Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når man bestiller nytt pass

#1

Carrera sa for siden:

Garantert feil plass å legge det, og garantert teit overskrift, men bær over med meg...

Jeg skal prøve å forklare meg, og spørre, litt forståelig her...

Jeg har et pass som går ut 17. juli i år. Har time til å fikse nytt nå den 24. juni.

Nå er jeg og min mann alene på feriefronten i år, og siden han jobber turnus, og vi er kronisk spontane, så har vi anledning til å dra spontant på tur, og slik det ser ut nå, så kan det faktisk klaffe med en tur uka etter timen til nytt pass.

Det vil da si mest trolig før nytt pass er kommet, men mens mitt gamle ennå er gyldig.

Null stress i følge min spontane tanke. Da kan jeg jo reise på mitt gamle, og så har jeg nytt til neste utflukt. Men så kommer denne overfornuftige mannen min inn da... "jammen, er det ikke slik at de inndrar eller "huller" ditt utgående pass når du bestiller nytt?"

Og da ble jeg litt satt ut...det stemmer jo det, at det gamle blir inndratt eller "hullet" ved bestilling av nytt. Er jeg da i realiteten passløs den tiden fra bestilling til passet ankommer, eller kan jeg be om å benytte mitt gamle i perioden?

En annen ting er det at vi vet at enkelte ganger så må passet være gyldig en satt periode etter hjemkomst. Gjelder det over alt, eller er det bare noen land som krever det?

Gud bedre...en dag skal vi bli bedre på å planlegge i god tid :P


#2

Timar sa for siden:

Tror mange land krever at passet er gyldig i 3-6 måneder etter hjemkomst, ja.

Vi var i samme situasjon i vinter. Var usikre på om nytt pass ville rekke fram i postkassa. Da ble løsningen at vi fikk beholde det gamle passet mot at nye pass ble hentet på passkontoret. Og da måtte vi selvfølgelig levere inn det gamle passet.


#3

Carrera sa for siden:

Er den med tid etter hjemkomst jeg er mest bekymra for, kjenner jeg.

Skal stikke innom politiet i morgen og forhøre meg litt. Nødpass er jo en løsning om ting skjærer seg helt.

En dag skal vi bli bedre på å planlegge altså...Virkelig.


#4

zinatara sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at de gangene vi har vært for å få nytt før det gamle har gått ut, så har de spurt oss om vi trenger det gamle før det nye kommer.


#5

zinatara sa for siden:

Har googlet litt og det ser ut som du kan beholde det gamle frem til det nye er ferdig. Men da må du hente det nye hos politiet og samtidig levere fra deg det gamle da. Om du vil få det tilsendt i posten må du levere inn det gamle når det bestilles nytt.


#6

løve70 sa for siden:

Dette stemmer. Jeg måtte også beholde det gamle passet mitt ved en anledning mens jeg ventet på nytt.


#7

GinaK sa for siden:

Passet må uansett være gyldig hele reiseperioden.


#8

My sa for siden:

Det kommer an på hvilket land du reiser til. I Storbritannia, f.eks, holder det at passet er gyldig til og med den dagen du reiser hjem (bare at du får litt strenge pekefingre på veien, hvis det går ut mindre enn ei uke etter hjemreise :flau: ). Men det må være gyldig gjennom hele oppholdet da.

#9

Pelle sa for siden:

På UD sine landsider hender det at det står om landet krever at passet må være gyldig en viss tid etter hjemkomst. Tror jeg?


#10

Elisabet sa for siden:

Men har du time til pass uka etter dere skal på ferie? Og passet går ut 17. juli? Da er kanskje ikke passet gyldig hele ferien?

Ring dem å få en time kjappere nå, eller få en avbestilingstime. Kjedelig å måtte betale for nødpass når en allikevel trenger nytt pass som da varer i 10 år. Kommer jo ann på hvor du skal reise, men ville hatt gylig pass, og mange krever som sagt tidligere her at passet må være gyldig minimum 3 måneder etter hjemkomst.


#11

-ea- sa for siden:

Tok bare tre-fire dager før jeg fikk nytt pass i postkassa, men det var i april og annet sted i landet.


#12

Ru sa for siden:

Vi var på passkontoret med Knøttet 5/6. Hun fikk det i forrige uke.
De spurte om vi trengte det i mellomtiden (det gamle gikk ut 18/7), men det gjorde vi ikke.
I teorien kunne vi reist med det, vi kommer hjem fra Hellas 18/7, men fant ut at det var like greit å få ordnet det i tilfelle rottefelle. :knegg:



#14

Bloppy sa for siden:

Du kan beholde det gamle passet ditt til det nye er klart. :jupp:
Men da må du gi beskjed om det før du starter prosessen med å lage nytt. De skal spørre, men det hender det glipper. Da må du hente ut det nye passet hos politiet. Da makulerer de det gamle passet.


#15

Miss Norway sa for siden:

Og selv om det landet du skal til aksepterer at passer ditt bare er fyldig i reisetiden, så er der ikke alltid at et evt et land flyet i en krise blir omdirigert til aksepterer det og da kan det bli mye styr.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.