Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leie elektrisk sparkesykkel

#1

MegaMie sa for siden:

Jeg og tiåringen skal på Oslotur til uka og hun er supergira på å leie elsparkesykkel. Ser det er mange forskjellige selskaper. Er det noen som har erfaringer å dele?

Og:

Leier de ut til barn?
Kan de brukes i Frognerparken?
Følger det med hjelm?


#2

Tallulah sa for siden:

Du leier via mobilen, og de står (ligger) overalt, så ja, barn kan bruke dem, nei, det følger ikke med hjelm.

De brukes overalt, Frognerparken er inget unntak. Jeg hater dem. :knegg:


#3

Candy Darling sa for siden:

Du må bekrefte når du lager konto at du er over 18 år.
Så tja. Det har vært en del undring over hva som skjer hvis et barn uten forsikring skader personer eller gjenstander.


#4

Tallulah sa for siden:

De kjører ganske fort, og kjører man på noen kan de bli skadet. Frognerparken er full av folk, så du får jo vurdere om det er en god kombo.


#5

GydaG sa for siden:

Jeg har kjøpt min egen, og nei- ungene får ikke bruke den. Den går alt for fort for de to yngste, og selv 16-åringen får ikke lov der det er mye folk.
Hittil har jeg ikke møtt noen andre med hjelm, men vi bruker det.
Og jeg skal kjøpe meg sykkelhansker, både for å sikre hendene hvis man må hoppe av i fart (det skjer veldig plutselig uforutsette ting når man freser rundt) og fordi man faktisk får litt vondt i hendene på ujevn vei overctid. Kom hjem fra Gdansk med vannblemmer i håndflata. :knegg:


#6

GydaG sa for siden:

Når det er sagt- hvis dere holder dere i utkantene av parken feks på colloseumsiden burde det ikke være noe problem å teste det ut, for å ha gjort det, hvis det er en moden og fornuftig 10-åring. Min 9-åring fikk prøve her uten strøm, for å se om han håndterte vekta, den veier jo 4 ganger mer enn den han har fra før, og da sleit han. Men han er en liten fyr da.


#7

Candy Darling sa for siden:

Jeg kan ha vært uheldig, men jeg synes bremsene har vært veldig harde, så jeg har nesten gått i styret flere ganger fordi den bremser så brått (og ujevnt). Det er ikke et leketøy, egentlig. #kjip


#8

GydaG sa for siden:

Det stemmer godt med min erfaring også, at hvis man bruker bremsen på styret er det fort gjort å stupe forover. Så jeg bruker begge, men mest den mekaniske. Noe som igjen krever litt mer av den som kjører. 16-åringen hadde ett nesten-kræsj i overgang fra asfalt til brostein, og da var farten så lav at jeg nesten holdt følge i gangfart. Om det var pga håndbrems vet jeg ikke, men hun slo seg kraftig.


#9

Candy Darling sa for siden:

Den siste jeg brukte hadde ikke bakbrems, det står også i appen at de nyeste ikke har det.


#10

Tallulah sa for siden:

Det er jo tre-fire ulike firmaet og sykler, gjelder det alle?


#11

veobra sa for siden:

Du kan bare leie en sykkel på en app. Såhvis du skal ha til barnet må hen ha egen app eller du må ha to ulike apper. Jeg hadde aldri latt min 10-åring kjøre der det er folk eller ting som kan skades. Min har fått prøve alene på en liten plass uten folk.

Dere kan kjøre sammen. Det er sikkert hverken smart eller lov. Jeg hadde heller gjort det enn ål a barnet kjøre alene. De kjører fort.


#12

Olifant sa for siden:

Ungene mine på 10 har fått teste både sammen med meg og alene i bakgården. Det er ikke aktuelt å la de holde på uten at jeg er tilstede eller på et sted med mye folk, men som lek under oppsyn har det vært veldig stas.


#13

Charlie sa for siden:

Det har vært problematisert rundt ansvar og forsikring for dette opplegget, både ifht selve sykkelen og ellers.

Vet fra «europeisk storby» at det i kontraktene kan være problematiske forhold rundt personvern.

At det er gøy for kidsa er klart. Det går ganske fort, det er noe å ta i betraktning på offentlig vei, ifht skadepotensiale for seg selv og andre.


#14

Candy Darling sa for siden:

Dette var Tier, mener jeg, har bare prøvd den og Voi.


#15

Ru sa for siden:

Poden eier en, og den går ikke fortere enn 20 km/t eller hva som er grensen. (Husker ikke i farten.) Jeg har prøvd den, og det går jo unna når det går unna, men den han har bremser fort opp om man slipper "gassen", så jeg klarte meg uten trynings. Men det er litt kronglete det der med å slippe gass OG bremse, og å ikke skulle trakke på bakhjulet (hans skal man ikke det på), som man gjør på de manuelle.

Men Knøtteliten får ikke lov til å herje på den. Den går for fort til. Og det napper jo litt (egentlig som på elsykkel) om du går på full speed før du har fått beina på ...


#16

GydaG sa for siden:

I dag suste jeg rundt i Frognerparken, og holdt meg til ytterkantene. Traff knapt folk på de veiene mellom 10-11 i dag, men det er jo masse midt i.
Så ikke noen andre på sparkesykkel, bare noen syklister med dårlig tid.
Så det er i grunnen et godt tidspunkt for testing tror jeg.


#17

MegaMie sa for siden:

Jeg tenkte også på ytterkantene i Frognerparken. Ser de leies ut pr minutt, så da holder det kanskje med en ti minutters runde. 😋


#18

noen sa for siden:

Jeg er egentlig helt anti utleieelsykler i Oslo, men med mål om å finne trøst for avlyst Australiatur (skulle dratt til Singapore i morgen) for yngste, har jeg gått med på en tur til Oslo inkl. sparesykkellåning. Må alle fire ha appen og bruke den for å leie? Er det noen steder det er bedre å prøve enn andre? Og hvor tett er det med folk sentralt i Oslo nå? Går det greit å overholde minsteenmetersregelen?


#19

Polyanna sa for siden:

På det siste: Jeg syns det stort sett er lite* folk i byen, men jeg er der ikke så mye selv heller, da. En jeg kjenner som sykler gjennom Frognerparken daglig sier at uten turistene så er det veldig folketomt der, i forhold til det er ellers på denne tiden.

  • I forhold til vanlig, ikke i forhold til in-the-middle-of-nowhere, liksom

#20

noen sa for siden:

Kanskje vi skal parkere i nærheten der og se om vi får testkjørt litt før vi evt. prøver oss mer nedover mot sentrum? :gruble:


#21

MegaMie sa for siden:

Jeg lastet ned appen ifjor og oppdaget brått at man bare kan leie en pr app. Ble dårlig stemning for å si det sånn, da jentene ikke hadde nett på dine tlf og fikk lastet ned. Løste seg heldigvis med å laste ned en annen app, og vi fant en sparkesykkel til ganske kjapt.


#22

noen sa for siden:

Greit å vite! Hvilke(t) firma(er) brukte dere?


#23

MegaMie sa for siden:

Tror det var Voi og TUI. Funket veldig bra.


#24

Snippa sa for siden:

Det er veldig mye folk i sentrum nå i forhold til for et par måneder siden. Jeg jobber midt i sentrum, og synes det er omtrent så mye folk som på «vanlige hverdager» nå. Ikke som en vanlig feriedag, men ikke lite folk heller.


#25

veobra sa for siden:

Jeg har vært på Karl Johan sånn rundt kl 18. Dit bør du ikke gå hvis enmetersregelen må gjelde for deg. Det er for mye folk. Det et mindre fullt i sidegatene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.