Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Handler du på Wish?

#1

Kirsebær sa for siden:

Hva har du handlet på Wish som du er fornøyd med, eller hva har du bommet helt på?

Vi handler litt på Wish, og har ikke hatt så mange bomkjøp, men i starten ble det noen. :humre:
Poden kjøpte to gensere. Han er 1.80 høy og tynn som en spiker, men når 2XL ble for lite tok vi en avgjørelse på at klær ikke kan kjøpes fra Kina uten å prøve først. :knegg:
En annen gang trodde jeg jeg kjøpte et helt sett med mange super mario-kjøleskapsmagneter, men det viste seg å være én liten minifigur, UTEN magnet. Etter det ble jeg flinkere til å lese beskrivelser nøye :knegg: Var nok noen flere bomkjøp i starten, men kommer ikke på noen fler kjempebommerter.

Men det jeg har handlet som jeg har vært fornøyd med og noen ganger også handlet flere ganger av er:

 • Voks for hårfjerning
 • Nøkkelringer/merker/plakater til Poden
 • Store sett med fargeblyanter
 • Telefonetui/beskyttere
 • Pop Sockets (eller lignende)
 • Papirsugerør med kirsebærmønster (:hjerter:)
 • Skjerf (pynteskjerf og varme skjerf)
 • Småtteri til adventskalender/julestash
 • Ansiktsmasker
 • Solbriller
 • Hengekøye (hadde En ticket to The moon fra før, og denne var like god)
 • Pride-stash

#2

Tallulah sa for siden:

Nei. For jeg har et mål om å handle mindre, og når jeg gjør det: at så langt det er mulig skal være bærekraftig og etisk produsert.

Men jeg lar meg underholde av annonsene, da!


#3

Kirsebær sa for siden:

I teorien har jeg også den ideologien. Men når noe skal handles er jeg avhengig av at det skal være billigst mulig. :flau:


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg har forståelse for det altså. :nikker:


#5

Elise sa for siden:

Jeg kjøpte et hysterisk morsomt nisse-sett til å ha på toalettet. Både formsydd teppe til å ha på gulvet, trekk til dolokket og trekk til å ha over sisterna. Sistnevnte hadde en annen fasong enn min dass og passet ikke helt, men fungerte på et vis.

Jeg lo hver gang jeg gikk inn der, hele desember. :knegg:
#8

trøtt sa for siden:

Jeg handler der og det er sjeldent at størrelsen på klær ikke stemmer med beskrivelsen. Stoffet er ikke alltid det beste da.


#9

millact sa for siden:

Nei, har aldri vært inne på nettsiden engang.


#10

zinatara sa for siden:

Nei, syns at mye av det som selges på wish er billigere på ebay når porto er lagt på. Og har også redusert ebayhandlingen min veldig mye det siste halvåret siden jeg prøver å redusere forbruket mitt.


#11

Chablis sa for siden:

Innimellom ja.
Handlet hettegensere som Chablisbarnet ønsket seg og deksler.


#12

Che sa for siden:

Handler småtteri der.
Klistremerker, iphonecover, stoff og sånn. Kjøpte for øvrig truser der en gang. De passer fint, men vaskeanvisningen sa de skulle håndvaskes :knegg: tålte 60 grader helt fint da...


#13

Nextlife sa for siden:

Nei.
Jeg unngår netthandel så langt det er mulig, og ønsker heller å støtte opp om lokale butikker for å bidra til lokal sysselsetting og skatteinngang.


#14

frukt sa for siden:

Nei, jeg er på linje med Nextlife ser jeg. Kjøper heller færre og dyrere ting. :)


#15

Timar sa for siden:

Jeg prøvde, men fikk så mye ræl at jeg slettet appen. Fikk dårlig smak i munnen miljømessig at at de har sendt meg greier rundt halve jordkloden for at jeg skulle spare penger. Noe jeg ikke nødvendigvis gjorde heller, siden klær oftest var helt feil i størrelsen og i billig stoff.


#16

Fluke sa for siden:

Nei men handler en hel del på Aliexpress og tror nok der er samme greia. I teorien mener jeg også at vi skal handle i byen her og kjøpe kvalitet og støtte lokalt næringsliv og denslags. I praksis har jeg ikke råd til det.

Hva vi handler på Ali:
Klær
Smykker
Tegnesaker
Elektronikk (deler til gitar, blant annet)
Bullet-journal-greier
Campingutstyr
Belter (Og beltespenner)
Hårstrikk
Coasters
Klistremerker
Knapper
Garn


#17

Fløyel sa for siden:

Nei, jeg kjøper fint lite på nett. Ganske på linje med Nextlife her.

Ja, det er dobbeltmoral, jeg ønsker ikke å kjøpe ting på nett som skal shippes over halve kloden til meg, men jeg setter meg gjerne på et fly for å dra utenlands. Men jeg begrenser meg der jeg "kan", så bidrar jeg ihvertfall litt.


#18

Karamell sa for siden:

Nei, trodde det bare var syntetiske og billig ræl? Har ikke sett annet enn crazy annonser på Face. :knegg:

Jeg har handlet en gang på Aliexpress og en gang på K-pop side da. Begge ganger var til det yngste barnet.


#19

nokon sa for siden:

Har samme erfaringa med eBay. Eg har ikkje prøvd Wish.

Eg synes mykje av det som dukker opp i annonser og liknande er unødvendige gadgets. Og det som er av bruksgjenstander er det miljømessig heilt på trynet å kjøpe for å få sendt frå Kina i små pakker til under 350 kroner.

Den beste måten eg kan begrense forbruket mitt på er å ikkje kjøpe ting eg ikkje verkeleg treng og kjøpe klede som eg prøver og veit at passer, svarer til forventningane og liknande.


#20

Charlie sa for siden:

Kiden handler litt der. Ræl vi ikke har bruk for, er min mening. Har også problemer med et eventuelt «lønns»-nivå for dem som lager sakene som jeg ikke kan forsvare.


#21

Anne C sa for siden:

Jeg har handlet litt der. Har samme erfaring med klær som noen over her. Nå som 350 kroners grensa blir borte kommer jeg ikke til å handle fra utlandet mer.


#22

Floksa sa for siden:

Har ikke prøvd før, men har lastet ned appen nå.
Har blinket meg ut en kaffekopp med ku på og en do-børste med Trump som skal bli julegaver. Ting som uansett ikke kan kjøpes lokalt.


#23

Blondie sa for siden:

Aldri prøvd ebay, wish eller noe annet i samme gate. :steinaldermenneske:


#24

Retz sa for siden:

Nei, jeg shopper generelt lite. Og jo sjeldnere jeg kjøper noe nytt, desto flere ting finner jeg ut at jeg ikke har bruk for. Og så er det dette med klima, miljø, rettferdig handel, arbeidsforhold osv. som jeg prøver å sjonglere. Definitivt ikke enkelt, og jeg glipper stadig.


#25

zinatara sa for siden:

Det jeg har handlet det siste halvåret fra Kina er et par mobildeksler til jentungen sin nye mobil, en kaninlue hun ønsket seg der ørene beveger seg ved hjelp av noe man trykker på og en kakeskrape i stål. Alt var helt ok kvalitet.

Det sagt, så syns jeg ebay er mye annet også og mye som ikke er ræl. Jeg har brukt det mye for å få tak i ting som jeg ikke finner lokalt. Enten det er koreansk kosmetikk, spesielle leker som barna ønsker seg eller utenlandske matvarer. Jeg har barn som har vært opptatt av spesielle serier, spill og andre nerdegreier og det er ikke akkurat lett tilgjengelig her jeg bor. Så det er nok endel ting jeg kommer til å fortsatt kjøpe på nett når momsgrensen forsvinner. Men det er klart at de tingene til en tier fra Kina ikke blir like fristende.


#26

Polyanna sa for siden:

Nei, det er sjelden jeg kjøper "dingser" egentlig, og for klær må det være en god returordning for at jeg skal gjøre det.

Og for hudpleie så trenger jeg en litt sterkere følelse av kontroll på innhold enn at jeg tør å kjøpe det fra noen helt "fremmede".


#27

GydaG sa for siden:

Ja. Blant annet har jeg kjøpt flerbrukssugerør der, da jeg har ett barn som kun drikker om han får sugerør. :gal:
Og så har jeg kjøpt hårpynt til jentene, og noen t-skjorter som var av super kvalitet.


#28

Galathea sa for siden:

Ja, har latt meg lure av Wish et par ganger, bl.a. kjøpt ballettdrakter, skjørt og sko med helt ok kvalitet, men kommer ikke til å handle igjen. Bestilte en del leker til adventskalenderen, men for det første så kom de fleste greiene først på nyåret, og for det andre så betalte jeg mye mer i frakt enn jeg trodde, for selv om man bestiller flere like småleker, så ble frakten satt per stk. Nå ble de jo for så vidt sendt enekeltvis også, trasig med 15 småpakker fra kina, hver og en inneholdende en stk duplofigur:( Dårlig miljøregnskap...


#29

amo sa for siden:

Jeg sitter nett nu på jobb i maxi-kjole fra wish. :rødme:


#30

My sa for siden:

Nei, det gjør jeg ikke. Jeg kompenserer for alt rælet mannen kjøper på Aliexpress. :gal: Joda, noe av det han har kjøpt der har vært bra, men jammen er det mye som fyller opp boden som ikke var brukbart til noe som helst. Enda lærer han ikke. :mumle: Skulle tatt seg ut om jeg begynte å handle på Wish i tillegg.

Prøver som andre å handle mer i butikk og mindre på nett, men av og til finner jeg rett og slett ikke det jeg trenger i (kjede-)butikkene i byen. Jeg synes bare alle har det samme, alt er i tråd med øyeblikkets mote, når det gjelder farger og fasonger, noe som ikke alltid sammenfaller med min smak. Jeg liker best å handle på Etsy. :hjerter: Miinto synes jeg også er et ok konsept, der mindre butikker kan selge på nett, uten å ha egen nettbutikk. Kjøpte blant annet skjerf i julegave derfra, som ble sendt fra en liten, lokal butikk, på et mindre sted på kysten, med en hyggelig hilsen fra butikksjefen, håndskrevet på et kort, lagt inn i forsendelsen.


#31

Che sa for siden:

Mannen handler mye elektronikk fra ebay. Altså komponenter. Han har en hobby som gjør at det blir mye billigere samt at tilgjengeligheten i Norge er liten. (Restaurering av gamle spillmaskiner)


#32

Tallulah sa for siden:

Tror vi må introdusere mennene våre for hverandre. Også kan vi drikke vin imens.


#33

Frk_Fryd sa for siden:

Ikke veldig mye, det hender jeg bestiller noe for ungene. Min erfaring er at Wish blir dyrere enn ebay? Syns de legger på noen avgifter og ekstrakostnader, slik at sluttsummen blir en helt annen enn det som er oppgitt i annonsen?


#34

Milfrid sa for siden:

Syntetisk og billig ræl ja. Poden så noen klær han syntes var skikkelig kule, så vi bestilte. Det som kom lignet vagt på det som stod i annonsen, og stoffene var.... spesielle er vel den beste beskrivelsen. :snill: Ble med den ene gangen.

Jeg handler ikke så mye på nett, bare ting jeg ikke får tak i andre steder. Enig i at det er greit å handle lokalt og sørge for at butikker overlever.


#35

Sola sa for siden:

Vi har handlet en del tekniske t-skjorter der til både voksne og barn. Kvaliteten er bra og fargene fine. Vi har også kjøpt telefondeksler, tannkoster, sokker, shortser og jakker.


#36

Kirsebær sa for siden:

:gruble:
Jeg har aldri vært borti at det koster mer enn det som blir oppgitt.

Jeg kjøper ikke klær etter bomkjøpet til Poden jeg heller. :knegg:
Bare ting.


#37

Chablis sa for siden:

Alt er ikke det, vi har kjøpt gode bomullsgensere derfra til poden.


#38

Adrienne sa for siden:

Nei, jeg har aldri kjøpt noe der. Jeg ser også at mye av det som nevnes her av ting som er kjøpt derfra er ting jeg omtrent aldri kjøper, så det kan ha like mye med mangel på behov som at jeg er prinsipielt motstander av det.

Jeg har de siste årene blitt mer og mer obs på hvor mye penger som kan gå med til "småkjøp", og jeg har gjort en jobb med meg selv for å kutte ned så mye som mulig på det. Kjøper jeg noe er det fordi jeg har et reelt behov for det og har også innført regelen om at jeg venter minst to dager fra det jeg tror er et behov har meldt seg til jeg faktisk kjøper det. Da er det mye som har falt bort fra prioriteringslisten på veien.


#39

Polyanna sa for siden:

Det er en veldig lur regel!

Jeg oppdaget det samme som markedsførerne av Wish og lignende tydeligvis også har oppdaget: Man har vesentlig dårligere impulskontroll om kvelden! Det er ikke måte på hva som virker som et "skikkelig snedig produkt" sånn rundt midnatt. :gal:

Gikk på et par smeller, men har gjort noe lignende som Adrienne. Tenk på det i dagslys en dag eller to og se om det virker like snedig da. :knegg:


#40

Malama sa for siden:

Jeg fyller glatt handlekurven på wish med mye rart, men det får ligge der og godgjøre seg en stund og da reduseres det mye ja....

Men ja, noe handler jeg der. Lit ymse erfaringer


#41

-ea- sa for siden:

Jeg er dårlig på netthandel fordi jeg tilhører et postkontor uten parkeringsplass. Et lite helv... å hente pakker der, så jeg gidder bare ikke. Bortsett fra store ting som kjøl/frys og vaskemaskin og sånn, som leveres direkte inn på kjøkken og bad. :humre:


#42

Che sa for siden:

Høres ut som en strålende plan.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.