Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sherryeddik?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg er glad i ulike eddiker og bruker det mye. Men sherryeddik har jeg visst ikke hatt. Nå fant jeg en oppskrift med sherryeddik, og spørsmålet mitt er da: Er det verdt å kjøpe dette? Og hvis ikke, er det en essensiell smak på den som gjør at jeg vil savne det, eller kan det erstattes med en annen type eddik?


#2

Shun sa for siden:

Ja, sherryeddik bør brukes der det står sherryeddik. Jeg har aldri funnet en fullverdig erstatning.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg leser på nettet at risvineddik kan brukes. Det har jeg også. Men det smaker nok ikke helt det samme.


#4

Shun sa for siden:

Riseddik smaker veldig forskjellig fra sherryeddik.
Tenk deg gazpacho uten sherryeddik - det er ikke gazpacho!


#5

Novla sa for siden:

Enig med Shun, det kan ikke sammenliknes. Sherryeddik er nydelig, har er helt særegen smak.


#6

Filifjonka sa for siden:

Enig, det er noe eget.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke hatt sherryeddik i gazpacho. Men det kan jeg jo gjøre.

Jeg tror ikke det spiller så stor rolle i retten jeg skal lage, det er en dressing til en quinoasalat med rødløk og blåbær.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.