Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags iPhone nutildags?

#1

Novla sa for siden:

Jeg skal få ny telefon (jobb) og er litt lost mtp. hva jeg skal velge. Vil absolutt ha iPhone, siden jeg ikke gidder å lære meg noe nytt, og siden jeg bruker pad mye og den er knyttet til telefonen.

Regner med det er lurt å gå for en relativt ny modell; jeg har telefonene mine til de er brukt opp (har en 5s som synger på siste verset nå), så jeg tenker en ny modell vil funke lenger mtp. oppdateringer og sånt.

Men hva velger jeg? Har sett på XR og XS, og er umiddelbare mest fristet av XS siden den er litt mindre, men er det noe annet jeg bør tenke på når jeg sammenlikner? Eller er det evt. andre modeller som er like bra?

Jobben dekker inntil 10 000 (inkl. MVA), og så kan jeg såvidt jeg har skjønt dekke evt. mellomlegg selv om modellen jeg ønsker skulle være dyrere.
(Det byr meg egentlig imot å bruke så mye penger på en telefon, men tenker som sagt at en ny modell vil kunne brukes lengre, så det er muligens like greit å legge litt i det først som sist? :vetikke:)


#2

Niobe sa for siden:

Jeg gikk fra 6S til XR og jeg savner 6S’en dypt og inderlig. Denne kolossen er for stor, for tung, for lang. Den har tyngdepunktet så høyt i hendene mine at den tipper ut av grepet, og fingrene mine når jo ikke over skjermen. Jeg taster og trykker feil hele tiden. Men kameraet er jo vesentlig bedre enn på den gamle.


#3

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har XR. Den er litt for stor. Hadde X, men den var bare feil med. Bytta den inn tre ganger. Ville tatt XS.


#4

Karamell sa for siden:

Har X. Har hatt den siden den ble sluppet på norsk marked og skal ha den til den fusker. Den fungerer bra, men kunne godt vært bittelitt mindre. Jeg har store hender, men den er litt tung/ stor, som Niobe sier.


#5

Cauchy sa for siden:

Jeg har 8 og synes den er mer enn stor nok. Ville gått for XS.


#6

Gerbera sa for siden:

Jeg gikk fra 8 til XS max, og som Niobe angrer jeg innmari. Altfor stor, ikke nevneverdig bedre kamera som forsvarer størrelsen. For stor å ha i lomma på tur, og for stor i bruk. Synes jeg.

Skulle kjøpt en XS.


#7

Molly sa for siden:

Jeg er kjempefornøyd med min XS Max, men er avhengig av pop socket.

X og XS er like store, men XS er den nyeste. Tror de er omtrent samme størrelse som 8'ern.


#8

Novla sa for siden:

Takk for innspill, alle sammen! :)

Ser ut til at XS er det beste valget, så da tror jeg at jeg går for det.


#9

Gerbera sa for siden:

X og XS er litt større enn 8.



#11

Einhyrningur sa for siden:

X og XS har egentlig perfekt størrelse. Litt stor, men perfekt i hånden.


#12

Unicorn sa for siden:

Jeg elsker min XR :hjerter:


#13

amylin sa for siden:

Elsker min Xs.


#14

skyfri sa for siden:

Jeg tror XS har bittelitt bedre kamera enn XR.


#15

Novla sa for siden:

Interessant, skyfri! Jeg har egentlig ikke sjekket det så nøye, har rett og slett tenkt at hva som helst er bedre enn det jeg har nå. :knegg: Men det er jo helt klart et pluss. :)


#16

Gerbera sa for siden:

XR er en «billigversjon», som har litt dårligere spec enn XS (og forsåvidt X også.) Men kameraet er bedre enn på 8.

Selgeren lo forsåvidt da han sa det om «billigversjon», da XR på ingen måte er en billig telefon det heller, men Apple sin visjon med den telefonen, var litt av det samme som med 5C i sin tid.


#17

Snipp sa for siden:

Har iphone 7. Kjempefornøyd. Liker at den er såpass liten at den får plass i bukselomma.


#18

LaBanga sa for siden:

Jeg gikk fra 7 pluss til XR og er veldig fornøyd. Den er jo litt mindre enn den jeg hadde, og jeg føler hvertfall ikke at den virker som en «billigversjon».
Vi får dekket 6000 av jobben, men med et års binding på mobilabonnementet jeg allerede hadde hos Telia, så fikk jeg over 2000 i rabatt og endte på 7600. Det lønner seg å sjekke de ulike nettbutikkene til teleoperatørene, de har jo tilbud og rabatter innimellom.


#19

Gerbera sa for siden:

Den er en «billigversjon» i forhold til X serien. Den er en bedre telefon enn 7 og 8. Var forklaringen jeg fikk.

Dårligere kamera bl.a, enn på X og XS, men jeg vil tippe at for en som meg, som ikke har så peiling, ville jeg ikke sett forskjellen på bildene tatt med en X og en XR. Endel andre forskjeller også, men neppe merkbart for andre enn entusiaster, er min teori. Men så synes jeg heller ikke ikke min er så vanvittig mye bedre på bilder enn 8`er min var.

Jeg endte på XS max fordi jeg fikk et tilbud som gjorde at den ble billigere enn XR.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.