Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye gir man i dåpsgave?

#1

Adrienne sa for siden:

Jeg skal i dåp til tantebarnet mitt i helgen, og siden det er over 10 år siden sist jeg var i dåp til tantebarn er vi litt i stuss hvor mye vi skal gi i gave.

Vi er ikke faddere, uten at jeg tror vi kommer til å vektlegge den detaljen så veldig.

:hjelp:


#2

Pelen sa for siden:

800-1500 kr et sted, kanskje? Om jeg fant noe veldig bra så kunne jeg ha gått oppover også.


#3

millact sa for siden:

Tror vi har ligger på i underkant av tusen. Sølvbestikk.


#4

ingling sa for siden:

Rundt tusen, tror jeg vi ville gitt nå. Lite barnefødsler og enda færre dåper i familien.


#5

Millen sa for siden:

Dette.


#6

liefje sa for siden:

Jeg ville ikke gitt pengegave i dåp, tror jeg. En sølvskje, kanskje. Ser de koster rundt tusenlappen, så da hadde det blitt noe sånt eller en annen gave til rundt samme verdi. Gullhjerte kanskje. Samlede eventyrbok av ett eller annet slag, gyngehest i tre og bitteliten trehjulsykkel og sånt har jeg gitt i dåpsgaver før.


#7

Pelen sa for siden:

Nei, ikke pengegave i dåp, men det tror jeg kanskje ikke Adrienne tenker heller.


#8

Blondie sa for siden:

Jeg har begynt på grandtantebarn, men har like mye med dem å gjøre som tantebarn. Ga for en verdi av tusen kroner når vi var to voksne i husholdningen, 500 nå som jeg er alene.


#9

Palmen sa for siden:

Vi ga pengegave i dåp sist, til min nevø. Han fikk et antrekk, en bamse og 1000 kr. Det var nå i vi ter.


#10

Syrinx sa for siden:

Rundt 500 synes jeg er rikelig nok.


#11

Millen sa for siden:

Barnesett med tallerken, dyp tallerken og kopp. Våres brukes ennå.


#12

Anne C sa for siden:

Gave for rundt tusen kroner hadde vi sikkert gått for.


#13

Ine sa for siden:

Jeg også.


#14

IzziCreo sa for siden:

Vi har ligget på rundt 1000,-. Da jeg var fadder sist, så ble det nok endel mer fordi det ble flere gaver og jeg lot meg heller styre av hva jeg fant og så gjerne ville gi enn summen :nikker:


#15

Adrienne sa for siden:

Jo, vi gjør egentlig det, med mindre vi kommer på noe veldig lurt. Dette her er en skikkelig attpåklatt, og har det meste av bøker, leker og slikt etter storesøsken. Foreldrene har sagt de ikke ønsker type sølv, så da er alternativene penger eller smykker.


#16

Chablis sa for siden:

1000 gir vi for.


#17

millact sa for siden:

Hva med gavebrev i fond?


#18

veobra sa for siden:

Vi har gitt for rundt 1000,- Penger til sparing kommer jo alltid godt med.


#19

Charlie sa for siden:

Ga en sølje, kostet rund 500. Barnet fikk flere søljer, og fikk også flere bhg-sekker. Noen hadde gitt Kaj Bojesen-figur, det syns jeg var gøy gave. :jupp:


#20

GinaK sa for siden:

Vi skal i dåp til stebarnebarn om 2 uker.
Vi betaler for lokalet, bidrar med ihvertfall to kaker, skal gi Obosmedlemskap og betaler for det i minst de 18 første årene.
Gjorde det samme for søsteren, som er 5 år.


#21

Pelen sa for siden:

Da høres 1000 kr greit ut. :nikker:

#22

Input sa for siden:

Sist ga vi medlemsskap i OBOS og dekker det frem til barnet er ferdig studert/kjøper leilighet (whatever comes first).


#23

Carrera sa for siden:

Til dåp, og andre feiringer hvor det ikke er aktuelt for oss å gi penger, så ser vi særdeles lite på hva gaven koster. Da kjøper vi det vi ønsker å gi, evt hva som er ønsket. Pris spiller ingen rolle, innenfor et selvfølgelig tak oppover så klart... Kjøper ikke gaver til flere tusen liksom, men innefor rimelige grenser så tenker vi ikke kroner i gavene vi gir.


#24

løve70 sa for siden:

Jeg ville også tenkt at dette var et greit utgangspunkt.


#25

007 sa for siden:

Jeg er ikke så veldig fan av allslags dåpstæsj, jeg synes det er mye unødvendige greier som aldri blir brukt. Sølvkopp, «min første tann» og «min første hårlokk»-skrin, hva i all verden skal man med det?
De yngste barna i familien har fått Bergans barnehagesekk, barnesølje, strikkebunad (:stolt:), bidrag til tripptappstol og penger. Vi har lagt oss på rundt 1000 kr.


#26

Carrera sa for siden:

Kunne ikke vært mer enig!!

Vi har to esker stående i boden med alt det du nevner her. Ikke en av ungene har etterspurt noe av det. ALDRI blitt brukt, og kommer nok til å stå i en eske til evig tid. Minner ja, på en måte, men snakk om skapfyll...

Smykker og slikt, det har blitt brukt, og brukes. Det skal sies.


#27

Blondie sa for siden:

Veldig enig i at majoriteten av dåpsgavene fra gullsmed fremstår ganske unyttig, men det er jo smak og behag. Jeg har aldri gitt slike gaver, men det er jo fordi jeg ikke liker dem selv. Jeg ga barnehagesekk sist, men da hadde jeg jo forsikret meg om at det var noe det var ønske og behov for.


#28

Blånn sa for siden:

Vi kjøpte sovepose til vår nevø i vinter.


#29

Drømmedama sa for siden:

Jeg ville gitt for rundt 1000 kroner. Og hørt med foreldrene hva slags gave de ønsker. Penger er helt fint det også. Vi har gitt barnehagesekk med termos, vannflaske og matboks og navnelapper i dåpsgave tidligere, da har foreldrene ønsket seg dette.


#30

Gerbera sa for siden:

Jeg har pleid å gi barnepledd fra Røros Tweed, og vet de har vært i flittig bruk både i vogn, i senga og som leketeppe på gulvet.

Mine barn fikk tilsvarende tepper, og de er fremdeles i bruk.


#31

millact sa for siden:

Mine barn har brukt sølvbestikk lenge, noe brukes enda. Samme med Porsgrund barneservise. Men sølvkoppen og lysestaken fant jeg i boden forleden, ubrukt.


#32

Tallulah sa for siden:

Hiawata brukte søvkopp mye som liten. Den var lett, uknuselig og passe størrelse. Sølvbestikk ligger i kjøkkenskuffen og brukes sporadisk ennå. Det vi har er ikke i minibabystørrelser. Men stålrøret(!) til fødselsattest lurte jeg litt på da vi fikk. Men det har vist seg veldig nyttig. Det er så tungt at det er vanskelig å rote bort, så vi vet alltid hvor fødselsattesten er. :knegg:

Et eget teppe har Hiawata satt stor pris på å ha, han fikk et full size-pledd, ikke det bittelille rørospleddet, og bruker det ennå.


#33

millact sa for siden:

Fine ting!

Vet ikke hvorfor søkvkoppen ikke har vært i bruk. De har ikke drukket melk. Kanskje han burde bruke den litt nå? Saft er sikkert fint i den.


#34

Tallulah sa for siden:

Hiawata drakk heller ikke melk, men drakk vann av den. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.