Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bør jeg ha i marsipankaken?

#1

IzziCreo sa for siden:

Ok, den pyntes med fondant da, men sukkerbrød så mer klassisk marsipankake.

Jeg tenkte kanskje jeg skulle teste ut pavlovakremen. For jeg skal ha vaniljekrem og vanlig krem blandet (det pleier jeg ihvertfall å ha). Men hva med f.eks. bringebærmousse eller bringebærkrem? Jeg er mer glad i bringebær i kaken enn jordbær. Tidligere har jeg brukt bringebærsyltetøy, men føler ikke det er optimalt.

Hva bruker du? Hva er deilig? Hva er ikke godt?

Smørkrem under fondanten for å få den så smud som mulig, ja?

Nøtter er no go.


#2

oslo78 sa for siden:

Bringebær og sjokoladebiter!


#3

Filifjonka sa for siden:

Bringebærkrem er veldig godt, gjerne kombinert med vaniljekrem og valnøtter. (Hvis en kan ha nøtter). Godt med noe som ikke er mykt, så hakket sjokolade går også an. Syns også friske jordbær er bra. Det som ikke funker for meg er banan og søtt ferdigkjøpt syltetøy.


#4

IzziCreo sa for siden:

Som i hele bringebær? Frosne eller friske?

Jeg er sær og blander ikke sjokolade med frukt og bær :niks:


#5

IzziCreo sa for siden:

Tips til bringebærkrem eller er det liksom akkurat som moltekrem - bær vendt i krem? :måinnmeddessertskje:


#6

Filifjonka sa for siden:

Ja. :) Eller så går det jo an med bringebær rørt med litt sukker som legges som et eget lag oppå vaniljekrem eller fløtekrem. Det er også godt å legge et sånt lag oppå bringebærkremen syns jeg, for litt ekstra friskhet.


#7

IzziCreo sa for siden:

Høres deilig ut!

Burde jeg ikke blande vaniljekrem og krem? Tenkte som sagt å teste ut pavlovakremen, men det er kanskje godt å ikke blande også?
Dette er i tillegg til bringebærkremen tenker jeg altså.


#8

millact sa for siden:

Ja! Slik lager Dampbageriet kaken om man ber om det. Kjempegodt!


#9

oslo78 sa for siden:

Hele bringebær rørt med litt sukker.


#10

Kiwi sa for siden:

Jeg synes hakkede valnøtter er godt blandet i kremen.


#11

Nextlife sa for siden:

Å smøre snittflaten på bunnen med syltetøy gir litt ekstra sting til smaken.
Jeg synes også det er godt med ulike teksturer i fyllet. Etter min smak er det mer spennende når krem og vaniljekrem ikke blandes, men legges lagvis.
Det er gode forslag over her på smaker, men jeg drister meg til å foreslå enten ferskensyltetøy eller appelsinmarmelade (bruker du ferdig kjøpt anbefaler jeg litt sitron eller lime i)og krokan.


#12

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips! Ja, ulike teksturer er jeg enig i er fint. Da tror jeg jeg skal vurdere å ikke blande vaniljekrem og krem. Tror jeg kanskje har gjort det litt fordi vaniljekremen er litt tung å jobbe med også.


#13

veobra sa for siden:

Jeg liker godt ett lag vaniljekrem, gjerne blandet med krem, og ett lag med bringebær. Bringebærene blander jeg med krem.


#14

Charlie sa for siden:

Enig med Nextlife i at det er godt med syltetøy på snittflaten. Foretrekker syltetøy med minimum 60 % bær. Noras «hjemmelagde» er godt. Bruker lite dynking av bunnen når jeg har syltetøy. Men sukkerbrød trenger fukt, enten man dynker eller ikke. Kan godt være fruktjuice, feks. Noen dynker med alkohol av ulik sort, men da bør man være litt forsiktig, bare litt forsiktig med en skje. Kjenner en som dynker så kaka nærmest dunster alkohol, det er ikke godt.

Et slikt syltetøylag er også pent når man skjærer, så det blir litt farge. Gjerne hele bær i et kremlag i tillegg (ha på pisket krem, så bær, de vil presses ned i kremen.)

Fondant er jo kjempesøtt, så noe friskt som bringebær er en god idé.


#15

Palmen sa for siden:

Er det Piano pavlovakrem du tenker på, Izzy? Den nye som det har vært reklamert for? Ikke gjør det. Den er lettvinn. Men den smaker syntetisk høgg, og er alt for søt. Vaniljekrem og ekte fløtekrem smaker mye mye bedre. Jeg testet på 17 mai. Det forsvant, men jeg tror ikke jeg hadde verdens vanskeligste publikum.


#16

IzziCreo sa for siden:

Ja, det var den jeg tenkte på. Takk for advarselen. Da skal jeg ikke teste den ut. Det blir krem og vaniljekrem hver for seg :nemlig:

Tenkte jeg skulle teste ut den cream fix fra Dr Oetker slik at kremen holder seg litt bedre. Noen med erfaring?


#17

Erica sa for siden:

Jeg syns lemon curd, vaniljekrem og bringebær er godt.


#18

Palmen sa for siden:

Haha, den fra Dr Oetker tenkte jeg også å teste ut, men fikk ikke tak i den. :knegg:

Jeg lagde for øvrig en pavlova med Piano-kremen, og den andre lagde jeg med lemoncurd og fløtekrem. Den ble utrolig god!


#19

liefje sa for siden:

Sånn cream fix fra Dr Oetker brukte jeg alltid i Tyskland og den funker som bare det. Har savnet den skikkelig her etter at vi flyttet tilbake, men bedre sendt enn aldri. :-D Det må imidlertid legges til at av en eller annen grunn synes jeg at fløtenkremen i Norge blir stivere uten fix enn det den ble i Tyskland. Er nok noe med kyrne her i landet. :nemlig: Men likevel slår ingenting krem med fix!! Og den gir ingen smak i tilfelle noen lurte på det.


#20

IzziCreo sa for siden:

Lemon curd var et veldig godt forslag! Kjøper dere det eller lager det? Har bare kjøpt den på Perch's, og det blir en dyr kake i så fall :knegg:

Cream fix kjøpes på Obs og Mega ser jeg på reklamen. Hehe, two peas in a pod tydelig, Palmen :knegg:
Supert med erfaring, liefje. Da skal jeg sannelig få tak i det.


#21

Palmen sa for siden:

Jeg kjøpte et glass lemoncurd på meny rett før helgen, det kostet ca 60kr. Brukte ca halve glasset til en liten boks fløte, kunne godt brukt mer.


#22

safran sa for siden:

Hjemmelaget lemoncurd er mye bedre! Har prøvd denne, og byttet ut sukkeret med sukrin gold. Det ble veldig godt!


#23

Erica sa for siden:

Jeg syns kjøpe-lemoncurd er for stiv og slett ikke like god som hjemmelaget. Dette er en av de tingene jeg tror det er stor forskjell på å lage selv.


#24

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips! Det virket jo egentlig veldig enkelt å lage lemon curd så da tror jeg egentlig jeg prøver meg på det. Dette blir stas! Litt risky å lage en konfirmasjonskake med helt nye smaker - tenk hvis den ikke blir god :skremt: - men joda, neida, det må vel bli bra... :nemlig:


#25

IzziCreo sa for siden:

Ok. Da har jeg lemon curd, friske bringebær, krem med cream fix og spørsmålet er om jeg skal ha et lag med vaniljekrem også.

Jeg elsker jo vanilje, men trenger kaken det?

Jeg rører de friske bringebærene med kremen. Skal de røres forsiktig slik at de ikke moses eller er det best om de moses litt eller mye?


#26

Erica sa for siden:

Jeg ville hatt mest mulig hele bær i kremen, så ikke mose for mye. Også ville jeg hatt vaniljekrem og lemon curd. Hvis du skal dele kaka i 2 kan du legge vaniljekrem, så lemon curd (eller motsatt om lemon curden er litt tykk), så et nytt lag kake, og krem+ bringebær øverst. Kremen er sannsynligvis den som tåler minst vekt, derfor den i den øverste delen av kaka.


#27

Frøy sa for siden:

Vær obs på at fondant reagere med krem og begynner å renne.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.