Jeg kjøpte en hel kylling med siste forbruksdato i dag. Den luktet vondt da jeg tok den ut av pakken, men ikke sånn at jeg brakk meg. Men virkelig ikke bra!
Jeg hadde ikke lyst til å kaste over to kg kjøtt i søpla, og uansett hadde jeg litt dårlig tid, så jeg fikk den inn i ovnen, og nå har den godgjort seg der en stund.
Men jeg er bekymret. Var egentlig kyllingen litt "på tur"? I ettertid (selvsagt :rolleyes:) sjekket jeg litt på nettet, og så at det anbefales å la kyllingen få stå på kjøkkenbenken i kanskje 10 minutter. Hvis lukten da er mye mindre/borte, så er det OK. Men jeg hadde som sagt litt dårlig tid. Og nå lukter det jo fortreffelig.
Samtidig ligger det ikke helt inne i planene mine å bli matforgiftet nå like før 17. mai. Bør jeg være bekymret? Er det noen ting jeg kan se etter nå, når kyllingen snart er ferdig?
Jeg synes det er forskjell på "akkurat åpnet kylling fra pakken"-vond lukt og bedervet-vond lukt. Når den lukter vondt-vondt, så hadde jeg kastet. Kylling er ikke noe jeg tar sjanse med i hvert fall. Sikkert ikke svaret du ønsker men :knegg:
:knegg: Jeg har kastet mye kylling opp gjennom tiden. Samtidig er det for galt å kaste mat om den ikke egentlig er dårlig. Hvor raskt blir man eventuelt syk? :gruble: Vil det være over til kl. 08 på fredag?
Jeg er ganske tøff på å ikke kaste mat, men kylling er jeg skeptisk til. Men jeg ville smakt på den. Jeg får helt sånn rar opplevelse om jeg prøver å spise dårlig mat. Så jeg tipper du vil smake det.
Jeg blir alltid ekstra usikker når jeg først har begynt å lure på om mat er dårlig. Så jeg testet, og syns det smakte OK. Så lot jeg min lukt- og smakekstreme datter få en bit (selvsagt uten å fortelle om min mistanke), og hun syns det var kjempegodt og ville ha mer. Så nå har vi spist ganske mye kylling begge to.
Det har gått rundt en time nå. Kjenner enn så lenge ikke noe, men er bekymret for alt jeg merker fra magens side. :knegg: Det er vel fra nå av og ca tre timer framover at sannsynligheten er størst for å eventuelt oppdage noe. Jeg er optimistisk! :)
Kyllingen trenger litt normal luft ofte. Og den litt rare lukten skal forsvinne etter 5-10 minutter om kyllingen er god. Ev. skyll den først, den får litt funny lukt av CO2 i forbindelse med pakking.
Lukter det ikke godt etter den tid, så er det jo ikke rett...
Hørte en gang at om kyllingen lukter promp, så er det normal og greit. Lukter den bæsj, så må du vurdere revurdere om den kan brukes... :D
Takk for omsorgen, Bluen! Det er sørenta meg bare såvidt! Det er godt vi har flere toalett (og bøtter!!!) i huset, for denne runden her unner jeg ikke min verste fiende!
Bare kødda! :knegg: Det gikk helt fint med oss alle sammen. Jeg fikk til og med mannen min, som ikke er så veldig glad i kylling, til å spise en del. Fortalte ham selvsagt ikke om mine kvaler før etter at han hadde spist. (Skal vi være sjuke skal vi være det alle sammen.)
Varmet opp restene i steikepanna i dag tidlig. Alle tre spiste. Ingen ble dårlige.
For en huskeregler. :knegg: Jeg er (dessverre?) ikke sertifisert til å skille mellom alle typer prompelukt og alle typer bæsjelukt. Kanskje et kurs hos Vinmonopolet kunne hjulpet? :gruble:
Bra dere overlevde. :jupp: Jeg har vært borti dårlig kjøtt,og det var virkelig ingen tvil om at det var uspiselig. Det var grønnlig i fargen og luktet forjævlig. :kvalm: Men det var okse. Vet ikke om kylling oppfører seg annerledes?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.