Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spm om tekst i boligannonse

#1

Ine sa for siden:

Hva innebærer disse setningene av praktisk betydning?

"I boligens kjeller er det laget utleieleilighet, men denne er ikke opptegnet ifølge bygningstegninger innhentet fra NN kommune, og dagens bruk samsvarer ikke med byggegodkjente tegninger."

Spm 2: Da vi solgte og kjøpte for 6 år siden anga takstmann salgsverdi og takstverdi på boligen. (Salgsverdi var jo "bestilt" fra megler, da). Jeg ser ikke dette i takstrapporter nå. Er det ikke vanlig at takstmenn anslår verdi på boliger for tiden?


#2

Karamell sa for siden:

Tipper: Utleiedel ikke godkjent, men de leier den ut likevel?


#3

Ine sa for siden:

Så du tenker det er lov å bruke den som det den er bygd, men ikke lov å leie den ut?


#4

Fersken sa for siden:

Jeg tolker det som at det ikke er sendt inn søknad om bruksendring når kjelleren ble gjort om til leilighet for utleie og at den da ikke er godkjent. Det kommer litt an på hva opprinnelige tegninger viser, men er det typisk kjellerrom, bod, vaskerom og disponibelt som på tegningene så krever det søknad om bruksendring om det blir gjort om. Dette fordi de nevnte opprinnelige rommene da ikke er godkjent for varig opphold.

Rent praktisk så kommer det an på hvilke rutiner og praksis kommunen har når de får vite om ikke godkjente utleieleiligheter.


#5

Charlie sa for siden:

Trenger ikke være lov å bruke den som varig opphold, det kommer an på feks takhøyde, vindusflate, utsyn og rømningsveier.

Det kommer «på spissen» hvis noe skjer, man får brannsyn, hvis noen foretar kontroll eller hvis det blir forsikringsskade.

Ser ikke takstverdier, lenger. Men er ikkenen takstverdi mer hva det koster å bygge, feks ifht forsikring? Salgsverdi reflekterer kanskje mer beliggenhet, popularitet osv. På vårt hus varierte det med flere hundre tusen mellom meglere.


#6

Ine sa for siden:

Takk for svar!

Ut i fra bildene er det bare små vinduer øverst oppunder taket, så tipper de ikke er lovlig som oppholdsrom.


#7

Ine sa for siden:

Bare stusset over at takstmann ikke setter noe slags verdi på boligen, lengre.


#8

Adrienne sa for siden:

Veldig mange meglere ønsker ikke at takstmann skal sette verdi lengre, de har lyst til å gjøre det selv.


#9

Ine sa for siden:

Haha, det kan jeg tenke meg. :sjokkert over prisantydning på nabohus:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.