I dag kom feriepengene ( :knegg: ) og nok en gang lurer jeg på å kjøpe meg en slow cooker. Jeg kan virkelig ikke fordra å lage middager, og det ser så besnærende ut å bare putte ingrediensene nedi og la det stå - kanskje særlig i helgene.
Er det så lettvint og praktisk som det ser ut? Er det noen gode grunner til å ikke kjøpe en? Og hvis jeg skal kjøpe en, hvor stor bør den være (vi er stort sett to eller tre) og hvilken prisklasse bør man legge seg på?
Jeg har. Det er lettvint-ish. Jeg bruker min mest til supper. Ofte er det sånn "brun kjøttet før du legger det inn" og sånt fjas som jeg ikke gidder/orker om morgenen. :b-menneske: Men ellers er den bra. Veldig god til tomatsaus og sånt. Brukes lite i helgene, mer på ukedager egentlig. Det er jo deilig å komme hjem til ferdig middag. Ikke lag blomkålsuppe i den. Aldri har huset stinket mer. :knegg: Sikkert ikke fisk heller.
Jeg liker min, men bruker den ikke så veldig ofte. Det den har blitt brukt til er mest gryteretter, pulled pork, supper og grøt. Jeg syns vel det er endel slow cooker oppskrifter som ikke nødvendigvis er sånn at det blir bedre enn hvordan man tradisjonelt lager det, i en del tilfeller heller omvendt. Og i en del tilfeller må man uansett steke kjøttet før man har det oppi. Men ting som blir bedre av å få bruke tid og la smaker utvikle seg kan bli veldig bra.
Det jeg hater aller, aller mest med å lage mat er all skjæringen, så jeg bruner gjerne et kjøttstykke altså, bare jeg slipper å kutte det opp. Og det trenger ikke bli bedre enn tradisjonelt, bare like godt eller i hvert fall spisende. :knegg:
Jeg skummet gjennom den tråden før jeg la ut min, men den handler vel om trykkokere, ikke slow cooker? Jeg fikk i hvert fall inntrykk av at det er noe annet det er snakk om. Får også opp forskjellige produkt når jeg googler trykkoker og slow cooker.
Jeg må bare spørre et idiotspørsmål: jeg lager mye langtidsstekt/kokt mat men bruker gryte i stedet i ovnen. Feks når jeg lager carnitas så bruner jeg i en støpejernsgryte/emaljegryte først og så står det i ovnen på lav varme hele natten. Er det noen fordeler med slowcooker i forhold til det?
Enig, jeg tenker ikke det er mer utrygt å ha stekeovnen på 70-80 grader over natten enn en slow cooker stående på. Jeg har ny og fin stekeovn da. Hadde kanskje ikke turt om det var en gammel ovn.
Men ellers ingen fordeler med slow cooker? Jeg er superglad i dingser på kjøkkenet men prøver å begrense meg til det som faktisk gir en annen funksjon enn det jeg har fra før.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.