Skal du "vispe" sammen en kake i en fei så kan det være lurt å ha i bakhodet at 2,5 l væske til en kake som skal ha 2,5 dl blir sølekake. Hastverk ER lastverk.
Hvis man har limt på negler og den ene sitter litt løst, er det ikke lurt å bake. (Jada, de kakene ble kastet - så for meg gjestene finne en rød negl i kaken).
Ikke glem bakepulver når du lager sukkerbrød. Det kan hende at bunnen ikke hever seg, og du må haste til nærmeste butikk. :knegg: Og vask hendene godt etter at du har skåret opp rød chili! Og ihvertfall før du gnir deg i øynene.
Når man lager kyllinggryte og oppskriften sier 8 dl kyllingbuljon, så betyr ikke det 8 dl fond kyllingbuljong. Ble litt salt, for å si det mildt. :blond:
Ikke tilsett masse salt når du lager suppe av pinnekjøttrester. :urk: Det var ikke jeg som stod for den, men kokken ville ikke høre på råd så da ble det saltsuppe. :knegg:
Å tenke "jeg kan sikkert lage jevning med potetmel" når man skal lage hvitsaus er heller ingen god idé. Sausen blir tykk den, det er ikke det - men på ingen måte god/riktig.
Dette er ikke meg altså, men en episode fra da jeg serverte i et bryllup.
Salt kan ikke erstatte sukker i Tosacakake. Kaken så lekker ut den, men smaken glemmer nok ikke de som forsynte seg og smakte. Jeg måtte snake og pføy. Jeg syntes så synd på den snille kakebakeren, en god gammel dame som nok aldri hadde gjort den feilen før, for Tosacakake var hennes spesialitet.
Ikke bruk det sukkeret ungene har blandet masse salt i, når du baker bløtkake. Det KAN være bortkastet tid... ungene var små altså. Stype 2-3 år.
Fiberhusk kan ikke jevne saus. Det blir ikke saus. Det blir snørr.