Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Besteforeldreportalen: Jeg trenger bilseteanbefaling!

#1

Pøblis sa for siden:

Lille rusket, barnebarnet mitt, er i ferd med å vokse ut av den første babybilstolen.

Vi trenger en ny - foreldrene har ikke hverken førerkort eller bil (urbane folk) - så jeg trenger en som er relativt enkelt å flytte mellom ulike biler, slik at de som til enhver tid er utpekte sjåfører kan ta det med uten for mye pes.

Hva anbefaler FP? Pris er visstnok ikke så nøye, siden Mommo betaler.


#2

Anda sa for siden:

:hjerter:


#3

Pia sa for siden:

Axkid mini 2018 vinner de fleste tester, varer fra 0-25 kg bakovervendt og er av de minste på ytre mål. Men det er som egentlig alle andre bakovervendte, ikke så lett å montere. Det finnes gode bakovervendte med isofix, de er idiotsikre å montere (grønt betyr kjør, rødt betyr prøv igjen Besta), men krever at bilen har isofix og er bare godkjente til 18 kg. Hilsen relativt nybakt attpåklatt-mamma. :knegg:


#4

Pia sa for siden:

Men jeg regner med at stolen skal ha base et sted (hos deg eller foreldrene?) og da er det jo bare for deg/foreldrene med ekspertisen å montere det i barnesjåførens bil. De fleste biler har isofix men absolutt ikke alle.


#5

Pelle sa for siden:

Mine foreldre gikk for dere med isofix. Siden det skulle mye inn og ut av bilen.


#6

Isolde sa for siden:

Isofix seter er lettere å montere, men dyrere, tyngre og varer kortere.

Britax max way eller axe kid mini kid varer til 5-6år, relativt enkelt å montere og relativt billige.


#7

Isolde sa for siden:

Noen nyfødt baser har også sete nr 2 som passer på. Maxi cosi family base og cybex z og Besafe modular. Har de en av de vil det være enklest og billigst å kjøpe sete som passer på.


#8

Pøblis sa for siden:

Takk for svar! Vi/de har maxi cosy med base nå - og det er isofix i alle bilene som transporterer Rusket.


#9

Isolde sa for siden:

Om de kan forsette å bruke basen kommer det av på hvilken av de tre forskjellige maxi cosi basene de har. Mange har den enkleste og den kan ikke brukes videre.

Isofix stoler er dyre og tunge, men enkle å bruke. Det er en til 3200 på barnas hus nå som tar stor plass men er en god stol. Den gode gamle i i kid stolen til Besafe. Ellers så er ofte isofix stoler veldig dyre, 5-6000.

Axkid og maxway ligger rundt 3000.


#10

Niobe sa for siden:

Vi hadde Max Way til minsten, og det kan virkelig anbefales. Det kan brukes lenge og det er helt ok å montere/flytte. Man får det til 2000 kr på Jollyroom.


#11

Marla Singer sa for siden:

Vi byttet til denne for en stund siden, da vi innså at alle aldersangivelser tydeligvis handler om en annen type barn enn våre. Vi har store barn, og dette var vel et av de få setene som er bakovervendt, gjør det bra i tester og har noenlunde nok plass en stund til. Men om ikke størrelsen var et tema vet jeg ikke om jeg ville anbefalt det blant alle andre, jeg synes ikke det er fantastisk på noe vis.


#12

IzziCreo sa for siden:

Vi har vært mest fornøyd med MaxiCosi Two-Way Pearl. Laaang i ryggen (lengre enn BeSafe f.eks.) og Minsten hadde den til han var 5 år. MaxiCosi base med isofix. Enkelt å klikke setet på. Beltene holder seg til sidene slik at barnet lett kommer seg inn og ut, og barnet sitter også relativt høyt (som de gjerne liker slik at de ser godt ut).

Likte også Cybex Sirona, og tror det har blitt laget litt større enn da vi hadde det, slik at det kan brukes lengre. Det kan snus mot den voksne slik at det er enkelt å ta barnet inn og ut, og så snus enkelt på plass igjen.


#13

apan sa for siden:

Vi har hatt mange seter i ulike tidsepoker (peker på signaturen). Det jeg absolutt likte best var Cybex Sirona som lillebror hadde. Lett å bruke, fint å sitte i fra ung alder, og han brukte det til han var 3,5. Det ser ikke så stort ut, men vi erfarte at det var romsligere enn man skulle tro.


#14

Magica sa for siden:

Vi også. Cyber sirona er super fram til beltestol!


#15

Pøblis sa for siden:

Takk! men hvordan er Cyber Sirona å ta ut og inn av bil? Altså sleve setet? det vil ikke stå fast i en bil, nemlig.


#16

IzziCreo sa for siden:

Det er greit å montere. Jeg ville målt ryggen (fra stump til skulderbeltene) for å se lengden på Sirona kontra Two Way Pearl. Sistenevnte har som sagt en base, og hvor setet klikkes enkelt på. Mener begge har varsel om at setet er korrekt montert. Og prøv de i bilene de skal stå i - det er alltid smart.


#17

IzziCreo sa for siden:

Nå heter visst MaxiCosi setet PearlOne :jupp:


#18

IzziCreo sa for siden:

Concord Reverso har også gjort det godt i tester og har lav egenvekt minnes jeg.

Britax SwingFix leder nå poengscoren i de årlige testene. Den er ny, så den har jeg ikke sett noe på (Minsten er nå 6 år, og over på beltestol).


#19

frukt sa for siden:

Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med Cybex setene mine. Veldig enkle å montere. :jupp:


#20

apan sa for siden:

Vi reiste flere ganger med vårt sete og jeg opplevde det gikk raskt å montere. Men lett for meg å si, mannen gjorde det :knegg: .


#21

Isolde sa for siden:

Men å kjøpe et sete til et barn som ikke skal brukes daglig, og som er så pass kort i ryggen som sirona ville jeg ikke gjort. Sete bør vare til lenger enn 3,5år.


#22

Carrera sa for siden:

Er helt ute og kjører hva bilstoler angår, men med et sete som skal sjonglere mellom flere biler, så harre Isofix vært det eneste sikre vi så etter. Så lettvint og enkelt!


#23

Pia sa for siden:

Men holder bare til 18 kg. De fleste 4åringer (de skal helst sitte bakovervendt til minst 4 år.) er vel tyngre enn det eller? *ser bort på min 11 kg tunge 9-måndtling.


#24

trøtt sa for siden:

Ingen av mine unger har vært det.


#25

Niobe sa for siden:

Ikke mine heller, men det må sies at de har vært mindre enn gjennomsnittet.


#26

IzziCreo sa for siden:

Ingen av mine heller. De holdt seg langt over et år på rett under 18 kg, så de vokste ut av det i lengde før vekt. De to yngste satt bakovervendt til de var over 5 år.


#27

Input sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg synes det er så knotete å feste seter som ikke har Isofix, at jeg hadde kjøpt sete med Isofix og brukt så lenge som mulig, og så byttet dersom barnet var langt unna fire i det vektgrensen ble nådd.

Min sønn var også tung som baby, men så er det jo heldigvis ikke sånn at de vokser like raskt etter ett år som de gjør i starten.


#28

Strå sa for siden:

Skjønner at det er bra barnebarnets foreldre har bil og bilsete og at vår bil har isofix.

Men det er så koselig med barnebarn. :hjerter: (Beklager kuppet Pøblis).


#29

trøtt sa for siden:

Jeg var så fornøyd da vi endelig var ferdig med bilsete etter jul engang. Nå står det babysete fast i bilen, det var ikke lange tiden uten sete. :knegg: Her har heller ikke babyens foreldre bil så da står det nå bare i vår.


#30

Pøblis sa for siden:

Det er alt for lite besteforeldrekupping her på FP. :elsker: Vi er jo mange som er besteforeldre her nå.

Hadde ikke noen (eller kanskje filifjonka?) en tråd om det for en stund tilbake?

Edit: Der svarte jeg på feil innlegg. Dette skulle være svar til Strå. Jeg vet at det er en stund til du blir bestemor, Input. :knegg:


#31

Nextlife sa for siden:

Vi har Cybex Cirona, heter det 360 i tillegg, tro? Sånn man kan svinge og ta snuskeruskegullepluttet enkelt ut fra siden, jaffal.
Det er gull, og den svingen er fantastisk å ha når man kommer i reservedelsalderen. :knegg:
Jeg synes ikke det er særlig plunder å montere.


#32

Carrera sa for siden:

Åh, et sånt sete så jeg ei som hadde her for ikke lenge siden. Hjelpes så praktisk og supert det så ut!! Har knota nok med to unger i diverse trange biler til å se at det der hadde vært løsningen for oss. Hehe


#33

Carrera sa for siden:

Ah, der ser du hvor jeg er i henhold til dette temaet :P

Har passet to småtasser det siste året, og begge i Isofixalder/størrelse. Forelska meg helt i det. Men ser utfordringen videre da.


#34

Strå sa for siden:

Dette du tenkte på Pøblis?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.