Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus til elgsteik?

#1

Guava sa for siden:

....


#2

Fibi sa for siden:

Jeg lager samme type saus til alle steker.

Reduser kraften litt, eller evt. tilsett litt vann slik at du får ønsket mengde. (Jeg lager alltid masse. Flott å fryse. ;) )
Så slenger jeg oppi noen buljongterninger. Du må nesten smake deg litt frem. Litt salt, noen skjeer rømme, en god fløteskvett, en teskje eller to med tyttebærsyltetøy, masse brunost (smak deg frem her også). Så jevner du den med mel/vann-jevning evt. maizenna, og smaker den til ordentlig. Den (ikke fullt så) hemmelige ingrediensen i mine sauser, er en liten eddikskvett. Mange får helt hakeslipp når jeg sier det, men det gjør virkelig en stor forskjell! En halv til en kork bare. Du må nesten smake deg frem som med alt annet. Blir det for mye syre av eddikken, så kan en fløteskvett hjelpe.

Jeg får alltid masse skryt av sausen min, og både jeg og mannebeinet kan omtrent spise den som suppe. :knegg:


#3

Fibi sa for siden:

(Jeg lager forresten finnbiff også med denne sausen, men jevner den så den blir litt tykkere da. Og har såklart masse sopp og løk oppi. :D )


#4

Benzo sa for siden:

  • en skje med grov sennep. :nam:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.