Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor kjøpe kjøkken

#1

Bokormen sa for siden:

Etter å ha flikket og rettet på kjøkkenet nok en gang er vi lei, og kommer nok til å bytte det ut i løpet av et års tid. Vi ser primært på kjøkken fra de rimeligere produsentene, Ikea, Epoq, Kvik etc, men er absolutt åpne for andre forslag. :) Er det noen her inne som har kjøpt kjøkken i senere tid, og har anbefalinger eller avbefalinger?


#2

Neket sa for siden:

Vi kjøpte Kvik i fjor. Elsker. :nemlig:


#3

sindrome sa for siden:

Kjøpte Kvik for ti år siden og er fremdeles fornøyd :jupp:


#4

IOA sa for siden:

Er fornøyd med mitt Ikea-kjøkken. Anbefaler helt glatte fronter, det er en drøm sammenlignet med det profileringshelvetet vi hadde før. Sikkert kult for de som liker å tørke støv, da.


#5

Mei sa for siden:

Mens vi ville aldri valgt IKEA igjen. 10 år gammelt, faller fra hverandre, tåler lite og alle hvitevarene tok kvelden samtidig.


#6

Stompa sa for siden:

Jeg har et Ikea-kjøkken fra 1995 som fortsatt er krute godt. Jeg har skiftet fronter, men det var fordi de opprinnelige var stygge, ikke fordi det var noe galt med dem.


#7

Pøblis sa for siden:

Jeg har IKEA både på hytta og hjemme - og jeg er superfornøyd! Pent, solid, praktiske løsninger og ikke minst - proffe folk gjennom hele bestiilings- og leveringsprosessen. Noen venner av oss som valgte Epoq, opplevde et mareritt av senleveranser og ikke-leveranser - me kjøkkenet deres er nydelig nå som det endelig er kommet på plass.

Hjemme har vi oppvaskmaskin og koketopp og stekeovn integrert. VI valgte toppmodellene, og har vært veldig fornøyd med dem. På hytta har vi keramisk koketopp og enklere stekeovn - de er 10 år i år, og funker veldig bra fortsatt.

Jeg anbefaler IKEA til alle - man får mye for pengene og IKEA har veldig bra bytte- og reklamasjonspolicy - det har dessverre ikke Elkjøp (som selger epoq). :(


#8

meisje sa for siden:

Ikea kjøkken er et ålreight pris kvalitetsforhold syns jeg. Vi solgte vårt ikea kjøkken da vi pusset opp vårt for en stund siden, da var kjøkkenet ca 10 år gammelt. Ikke utslitt, men vaskeskapet ble kastet av oss pga vannskade i det skapet.

Vi hadde innhentet 2 tilbud, fra kvik og drømmekjøkket da vi kom på at vi skulle sjekke om det fantes noen utstillingsmodeller til salgs. Vi var utrolig heldige med timingen, og fant et fra HTH som var nesten helt som vi ønsket oss. Prisen på det var 40% av det tilbudet vi fikk fra kvik. Så det er iallefall lurt å sjekke om det kan være en mulighet.


#9

millact sa for siden:

Sørlandskjøkken har mye fint. Det er lettere å montere enn IKEA.


#10

IzziCreo sa for siden:

Vi kjøpte IKEA for 10 år siden da vi bygget ut, og har ikke angret. Alt funker fortsatt, og faktisk ingen slitasje å snakke om. Vi valgte hvitevarer utenom.


#11

-ea- sa for siden:

Jeg hadde valgt Ikea om igjen. Hvitevarene hadde jeg kjøpt utenom, igjen.
Hadde styrt unna Epoq/Elkjøp.


#12

Palmen sa for siden:

Bårt Ikeakjøkken er 13 år gammelt og hjørneskapene er slitne. Resten holder seg bra, selv integrert koketopp, ovn og kjøleskap holder.


#13

Polyanna sa for siden:

Jeg AVbefaler HTH, i hvert fall. På alle kriterier.


#14

Fløyel sa for siden:

Jeg leter etter kjøkken nå og ender på IKEA. De har det jeg trenger til en fornuftig pris. Hadde det på hytta og var utrolig fornøyd.

Jeg tegnet kjøkken på IKEA, ba om pris 2 andre steder, og det skiller nesten 200.000,- i pris og da lurer jeg på hvor mye bedre er de andre? Eller hvor dårlig er IKEA? Jeg tar sjansen.


#15

star sa for siden:

Jeg hadde heller tatt IKEA kjøkkenet med glatte fronter der jeg bodde før enn det fra Norema med matte flater som jeg har nå. Benkeplata nå trenger snart å byttes ut.


#16

Acino sa for siden:

Kjøpte kjøkken for 1,5 år siden. Ble ikea med alt inkludert. Veldig fornøyd, også med kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr osv. Tror ikke nyeste modeller av slikt hos ikea er like dårlig som for del år tilbake.


#17

Lyppa sa for siden:

Vårt kjøkken fra Ikea er 10 år gammelt. Har profilerte fronter, og de vi bruker mest begynner å bli slitne. Det er vanskelig å vaske bort flekker, og det har kommet lakkskader øverst på dørene under vasken selv om det ikke kommer vann dit på noe vis. Fronten til den integrerte oppvaskmaskinen fikk også fuktskader så den har vi byttet ut.
Vi kjøpte også innbygningsovn fra Ikea, der gikk varmeelementene i stykker tre ganger på 9 år så den har vi byttet ut.
Det er skikkelig ergelig at det har kommet nye mål på skapene hos Ikea, for selve skapstammene er helt ok og ville blitt fine med nye fronter.


#18

Shun sa for siden:

Det er flere firma som har spesialisert seg på å levere kun fronter til både IKEA Faktum og Metod. Du finner sikkert noen i nærheten av der du bor. Jeg fant flere på Finn og i Oslo.


#19

Drømmedama sa for siden:

Vi har kjøkken fra Kvik og HTH oppe(kombinerte for å få den løsningen vi ønsket) og fra Ikea nede. De er vel 8-10 år gamle. Ikea-kjøkkenet er blitt ganske jevnt brukt, men da av 1-2 mennesker som har brukt det lett. Ser helt nytt og perfekt ut fremdeles. Kjøkkenet oppe blir råbrukt hver dag av mange mennesker(og ikke alle er like nøye) og bærer nå veldig preg av det. Fuktskader på grunn av vannsøl, damp fra oppvaskmaskin og komfyr. Dette gjelder delen fra Kvik og er den delen av kjøkkenet som utsettes for vannsøl. I HTH-delen knelte nå nettopp det store matskapet vårt, vi må se om vi klarer å reparere dette. De andre frontene fra HTH har fått diverse riper og små hakk. Ingenting ser nytt ut.
Konklusjonen min er at det er ikke nødvendigvis så stor kvalitetsforskjell på de tre ulike rimelige leverandørene som vi valgte, det er bruken som er avgjørende.
Velg det som passer lommeboken og behovet og smaken din - tror altså ikke det ene nødvendigvis er bedre enn det andre.


#20

Pelen sa for siden:

Jeg anbefaler også IKEA, vi har/har hatt det på tre steder. Hvitevarer kan fu kjøpe et annet sted.

Vi snakket med noen håndverkere som hadde satt opp mange forskjellige kjøkkener og de skiftet til IKEA hjemme da de mente det var best for verdien. De AVbefalte også HTH. Vi har noe badeinteriør fra HTH og Kvik og manualene var elendige sammenlignet med IKEA.


#21

Bokormen sa for siden:

Tusen takk for svar, alle sammen! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.