Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Offe


#2

Blondie sa for siden:

Jeg har gjemmekontor og er godt igang med det kjedelige, administrative arbeidet. Elevene mine har eksamen, så det er greit å ikke være i bygget. Samme i morgen, men da må jeg snike meg inn en tur.


#3

celebelen sa for siden:

Sitter og venter på info fra forsikringsselskapet som skal snike meg inn i utredningskøen, nå er jeg lei av vonde armer. Nest siste dag på dette kontoret, fra mandag er vi i nye lokaler. Godt å komme til bedre ventilasjon før sommervarmen slår til for fullt!


#4

Toffskij sa for siden:

Znrk, jeg er skikkelig trøtt og sliten, og enda er det bare onsdag?! (Jeg vet godt hvorfor jeg er sliten, og det er fordi jeg har hatt det moro, men det er da veldig urettferdig at man må betale for det etterpå? :knegg:)


#5

Fersken sa for siden:

Jeg har testet ut hvor mange kaffebønner det er i en pose. Og det er mange, veldig mange. Og så har jeg lært at det er lurt å åpne lokket til beholderen før jeg prøver å fylle på med kaffebønner. :knegg:


#6

celebelen sa for siden:

Viktig forskning og kunnskap, Fersken! :fnise:


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg er på konferanse/fagsamling med jobben. Jeg jobber med en god dose nerder altså. :knegg:


#8

Skilpadda sa for siden:

Jeg har vært totalt døgnvill i dagevis (en veldig morsom langhelg!), og det hjalp ikke akkurat å nettopp bli fortalt at det er onsdag. Men i det minste er det snart helg!


#9

ingling sa for siden:

:humre: av Fersken. Viktig å få sjekket sånne ting!

Jeg er på jobb og har for alvor begynt å kjenne på at det nærmer seg ferie og jobbskifte. Motivasjonen er ikke akkurat på topp, for å si det sånn. Heldigvis skal jeg snart ut og spise lunsj!


#10

Matilda sa for siden:

Jeg var litt snurt i morges, da jeg oppdaga at det bare er onsdag, men til gjengjeld ser torsdagen riktig hyggelig ut, siden VG3 har eksamen (og ikke i mitt fag) og VG1-gjengen min skal se film hele økta si. Ah. Ellers er det muntligvurderinger i eninga og et konstant MAS om å få utsatt vurdering. NEI. Vi har frister å rekke.


#11

Ru sa for siden:

Jeg har unnasluntret jobb (eller avspasert som det også heter) for å få med litt opplæring på Festspillene. Dere finner meg i VR-loungen de fleste ettermiddager. :knegg:
Fikk prøvd begge filmene som vises, jeg anbefaler Mahlers 3. :værsågod:
(Det er gratis, men man bør booke. Gjøres på internettet.)


#12

Blånn sa for siden:

Hittil i dag har jeg blitt tilkalt for å se på raseringene en elev har gjort i et klasserom, blitt oppringt av en svært bekymret foresatt som lurte på om jeg kunne sjekke om barnet var på skolen, blitt tilkalt av en ny lærer som endte med at keg ble slått og sparket da jeg skulle hindre en elev i å komme inn i klasserommet før eleven hadde roet seg (regner med å være blå på armer og bein i morgen) og vært ute og passet på eleven jeg fikk telefon om. Jammen bra jeg skal jobbe til 19.30 i dag...


#13

Bluen sa for siden:

Herregud, Blånn! :eek: Hvilket skoletrinn er dette?


#14

Addison sa for siden:

Hjelpe meg Blånn, for en formiddag!! :sjokk: Høres ut som en veldig utfordrende hverdag du har, eller det er kanskje "normalen"?

Jeg er egentlig nokså fornøyd, løst noen mysterier, men har nok å ta av. Og snart ikke så lenge til helg. :knegg:


#15

Pamina sa for siden:

Var på jobb til 19.30 i går, det var så god stemning blant personalet at det var en fryd, selv om det er slitsomt.

Det er møter hele tiden...men det er morsomt at det skjer noe og jeg jobber med fine folk.


#16

Pamina sa for siden:

Kjenner igjen deler av det Blånn beskriver fra barneskolen, vi har dem vi og, men har klart å forbygge det meste med utstrakt bruk av mange folk på noen elever. Det er dog daglige utfyllinger av vold mot ansatte-skjemaer.


#17

Polyanna sa for siden:

Oi, Blånn!

Sånn vold håndteres som et avvik, ikke sant? Det er ikke bare noe du skal måtte regne med?


#18

Mex sa for siden:

Oi, Blånn det der høres ikke noe trivelig ut. Må du håndtere slike ting helt selv, eller er det mulig å få støtte og hjelp?

Dag 2 med eksamen. Jeg er egentlig lite inspirert. Jeg har svart på alle oppgavene, er 75 ord over grensen for antall ord, så jeg kan ikke legge til noe mer uten å ta bort mye..


#19

Blånn sa for siden:

Jeg rapporterer det videre i systemet, ja. Den ene eleven er i spesialklasse. Den andre er det første gang det skjer med. Husk at jeg blir tilkalt når ting allerede har eskalert. Men ja, vi har mange utagerende elever hos oss og det er noe vi jobber kontinuerlig med. Vi har relativt høy voksendekning, men også mange barn som strever. Mye barnevern osv.


#20

Frøy sa for siden:

Dumme, dumme nynorsk. Står jeg så er det et under.


#21

Blondie sa for siden:

Sikker på at det ikke er den selvkritiske røsten som slår inn, Frøy? Hvilken oppgave valgte du?


#22

Frøy sa for siden:

Jeg er helt, helt sikker! Analysen av Fugelli sitt foredrag, jeg kan ikke analysere! Fikk ikke tid til å lese gjennom å rette en gang. Total kollaps.


#23

Blondie sa for siden:

Håper det går bedre enn fryktet! :klemme:


#24

Frøy sa for siden:

Blir grusomt å vente på sensur og ikke ane. Men, men nye lodd og nye gevinster i morgen.


#25

Blå sa for siden:

:klemmer: Frøy.

Lykke til i morgen. :heia:


#26

Stompa sa for siden:

Sidemålsoppgavene i dag var fantastiske! Vi har truffet perfekt; elevene våre var SÅ forberedte. Gjenstår å se om de har sett det selv, da, og klart å skrive godt. :knegg:


#27

Blondie sa for siden:

Jepp, samme følelse her. Jeg ble så glad! Håper på samme følelse i morgen.


#28

Frøy sa for siden:

Kommer ikke til å få sove i natt. For jeg føler meg så lite forberedt. Det blir lettere når jeg får brukt hovedmål da.


#29

Stompa sa for siden:

Akkurat nå skulle jeg ønske at jeg skulle sensurere sidemål, ikke hovedmål, så godt likte jeg oppgavene. Det beste er at kortsvarsoppgaven åpner for ulike svar; blir ikke 200 like tekster, liksom.


#30

Frøy sa for siden:

Håper jeg får en sensor som like glad over oppgavene som dere er slik at humøret er upåklagelig og energien er på topp når min oppgave står for tur. At det er mulig å skrive så mye tull og vas på en og samme oppgave er meg uforstålig.


#31

Ine sa for siden:

Ang vold i skolen mot ansatte: er 40 år og kan ikke huske at dette skjedde da jeg gikk på skolen. Og nå er det daglig.. Hva har skjedd?


#32

Blondie sa for siden:

Jeg kan meget vel huske mange og grove voldsepisoder fra min skoletid (er 41), samtidig som jeg i jobben min på vgs kun har opplevd det noen gå ganger på fem år.


#33

Tjorven sa for siden:

Vil ikke vold mot skoleansatte variere veldig? Jeg husker ingen voldsepisoder fra da jeg var barn, men jeg vet at jeg alltid har gått i «snille» klasser. I klassen til knerten var det lenge helt dagligdags at elever gikk til angrep på både medelever, personalet eller inventar. Så dagligdags at da kontaktlæreren ble gravid, så ble hun umiddelbart fjernet fra klassen. Knerten vokste nok opp i den tro om at det er sånn det er, selv om han unektelig ble veldig preget av det. (Nå er det heldigvis over, og utbruddene skjer bare en svært sjelden gang iblant. Det har vært gjort MYE rundt en del av medelevene hans.)


#34

Pamina sa for siden:

På 70-80-tallet var det mange spesialskoler i alle kommuner, nå er de elvene i normalskolen.

Det er spesialgrupper, men ungene skal være så sjuke og dårlig fungerende at det er nesten umulig å få noen inn der. Vi fikk inn en av seks elever vi søkte for i år. En av elevene vi søkte inn har ennå tilgode å klare å være inne i klasserommet ennå. Eleven begynner i 3.klasse neste år.


#35

Tallulah sa for siden:

Ine, det finnes garantert en hel haug med skoler som ikke har voldsepisoder å snakke om i dag også. Det som virkelig har endret seg, er informasjonssamfunnet. I gamle dager hørte ikke folk i Trondheim om hva som skjedde på en skole i Oslo. Oslo hørte ikke om hva som skjedde på en skole i Kautokeino osv.

Jeg gikk på fire ulike barne- og ungdomsskoler i oppveksten, og på alle var det minst én utagerende elev som utøvde vold mot seg selv, medelever eller lærere. En lærer ble sykemeldt etter å ha blitt kastet i tavlen og låst inn i et skap. Også er det som Pamina sier; mindre av at elever blir sendt vekk.


#36

Eia sa for siden:

Jeg er over 50, og husker meget godt at der jeg gikk på ungdomsskolen ble lærere mobbet til sykemelding, og rektors kone ble slått ned. Jeg tror også det er informasjonssamfunnet som gjør at vi får vite mer nå.


#37

gajamor sa for siden:

Mer informasjon, og at vi godtar mindre. Bygde-Norge hadde ikke akkurat få slåsskamper før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.