Ok, den pyntes med fondant da, men sukkerbrød så mer klassisk marsipankake.
Jeg tenkte kanskje jeg skulle teste ut pavlovakremen. For jeg skal ha vaniljekrem og vanlig krem blandet (det pleier jeg ihvertfall å ha). Men hva med f.eks. bringebærmousse eller bringebærkrem? Jeg er mer glad i bringebær i kaken enn jordbær. Tidligere har jeg brukt bringebærsyltetøy, men føler ikke det er optimalt.
Hva bruker du? Hva er deilig? Hva er ikke godt?
Smørkrem under fondanten for å få den så smud som mulig, ja?
Bringebærkrem er veldig godt, gjerne kombinert med vaniljekrem og valnøtter. (Hvis en kan ha nøtter). Godt med noe som ikke er mykt, så hakket sjokolade går også an. Syns også friske jordbær er bra. Det som ikke funker for meg er banan og søtt ferdigkjøpt syltetøy.
Ja. :) Eller så går det jo an med bringebær rørt med litt sukker som legges som et eget lag oppå vaniljekrem eller fløtekrem. Det er også godt å legge et sånt lag oppå bringebærkremen syns jeg, for litt ekstra friskhet.
Burde jeg ikke blande vaniljekrem og krem? Tenkte som sagt å teste ut pavlovakremen, men det er kanskje godt å ikke blande også?
Dette er i tillegg til bringebærkremen tenker jeg altså.
Å smøre snittflaten på bunnen med syltetøy gir litt ekstra sting til smaken.
Jeg synes også det er godt med ulike teksturer i fyllet. Etter min smak er det mer spennende når krem og vaniljekrem ikke blandes, men legges lagvis.
Det er gode forslag over her på smaker, men jeg drister meg til å foreslå enten ferskensyltetøy eller appelsinmarmelade (bruker du ferdig kjøpt anbefaler jeg litt sitron eller lime i)og krokan.
Takk for tips! Ja, ulike teksturer er jeg enig i er fint. Da tror jeg jeg skal vurdere å ikke blande vaniljekrem og krem. Tror jeg kanskje har gjort det litt fordi vaniljekremen er litt tung å jobbe med også.
Enig med Nextlife i at det er godt med syltetøy på snittflaten. Foretrekker syltetøy med minimum 60 % bær. Noras «hjemmelagde» er godt. Bruker lite dynking av bunnen når jeg har syltetøy. Men sukkerbrød trenger fukt, enten man dynker eller ikke. Kan godt være fruktjuice, feks. Noen dynker med alkohol av ulik sort, men da bør man være litt forsiktig, bare litt forsiktig med en skje. Kjenner en som dynker så kaka nærmest dunster alkohol, det er ikke godt.
Et slikt syltetøylag er også pent når man skjærer, så det blir litt farge. Gjerne hele bær i et kremlag i tillegg (ha på pisket krem, så bær, de vil presses ned i kremen.)
Fondant er jo kjempesøtt, så noe friskt som bringebær er en god idé.
Er det Piano pavlovakrem du tenker på, Izzy? Den nye som det har vært reklamert for? Ikke gjør det. Den er lettvinn. Men den smaker syntetisk høgg, og er alt for søt. Vaniljekrem og ekte fløtekrem smaker mye mye bedre. Jeg testet på 17 mai. Det forsvant, men jeg tror ikke jeg hadde verdens vanskeligste publikum.
Sånn cream fix fra Dr Oetker brukte jeg alltid i Tyskland og den funker som bare det. Har savnet den skikkelig her etter at vi flyttet tilbake, men bedre sendt enn aldri. :-D Det må imidlertid legges til at av en eller annen grunn synes jeg at fløtenkremen i Norge blir stivere uten fix enn det den ble i Tyskland. Er nok noe med kyrne her i landet. :nemlig: Men likevel slår ingenting krem med fix!! Og den gir ingen smak i tilfelle noen lurte på det.
Lemon curd var et veldig godt forslag! Kjøper dere det eller lager det? Har bare kjøpt den på Perch's, og det blir en dyr kake i så fall :knegg:
Cream fix kjøpes på Obs og Mega ser jeg på reklamen. Hehe, two peas in a pod tydelig, Palmen :knegg:
Supert med erfaring, liefje. Da skal jeg sannelig få tak i det.
Takk for tips! Det virket jo egentlig veldig enkelt å lage lemon curd så da tror jeg egentlig jeg prøver meg på det. Dette blir stas! Litt risky å lage en konfirmasjonskake med helt nye smaker - tenk hvis den ikke blir god :skremt: - men joda, neida, det må vel bli bra... :nemlig:
Jeg ville hatt mest mulig hele bær i kremen, så ikke mose for mye. Også ville jeg hatt vaniljekrem og lemon curd. Hvis du skal dele kaka i 2 kan du legge vaniljekrem, så lemon curd (eller motsatt om lemon curden er litt tykk), så et nytt lag kake, og krem+ bringebær øverst. Kremen er sannsynligvis den som tåler minst vekt, derfor den i den øverste delen av kaka.