Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinnoff: innetider for tenåringer

#1

Tjorven sa for siden:

Det var en annen tråd om temaet, men tenkte at det var greit å diskutere på mer generelt grunnlag. Jeg lurer på om jeg er veldig streng.

Har tenåringene deres innetider? Hvis ja, når? Forskjell på hverdag og helg?

Her er det selvfølgelig stor forskjell på tenåringenes alder så skriv gjerne alder i tråden.


#2

Señora sa for siden:

Gutt 14, er knapt ute på kveldstid, så nei, ikke hatt behov for innetider enda. Han var på kino i helgen og jeg hentet han der kl 22 ish etter hans ønske.


#3

allium sa for siden:

Tenåringen er 18 nå, så hun bestemmer selv.

Men tidligere mener jeg at vi ikke hadde noen spesielle regler. I ukedagene var det lite aktuelt, det foregikk ikke noe. I helgene tok vi det fra gang til gang. Hva skal du, hvor skal du, hvem er du sammen med, hvordan kommer du deg hjem. Hvis jeg skulle hente måtte hun hjem før midnatt, for da blir jeg til en padde og bilen til et gresskar. Hun måtte alltid hjem etter fest, hun fikk ikke sove over hos venner da.


#4

Floksa sa for siden:

16 åringen hentes ved festslutt eller ved behov. Som regel kl 2.
På hverdager er han som regel hjemme før 22:30
14-åringen har ikke hatt behov for slike grenser. De må uansett hentes der de er.


#5

Stompa sa for siden:

Vi har aldri hatt behov for innetider før nå det siste halvåret, da har Herremannen begynt å gå litt på fest. Jeg holdt litt igjen i starten til jeg så at jeg kunne stole på han, men han er nesten 18, så nå får han stort sett styre selv. Han er uansett veldig opptatt av å få nok søvn pga. mye trening, så det blir ikke de helt store utskeielsene.

Frøkna bor på hybel og styrer selv, men hun trener enda mer og jobber ekstremt mye med skolen, så hun farter lite ute på kveldstid.


#6

Minerva sa for siden:

Har en 14-åring. Han er lite ute og flyr, det går i trening og YouTube. Men av og til glimter han til, og frem til nå har innetiden vært 21 på hverdager. Han legger seg før 22, da han står tidlig opp. I helgene er det jo stor forskjell på sommer og vinter. De har fått ha filmkveld til 24, og blitt hentet, da avtaler vi på forhånd. Vanlig innetid i sommerhelgene/sommerferien vil typisk være 22, hvis ikke noe annet er avtalt.


#7

apan sa for siden:

Vi har ikke faste tider. Jeg pleier be storebror komme hjem når de andre går. Det er gjerne 2130-2200 nå i vårhalvåret. Vi er ofte enige om at dersom han ikke er hjemme til 2130 skal han sende en melding, så vi vet at alt er ok.
Dersom han er hjemme hos noen og det er helg, kan den godt bli 23-24 før han kommer hjem, men da må jeg vite hvor han er og han må sende melding underveis og forklare at de ikke har avsluttet (dersom det ikke er forhåndsavtalt).

Storebror er veldig grei og gir alltid lyd på melding, har ingen grunn til ikke å stole på ham, så det er derfor det er såpass fritt. Man skal ikke se bort fra at jeg må være strengere med nestemann.


#8

Niobe sa for siden:

2005’er: Vi trenger foreløpig ikke noe innetid. Han er ute hver fredag, men det er jo «lukket arrangement» hvor han noen ganger er med som tekniker. Det har hendt at han ikke har vært ferdig før midnatt, men vanligvis rundt kl. 22. Vi henter ham selvsagt. Han får også gå på kino som begynner kl. 21.

Men som sagt, lite problemer med innetid for ham, og han har heller ingen problem med for lite søvn/problemer med å komme seg opp om morgenen. Dermed har vi også gjort unntak på hverdager, om det har vært noe spesielt. Han har aldri gitt oss noen grunn til å ikke stole på ham, og han er egentlig utpreget A-menneske. Han foretrekker å legge seg tidlig.


#9

My sa for siden:

Samme alder som din snuppe, mye ute med venner, særlig nå på sommeren. Vi praktiserer vanligvis 21 på hverdager (bortsett fra den dagen de har fotballtrening til 21:30), 22 i helgene. I teorien. Kan justeres og forhandles fra gang til gang. Hun ringer av og til og spør om å få være lenger, men respekterer det hvis vi sier nei, uten å krangle, og kommer alltid til avtalt tid. Hvis hun blir forsinket og ser at tida går litt over det som var avtalt, ringer hun alltid og sier ifra, selv om det bare er snakk om 5-10 minutter og hun er like rundt hjørnet. Vi gir henne kred for at hun er så grei og pålitelig på dette området, og lar henne ofte få være lenger når hun spør. Og vi forteller at det er derfor. Lillesøstera derimot, har et mer lemfeldig forhold til klokka, avtaler og den slags, så der må vi sikkert ha strammere tøyler med tiden.

Om vi lar henne være lenger kommer også litt an på hvor hun er og hvem hun er med, og om det er spesielle grunner i ene eller andre retningen. Hvis det er en typisk "festekveld" når vi vet at det er mye fulle folk ute (julebordsesong, russetid etc) så er vi strengere. Det hjelper ikke om hun går sammen med hele guttegjengen hvis det kommer en annen, eldre guttegjeng og bråker med dem. Er hun hjemme hos noen som bor i nærheten får hun som regel lov til å være lenger, hvis hun spør, og det er greit for dem.

Jeg ser det er litt forskjell, men de fleste her er omtrent på samme nivå. Min datter hadde besøk av en kompis en kveld, og klokka var vel nærmere 23 før han gikk hjem. Jeg lurte litt på når han egentlig måtte gå, men gadd ikke si noe, tenkte at hver familie, sine regler, og det var samme for meg siden mi jente uansett legger seg veldig sent. Men møtte mora neste dag, og hun var litt flau og sa vi bare måtte hive han ut når det ble så seint. Han hadde egentlig beskjed om å komme hjem før, men han hadde glemt tida, og de hadde vært ganske sinte på han da han kom hjem, nesten en time for sent. Jeg sa bare at det ikke hadde noe å si for oss, men hvis han trenger en påminnelse (kom plutselig på at noen jo faktisk trenger det, selv om min ikke gjør det) så kan jeg alltids si ifra, hvis jeg får vite når han må hjem. Jeg har jo ikke kontroll på hvem som har hvilke regler, og er liksom ikke vant med å passe på lenger, når det er snakk om så store barn. Jeg går bare ut ifra at de er store nok til å passe tida selv. Så etter dette spurte jeg en annen av kompisene hennes, en annen kveld, da klokka begynte å nærme seg 23, om når han måtte hjem. Sa at det var greit for oss at han var der, men jeg ville bare sjekke om han kanskje hadde glemt tida. Han reagerte med "Oi!! Ja, det har jeg visst! :skremt:" og for som en rakett ut døra. :knegg:

Så jeg har skjønt at der jeg trodde jeg hadde strengere innetider enn andre viser det seg ofte at de andre ungdommene har noenlunde samme regler, bare at de ikke nødvendigvis overholder dem. :hehehe: Tror kanskje det er derfor jeg får såpass lite motbør også, mot tidspunktene, fordi det er ca da de andre også må hjem.


#10

-ea- sa for siden:

Tror ikke vi har hatt noen spesiell innetid, og jeg er også raus med tilbud om henting. Heller det enn å sitte på med tilfeldige biler etter at siste buss er gått.


#11

Gaia sa for siden:

I den grad det har vært behov for det med min 05er:

2130 i ukedagene, litt senere i helgene. Hvis han er på et arrangement, når det slutter, med slingringsmonn for at han kan bruke litt tid på å rusle seg hjem. I en periode der han begynte å henge med folk jeg var litt skeptiske til, så hentet jeg ham. (Nå har han sluttet å henge med dem, helt av seg selv.) Han er typen som det fortsatt går an å bli enig med, uten for mye styr, så da er jeg også innstilt på å tilpasse grensene litt etter behov.


#12

tink sa for siden:

Foreløpig har vi en veldig rolig tenåring, gutt 14,5. Trenger ikke særlig stramme tøyler, vi er mest lettet når han en sjelden gang stikker ut. Kommer stort sett hjem av seg selv i 21-tiden, noen ganger blir kl. 22. Som oftest sitter de hjemme hos noen og spiller. Det viktigste er at han er trygg og får nok søvn før en skoledag.

Ser i spåkula mi at behovet for regler kan komme sterkere med de to neste i rekken.


#13

Polyanna sa for siden:

Ingen regler, fordi det ikke har vært voldsomt behov. Vi bestemmer fra gang til gang, de få gangene det oppstår. Det har blitt irritasjon her av at han har sust litt rundt og somlet med å komme hjem, men jeg vet hva som ligger bak (en pike...) og har vist litt forståelse for det.

Det var 16-åringen.

14-åringen er så avhengig av søvn at hun ber pent om å bli hentet før det blir for sent, de få gangene det har vært noe.


#14

løve70 sa for siden:

Jente 2003 modell. Ingen faste innetider i ukedagene, men hun trenger mye søvn, så er som regel hjemme senest 22.30 uansett. I helgene rundt midnatt (hun tar som regel buss som ankommer da), senere hvis det er avtalt. Da henter vi.


#15

Chablis sa for siden:

2006 modell må inn 20.30/21 på hverdager , i helgene har vi ikke regler foreløbig.


#16

Kirsebær sa for siden:

14-åring (Blir 14 om 2 uker).
Har ikke innetid, for det har ikke vært behov for det foreløpig. Jeg må vite hvor han er/hvem han er hos. Også må jeg vite når han tenker seg hjem og få beskjed om planen endres. Og hvis jeg sier han må komme hjem, så må han komme hjem.

Hvis han er hjemme hos venner kan han i utgangspunktet være så lenge han ønsker/foreldrene syns det er greit, men skal de ha filmkvelder eller slikt som varer utover natten foretrekker jeg at de er hos meg/faren.

Enda er han og vennene svært rolig. De oppsøker ikke steder som er typisk "hengeplass" for ungdom, og enda så er de alle veldig imot alkohol/rus/uttesting.

Regner med det blir klarere regler og faste tider hvis han begynner å henge ute i verden og drar på fester og slikt. Jeg har ikke bil, så jeg får ikke hentet ham om han er steder der jeg helst ville hentet/kjørt ham, men jeg går ham i møte hvis han skal gå hjem sent.

Vi bor nesten i sentrum, så man blir eksponert for både fulle folk, ungdommer som henger og folk som ruser seg på annet enn alkohol hvis man er ute på helgekveldene i hvertfall.


#17

Neket sa for siden:

Ingen av mine har faste innetider. De er såpass lite ute og flyr, at jeg syns det er litt stas når de glimter til, og da er jeg raus på henting når som helst. :humre:

Eldste (02) pleier å få beskjed om å være hjemme til ti på ukedager, men hvis det er et arrangement eller noe som varer lenger går det fint. I helgene tar vi det fra gang til gang. Natterangling har ikke vært noe problem så langt (med unntakk av natterangling på nett, men det er jo en annen historie).


#18

Darth sa for siden:

Vi har ikke hatt behov for innetider, har 05-barn. Han er lite ute på kveldstid, og de gangene det er noe avtaler vi fra gang til gang. Jeg sier stort sett alltid ja hvis han vil finne på noe, han driver ikke med verken festing eller "henging" i byen, så regler er det rett og slett ikke behov for per i dag.


#19

star sa for siden:

Jeg har 21-21.30 som innetid for 2005 barnet. Som regel har han mer en nok med treninger i ukedagene.
I helgene har jeg ikke hatt noen regel. Det han har spurt om har han fått lov til. Men han har fått restriksjoner på hvor han ikke har lov til å oppholde seg etter et visst klokkeslett. Dette etter anbefaling fra politiet.


#20

trøtt sa for siden:

Eldste husker jeg ikke om vi hadde noen faste innetider på, tror det ble avtalt ut fra hva hun skulle. Fornuftig jente i en ganske fornuftig vennegjeng.

Nr to hadde ingen faste innetider for det var aldri noe tema, var lite på farten. De gangene hun skulle noe så avtalte vi fra gang til gang, og da ble det når de andre skulle hjem. Fornuftige venner.

Nr tre er av et helt annet kaliber og må ha faste grenser. Har flydd mye ute i negativt miljø. 16 år og må være inne kl 22.00 på hverdager og 22.30 i helger og ferier. Er det spesielle ting som han vil være med på så avtaler vi fra gang til gang. Er det ting som slutter sent så henter vi.


#21

Magica sa for siden:

Har 03 og 01 modell. 03 er lite ute seint på kvelden. 01 styrer seg selv. Jeg syns det er greit som hovedregel at folk er inne seinest 23 i ukedagene med tanke på at de/vi skal opp neste dag.

Helg er annerledes, men det er sjeldent aktuelt for 03, kanskje kino osv, da kommer han hjem etterpå.

01 får gjøre som han vil, bare han sier fra hvor han drar hvis han ikke kommer hjem. Fester lite, men henger med venner.


#22

Ru sa for siden:

04-modell. Driver ikke med reking utendørs, så ikke vært behov for innetider.


#23

Snippa sa for siden:

To 14-åringer: legger seg 22 på hverdager, så de må være inne før det.
Ellers: 23 er seneste innetid.
Vi bor ikke i by. Hvis de skal på kino eller til Oslo, får de ikke være alene på kveldstid i helgene.


#24

Eia sa for siden:

04-modell her. Er han ute, er det stort sett hos kjæresten. Må ta buss hjem så han er hjemme ca. 22. Han er sjelden ute på noe annet enn kino senere enn det.


#25

OlleVia sa for siden:

Jente 05 her og ingen innetider her heller. Hun er lite ute og farter så har ikke vært nødvendig. Er hun på kino med ei venninne en fredag / lørdag pleier hun å komme hjem før 22. Om hun hadde gått til ei venninne så sier hun ifra.


#26

Maverick sa for siden:

Innetid tilpasses etter anledning.


#27

Elise sa for siden:

05-modellen min er ikke så ofte ute sent på kvelden, foreløpig har vi praktisert 21 i hverdagene og 21.30 i helgene, med enkelte unntak ved spesielle anledninger. Jeg skrev i en annen tråd her at hun i går fikk lov å være i byen frem til midnatt i går, pga et stort og spesielt arrangement som mange barn får være med å se på, men så oppdaget vi at hun slettes ikke var der, så da ble hun kommandert hjem i 22-tiden i stedet. :nemlig: Til store protester. :himle:

Jeg har tenkt at hun i løpet av det neste halve året eller året kan få utvidet utetid til 21.30 eller 22 på hverdager og 22-23 i helger, men vi får se om det blir behov. Hun er fortsatt mest hjemme, enten på rommet eller kontoret.


#28

IzziCreo sa for siden:

16-åringen: Ingen faste tider. Det viktigste er at hun drar hjem sammen med noen, og ikke alene. Vi foreldre bytter gjerne på å hente. Tror vi har holdt oss til senest kl 00.30. Tar ofte siste bane/buss hjem de gangene de reiser kollektivt. Da henter vi der hvor de går av. Har supre venner som passer godt på hverandre. I tillegg så er hun åpen som en låvedør - om alt - slik at det er lett å stole på henne.

14-åringen: Innetider er ikke et tema. Han har ikke begynt å feste eller henge ute. Er sosial over nett.


#29

Anne C sa for siden:

Ingen av våre har en spesiell innetid. Eldste er knapt utenfor døra, og yngste er heller ikke ute sent. Jeg regner med at vi må sette noen grenser for yngste når han starter på ungdomsskolen. Med eldste er det mer sånn at jeg føler et behov for å få han ut av huset, han er aldri noe sted.

Jeg glemte at jeg hadde tatt vekk barna fra signaturen min. Jeg har altså en 02 og en 06.


#30

Karamell sa for siden:

17-åring: Helg: 01 og ved enkelte anledninger 01.30. Jeg henter ofte, men da rundt midnatt. Ukedager er det 23.00.

14-åring: Har ikke innetid for det er ikke behov. Men det var en finværsdag her han fikk være ute til 22.30. Det var helg.


#31

GinaK sa for siden:

Minsten min, straks 14, er heller aldri ute sent på kvelden så han trenger ikke innetid.
Eldsten, 17,5, har ikke noe innetid lengre men vi har god kontakt når han er ute og flyr. Spør alltid om når han tror han kommer hjem og sender noen sms ila kvelden. Kommer som oftest hjem med siste buss/bane. Vi henter sjelden. han sjekker som oftest tider for bane.
I fjor måtte han komme hjem til 00 men ble endret til 01 etterhvert.


#32

Che sa for siden:

Også 05-unge. Han kommer hjem ca 21/21.30 på hverdager og en time seinere i helgene. Er han hjemme hos kompis og ser film f.eks så kan han godt få komme hjem litt seinere i helgene.


#33

polarjenta sa for siden:

05 her. Jeg sa for et år eller 2 siden at han måtte være hjemme til kl 20, og sånn er det enda. Han har ikke spurt om å få være lengre ute. Han legger seg 21.30, så så mye lengre ute kan han ikke være. Om det er noe spesielt får han selvsagt være lengre ute.


#34

Pasta sa for siden:

05: Klokken 21.00 på skoledager. Kan utvides om det er noe spesielt som skjer. Ikke noe fast i helgene, sjelden hun er på annet enn overnatting hos venninner.
01: Bestemmer selv nå, men har lenge hatt frihet under ansvar. Har sjelden utnyttet friheten, og aldri gitt oss anledning til å angre på friheten.


#35

millact sa for siden:

Jente, 14, ingen fast innetid. På hverdagene går hun på aktiviteter, så dermed begrenser det seg selv der. Fredag er det klubb som slutter i 2230-23 tiden. Hun tar følge med andre hjem da, men i vinter ble de hentet.

På lørdagene er de hos venner hvis de ikke bare er hjemme, så da avtales det litt der og da. Jeg møter henne gjerne når hun skal gå hjem, fint med en gåtur.


#36

zinatara sa for siden:

Vi har ikke faste innetider fordi vi ikke har hatt bruk for det. På hverdager er hun aldri sent ute og i helgene avtaler vi utifra hva hun skal. Vi bor slik at det er lite som skjer i gangavstand, så når hun skal på noe i helgene må vi kjøre.


#37

ming sa for siden:

Verken 00-modellen eller 03-modellen har faste innfridde. Ingen av dem reker mye ute. Er de ute, er de hos venner. Regelen er at vi vil vite hvor de er og når og hvordan de har tenkt å komme seg hjem. I praksis begrenses natterangling av busstilbudet til atb, eller hvor seint mannen vil hente. Siste buss fra der 03'erns venner bor (stor skolekrets) går kl 22. 00'ern har venner som kjører og tar noen ganger nattbuss i helgene, men hun liker ikke å være på byen, så stort sett er hun hjemme før midnatt i helgene.


#38

amylin sa for siden:

02-modellen har som regel «ikke for seint» på hverdager, som betyr rubdt kl.22-23, på fest henter jeg som regel og da rundt midnatt til kl.01.00. 05-modellen har heller ikke innetider, men om han er ute er det ofte rundt kl.22.


#39

trøtt sa for siden:

Ikke for sent prøvde jeg på jentungen min i fjor (17/18 år) og da kom hun hjem 20.30. Hun ante ikke hva ikke for sent var. :knegg:


#40

My sa for siden:

Det med å vite hvor hun er til en hver tid har jeg mer eller mindre gitt opp om dagen. På dager med finvær er de en hel gjeng som suser rundt, de bader i det ene, andre eller tredje vannet, spiller basket utenfor skolen, henger på fotballbanen, tar seg noe mat hjemme hos noen, går på butikksenteret og kjøper seg is, og tilbake til badeplass 1, 2 eller 3. Så jeg kan ikke kreve at hun skal sende meg melding hver gang de forflytter seg, de er ganske mobile og mye ute. En viss risiko, på grunn av all badingen, men jeg forventer at hun svarer innen rimelig tid når jeg sender melding og spør hvor hun er. Selv om svaret heller ikke alltid er veldig informativt (f.eks jeg: "Hvor er du?" datter: "På besøk" :rolleyes:). Men i andre tilfeller, hvis det er noe spesielt de skal, så vil jeg vite det hvis de plutselig ombestemmer seg. Men i disse varme dagene og kveldene som har vært så foregår det stort sett som beskrevet over.


#41

veobra sa for siden:

Innetiden avhenger av hvor de er og hvem de er sammen med. Henger de rundt husene kan de være nye lenger enn om de henger andre steder rundt her. De må svare når jeg sender melding og komme hjem til avtalt tid, hvis ikke vi avtaler noe annet. Jeg trenger ikke beskjed hver gang de forflytter seg, men drar de på annen tur vil jeg vite det. Sånn at de drar til byen hvis de skulle til en venn.


#42

amylin sa for siden:

Vi har snakket om hva «ikke sent» betyr. Hadde en sånn episode hvor hun kpm hjem kl.23:30 en hverdag og mente det var ikke seint.


#43

IOA sa for siden:

Min er til tider veldig mye ute, men vi har ingen fast tid. Det avhenger av hvor hun er, hvem hun er sammen med, og sesong/vær/mat/lekser osv. Ofte spør jeg henne når hun har tenkt å komme hjem. Hvis hun svarer et tidspunkt jeg syns er greit, får hun lov til det. Da tror hun at hun har bestemt selv. :knegg:

I perioder har vi hatt mye forseintkomming, noe som resulterte i en del trekk i ukepengene. Vi har også hatt perioder med mye spørsmål om hun kan være ute lengre, hvor hun ringer etter at hun har gått. Jeg er ikke veldig begeistret for at hun er ute etter kl 21 på hverdager, og ikke etter kl 22 i helgene, i hvert fall ikke hvis det er snakk om å fly rundt. For meg er det stor forskjell på å være på besøk hos noen, og å bare være ute og henge. Det er også forskjell på å være sammen med folk hun kjenner, eller «venner» fra Snapchat. :himle: Hun har er enormt kontaktnett.


#44

Chanett sa for siden:

17-åringen har hatt innetid hverdager 22-ish de siste årene. I helga kommer det an på hvor hun er.


#45

Fløyel sa for siden:

17 åring - alt etter anledning.
Han er flink til å sende meldinger. Jeg henter, og er relativt fleksibel.


#46

Susse sa for siden:

De er 13 (straks 14) 17 og 19.
Kun hun på 13 som jeg avtaler tid med, de to gangene i året hun er ute uten meg.
Gutta har aldri trengt regler på dette. Vi har avtalt fra gang til gang i spesielle tilfeller. Det jeg uansett krever er å vite hvor de er.


#47

ming sa for siden:

Når jeg skriver at de skal si fra hvor de er, er det mer det å vite om de er på Rye, på Spongdal, i byen, på Heimdal, Ringvål eller Klett som er greia. At de beveger seg mellom kompiser, badesteder osv, regner jeg med. Skolekrets er så stor her ute på bygda, og det har litt å si om de er et sted det går buss eller ikke. :knegg: #bøgda


#48

My sa for siden:

Ja, drar hun til Rye eller Spongdal vil jeg gjerne ha beskjed altså. :knegg:


#49

IOA sa for siden:

Min fjortis lurte akkurat på om hun kunne ut og henge. Jeg kom hjem fra sommerfest på jobb selv, og passerte minst 6-7 stykker fra trinnet hennes (åttende) som reket rundt i gatene litt bortenfor oss.

Svaret var nei.


#50

007 sa for siden:

Vår 16-åring har ingen innetider, vi avtaler fra gang til gang alt etter hva hun skal. I ukedager foretrekker vi at hun er hjemme rundt 22, i helgene kan det variere fra midnatt (type filmkveld hos venner) til 01.30 (party i regi av ungdomsklubben).
Hun er en aktiv frøken med helgejobb og fotballtrening, og dager hun jobber eller trener er hun ikke hjemme før 22.30. Hun er også ekstremt opptatt av å få nok søvn og å være uthvilt, så det er så godt som ingen kamper på dette området.

Eldste var typen som mer hang ute, han måtte på samme alder være inne kl 22 i ukedager og ble hentet seinest 01.30 om han var på noe i helgene. Stort sett gikk det i spilling som måtte begrenses.


#51

rine sa for siden:

Snart nittenåringen har ikke innetider, men vi har avtale om at når han er på fest e.l i helgene skal han være tilgjengelig på telefon og ringe hvis han trenger å bli hentet. Så lenge han bor i vårt hus, gjelder samme regler som for de andre i huset, voksne eller barn: Vi forteller hverandre hvor vi går og når vi regner med å være tilbake. Sekstenåringen må være i seng innen 22.00 i ukedagene, så da gir innetiden seg litt selv. I helgene har vi ikke noen fast tid, men han må være i hus innen vi går og legger oss. Rundt midnatt pleier å være gjennomsnittet, men vi har strukket oss lenger og hentet hentet så seint som 01.30 ved spesielle tilfeller. Han får ikke lov til å ta seg hjem på egen hånd senere enn midnatt.


#52

Blånn sa for siden:

Ikke vært aktuelt enda. 14-åringen legger seg kl. 21 på hverdagene, 16-åringen er i seng mellom kl. 22 og 22.30 på hverdager. I helger er de lenger oppe, men har ikke vært behov for faste innetider.


#53

apan sa for siden:

Jeg kan oppdatere denne til at vi havnet visst med 2330 som innetid igår og det kan fort bli gjengs nå i ferien ser jeg for meg. Det var visst mange som hadde etter kl 23 så...


#54

Anne C sa for siden:

Vi har landet på at innetiden for 06-eren er 22.30 nå i ferien. Sånn i utgangspunktet.

Snart 18 åringen er fremdeles ingen steder, så der er ikke behovet for noen innetid.


#55

Tjorven sa for siden:

Vi har havnet på det samme nå i ferien. Det er visst ganske vanlig tid, har jeg fått inntrykk av. Jeg synes det er fryktelig seint ettersom jeg har lagt meg da, men far er oppe, så det får holde.


#56

Nenne sa for siden:

Lillebror, som blir 16 i oktober, hadde i vinter beskjed på å være hjemme kl. 21.00 på hverdager. Tanken var at han burde være i seng i hvert fall til kl.22.00, helst litt før på skoledager. I helger var det mer etter avtale ut fra hva han skulle.

Så kom koronaen og alle var bare hjemme, men da han etter hvert begynte å gå litt mer ut ble tidene justert, både fordi skoledagen begynte seinere, men også fordi skoleveien var kortet ned til tre skritt sånn omtrent. Så fra da av har det vært 22.00 i hverdager og helger etter avtale.

Nå i ferien sier vi 23.00 som regel hver dag, men han kommer ofte hjem før. Når han er lengre ute, må det avtales og han må vekke oss (mannen min) når han kommer hjem.

Storebror og Storesøster må lukke soveromsdøra vår når de er kommet hjem på natta, sånn at om vi våkner tidlig ser vi at de er kommet hjem. Vi vil også gjerne ha beskjed på hvor de er og med hvem, og gjerne sånn omtrentlig tid for hjemkomst er planlagt hvis mulig, men det er jo info vi foreldre også gir når vi er seint ute, så det er hus-standarden for alle som er myndige.


#57

My sa for siden:

Ligger vel stort sett på 23 for 05-eren. Med litt justeringer ved behov.


#58

Balanse sa for siden:

04-er har, uten fast innetid. I ukene har det justert deg selv, han trener hver kveld til 21.30, og etterpå må han kjøres hjem, dusje og spise. Det har aldri vært diskutert å dra ut etterpå, da er det bare å slappe av eller lese på prøve, og så legge seg. Det er trening også freser, og i helgene er det som regel turneringer eller andre konkurranser, med tidlige morgener, så... Jeg tror han selv synes det er litt rart å ha det så fleksibelt, og sist gang han var ute en lørdag sa jeg 00.30 - det var nå rett før sommerferien. Han var hjemme 00.15. :himler:

Vi får se hvordan det blir etterhvert, men så langt er han altså så målrettet og ordentlig at det nesten er litt mye av det gode.


#59

Chablis sa for siden:

Ett år eldre, litt senere på hverdager. I feriene kjøret vi fortsatt ikke faste innetider, vi ser bare an hva han gjør og hvor han er.


#60

polarjenta sa for siden:

Nå har det endret seg. på hverdager må han være hjemme 21, han legger seg fortsatt 21.30 og det kommer han nok til å fortsette med til han klarer å komme seg opp selv.

Nå i ferien har det vært 22.30. Jeg har spurt om hvor lenge de han er sammen med får være ute, men det aner han ikke.


#61

Tussa sa for siden:

02 er 18 om ei veke og har dermed ingen spesiell innetid. 05 har heller ingen spesifisert innetid. Ho er i en fin jentegjeng som likar bruke sommarkveldar på fjelltur og sånt så eg føler ikkje behov for å regulere henne. Ho er alltid heime før midnatt, eg har ofte lagt meg før ho er heime.


#62

apan sa for siden:

Ja, virker som om dette er greia, synes også det er veldig sent :sukk: .


#63

Tjorven sa for siden:

Vi har forresten samkjørt dette litt med når 15-åringen står opp. Vi strever med å få henne opp når det er ferie, og har sagt at vi kan strekke oss til 23.30 så lenge vi får vekke henne kl 11 og at hun er oppe senest en halvtime etterpå. Hun synes dette er forskrekkelig tidlig ( :knegg: ), men syntes det var en god deal å få være ute så lenge, så det ble til å leve med for hennes del.

Mandag brukte hun for lang tid fra vekking og til hun var oppe, og da ble det innetid kl 23.00. Og det ble akseptert umiddelbart ... og så var hun oppe til helt riktig tid på tirsdag.


#64

millact sa for siden:

Tar det litt etter hva hun skal og hvor hun er. Forleden, St.Hans, var hun med noen jenter i en hage til en venninne. Uten at noen visste det hadde de gått til et vann for å se på himmelen! Hadde en lang prat med henne om at slike ting ikke er greit uten at noen voksne vet det. De får ikke henge gatelangs og ei heller gå til vann sent på kvelden. Mor til en av de andre (verten) hadde sagt det samme da hun fikk høre om det. Så hun og jeg er veldig enige. Vi hadde begge snakket om ungdomsgrupper og fyll der. Det hadde ikke vært andre der, men det var nok mer flaks enn normalt.

Hun satt på med mor til en venninne hjem og var hjemme litt etter midnatt.


#65

liefje sa for siden:

03 gutt her. Har ingen faste tider, men avtaler fra gang til gang for jeg vil vite når han kommer hjem. Han overnatter en del, noe jeg synes er bedre enn at han kjører buss og bane gjennom hele byen langt på natt.


#66

Molly sa for siden:

02-jenta har ingen spesiell innetid når hun er hos meg. Hun gir beskjed om hvor hun er, sender meg melding når hun drar hjem og vekker meg når hun kommer hjem. Hun er stort sett hjemme mellom 2 og 4 når hun har vært på fest så det er helt uaktuelt å sitte oppe til hun kommer hjem.
Hos pappaen har hun 23.30 som innetid i helgene. Det fungerer overhodet ikke for en som straks er 18.

Minstemann (07) er sjelden ute på kvelden, og kommer hjem tidlig nok til at jeg ikke har hatt behov for å sette noen grenser.


#67

Gaia sa for siden:

Dette har plutselig blitt et tema for 05-gutten her. I løpet av den siste måneden har han både fått en voldsom radius og et stort behov for å henge lenge ute om kveldene, og jeg er litt i villråde ift hva som er for strengt og hva som er for slækt.

I utgangspunktet er han en type som forteller mye, vi vet hvor han er og hvem han er sammen med, men jeg syns radiusen hans er litt vel stor. I dag fikk han forhandlet seg frem til innetid klokken 22.30, og jeg kjenner at jeg syns det er litt sent å henge ute. Hadde han vært inne hos noen, hadde det vært annereledes, men pga Korona møtes folk ute på forskjellige steder.

Så - hva er status for innetider? Burde jeg være sjeleglad for at han både er åpen om hvor han er, hvem han er sammen med og at han kommer når han skal. Eller er jeg blåøyd som tror at dette er grei skuring.


#68

Maverick sa for siden:

Det er vel litt begrenset hvor stor radiusen er nutildags uansett? Innafor bygrensen stort sett?

Det er gjerne 23:00 det går i her, med etterhvert svært begrenset styringsrett over den eldste, da. Så lenge mobil er på og blir svart på og de er innenfor offkomradius er jeg ganske lugn.


#69

Gaia sa for siden:

Oslo er en ganske stor by, altså. :knegg: Og radiusen hans er pt store deler av byen. Jeg har sagt at Oslo sentrum er no-go på kvelden, siden det ikke skjer noe som helst i sentrum på kveldstid, sånn status er nå.

Det har jo vært en del bråk i området her i det siste, så det er ikke nødvendigvis helt chill å henge i nærområdet heller. :gal: Jeg merker at han trekkes mot de stedene der de unge samles, og det er jo ikke så rart, siden han er en sosial fyr. Jeg bare prøver å finne den fine balansen mellom å være overbeskyttende helikoptermamma, som fotfølger gutten, og blåøyd la-det-skure mamma, som ikke får med seg at kidden er dritings hver helg.


#70

Blånn sa for siden:

Min -05 er alltid hjemme. -03 er over 18, men kommer senest hjem med siste buss (han er for lat til å gå 15 minutter fra banen). På hverdagene er han sjeldent ute senere en kl. 21.


#71

Maverick sa for siden:

Så stor er nå ikke byen. :knegg: Det er selvfølgelig avhengig av unge og personlighet, men jeg føler liksom ikke at det er noen grunn til å nekte ungene å dra til Ullern bare fordi det er mye hasjbruk der, videregåendeelever har jo uansett gjerne bekjente i alle kanter av byen, og den tiden er rett rundt hjørnet. Hvilken bydel de er i har generelt lite å si om de først skulle ha lyst til å være dritings hver helg tror jeg.

Men man gjør det man synes er rett for sine. Mine er lite gira på fest og da er det ikke så stress om de henger på Vippa og skater eller går tur i Frognerparken eller holder seg trygt heime, hadde de vært mer som sin mor hadde de nok trengt noe strammere tøyler.


#72

Blånn sa for siden:

Ja, jeg regner med at radiusen blir større med vgs. Selv om min -05 har gått på skole i sentrum i mange år (bestekompisene på skolen bor ulike steder i byen). Radiusen har økt for begge de to andre, men begge har stort sett hatt en vennegjeng hvor festing ikke er i sentrum, bare det å henge sammen. For han som går på vgs nå er vennene koblet til forening på skolen, koret og bandet (som består av venner fra ulike skoler). De fleste gangene han er sent ute har de vært hjemme hos en av vennene. De har også gått en del turer.


#73

Appelsin sa for siden:

Jeg liker å ha 16-åringen hjemme kl. 21 før skoledager, mest fordi hun er et skravlete vesen som vil fortelle alt hun har opplevd siden sist (middag :knegg: ), trenger litt landingstid, og at jeg trenger ro i huset før jeg legger meg. Men jeg er ganske fleksibel, så om ett eller annet trekker ut eller hun skal noe spesielt, så er det ikke vanskelig å forskyve litt.

13-åringen er nesten aldri ute, men i går var han endelig med noen venner, og fikk komme hjem innen 22.30. Fri i dag da.


#74

Gaia sa for siden:

Greia her er at han ligner ganske mye på sin mor, og jeg var tilsynelatende en engel, som alltid gjorde som jeg skulle og dermed hadde rimelig frie tøyler. Men jeg var også ekstremt god til å skjule mine spor, og hadde en rimelig blåøyd mor. (Det er hun fortsatt. :knegg: )

Jeg kan bare huske et par ganger der det ble satt grenser jeg ikke var enig i, og begge tilfellene var vel strengt tatt min egen skyld.

Nå opplever jeg ikke at eldste er så opptatt av å feste selv, men han liker å henge med en del folk som er mer der. Han sier selv at han ikke er fristet til å prøve alkohol, siden han ikke liker tanken på å miste kontroll. Men det kam jo endre seg. :erfaren:

Jeg er egentlig mest bekymret for at noen han kjenner skal havne i bråk, og at han skal finne ut at han skal «redde» dem. Ikke fordi kompisene hans er så veldig yppete, men de er nok innimellom litt ubetenksomme. :gruble:


#75

Kirsebær sa for siden:

Så lenge jeg vet sånn ca hvor 05’ern er og han svarer på meldinger så har vi ikke hatt behov for å sette noe innetid. Noen ganger må han hjem til 21, andre ganger 23. kommer litt an på hvordan dagen er, hvordan neste dag er, når jeg vil legge meg osv.
Han og nærmeste venner har foreløpig ikke hatt stor interesse for fest eller rus.

Han gjør sikkert ting jeg ikke liker, kanskje sier han at han er hos Hanna, men er egentlig i sentrum?
Og på et eller annet tidspunkt kommer han sikkert til å gjøre noe dumt.. Men jeg vil ikke bekymre meg for det. Jeg kan ikke kontrollere alt, og ungdom lærer og vokser på ting de opplever. Så får man krysse fingre og håpe på at de ringer hjem hvis de kommer borti noe de ikke takler selv.


#76

Maverick sa for siden:

Gaia, ser den, men skjønner fortsatt ikke helt problematikken rundt utvidet radius?


#77

Polyanna sa for siden:

Det handler kanskje litt om følelsen av at det virker som om han er veldig "på farten"? Altså, henger her og så der og så der og fyker rundt fra sted til sted der det "skjer ting"? Jeg tror jeg hadde blitt litt urolig om min fartet fra Ullern til Korsvoll til Grorud til Sentrum til Nordstrand hele tiden. At han henger mye på Tonsenhagen er derimot bare koselig (siden det er der kjæresten bor. :hjerter: ).

Spesielt siden jeg har et inntrykk av at det nå er en god del ungdom med mye oppdemt som også "fyker rundt" og leter litt etter at "noe skal skje". Og det kan jo tyte ut i både det ene og det andre. 99% av tiden så henger de jo bare sammen og nyter å få være sosiale, selvsagt.

Et naivt spørsmål: Kan man regne med at det er mindre av stormfylla når de henger ute i parker og på torg og i skogholt, enn på fester i hus og kjellerstuer, eller har det bare flyttet seg? Jeg bare ser for meg at de tross alt er mer eksponert ute? Har ingen anelse, altså.


#78

Gaia sa for siden:

Det handler litt om at han er veldig på farten, også om kvelden, ja. Jeg har følelsen av at det er en del festing ute nå, spesielt de dagene der det er fint vær. Og jeg lurer på om enkelte foreldre overhodet ikke følger med på ungdommen sin, om de er like i villrede som jeg er ift grensesetting, eller om de faktisk syns det er greit at avkommet har begynt å feste. :vetikke:

På dagtid har jeg alltid tenkt at han gjerne kan farte rundt hvor han vil. Det er når det blir mye farting på kvelden jeg blir litt mer betenkt. Samtidig sa nylig en jeg kjenner, som jobber med ungdom, at det er bra for ungdommen å gjøre litt opprør, og ikke bare vært pliktoppfyllende og gjøre det som er forventet av dem. Han er en veldig fornuftig fyr, og samtidig veldig ekstrovert. Etter hvert som været har blitt varmere, og han har begynt å henge mer ute, så er han også mye blidere enn han var i vinter.

Jeg syns jo yngste er alt for mye hjemme, og alt for lite sosial. :knegg: Hun kjeftet på meg i går, og sa at det er helt dustete at jeg prøver å få henne til å være mer ute, samtidig som jeg bekymrer meg for han som er på farten hele tiden. Og hun har jo rett - jeg vil jo heller at de skal henge med andre, enn å sitte buret inne på rommene sine.

Edit: Jeg burde kanskje legge til at det har vært mye bråk i området her i det siste, men da med folk som er yngre enn min. Og jeg syns jo ikke det hadde vært ideelt om han primært hang på en del av de lokale stedene som er kjent for mye langing og rus - og det gjør han jo faktisk ikke. I resten av byen har jeg ikke peiling på hva som er helt greie steder å møte andre på samme alder, og hva som er mer suspekt.


#79

Maverick sa for siden:

Politiet har jevnlig oppdateringer om skogsfester med unger krypende sveiseblinde rundt, så det tror jeg ikke man skal gå ut i fra nei.

Ref å farte rundt, om ungen følger strømmen og driver etter de store ansamlingene via Snapchat etc for litt action, skjønner jeg en bekymring. Da er det vel også heller det som er issuet, enn om det tar ti eller førti minutter med banen hjem.

Men de trenger å få flakse litt altså.


#80

Lavender sa for siden:

Ang radius skal vi være oppmerksomme hvis barna farter rundt for å henge med de kuleste kattene, og i mindre grad vennene.

Min 06 er ikke til å stole på, vi snakker og snakker, tror vi blir hørt og forstått, men nei. Vi er hjemme, edru, henter og kjører. Men heller ikke det er nok.

Trodde ungene fikk seg en støkk da politiet kom på hjemmealene fest med ca 30 deltagere på ca 14 år og huset fult av alkohol og berusede ungdommer. Foreldre ble tilkalt, tenkte at de nå endelig våknet fra "la ungdommen utforske, vi landet også på bena".

De samles i parker og på strender. Sprit kjøpes på SnapChat på et blunk. 350,- for helflaske 40% polsk vodka.

Politiet har sendt brev til skolene som er publisert i dag, om uro, ansamlinger og rus. Fra 2009 årgang. Såkalt ressurssterke hjem hvis ca 7 års utdanning teller.

Det er ingen voksne ute. Jeg har nevn Natteravner før, de tok korona pause. De kunne gått runder hvis de hadde søkt kommunelegen, men det gjorde de ikke her. Fortsatt ingen beskjed fra vår FAU. Nå blir det et press.

Dagens rant. Jeg har jobbet med å varsle siden Mars, til skole, helsesøster og politi. Og mammaer på Messenger.


#81

millact sa for siden:

Dette er så ulikt miljøet her! Innser jeg er svært heldig.


#82

My sa for siden:

Nei. I alle fall ikke her. Stormfylla er knyttet til bestemte samlingssted utendørs, særlig ved vannene i utkanten av Bymarka, hvor politiet rett som det er må møte opp og spre ungdomsgjenger der barn ned i 13-14 år er dritings sammen med eldre ungdommer, og det avtales slåsskamper m.m. Særlig på denne tiden av året, fra det blir levelig utendørs og fram til litt inn i sommerferien. Ungene mine får ikke ferdes på disse stedene på denne tida sent på kvelden. Ikke nødvendigvis fordi jeg er redd de skal drikke seg fulle, men fordi de lett kan bli utsatt for ubehagelige situasjoner de ikke takler. Og fordi jeg ikke ønsker telefon fra politiet om å komme og hente 13-åringene mine.

Men jeg er naiv nok til å stole på dem, det må jeg nesten være, jeg kan ikke fotfølge dem. Så når den ene 13-åringen sier hun møter venner utenfor skolen for å spille volleyball ut over kvelden, så får hun lov til det. Og den jevngamle broren får lov til å henge på fotballbanen eller suse rundt med kompiser, når han lover å holde seg unna disse friområdene, og de må hjem kl 22, særlig i denne perioden. 13-åringer har ikke noe på russefest å gjøre, heller ikke av pur nysgjerrighet, i edru tilstand. Men det har ikke med radius å gjøre, det ene vannet hvor politiet nylig har måttet gripe inn er jo ikke lenger unna enn skoleplassen, og definitivt nærmere enn en del av områdene guttungen og vennene hans når over, på elsparkesykkel.

Det er stort sett 07-ungene mine som "flyr ute" for tiden Når 05-eren er ute på kvelden er hun som regel hjemme hos ei venninne. Da får hun være nærmest så lenge hun vil, så lenge hun har noen å gå sammen med når hun skal hjem. I går (natt) kom hun hjem halv ett. Det hender venninnegjengen hennes også samles i et parkområde på kvelden, men det har vært sentrale parker med litt mer blandet befolkning, studenter, familier m.m, og ikke på de mest beryktede festområdene ved vannene i marka. Men det er uansett stor forskjell på en 16-åring og en 13-åring, i alle fall mine. Så det kommer mye an på hvor i tenårene de er også, det må vel komme litt gradvis.


#83

Fjols sa for siden:

Min eldste har ikke vært på noen fester så langt vi vet, han har kl.23 som innetid nå, ser for meg at dette tidspunktet kan bli kl.24 i sommer.
I går var han litt forsinket, men som ansvarlig som han er, så ringte han og fortalte at han ble litt sen.:hjerter:


#84

Lavender sa for siden:

Og jeg skulle svare ang utetider at tid på døgnet for ulovligheter spiller liten rolle. Ser FAU Natteravnsansvarlig svarer at det blir vakter tidligere i helgene og andre typiske dager for samling. Så hva de gjør med hvem er viktigere enn absolutt tidspunkt.


#85

Polyanna sa for siden:

Det var jo en trend pre-corona, at ungdommer arrangerte dagfester. Foreldre som var borte på dagtid, og virkelig ante fred og ingen fare for at ungdommene var alene hjemme mellom 11 og 18 en lørdag, liksom, og så var det fullt haraball de timene. Og ingen tenker jo over at ungdommen er hos venner på dagtid, og kommer hjem og henger på rommet sitt resten av kvelden.. Antar at det ikke har tatt helt slutt, selv om det har flyttet ut.

Kjenner at Korona har tatt meg her, for jeg blir litt sånn "nåh! Those were the days! Tenk, da koste de seg på fest!" ved tanken på dagsfyll-kalas. :flau:


#86

Lavender sa for siden:

Jupp, men får lyst til å gi de litt juling også. Når den gamle britiske prinsen begraves med kun 30 til stede har de full fest med 30 fulle unger i en privatbolig. Lite respekt for korona og regler gitt. Ikke veldig skremt av politiet heller, de slapp bøter.


#87

Tjorven sa for siden:

Innetid for 16-åringen er 22 på hverdager og 23.30 i helger/fridager.

Jeg vet at det tidvis er alkohol involvert når de er ute. Hun sier at hun og de aller nærmeste vennene tar det pent. Mens for andre blir det tidvis ganske voldsomt. Hun forteller og deler, og det setter vi så stor pris på at vi ikke strammer inn. Vi sier at vi ikke tillater dem å drikke, men samtidig at det ALLTID er lov til å ringe hjem hvis hun eller venner trenger hjelp.

For å være ærlig er jeg mer bekymret for 13-åringen som aldri henger med venner. (Men som jevnlig roper til dem via diverse digitale spill.)


#88

Palmen sa for siden:

Og i stedet er det du som har blitt dronningen av dagsfyll-kalas :knegg: (sorry)


#89

Polyanna sa for siden:

Ja, altså, jeg er ikke FOR villa-flatfyll, altså, hverken generelt eller i denne tiden.

#Presiserer


#90

Polyanna sa for siden:

Ja, men har blitt veldig flink til å lage trygge rammer, da, vil jeg si. :glis: (Altså: 3-5 stykker, ute, og arrangert henting i god tid før ting tar av. :stolt: )


#91

My sa for siden:

Ja, dette er vel sånt som varierer litt fra sted til sted og tid til tid. Her har det store problemet vært (og er) større samlinger av ungdom på offentlige friområder i/ved marka, og hjemmefester i helgene når foreldrene er bortreist. Fyllefest i huset mens foreldrene er på Ikea :knegg: har ikke vært noe stort tema her, i alle fall ikke noe som politiet har gått ut og informert om som spesielt vanlig, selv om det sikkert skjer. Så det handler vel litt om hvordan ungdomsmiljøet er akkurat der man bor, og hva som er aktuell problemstilling.


#92

Palmen sa for siden:

Apselutt! :lykkelig:


#93

Polyanna sa for siden:

Nå tror jeg kanskje det uansett er en tryggere setting enn fester kvelds- og nattestid, da. De skal hjem til våkne foreldre, det er en klar deadline på et tidspunkt, og, vel, det er lyst og det går buss når de skal hjem. :vetikke: Så jeg tror jeg foretrekker et dagtidharaball foran nattefest ved et vann, sånn om man skal velge.

Men det virker veldig fjernt nå.


#94

My sa for siden:

Her sier 16-åringen at det drikkes mye alkohol, men at hun aldri blir invitert på disse festene siden hun ikke drikker, og det gjør heller ikke vennene hennes. Når hun spør om lov til å være ekstra lenge ute, eller være sammen med venner ut over kvelden i en park e.l. forsikrer hun oss om at de ikke drikker alkohol, og bruker argumentet at alle venninnene hennes bare er opptatt av idrett og trening (noe jeg vet stemmer, enkelte av dem trener ekstremt mye), ergo drikker de ikke. Jeg vet ikke helt om hun er veldig naiv selv, og oppriktig tror det er slik det henger sammen, eller om hun tror at jeg er veldig naiv, men festing og idrettsmiljø har vel aldri utelukket hverandre noen gang, snarere tvert om. :hehehe: Så at det at de driver med idrett skal være en slags garanti for at de ikke drikker alkohol må hun dra lenger ut på landet med. Jeg har tross alt levd litt lenger og vært ute litt flere høstnetter enn det hun har.

Men det er ingenting foreløpig i alle fall, som tyder på at det ikke stemmer, siden de aldri er på fest. Stort sett er de hjemme hos hverandre, med foreldre hjemme. Men det kommer vel fort nok. Og som du sier, det hadde vært verre om de aldri var sammen med andre.


#95

My sa for siden:

Ja, de festene ved vannene er definitivt ikke noe jeg ønsker ungene skal delta på. :skremt: Det er en grunn til at jeg ikke lar dem dra opp der på denne tiden av året, etter at vanlige turfolk har gått hjem. Takke meg til verandafest hjemme midt på dag.

#96

millact sa for siden:

Alkohol har de ikke begynt med her enda. Vi får se hva som skjer når vgs og start der. Nye venner og nye miljøer.


#97

mina sa for siden:

16-åringen må være heime kl.22 når det er skole dagen etter.

I helgene blir det seinere, hvis jeg skal hente han blir det ikke etter ca 00.30, lenger greier jeg ikke å holde øynene åpne. Han vil gjerne være lenger, men er makelig nok til å ikke gidde å gå heim (fra kjæresten) :knegg:


#98

Gaia sa for siden:

Det er helt uaktuelt med innetid etter vi har lagt oss, altså. Og siden vi ikke er så veldig ranglete av oss, så betyr det lenge før midnatt.

Jeg er enig i at det er viktig med frihet og flaksing, men ikke uten noen form for grenser. Kunsten er bare å finne de riktige grensene.


#99

Chablis sa for siden:

Min har vært på en fest, uten drikking. Jeg vet at de som er året eldre, begynte drikking veldig tidlig i 8.trinn.
Min sier han ikke vet om noen som drikker, men jeg er helt sikker på noen gjør det for det er mye fester rundtomkring , dvs var det da det var lov.
Vi har fortsatt ikke fast innetid i helger og ferier, ser an hvor og hvem han er med, men å reke gatelangs uten mål og mening i byen får han nei til selv om jeg vet endel kompiser får lov.


#100

Gaia sa for siden:

Herregud, disse innetid-greiene er så vanskelig for en som ikke har lyst til å legge seg før ungdommen er i hus. :gal:

Når "alle andre" har innetid ved midnatt, fordi alle andre foreldre visstnok rangler til langt på natt, så er det ikke så enkelt å være hun som liker å være i seng til klokken 23. Jeg sliter skikkelig med å sette en grense som både tar hensyn til mitt behov for å legge meg til en anstendig tid, og ungdommens behov for å være ute i lange, lyse sommernetter. Er det bare jeg som syns det er greit å være våken til alle er i hus?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.