Mange av de japanske dessertene er basert på typ ris, bønner osv. Som er eksotisk nok, men kanskje ikke like "dessert" for alle nordmenn. I ditt tilfelle ville jeg kanskje gått for noe som er veldig populært i Japan, og samtidig tilfredsstiller norsk definisjon av "dessert". For eksempel er crepes populært, men med ørtogførti fyll-muligheter, is er pop, man kan også få servert f.eks. kaffe-gele, som kanskje kan være både spesielt nok og godt nok.
Jeg hadde gått på Neo Tokyo og kjøpt en masse Pocky i ulike smaker (kjekspinner dyppet i sjokolade, veldig gode), noen "lag-ditt-eget-gelegodteri-som-ser-ut-som-sushi"-kits (vonde, men gøy), og forskjellig annet av snackset de har der. Om du stikker innom den japanske sjappa på Streetfood Oslo tror jeg muligens de har sånne fiskeformede kaker med rødt bønnefyll. Sikkert aller best ferske, men holder nok litt også kan du varme dem opp i mikroen.
De er jo veldig glad i sånne fruktsalatdesserter i Japan også. Sånne i fine dessertglass med lekkert oppskåret frukt og krem. Ellers kan du jo se på denne for inspirasjon www.netflix.com/title/80175348