Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dessert til japansk-ish middag

#1

Palmen sa for siden:

Skal ha en uformell jobbmiddag hjemme på torsdag, der temaet blir "Japansk-ish", det vil si gyoza, sashimi, kyllingspyd av noe slag og en dessert.

Har noen tips til gode asiatiske eller helst japanske desserter som jeg kan lage i forkant? Resten av middagen skal vi lage sammen.


#2

millact sa for siden:

Meny har fått en egen disk med noe slags japansk mochi is. Har du sjekket ut den?


#3

Charlie sa for siden:

Mange av de japanske dessertene er basert på typ ris, bønner osv. Som er eksotisk nok, men kanskje ikke like "dessert" for alle nordmenn. I ditt tilfelle ville jeg kanskje gått for noe som er veldig populært i Japan, og samtidig tilfredsstiller norsk definisjon av "dessert". For eksempel er crepes populært, men med ørtogførti fyll-muligheter, is er pop, man kan også få servert f.eks. kaffe-gele, som kanskje kan være både spesielt nok og godt nok.

www.japanesecooking101.com/coffee-jelly-recipe/


#4

Palmen sa for siden:

Jepp. Den er vond. :knegg:


#5

IzziCreo sa for siden:

Hva med japansk ostekake? Den har jo gått sin seiersgang på Insta og SoMe. Har ikke smakt den selv, så kan ikke si noe om smaken dessverre.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde gått på Neo Tokyo og kjøpt en masse Pocky i ulike smaker (kjekspinner dyppet i sjokolade, veldig gode), noen "lag-ditt-eget-gelegodteri-som-ser-ut-som-sushi"-kits (vonde, men gøy), og forskjellig annet av snackset de har der. Om du stikker innom den japanske sjappa på Streetfood Oslo tror jeg muligens de har sånne fiskeformede kaker med rødt bønnefyll. Sikkert aller best ferske, men holder nok litt også kan du varme dem opp i mikroen.#8

zinatara sa for siden:

De er jo veldig glad i sånne fruktsalatdesserter i Japan også. Sånne i fine dessertglass med lekkert oppskåret frukt og krem. Ellers kan du jo se på denne for inspirasjon www.netflix.com/title/80175348


#9

zinatara sa for siden:

Evt. bake kake med matcha i.#11

Charlie sa for siden:

"almost tasteless" - uhmm, namnam :fnis:
Den var fin ,da. :ja:


#12

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg vet. :knegg: Det er jo faktisk bare vanngelé. Smaken kommer fra den mørke sirupen og det soyapulveret man drysser over.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.