Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger jeg en slow cooker?

#1

Stompa sa for siden:

I dag kom feriepengene ( :knegg: ) og nok en gang lurer jeg på å kjøpe meg en slow cooker. Jeg kan virkelig ikke fordra å lage middager, og det ser så besnærende ut å bare putte ingrediensene nedi og la det stå - kanskje særlig i helgene.

Er det så lettvint og praktisk som det ser ut? Er det noen gode grunner til å ikke kjøpe en? Og hvis jeg skal kjøpe en, hvor stor bør den være (vi er stort sett to eller tre) og hvilken prisklasse bør man legge seg på?


#2

Neket sa for siden:

Jeg har. Det er lettvint-ish. Jeg bruker min mest til supper. Ofte er det sånn "brun kjøttet før du legger det inn" og sånt fjas som jeg ikke gidder/orker om morgenen. :b-menneske: Men ellers er den bra. Veldig god til tomatsaus og sånt. Brukes lite i helgene, mer på ukedager egentlig. Det er jo deilig å komme hjem til ferdig middag. Ikke lag blomkålsuppe i den. Aldri har huset stinket mer. :knegg: Sikkert ikke fisk heller.

Jeg tipper min er en eldre versjon av denne: bakerenogkokken.no/kjokkenmaskiner/slow-cooker/crock-pot-slowcooker-57-l-timer-rustfri-blank/?group=prod_brd-s1%2F10784


#3

zinatara sa for siden:

Jeg liker min, men bruker den ikke så veldig ofte. Det den har blitt brukt til er mest gryteretter, pulled pork, supper og grøt. Jeg syns vel det er endel slow cooker oppskrifter som ikke nødvendigvis er sånn at det blir bedre enn hvordan man tradisjonelt lager det, i en del tilfeller heller omvendt. Og i en del tilfeller må man uansett steke kjøttet før man har det oppi. Men ting som blir bedre av å få bruke tid og la smaker utvikle seg kan bli veldig bra.

Jeg lurer på å bytte min ut med en sånn kombinert slow cooker og trykkoker i stedet. www.amazon.co.uk/Instant-Pot-Electric-Pressure-Stainless/dp/B00OP26T4K/ref=sr_1_3?keywords=instant+pot&qid=1560327475&s=gateway&sr=8-3


#4

Stompa sa for siden:

Det jeg hater aller, aller mest med å lage mat er all skjæringen, så jeg bruner gjerne et kjøttstykke altså, bare jeg slipper å kutte det opp. Og det trenger ikke bli bedre enn tradisjonelt, bare like godt eller i hvert fall spisende. :knegg:



#6

Stompa sa for siden:

Jeg skummet gjennom den tråden før jeg la ut min, men den handler vel om trykkokere, ikke slow cooker? Jeg fikk i hvert fall inntrykk av at det er noe annet det er snakk om. Får også opp forskjellige produkt når jeg googler trykkoker og slow cooker.


#7

Lorien sa for siden:

Jeg ELSKER min slowcooker, den har revolusjonert min matlaging.


#8

Lorien sa for siden:

Jeg har en på 4 liter til hverdags og en på 6 liter hvis vi skal ha gjester.


#9

kamp sa for siden:

Har tre stk i forskjellige for skjellig størrelse. Liker de alle tre!


#10

Tallulah sa for siden:

Sorry, leste den på nytt og du har rett. Jeg husket den mer som på den ene siden og på den andre siden med begge deler.


#11

millact sa for siden:

Jeg hadde en da jeg bodde i USA. Vi brukte den til kjøtt og til chilli con carne.


#12

gnuri sa for siden:

Jeg elsker min. Bruker den mest på høst og vinterstid, og kjøttmat blir utrolig mørt og saftig.


#13

Esme sa for siden:

Jeg må bare spørre et idiotspørsmål: jeg lager mye langtidsstekt/kokt mat men bruker gryte i stedet i ovnen. Feks når jeg lager carnitas så bruner jeg i en støpejernsgryte/emaljegryte først og så står det i ovnen på lav varme hele natten. Er det noen fordeler med slowcooker i forhold til det?


#14

kamp sa for siden:

Du kan gå fra den


#15

Tallulah sa for siden:

Det kan man jo med en stekeovn også.


#16

Stompa sa for siden:

Jeg tør ikke å gå fra stekeovnen. Det er en av grunnene til at jeg vurderer slow cooker.


#17

Tallulah sa for siden:

Men det er vel omtrent like stor sjans for at det begynner å brenne i en slow cooker som inni stekeovnen på lav varme?

(jeg går ikke i fra stekeovnen, men tror ikke jeg hadde stolt mer på en elektrisk slow cooker)


#18

Esme sa for siden:

Enig, jeg tenker ikke det er mer utrygt å ha stekeovnen på 70-80 grader over natten enn en slow cooker stående på. Jeg har ny og fin stekeovn da. Hadde kanskje ikke turt om det var en gammel ovn.

Men ellers ingen fordeler med slow cooker? Jeg er superglad i dingser på kjøkkenet men prøver å begrense meg til det som faktisk gir en annen funksjon enn det jeg har fra før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.