Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant 2022 (07)

#1

Candy Darling sa for siden:

Vi kan jo ikke la oss slå av 2025-foreldre? :knegg: Vi er vel en god del som er både 04 og 07 her, er vi ikke?

Kjør på! Hva skal vi huske til neste gang (evt første)?

Min liste: lage fotobok, og ikke starte 2 uker før
Bunaden til konfirmanten må antagelig syes om - begynn i tide!
Book mat fra Kaisas i god tid
Hvis vi har konfirmasjon kl 11, kan maten komme kl 14.
Quiz eller tilsvarende mellom mat og kaker er en stor suksess.


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg har akkurat booket lokaler for selskapet til 05’ern - som riktignok bare skal «nonfirmeres», men likevel ha fullt selskap.

Min 07’er sier foreløpig at han ikke vil; verken konfirmeres eller ha selskap, men det kan jo endre seg når han skjønner hvilke verdier som står på spill.


#3

My sa for siden:

Jeg har to! :hyper: Greit å kunne notere her, erfaringer jeg gjør meg neste år, når vi har konfirmasjon for eldste. De har begge erklært at kirkelig konfirmasjon er uaktuelt (og dermed viser seg mye mer besluttsomme enn sin storesøster), og det blir trolig humanistisk.

Bunad er i boks til jenta, mamma har kjøpt pakke til begge jentene for lenge siden, og har brodert ferdig til eldste. Brodering av bunaden til 07-jenta står for tur. Hun er kjapp, så hun har god tid. Guttungen har fått lovnad om bunad når han er ferdig utvokst, og svigermor har sagt at hun sørger for å leie en hvis han ønsker å konfirmere seg i bunad. Hun kjenner til noen der i området, som leier ut bunad i "konfirmantstørrelse" (samme type som han eventuelt vil få når han blir utvokst).

Ellers må jeg huske å bestille lokale i god tid. Resten av erfaringene får komme i løpet av året.


#4

Java sa for siden:

Nå har jeg vært gjennom det to ganger og føler at vi begynner å få teken på det.

Det jeg har notert meg at vi skal gjøre er å begynne på talen tidlig! Kanskje et år i forveien, for da blir det så mye lettere å komme på de gode poengene og få det inn i en sammenheng.

Så mitt tips er - ha en bok der du skriver ned ting du kommer på. Enten til tale eller til den praktiske gjennomføringen. Alt som står skrevet ned har du (nesten) gjort.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Nettopp ferdig med ein, har ein til neste år og så kan eg begynne å konsentrere meg om 07 modellen.


#6

Molly sa for siden:

Må begynne og skrive ned stikkord til talen, samt gå gjennom bilder. De to tingene var fryktelig tidkrevende til eldstes konfirmasjon.


#7

star sa for siden:

Har vel akkurat startet prosessen med 2020 konfirmanten, men en ting har jeg da lagt til huskelisten for 2022. Nemlig å melde han på dagen det åpnes for det. Av en eller annen grunn så misset jeg datoen i år.

Konfirmasjonen til neste år avgjør vel om det jeg tenker da må endres eller ei. For der har jeg allerede begynt på tale, bildeshow og quiz.
Samme med mat og lokaler, for store endringer i antall blir det nok ikke.

Det jeg kjenner mest på er at jeg syns det er litt rart at de skal konfirmeres i ulike kirker. Så sant ikke minsten vil ha humanetisk da. Er liksom vant til at man tilhører en kirke og den forholder man seg til. Ingen av de skal konfirmeres i den. :humre:


#8

Gerbera sa for siden:

Jeg hører til her også, greit å notere seg hva som funker og ikke i løpet av planleggingen til neste års konfirmasjon.

Jeg regner med hun velger humanetisk som sin søster, men hadde en lang periode for noen år tilbake hvor hun trodde veldig på jesus, så helt sikker er jeg ikke.

Da jeg spurte om hun hadde tenkt på hvilken bunad hun ville ha, lo hun godt, og mente at «nei, det var sååååååååååå lenge til, så det hadde hun ikke tenkt på enda»

Lokalene vi skal ha til hun som konfirmeres neste år, regner jeg med vi ikke får til denne, da har vi bekjente som allerede har «tinget» på dette lokalet. Men da kan det hende vi har ting litt mer på stell her hjemme, så vi kan ta en hjemmevariant.


#9

Fersken sa for siden:

:juhu:

Vi må begynne å snakke om hvilken bunader som kan være aktuelle. En krever mye brodering og den andre har en haug med vester å velge mellom, men der har jeg til gjengjeld både veske og sølv klart (arver etter meg).


#10

carmenzita sa for siden:

Han har kommet frem til at han pr d.d vil konfirmere seg borgelig.
Vi blir ikke mange,så vi skal ha det hjemme...


#11

Elise sa for siden:

Jeg tror vi tar en ting av gangen, så foreløpig konsentrerer jeg meg om konfirmant 2020. Den tenker vi å ha hjemme, og hvis det fungerer bra, så blir det vel mye likt med 2022-konfirmanten.


#12

Bergensis sa for siden:

Lokale vart bestilt da eg bestilte til 02-jenta. Me veit kvar me vil ha festen, og da var det ingen grunn til å ikkje bestille. Det er dessutan uaktuelt å ha det heime, og det er begrensa kor mange lokal som er tilgjengelige.

Eg trur ikkje Poden har noko forhold til dette med konfirmasjon enda. Eg kjem til å framsnakke borgarleg konfirmasjon, men han skal sjølvsagt bestemme sjølv. Borgarleg medfører rett nok ekstra kostnad og ein del reisetid. Personlig strevar eg med følelsen av hykleri når eg sitter i kyrkja. Det har berre blitt sterkare med åra. Og skulle eg valgt igjen, ville eg korkje gifta meg eller døypt ungane i kristen tru. Det handlar nok berre om modning og bevisstgjering for min del. Me har aldri vore i kyrkja utanom dåp, konfirmasjon, bryllup og gravferd.

Takka vere FP har eg tenkt altfor mykje på konfirmasjon, og må stadig minne meg sjølv på at det er tre år til!


#13

star sa for siden:

Kjenner det er greit at jeg har gutter og bare skal ut å kjøpe dress. Sånn med tanke på økonomistatus for øyeblikket. Ei jente ville hatt ganske mange valg (6 stk) hvorav en har ørten muligheter.


#14

Fintdethei! sa for siden:

Så glad la til 07 bakom 2022, for jeg har ikke orket å telle på fingrene når siste konfirmant skal i ilden.
Jeg kjenner at dette tar jeg med knusende ro. Husfliden fikser bunad på et tidspunkt, jeg begynte å spare til den da mellomste ble konfirmert. Vi er ikke så stor gjeng, så et lokale ordner seg alltid. Mat ordner seg. Servietter og lys er sjelden utsolgt. Ja, nei, det skal gå greit dette.


#15

Noba sa for siden:

Her har vi ikke tenkt stort ennå. Junior vet ikke hva han vil foreløpig, han kan godt være tilbøyelig til å ikke ville konfirmere seg også.

Med Frøkna begynte jeg ca ett år før, men bare med å finne lokale siden vi ikke hadde plass hjemme. Med Frøkna hadde vi besteforeldre, tanter, onkler, søskenbarn (hennes altså) og faddere med familie så blir sikkert likens neste gang. Alt annet begynte jeg ikke å tenke på før i januar samme år, mamma ønsket å ordne med bunaden hennes så jeg slapp alt rundt det.

Frøkna fikk tur til Afrika og Mauritius i gave. Vi hadde spart i åresvis til en sånn tur og litt ubetenksomt annonserte vi en eller annen gang at det kunne jo bli konfirmasjonsgave.... Vi brukte heldigvis ikke opp riktig alt vi hadde spart, men økte sparinga en del allerede i fjor sånn at Junior og får tur. Han ønsker seg Japan!


#16

Serafin sa for siden:

Jeg har ikke peiling hvordan det skal løses for Storebror. at det ikke blir kirken er nok rimelig sikkert, jeg får ikke den lille ateisten med på det.

Humanetisk muligens? Må vel ta kontakt med de og høre hvordan de kan tilrettelegge.
Han blir vel første ungen konfirmert i joggebukse og med hamburger til mat er jeg redd, hvis det ikke skjer noen under de neste årene.

Liten familie, så blir lite selskap.
Gutten til kjæresten konfirmeres året før, satser på at jeg plukker opp noen tips der


#17

zinatara sa for siden:

Syns det gikk bra denne gangen, så tenker vi gjør mye likt. Evt. forhøre oss om hva det vil koste å ha det på en restaurant for å gjøre det enda enklere. Jeg regner med det blir humanistisk konfirmasjon igjen, for han er ikke døpt og sier nå at det er det han skal ha. Og da har vi en fordel ved at det ikke er mange som velger det her og det ikke er samtidig med konfirmasjonen i kirken. For om han skulle velge kirkelig konfirmasjon er det godt mulig jeg allerede er sent ute med å booke lokale. Men vi skulle klart å ha det her hjemme også om det var eneste alternativ.


#18

star sa for siden:

Denne tråden måtte jeg lete etter gitt.
Har sendt mail til HEF for å forhøre meg litt, for guttungen har ytret ønske om det.
Lokalet vi hadde til eldste var helt kurant. Men siden vi hadde en del frafall og også hadde restriksjoner ellers, så lurer på om det blir smått hvis vi blir alle.
Mer en nok mat og drikke. Kan godt bli samme catering, evt med litt bytting av retter.
Bilder og kahoot var gøy.
Invitasjon og takkekort var vi også fornøyd med (optimalprint).


#19

celebelen sa for siden:

Er vi her allerede, altså?
Ja, nei, vi har vel nevnt at det snart er på tide å tenke på konfirmasjon, hvis hun vil ha det. Selskap av noe slag blir det nok, vi har nok familie å samle (og de møtes gjerne).

Jeg tror svigermors bunad (hun døde for over ti år siden) fortsatt henger hjemme hos svigerfar, og håper hun kan overta den.


#20

Syrinx sa for siden:

Hun vil per i dag ha nonfirmasjon. Om ikke så blir det humanistisk, trolig brevkurs.

Bunaden min henger klar til å justeres slik at den kan passe henne. Usikkert om det er aktuelt, hun heller mer mot dress.

Lokale avhenger av hva slags arrangement det ender med å bli, regner med det blir enten hjemme eller på jobben til mannen.

Tror nok at vi, uansett hvordan det blir, ender med et ganske nedtonet og rolig selskap.


#21

Elise sa for siden:

Jøss, vittig at denne skulle dukke opp igjen akkurat i dag. Jeg har booket lokale i dag. 05-ungen valgte å ikke ha konfirmasjon i det hele tatt, så vi fikk ikke testet ut å ha det hjemme, men nå har jeg tilgang på gratis veldig ålreit lokale, så da tenker jeg det er kjekkest. :jupp:


#22

Molly sa for siden:

Det går mot humanistisk konfirmasjon for Lillebror. Han skal nok ha dress, men det er neppe noe poeng i å kjøpe før dagen nærmer seg. :knegg:

Jeg gruer meg egentlig veldig til selskapet. Vi har jo gått fra hverandre, og samarbeidsklimaet er så dårlig som det kan få blitt. Dette blir første gangen hans foreldre/søsken møter meg og mine foreldre/søsken siden vi gikk fra hverandre. :sukk:


#23

Tjorven sa for siden:

Knerten klarer ikke å bestemme seg. Han kan egentlig godt tenke seg å følge et opplegg, men på ungdomsskolen hans har han bare kompiser med foreldre/besteforeldre fra andre land. Ingen av disse skal ha noen konfirmasjon, så det er ingen å «gjøre det sammen med».

Snuppa hadde nonfirmasjon, så det er selvfølgelig et valg for ham også. Men han klarer liksom ikke helt å bestemme seg.

På grunn av korona kom det veldig få gjester i snuppas selskap (som vi måtte avholde på en restaurant ... men 2 uker etterpå var ALT stengt, så vi var egentlig heldige). Så jeg føler egentlig at jegikke har gjort dette før.


#24

star sa for siden:

Nei, dress kjøpes like før.
Hadde vi kjøpt dress før opprinnelig dato for eldste i fjor, så hadde den ikke passet i september. For nå til jul så var den litt knapp alt.


#25

Fintdethei! sa for siden:

Må jeg tenke på dette, altså? Må vel kanskje høre hvilken bunad hun kan tenke seg, det må nok bestilles etter sommeren. Servietter kjøper jeg i april 2022.


#26

star sa for siden:

dobbelt


#27

Polyanna sa for siden:

Ha serveringshjelp! Det ble stress uten.

Og fotobok, ja. :gal:


#28

Polyanna sa for siden:

Men det forutsetter selvsagt at den sjenerte ungen faktisk vil være i sentrum en hel dag. :knegg:

Forhåpentligvis har det blitt bedre til da.

Dress kan vi nok kjøpe i grei tid på forhånd. Nå er han kanskje 187, og det må jo stoppe en gang!


#29

Molly sa for siden:

Det er jammen meg stor forskjell på gutter i denne alderen. Min er vel omtrent 157. :knegg:


#30

Heilo sa for siden:

Enda et godt drøyt år til. Kjenner at jeg ikke er helt klar. Første post på programmet er å være klar med påmelding så snart datoene er lagt ut og så være rask å bestille lokale. Pandemien er vel over i mai til neste år ja?


#31

Polyanna sa for siden:

Ja, det er alltid gøy å se på sånne konfirmasjonsgruppebilder. Jentene ser kliss like ut alle sammen, ganske jevnhøye (eller, mindre forskjeller, da) og langt, glatt hår, mens gutta er alt fra liten, eplekinnet og tynnlegget gutt på 150, til voksen mann på 190, med skjeggvekst. :knegg:

Tenker at det ikke er så lett for noen av ytterpunktene, men det jevnes jo ut etter hvert. Fine er de, i hvert fall. :hjerter:


#32

Molly sa for siden:

De er helt herlige! :hjerter:


#33

Tjorven sa for siden:

Tale.

Konturene av snuppas tale var klar flere år i forveien. Hun er verdens enkleste å holde tale for. Det er så mye av henne i alle retninger, hun er så tydelig, står så støtt i seg selv, takler en spøk og alt som gjør det enkelt. Og hun elsket å bli holdt tale for. Elsket å få fokus.

Knerten er så totalt forskjellig. Hvis han velger bort konfirmasjon og selskap, så er det fordi tanken på å være midtpunkt er helt uutholdelig for ham. Og hvordan holder man tale da? For det er jo ikke noe alternativ å ikke si noe.

Lenge sa han at han ikke ville ha noen markering, men etter snuppas runde sa han at det ikke var like fjernt for ham lenger. Men hvis det våren 2022 er sånn at selv lettskremte tør samle seg igjen, så blir det trolig nesten dobbelt så mange gjester.

Ja, ja. Vi har fremdeles tid. I høst klarte vi å finne restaurant og fikse alt på 3 ukers varsel.


#34

jolie sa for siden:

Det blir nok en nonfirmasjon her. Vi booker samme lokale som søstra skal ha i år, også blir det nok de samme gjestene.


#35

Syrinx sa for siden:

Hvis tale blir aktuelt (kommer an på hva konfirmanten selv takler) så er både mannen og jeg ordsmeder, så det tar vi som det blir.

Om det ikke lar seg gjøre å holde en tale så tenker jeg at det kan være et alternativ å skrive noe som hun får og ha billedkavalkade ispedd noen setninger og sitater om og fra konfirmanten.


#36

Storm sa for siden:

I nevøen min sin konfirmasjon nå i høst var det ingen taler. Foreldrene ønsket velkommen og informerte om serveringen og coronareglene, og så ble det ikke sagt noe etter det. Veldig hyggelig allikevel, der vi satt kohortvis ( :knegg: ) og konfirmanten var visst strålende fornøyd med dagen.


#37

star sa for siden:

Jeg hadde tale klar for eldste, men han ville ikke så det ble en kort "tale" i stedet. Tror det var mer at vi skulle ta opp noe som han syns var flaut. Han var hvert fall fornøyd etterpå.
Yngste har proklamert at han vil holde tale i egen konfirmasjon, så det blir spennende.
Blir nok litt vanskeligere å forfatte yngste sin tale.


#38

Elise sa for siden:

Dette er en veldig fremmed tankegang for meg. Min 05-datter valgte å ikke konfirmere seg. Hun ville heller ikke ha noe "stor fest", som på et tidspunkt (før korona) var oppe til vurdering. Iallfall ingen tale. Nei, det ble ikke helt som jeg hadde sett for seg, men når det er hun som er hovedpersonen så mener jeg det er henne det bør tas hensyn til, for meg var det aldri aktuelt å trumfe dette for å få fylt mitt eget behov for å holde en tale. :jupp:


#39

Tjorven sa for siden:

Det er ikke jeg som føler behov for å holde tale, men heller at det forventes av alle at det skal skje. Men det er ikke verre enn at hvis han ønsker et selskap så spør vi hva han ønsker. Hvis han ønsker en tale, så er den litt vanskeligere å skrive.


#40

Elise sa for siden:

Hvis han ikke vil at du skal holde tale, og du ikke føler stort behov for å holde tale, så skjønner jeg IALLFALL ikke hvorfor det skal holdes noe tale. Denne forventningen, kan den være bare noe du føler, eller er det en uttalt forventning fra slekta? Skjønner ikke hva folk bryr seg med, hvis de snakker om sånt?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.