Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer gjort på kjøkkenet

#1

kamp sa for siden:

Har du noen litt tåpelige erfaringer fra kjøkkenet?

Jeg irrriterte meg grønn over at fløten jeg pisket ikke ble stiv før jeg så jeg hadde matfløten og da forsto jeg hvorfor det heter kremfløte..

Å helle kaldt vann i varm glass mugge betyr glassbiter på hele kjøkkenet..


#2

frukt sa for siden:

Pisker du kremfløte for lenge får du smør. :nemlig:


#3

Timar sa for siden:

Eplekake pleier å inneholde epler, men er god uten også!

Skoleboller uten sukker er ingen høydare.

Hvis man lager ostekake i springform kan det være en god ide å dobbeltsjekke at bunnen sitter godt på før man flytter på kaka.

:værsågod:


#4

Bluen sa for siden:

Boller uten gjær ble ingen höjdare, bokstavelig talt. (Det skal sies at jeg var gravid, så jeg hadde heldigvis bolle i ovnen allerede.)


#5

frukt sa for siden:

Det er heller ikke så lurt å la søt gjærdeig så til heving veldig lenge. Klippekrans som smaker vin er ikke spesielt godt.


#6

Dali sa for siden:

Har du egg i varmt, smeltet smør når du skal bake Torokake blir det eggerøre.


#7

Dali sa for siden:

Og lager man ostekake uten stivelsesmiddel blir det flytende masse ut over kakefat og kjøkkenbenk. (Skylder på oppskriften som ikke sa noe om gelatin)


#8

Fløyel sa for siden:

Skal du "vispe" sammen en kake i en fei så kan det være lurt å ha i bakhodet at 2,5 l væske til en kake som skal ha 2,5 dl blir sølekake. Hastverk ER lastverk.

Ble jordbær og is.


#9

liefje sa for siden:

Hvis man har limt på negler og den ene sitter litt løst, er det ikke lurt å bake. (Jada, de kakene ble kastet - så for meg gjestene finne en rød negl i kaken).


#10

frukt sa for siden:

Ikke glem bakepulver når du lager sukkerbrød. Det kan hende at bunnen ikke hever seg, og du må haste til nærmeste butikk. :knegg: Og vask hendene godt etter at du har skåret opp rød chili! Og ihvertfall før du gnir deg i øynene.


#11

Pegasus sa for siden:

Tja. 2 liter hvetemel og 2 kilo hvetemel er definitivt ikke det samme. Det ble veldig mye foccacia...


#12

Strutsen sa for siden:

Når man lager kyllinggryte og oppskriften sier 8 dl kyllingbuljon, så betyr ikke det 8 dl fond kyllingbuljong. Ble litt salt, for å si det mildt. :blond:


#13

maggypop sa for siden:

Sukkerbrød kan snus opp/ned etter steking for å forhindre at det ikke faller sammen i midten. Det samme gjelder ikke eplekake.


#14

frukt sa for siden:

Ikke tilsett masse salt når du lager suppe av pinnekjøttrester. :urk: Det var ikke jeg som stod for den, men kokken ville ikke høre på råd så da ble det saltsuppe. :knegg:


#15

Katinka sa for siden:

Ripslikør og ripseddik er ikke det samme.
Redda vinaigraitten i siste liten.


#16

Fersken sa for siden:

Det kan være lurt å sjekke at lokket på krydderboksen ikke er løst før du skal krydre/salte det du har i gryten. :jupp:


#17

frukt sa for siden:

Jeg :fnise: litt av denne tråden.


#18

Einhyrningur sa for siden:

Kanel i spagetti carbonara er ikke godt.


#19

Kula sa for siden:

Philadelphiaost med hvitløk er ikke spesielt godt i ostekake. :niks:


#20

Albertine sa for siden:

Det er ikke så godt på fiskeboller i hvit saus heller. :niks:


#21

Blånn sa for siden:

Salt i stedet for sukker i rørte jordbær er ingen høydare. Ikke meg, men moren til en kjøreste.


#22

liefje sa for siden:

Og karri er ikke godt på risengrynsgrøt.


#23

Lyppa sa for siden:

Og ikke på ostesmørbrød heller.


#24

Rabbit sa for siden:

Å salte vaffelrøra med samme mengde som man ville hatt av sukker, er ikke kjempegodt,har jeg hørt. :sparke:

(Har lært,og saltboksen er nå merket med "salt" på alle sider).


#25

Arran sa for siden:

Vaffelrøre uten egg henger dårlig sammen når du steker vaflene.


#26

Pegasus sa for siden:

Hjortetakksalt. Man stikker nesen i boksen for å lukte, kun én gang.


#27

Palmen sa for siden:

Cayennepepper på grøt er heller ikke godt hevder ungene mine.


#28

Storm sa for siden:

Ikke prøv å fange skarpe kniver i det de er i ferd med å falle på gulvet. :skuffet:


#29

Che sa for siden:

Å tenke "jeg kan sikkert lage jevning med potetmel" når man skal lage hvitsaus er heller ingen god idé. Sausen blir tykk den, det er ikke det - men på ingen måte god/riktig.


#30

Che sa for siden:

...og evig klassiker....Det er veldig mange ting du IKKE skal gjøre etter å ha skjært chilli.


#31

isola sa for siden:

Hvis man ikke rører litt i spaghettien kan man ende opp med en stor klump.


#32

Bobbelur sa for siden:

Sjekk at det er kanelboksen du tar og ikke grillkrydderet når du skal lage havregrøt.


#33

Drømmedama sa for siden:

Og pass på at det ikke er kanelboksen når du lager pizza. Og har gjester.
Husk også å drysse melis over den ferdigpyntede pavlovaen - ikke potetmel.


#34

Fløyel sa for siden:

Dette er ikke meg altså, men en episode fra da jeg serverte i et bryllup.

Salt kan ikke erstatte sukker i Tosacakake. Kaken så lekker ut den, men smaken glemmer nok ikke de som forsynte seg og smakte. Jeg måtte snake og pføy. Jeg syntes så synd på den snille kakebakeren, en god gammel dame som nok aldri hadde gjort den feilen før, for Tosacakake var hennes spesialitet.


#35

Floksa sa for siden:

Ikke bruk det sukkeret ungene har blandet masse salt i, når du baker bløtkake. Det KAN være bortkastet tid... ungene var små altså. Stype 2-3 år.
Fiberhusk kan ikke jevne saus. Det blir ikke saus. Det blir snørr.


#36

Strutsen sa for siden:

Om du ikke prøver det, så pass i det minste på at tærne ikke er i veien når de lander. Med spissen ned. :tre sting i tåa:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.