Hyacinth sa
for 5år siden:
Jeg er glad i ulike eddiker og bruker det mye. Men sherryeddik har jeg visst ikke hatt. Nå fant jeg en oppskrift med sherryeddik, og spørsmålet mitt er da: Er det verdt å kjøpe dette? Og hvis ikke, er det en essensiell smak på den som gjør at jeg vil savne det, eller kan det erstattes med en annen type eddik?
Shun sa
for 5år siden:
Ja, sherryeddik bør brukes der det står sherryeddik. Jeg har aldri funnet en fullverdig erstatning.
Hyacinth sa
for 5år siden:
Shun sa:
Ja, sherryeddik bør brukes der det står sherryeddik. Jeg har aldri funnet en fullverdig erstatning.
Jeg leser på nettet at risvineddik kan brukes. Det har jeg også. Men det smaker nok ikke helt det samme.
Shun sa
for 5år siden:
Hyacinth sa:
Jeg leser på nettet at risvineddik kan brukes. Det har jeg også. Men det smaker nok ikke helt det samme.
Riseddik smaker veldig forskjellig fra sherryeddik.
Tenk deg gazpacho uten sherryeddik - det er ikke gazpacho!
Novla sa
for 5år siden:
Enig med Shun, det kan ikke sammenliknes. Sherryeddik er nydelig, har er helt særegen smak.
Filifjonka sa
for 5år siden:
Enig, det er noe eget.
Hyacinth sa
for 5år siden:
Shun sa:
Riseddik smaker veldig forskjellig fra sherryeddik.
Tenk deg gazpacho uten sherryeddik - det er ikke gazpacho!
Jeg har ikke hatt sherryeddik i gazpacho. Men det kan jeg jo gjøre.
Jeg tror ikke det spiller så stor rolle i retten jeg skal lage, det er en dressing til en quinoasalat med rødløk og blåbær.