Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17. mai-middag: Tips til gryte eller annet som kan lages dagen før?

#1

Bluen sa for siden:

Er det noen som har oppskrift på en gryterett (gjerne med oksekjøtt) som med fordel kan lages ferdig dagen før servering? Jeg har prøvd meg på noen stroganoff-liknende varianter tidligere uten særlig stort hell.


#2

IOA sa for siden:

Jeg har laget brun lapskaus.


#3

My sa for siden:

Her ville jeg ha laget tradisjonell viltgryte, rett og slett fordi vi har mye hjortekjøtt i fryseren. Surret kjøtt, løk, sopp og diverse krydder, og hatt oppi buljong/fond. Rømme/fløte ville jeg tilsatt samme dag som det skulle serveres, i forbindelse med oppvarming, for å være sikker på at det ikke surnet. Tradisjonelt tilbehør, som poteter, rosenkål, brokkoli, gulrot, flatbrød og tyttebærsyltetøy.

Hvis ikke hadde jeg glatt servert sodd, bare kjøpt frossen bøtte, og kokt poteter og gulrot mens denne ble varmet opp. Men det er kanskje bare i Trøndelag at det regnes som festmat?

Her er det meldt varmt og fint vær, og siden det er "luksus" på disse kanter så har vi bestemt oss for å grille.


#4

Millen sa for siden:

Lapskaus med flatbrød til.



#6

løve70 sa for siden:

Chili con carne kan fint lages dagen før.


#7

Tjorven sa for siden:

Det var et strålende forslag.


#8

Turban Smukk sa for siden:

Min standard med oksekjøtt er boeuf bourguignon, den blir best dagen etter. Men så er det potetmosen da.


#9

Bluen sa for siden:

Chili con carne er et godt forslag, men det er typisk hverdagsmat hos oss - og den ene ungen er ikke så glad i det. Får Google oppskrifter på boeuf bourguignon, kanskje - det høres godt ut. Det finnes en frossen potetmosbase som er veldig lettvinn og ganske god.



#11

Bluen sa for siden:

Det er også et godt forslag - som jeg selv har sørget for å "bruke opp", egentlig, gjennom snart 30 år. :flau:


#12

GinaK sa for siden:

Du må google Jools favorittgryte. Jamie Oliver sin oppskrift. Jeg har skrevet om den før her og har hermet etter en herinne som stadig lager den og har lagt det ut på middagstråden. Lurer på om nicket er Thelma/Mathilde eller noe liknende...

Stek kjøttet, legg til side, strø hvetemel over (dette blir til flott lettvindt saus når væsken kommer oppi) ha oppi poteter og rotgrønnskaer ++samt buljong/fond og en halv flaske rødvin. Se an væskemengden..
Kok opp og sett inn i ovenen i 3-4 timer. Ferdig. NAM. Potetmos er deilig til.


#13

Turban Smukk sa for siden:

Du skulle gjerne fått min oppskrift på BB, men jeg husker rett og slett ikke hvilken jeg pleier å bruke. Jeg slumper gjerne litt. Det ligger imidlertid et hav av oppskrifter på nett, så hvis du leser et par-tre ser du fort at det er relativt små variasjoner over samme tema. Jeg lar min putre på komfyren noen timer, andre lager den i ovn.

Tips: det skal være en del småløk i og disse går fort i oppløsning, så det kan være lurt å ha noen/alle oppi samme dag hvis du har tid til å la den putre litt da også. Ferdig potetmos har jeg ikke prøvd, men det blir helt sikkert bra. Brød eller bare kokte mandelpoteter går også bra.



#15

Matilda sa for siden:

Eller Matilda kan sende Bluen bilde av oppskrifta, hvis hun vil ha. :glis:

Jeg skulle til å foreslå akkurat den - det er en av yndlingsrettene mine. Det er helt unødvendig å steike kjøttet på forhånd, forresten. Ingen vits i å lage seg mer jobb enn man må.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.