. mai og vi må ha med noe som FAU kan selges. Det kommer, for å si det mildt, ekstremt ubeleilig, mannen har disputas dagen før, derfor kan vi ikke bruke kvelden den 16., og ungen har omgangssyke nå, noe som betyr at å lage noe i dag eller i morgen, som var den opprinnelige planen, må utgå. :dåne:
Har dere noen tips til noe jeg kan lage på morgenen på 17. mai? Evt. noe jeg kan kjøpe? Det er irrelevant om det er mat-mat eller kake-mat.
Gele. Plastglass, kjøpe 2-3 pakker gele alt ettersom, fylle dem halvfulle, sende med en dunk vaniljesaus.
Jeg skal lage noen stripete geleglass tenkte jeg (røde og blå), men ensfarget fungerer jo også veldig fint.
Dette er enkelt og også veldig hygienisk ift omgangssyke hjemme. Hm, ok, det kan ikke lages den 17. om morgenen, men det kan faktisk lages i morgen selv om man har omgangssyke i hus, mener jeg. Bare vask hendene før man tar i plastglassene.
Fruktfat kanskje? Gjøre det litt enkelt, dele epler og pærer i fire, bananer i tre, vaske druer, strø over en Twistpose og noen physalis. Det behøver ikke være fancy oppskjæring.
Litt vanskelig når det skal selges kanskje? Men beger med fruktbiter og litt sjokolade (daimkuler eller lignende), kanskje toppet med krem (fra sprayboks) og litt sjokolade- eller jordbærsaus (ferdig fra isdisken) blir veldig festfint og fristende.
Jeg må innrømme jeg synes det er veldig uhygienisk å skulle skjære fruktbiter når det har vært omgangssyke i huset :sparke: . Dersom man selv skulle komme til å bli syk rett etterpå, er det nesten garantert at det henger smitte med eplebitene på et vis.
Der finnes også vårruller som er en slager på diverse kurvfester, kan sikkert også selges, men må varmes før servering da. Man kan også kjøpe ferdige pizzasnurrer som tåler bedre å være halvlunkne.
Kan du alliere deg med noen av de andre foreldrene i klassen og si at dere tar dobbelt opp neste gang?
Jeg hadde kjøpt en kake fra frysedisken og tint i kjøleskapet natt til 17. Hvis du føler at det er kjipt med kjøpekake, kan du bare strø litt melis over og klemme den litt skjev i kantene før servering. :glis:
Slår et slag for saltstenger i (bio-)beger. Det er billig, det er mange barn som liker det, lett å dele ved et bord, og varer lenge dersom det ikke selges tomt.
Kjøpe noe ferdig, ja. Som dere ikke trenger å ta i før levering.
Ellers må jeg innrømme at jeg glatt hadde droppet å levere mitt bidrag i en slik situasjon. For en gangs skyld. Til glede for både deg og andre. Det er over hodet ikke sikkert at smitten er borte i hjemmet deres og ingen ønsker å kjøpe seg en omgangssyke.
Har skolen fryseboks? Mye tilbud på is nå, men dere skal kanskje selge is uansett?
Mine to liker forresten godt mellombarene som selges på Kiwi og Spar. Tror de er av merket Eldorado. Det er ikke noe de får ofte, så stas. En tipakning koster 20 kr. Kjøp noen pakker av dem. Hver bar er pakket i plast. Mer hygienisk får du det ikke.
Hmm, ja, dette er et poeng. Hvor lenge bør vi har vært friske, tenker du/dere? Mannen og jeg var syke først, ungen kastet opp sist mandag morges, og var hjemme i dag bare fordi han var veldig slapp og redd for å kaste opp. Han er veldig frisk nå, og mannen holder på med kloring av kjøkkenet.
På grunn av nevnte disputas, har vi allerede sluppet unna alt det andre styret med organisering, så er veldig lite gira på å legge enda mer arbeid over på noen andre.
Blir de ikke smeltet og ekle veldig fort, spesielt om det er over 20 grader? Dette foregår i skolegården.
Jeg har vært foreldreløs siden 2006, ellers er jeg enig i at dette er et veldig godt tips. Jeg tror svigermor er mindre mottakelig for slikt, selv om hun til vanlig er veldig hjelpsom. :knegg:
Det er en sjokoladekake i frysedisken som er helt ok, og passe stor. Har brukt den til gjester selv, når det sto på. Mener jeg har kjøpt en på Meny som også er allergivennlig av noe slag, men her er ihvertfall en fra Rema1000:
Kjøp den frosne langpannesjokoladekaka fra Rema. Den er god, har konsistens som hjemmelagd og sparer deg for masse bekymringer. Pynt med sånne. På lager hos flere butikker i Oslo.
Coop Extra hadde små bløtkaker til 49 kr. Jeg har spist de før, de er gode. De hadde også noen ganske store sjokoladekaker som så gode ut (i frysedisken) Coop Mega eller er det Meny har også store sjokoladekaker og andre varianter. Vår Coop Mega har også en stor disk med ferske kaker, både bløtkake, mandelkake og sjokoladekaken. Sjokoladekaken har vi hatt i hus mange ganger, god og fint pyntet, kommer i plasteske, praktisk å ta med seg.
Min bror hadde bursdag i påsken. Min svigerinne hadde bakt en kake, men de hadde også kjøpt en på Kiwi. Den var rund og nydelig pyntet til påske og var utrolig god. Vil tro de kanskje har tilsvarende kaker nå til 17.mai. Min lokale Eurospar butikk har en nokså lik kake.
Hos oss selger de de sånne sure godteri, brede plater tredd på pinne. Hva heter de da? Bredere enn lisser. De går først av alle bestandig. Jeg tror de er kjøpt ferdig, men man kan vel tre hva som helst av skum og gelegodteri på sånne spisse trepinner? Seigmenn også.
Kan melde om at de ikke er kjøpt ferdig, gitt. Lages på dugnad (og etter å ha sittet i to-tre timer og tredd godteri på spyd har man ikke så innmari lyst på det). Men ja, godteri på trepinner er strålende greier. Eller småbiter av (ferdig) brownie, marshmallows og jordbær på trespyd.
Det siste der tenkte jeg å ha med til kakesalget i skolegården på 17.mai. Men med "hjemmelaget" (som i pose-) brownies. Hadde det i en bursdag en gang, og det var veldig populært. Små brownies, marshmallows, jordbær og blåbær. Men det er ikke det som går fortest å ordne til akkurat.
:eek: Med to barn på cha har jeg aldri blitt plukket ut til å være eller gjøre noe i hallen! :highfive: Men det ene året var jeg fritatt fra listene pga at jeg satt i korpsstyret og var med bussen til byen og sånt.