Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ting å gjøre i Danmark

#1

frukt sa for siden:

Vi reiser fra Stavanger til Hirtshals i kveld, og er framme i morgen tidlig. Da skal vi først spise frokost på et bakeri før vi kjører sørover til Juelsminde. Men vi får ikke hentet nøkler til sommerhuset før kl 15 så vi har tenkt å stoppe og finne på noe på veien. Har allerede sett oss ut Randers regnskog, men vil gjerne ha tips til andre ting å gjøre i f.eks. Ålborg eller andre steder. Tips til spisesteder, butikker og annet som er verdt å få med seg hadde og vært kjekt. :vilha:
Jeg har ikke vært i Danmark på nesten 20 år så jeg er ikke oppdatert.


#2

Hyacinth sa for siden:

Randers Regnskov er en veldig god idé for unger på dine barns alder, og antakelig noe av det mest spennende som ligger rett ved E45. Har dere ikke vært i Danmark på 20 år, så ville jeg egentlig også anbefalt Nordsømuseet, men det er jo stengt når båten ankommer klokka 7(?).

Aalborg synes jeg ikke er så spennende, men det er nok fordi jeg har vært der mye. Når vi er der, går det mye i butikker og spisesteder, og det er vel av begrenset interesse for dine jenter.


#3

frukt sa for siden:

Tror det er en god ide for mammaen og. :knegg: Nordsømuseet kan vi ta når vi reiser hjem for da må vi sjekke ut kl 10 og båten går ikke før 20. :jupp:

Butikker er stas det, spesielt lekebutikker. :latter:


#4

Hyacinth sa for siden:

Det er to lange gågater i Aalborg, og det er også en slags «gamleby» like nord for gågatene. Det er et ganske koselig sentrum, men jeg synes ikke det er så mye spennende utover selve sentrum.


#5

My sa for siden:

Aalborg har et veldig fint bybad, det var dessverre stengt i fjor da vi var der, på grunn av rotter, :skremt: men det kan jo hende de har fått bukt med problemet nå. Også husker jeg det var ett eller annet høyt utsiktstårn der, som man kunne gå eller ta heis opp i, men som vi ikke rakk. Det var litt utenfor sentrum.


#6

Isolde sa for siden:

Lego House i billund anbefaler jeg. Ungene likte seg nesten bedre der enn i legoland.


#7

millact sa for siden:

Aalborg har dyrepark, men jeg anbefaler den egentlig ikke, synes den er innmari trist i forhold til den i Kristiansand. Mener å huske fra min barndom at det er tivoli der også, men husker lite fra det.

Om de liker slike ting anbefaler jeg Faarup Sommerland.


#8

Hyacinth sa for siden:

Glem det, skrev feil. Det er tivoli som er stengt. Og tårnet, tror jeg.


#9

frukt sa for siden:

Takk for tips. :blomster:


#10

millact sa for siden:

Håper dere får en super tur, Frukt! Danmark er deilig.


#11

Floksa sa for siden:

God tur! Gleder meg til å høre om huset er bra!


#12

Lavender sa for siden:

Ree dyrepark nord for Ebeltoft er nok mer moderne. Og Ebeltoft by er hyggelig. Århus gamle by er hyggelig. Og Viborg by hvis dere rekker. Byene er delvis bilfrie. God ferie til dere. :blomst:.


#13

Pelle sa for siden:

Kjempestor fin lekeplass på Skallerup, evt lekeland og badeland inne. 20min fra Hirtshals.


#14

GinaK sa for siden:

Kattegatsenteret i Grenaa er flott.


#15

millact sa for siden:

Det ligger også en liten gård rett i nærheten. Der kan jentene ri.


#16

Hyacinth sa for siden:

Men en veldig lang omvei fra E45, spesielt når de skal såpass langt som til Juelsminde.


#17

Charlie sa for siden:

Kjører dere om Silkeborg, er AQUA akvarium veldig flott, med arealer både ute og inne. Ikke veldig stort, men det syns jeg i grunnen var en fordel.

www.visitaqua.dk/

Har dere bestemt dere for Randers, tar dere vei 46 til Silkeborg, og etterpå vei 52 til Juelsminde.

Ellers trenger man ikke mye planer i DK.

Prøv rødspettefilet, som de er mye bedre på å tilberede i DK enn hjemme, eller «stjerneskud» som er en liten panert fiskefilet på smørbrød.

Røde pølser fra en pølsemand er også sjov. Danskene spiser brødet for seg, og med sennep og ketchup på en papptallerken hvor man dypper pølsa. Gøy og annerledes for kidsa.

En frøsnapper hos bakeren er en lang, vridd bakelse av butterdeig med valmuefrø, fin i farten. Kan finnes uten fyll, med ostefyll eller smør/sukker-remonce.

Kaj-kage er også en kjær barnekake i Danmark:
samvirke.dk/artikler/kajkagen-sadan-ser-den-lille-gronne-kage-ud-forskellige-steder-i-danmark

Som du ser i lenken, noen mener Kaj-kagen har opprinnelse fra Ry i Silkeborg. Ganske søt kake, både slik og sånn. Men man trenger jo ikke spise en hel en, hver.


#18

Matilda sa for siden:

Vi leide feriehus nær Juelsminde for et par år siden og tok en dagstur derfra til Kattegatsenteret - det var noe av det fineste vi gjorde hele turen. Bedre enn Legoland. Jeg anbefaler også.


#19

Hyacinth sa for siden:

Ja, enig i at det er fint. Har vært begge steder flere ganger.


#20

millact sa for siden:

Danmark har mange koselige bakerier.


#21

Minerva sa for siden:

verdenskortet.dk/

Anbefaler denne lille parken her, ikke så langt fra Hobro. Utrolig koselig der.


#22

frukt sa for siden:

Båten ble en time forsinket så vi spiste frokost ombord i stedet. Vi tilbrakte flere time i Randers regnskov, og rakk ikke over alt engang. Det var veldig kjekt, og både voksne og barn koste seg i strålende sol. :D Men vi har fortsatt hjemreisen igjen, og må ha noe nå gjøre da. Universitarium i Ålborg har gratis adgang da, har noen av dere vært der? Det ser ihvertfall artig ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.