Dette er en spinoff fra konfirmasjon 2020-tråden, hvor det synes å være mange som ikke spiser sushi. Så da ble jeg nysgjerrig, og må sjekke ståa. Jeg legger inn flervalgspoll, hvor jeg ikke legger inn alternativ for de som er allergiske. Her er det smakspreferansene som skal kartlegges. :D Jeg legger også inn en undersøkelse over hvorvidt sushi kan være festmat eller ei.
Mnjæ. Jeg har ikke smakt så veldig mye forskjellig, men kan styre meg så langt. Jeg hadde spist litt om jeg fikk det servert, men jeg velger det aldri sjøl.
Nei, jeg liker ikke sushi, men kan spise en bit eller tre for å være høflig. Jaffal hvis jeg kan svelge det ned med hvitvin. :knegg:
Har smakt sushi to ganger. Smaken var OK, men ikke konsistensen. Samme med kamskjell og blåskjell.
Jeg er glad i sushi og det er resten av familien også.
Vi har vært i konfirmasjon der det nesten utelukkende ble servert sushi og det var en del stressete småbarnsforeldre. Jeg kunne servert det i et selskap med mine jevnaldrende, men ville nok uansett hatt noe i bakhånd. Jeg ville ikke se ert det i et selskap med eldre og barn, med mindre det var som en del av en buffer med andre alternativ.
Sushi var noe jeg måtte lære meg å like. Der jeg jobbet før bestilte man ofte overtidsmat, førstemann som skrev seg på lista bestemte sted maten skulle bestilles fra, og mange elsket sushi. Med tiden har jeg blitt veldig glad i sushi. Jeg har spist sushi til middag i dag fordi jeg er alene, for samboeren min spiser det ikke.
Om konfirmanten ønsker sushi så må han selvsagt få det som konfirmasjonsmat.
Liker, men er ikke så glad i ris eller rå fisk som smørfisk, jeg er ofte kresen på kvalitet og mistenksom. Foretrekker sashimi eller carpacchio av fisk.
Nei, skjønner ikke at det kan være noe noe festpreg over det og har smakt en gang. Men fikk vite at det var sushi light men føler ikke for å spise det mer.
Om vi blir invitert noe sted som serverer det så hadde vi smakt men hadde spist annet om det var mulig.
Har smakt blåskjellsuppe og synes ikke det var noe høydare heller. Helt greit liksom. Spiser ikke reker-på-loff mer enn nødvendig heller. Har kanskje spist det maks 5 ganger de siste 20 år...
Millact, i New York får de over natten fersk fisk fra Alaska og en eller annen halvøy. Fiskemarkedet i Chelsea mathall var fantastisk. Selv inne i ørkenen Las Vegas er det døgnfersk fisk fra Hawaii. Jeg hadde spist alt uten å mistenke kvaliteten på en god restaurant der.
Jeg spiser litt hvis jeg «må», men jeg blir ikke lykkelig av det. :knegg: I tillegg er jeg allergisk mot reker og muligens andre skalldyr, så nærheten til den slags gjør meg ofte uvel.
Jeg er veldig glad i sushi. Sushi kan selvfølgelig være alt fra sjappen på hjørnet til ypperste luksus, men jeg forbinder det nok med mer hverdagslige anledninger. Jeg ville kombinert med noe annet når det er fest. Asiatiske pannekaker og crispy duck for eksempel.
Jeg liker smaken av sushi, men tåler hvit ris utrolig dårlig, så det funker ikke som måltid for meg. Dessuten synes jeg det er vanskelig å se på det som et helt måltid når det ikke er grønnsaker til. Selv om det smaker godt, er det for meg veldig langt unna kategorien festmat. Men jeg hadde pizza i bryllupet mitt, så jeg har neppe stemmerett i spørsmålet om hva som er festmat.
Elsker sushi, men er usikker på om jeg syns sushi alene er festmat for meg. Som en del av en buffet, definitivt, men alene er jeg i tvil. 2 av 3 barn her i huset spiser sushi, selv om det ikke var et spørsmål i pollen.
Vi spiser sushi, men ikke så mye med rå fisk (sushi er mer enn de bitene med rå fisk). Jeg synes sushi er såpass sært at jeg aldri ville servert bare det, uten at gjestene visste om det på forhånd, eller hadde hatt et alternativ.
Jeg elsker sushi (skriver dette mens jeg venter på sushi hos vår lokale pusher). Men jeg kunne ikke servert det som eneste festmat, for svært mange av slektningene våre spiser det ikke (og mener at vi spiser det fordi vi liker å være kule).
Jeg liker det veldig godt. Mannen spiser det om jeg kjøper inn, men det er ikke førstevalget. Ungene liker det ikke, men de har egentlig ikke stemmerett all den tid de ikke liker noe sjømat. :snurt:
Så for meg kan sushi være en del av et festmåltid. En kveld på Sabi Omakase er drømmen.
Jeg ville veldig gjerne fått sushi som festmat! Hadde nok forventet en buffet med flere typer mat, også fordi mange ikke spiser sushi, og fordi mange ønsker seg varm mat som middag.
Sushi sammen med ulike asiatiske småretter hadde vært innertier hos alle hos oss!
Folk kaller jo sodd festmat, så sushi må vel i alle fall havne i den kategorien. Personlig er ikke sushi på topp 10-lista akkurat, men det funker. Skulle jeg servert det i selskap ville jeg nok safet inn med noen kyllingspyd og vårruller i tillegg.
Veldig glad i sushi, hele familien og bruker det ofte som søndagsmiddag. Vi har invitert venner på sushi og kun servert sushi, maki og sashimi, men de vet vi at liker sushi. I konfirmasjon hadde jeg ikke servert det som eneste alternativ.
Jeg liker sushi, og det gjør Knotten også. Han liker mer sushi enn meg. :nemlig:
Mannen spiser det, Knøtteliten skyr det som pesten. Hun teller ikke - hun spiser jo ingenting.
Jeg er veldig glad i sushi, men synes ikke det kvalifiserer til eneste mat i selskap som konfirmasjon og bryllup. Men som en del av koldtbord, absolutt. :nam:
Vet ikke hva jeg skal si, egentlig. Har smakt/spist noen ganger, og det ga meg rett og slett ingenting. Smakløst og intetsigende, med mindre man pøser på at sauser og stæsj.
Elsker det! Ingen andre hos meg vil ha, så jeg spiser der bare ute eller hvis jeg er aleine hjemme. Jeg kunne veldig gjerne fått det til festmat, men ville ikke hatt det i selskap selv siden mange rundt meg ikke liker det.
Jeg liker det, og for meg er det festmat. Skulle jeg selv hatt det som festmat ville jeg hatt litt mer i tillegg, fordi jeg vet at det er en del som ikke liker det. Sushi involverer ikke nok tilbehør til at det går an å spise seg mett på det, som på de fleste andre retter, der du alltids kan spise poteter, salat etc.
Det er jo ikke store mengder grønnsaker, men det ER jo grønnsaker? Agurk, avokado, vårløk, av og til gulrot... Og det er jo heller ikke veldig store mengder med fisk og ris, men jeg blir uansett temmelig mett av sushi.
Jeg tror kanskje jeg ville supplert med diverse annet som passer til, f.eks. Mango/avokado/koriander/vårløk-salat, vårruller og annet som sushisteder gjerne leverer i tillegg. Og så kommer det jo veldig an på gjestene da, om de liker sushi. Men synes absolutt det kan være festmat.
Om det er store mengder fisk og ris kommet jo helt anpå hvor mye man spiser. I forhold til mengden grønnsaker, er det VELDIG store mengder ris og store mengder fisk. Og kroppen min trenger at et måltid består av MER grønnsaker (og agurk teller ikke helt der) enn ris og helst mer enn fisk/kjøtt også. Om jeg spiser meg mett på sushi (eller annen mat med mer ris/fisk/kjøtt enn grønnsaker) , blir jeg kvalm og uvel, slapp og sur. Derfor gjør jeg ikke det særlig ofte. Men jeg synes ikke nødvendigvis man trenger å ta slike hensyn i en festmiddag, pizza, som jeg jo hadde i bryllupet mitt er samme greia. Det er irrelevant i spørsmålet "kan sushi være festmat?" men relevant i spørsmålet "kan sushi være et fullverdig måltid alene?"
Hadde jeg tålt sjømat hadde jeg sikkert likt sushi. Jeg har spist noe som skal ligne på sushi (men uten sjømat) og det er godt, men overhodet ikke festmat for meg.
Hele familien vår ELSKER sushi og det er definitivt en favoritt til bursdager og fester eller helgekos. Det er imidlertid ikke alle steder hvor sushien er like god - gode råvarer er ALT når det gjelder sushi, og jeg synes at høyere pris pleier å vitne om bedre kvalitet når det gjelder sushi. Jeg kjøper ikke sushi på Rema. Favoritten er Alex sushi. Sistnevnte - og sushi fra tilsvarende steder - er definitivt festmat. Heldigvis er de fleste vi kjenner enig, men jeg pleier å spørre før jeg bare tilbyr sushi. I konfirmasjonen hadde vi både sushi/sashimi og annet.
Jeg elsker sushi, og det gjør resten av familien også. Jeg syns absolutt det egner seg som festmat, spesielt i en konfirmasjon, forutsatt at kvaliteten er god og at det er en del variasjon i bitene.
I mine øyne er det mye mer festpreg over sushi eller tapas enn det er over stek med grønnsaker, saus og poteter, som vi har fått servert i flere konfirmasjoner. Vi har også fått tapas og skikkelig, godt gammeldags koldtbord, med cabaret og og skjell med reker og fiskepudding. Det viktigste, tenker jeg, er at det er konfirmanten som velger selv.
Tja. Jeg spiser ikke skalldyr eller rå fisk. Vegetar- og tempuravariantene går bra, såfremt kokken har vært nøye. Sist gang smakte alt rå fisk likevel, kjøper ikke derfra igjen.
Å få servert kun sushi i familieselskap hadde nok vært litt krise.
:nemlig: Jeg spiser sushi om andre gjør det og ber ikke om egen mat, men det er ingen favoritt. Også får jeg ikke ned en eneste bit om det er wasabi inne i selve sushibiten, så jeg er alltid litt skeptisk. Jeg har spist nydelig sushi også, men som regel er jeg litt meh.
Jeg er veldig glad i sushi, men egentlig mest i sashimi og nigiri, og jeg er ikke like glad i mer eller mindre fantasifulle varianter av maki, spesielt ikke om de stapper dem fulle av jordbær eller mango. :runforhills:
Jeg liker det veldig godt, men spiser kun maki og da uten fisk. Etter jeg fant ut at jeg er intolerant mot gluten derimot, har utvalget begrenset seg betraktelig. :mumle:
Elsker sushi, og synes absolutt det kan være festmat. Men jeg hadde nok sjekket mitt publikum mer enn ved en reinsdyrstek, fordi det erfaringsmessig er mer vanlig at folk ikke spiser sushi i det hele tatt enn at de ikke klarer å bli mette med en 3-retter som også inneholder reinsdyr.
Jeg elsker sushi, og det kan selvsagt være festmat. Men da gjerne i litt mer utvidet forstand enn de vanlige makirullene og nigiribitene fra den lokale sushisjappa. Når jeg har fått sushi som festmat har det vært med ganske mye mer enn det, det har vært ulike salater, det har vært vegetarsushi, morsomme biter med popcorn på, kylling og kanskje et litt videre utvalg fisk.
Jeg kunne ikke servert det som eneste rett i familieselskap hos oss, for mange ville ikke spist det. Man kan selvsagt si at de kan spise seg mett på kaker etterpå, men som vert syns jeg det er hyggelig at alle kan spise seg mette på noe de liker. Så jeg ville nok servert sushi som en valgfri del av et større måltid. Evt. en versjon som serverer sushi i en så utvidet forstand at flere vil spise det.
Jeg liker det godt, men det er stor forskjell på sushi når det gjelder kvalitet. Mye av det man finner i kjøledisker og på spisesteder som ikke spesialiserer seg på det er ikke spesielt fantastisk. Jeg er også glad i å lage sushi eller sushibowls hjemme. Lagde noen nydelige maki med mango og krabbekjøtt blandet med srirachamajones, tror de må gjentas snart. Så jeg er altså av de fæle som bruker mango. :knegg:
Her i huset liker ikke de to yngste sushi, jeg og eldste liker det veldig godt og mannen syns det er godt, men ikke noe å bli mett av. Så det hadde nok ikke blitt servert som eneste mat når vi arrangerer. Men vi hadde litt sushi sammen med koldtbordet i konfirmasjonen fordi konfirmanten ønsket det. Og min far som er over 70 og har vært skeptisk til sushi spiste det der og syns det var veldig godt. Så han hadde lyst at vi skulle dra på sushirestaurant sammen neste gang vi skal ut å reise sammen med dem.
Jeg syns egentlig mango kan være godt i sushi, det er mest jordbær jeg ikke syns passer. Trekker tilbake det med mangoen. :knegg: Tror bare jeg fikk en litt overveldende blanding ab de to for ikke så lenge siden.
Jeg svarte kjempegodt fordi det var alternativet jeg synes passet meg best. God sushi er kjempegodt, men det er mye halvbra der ute og da kan det være det samme egentlig. Festmat er det ikke med mindre man har gode alternativer til de som ikke liker eller tåler rå fisk og skalldyr. Det er jo ganske spesielt.
Har aldri spist hverken mango eller jordbær i sushi.
Jeg har testet de sushipakkene fra dagligvarebutikkene, ikke særlig godt. Hvis jeg først skal unne meg sushi betaler jeg heller mer og kjøper fra mitt favorittsted.
Jeg syns god sushi absolutt kan være festmat, men siden det er endel som ikke spiser det ville jeg ikke servert det i f.eks. konfirmasjon. Når jeg spiser sushi så vil jeg bare spise sushi og ikke vårruller og kjøtt og eggerøre, så jeg ville ikke servert det som en del av en buffet med helt andre typer mat.
Slik tenker jeg også. Jeg er ikke så glad i buffetmat nettopp fordi det fort blir litt hummer og kanari. I hvert fall på min tallerken, jeg er tydeligvis ikke så god på å plukke fra fatene, og synes det fort blir udelikat når jeg har en kjøttbolle, et satayspyd og en sushibit på fatet mitt. Da smaker alt litt rart.
Jeg forstår av svarene her at folk har litt ulike erfaringer med sushi, og tenker at det kanskje henger sammen med hva slags type sushi man har fått servert? Dette er fra min favorittrestaurant, og jeg synes et slik fat er skikkelig fest, jeg.
Jeg elsker sushi. Både fra restaurant og hjemmelaget (makiruller). :hjerteøyne: Men er muligens litt kjedelig, siden jeg bare spiser laks og scampivarianter.
Sushi kan fint være festmat, kommer helt an på oppdekking/servering og garnityr. Men jeg hadde ikke servert bare sushi i et selskap uten å presisere at det var det som var maten. Jeg kjenner veldig mange, både venner og familie, som virkelig ikke klarer å spise rå fisk, og som syns eddikris og sjøgress smaker pyton.
Det er vel alltid litt vanskelig å forstå at andre ikke liker noe en selv synes er så utrolig godt, og det er lett å tenke at vedkommemde bare må ha vært uheldig og fått servert noe som ikke var helt bra. Men det er faktisk fullt mulig at folk rett og slett ikke liker det, selv ikke de delikate og svært profesjonelt tilberedte festvariantene. På samme måte som det er vanskelig for mange som ikke liker det å forestille seg at andre spiser det fordi de virkelig synes det er godt, helt på ordentlig. De mener at folk bare later som, for å være trendy (har hørt den varianten og).
Det trenger verken være feil type sushi eller en "kulturgreie". Bare smak og behag.
Ja, guri, jeg mente ikke at det var feil å ikke like sushi! Jeg tenkte på noen beskrivelser som kom, om litt ensformig sushiservering. Og det er jo stor forskjell på kjøpebrett med sushi på den ene siden av skalaen, til fancy omakasestyle på den andre.
Jeg liker godt sushi, men ville nok hatt det som en del av buffet dersom jeg skulle hatt set i selskap. Det er mer festmat over sushi enn sodd, mener jeg da. :ikketrønder, bosattitrøndelag:
Elsker sushi, får det gjerne som fest mat, og som del at et koldtbord tenker jeg det helt supert. Bare sushi som mat funker om man kjenner sitt publikum.
Jeg synes ikke sushi er så veldig digg. Synes det er kjedelig og ikke noe jeg velger selv. Kan spise det hvis f.eks vi er ute flere sammen og de andre har veldig lyst på sushi, spiser det også hvis jeg får det servert i selskap, synes det er helt innafor som selskapsmat.
Jeg liker det, men det er ikke førstevalget når jeg skal ut å spise. Jeg liker godt en restaurant i Danmark der det er buffet og man kan velge selv mellom flere retter, deriblant sushi.
Jeg spiser det ikke, mulig mannen hadde spist noe, men da som eneste i vår familie på fem.
Om det er festmat, tja, det kan det sikkert være, men BARE det da skal en kjenne gjestene godt nok til å vite at de faktisk spiser det, jeg synes ikke "kan spise seg mett på kaker etterpå" er en god løsning, men det kommer jo også av at jeg er vant til pause mellom mat og kake, så reelt ville da familien gått uten mat fra frokost til i 16-tiden og det er ikke helt gunstig for humøret som følger med lavt blodsukker hos mine unger (og meg, men jeg kan i større grad styre meg, av og til...)
JEg bhadde definitivt ikke servert det i konfirmasjon, dersom en av ungene vokser opp til å like det så godt så kunne det vært et av flere alternativ, men vi serverer trolig et relativt tradisjonelt koldtbord, hvor det absolutt er meningen å ha "noe konfirmanten synes er ekstra godt og har lyst på". Men i tillegg til at det skal tas hensyn til et par allergikere og en veganer, så skal det også være mat alle liker. Derved utgår sushi med høye kneløft hos oss.
Jeg tenker at om man skal servere sushi, så bør man være helt sikker på at alle liker/tåler det. Jeg er rimelig sikker på at det egentlig ikke er så mange som vet at jeg ikke tåler skalldyr, for det er jo ikke noe jeg snakker om i tide og utide. Om jeg blir bedt på rekekveld så ville jeg informert om det, men jeg er ikke sikker på at jeg hadde tenkt på å informere om det dersom jeg ble bedt på middag, for jeg glemmer det jo selv.
Ja, det blir nesten som når man inviterer på lutefisk, bacalao eller smalahove. :humre: (Nei, sushi er kanskje ikke like sært, men hvis man ikke liker det, så har man jo et problem hvis man hadde regnet med å spise.)
Bestiller aldri sushi frivillig til meg selv, men kan pliktspise noen biter hvis det står på bordet. Med mindre det er de med store fiskebiter, det greier jeg ikke å få ned, og det er veldig ubehagelig.
Synes det er litt kjedelige smaker, for min egen del. Selv om jeg liker ingefær.
Til fest hadde jeg satt pris på å vite om det på forhånd hvis det kun var sushi, sånn at jeg ikke har beregnet full middag. :ja:
Jeg liker (god) sushi veldig godt, og spiser det gjerne i relativt festlig lag, med da bare med mennesker som også elsker det.
Det kan godt være en del av et buffetbord, syns jeg. Men ikke som eneste rett til et større selskap, til det er det for mange som syns det er direkte ufyselig.