Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er det du ville prioritert i nytt hus?

#1

Drømmedama sa for siden:

Vi vurderer nytt hus. Nybygg. God beliggenhet. Enebolig i rekke. 4 soverom, 2 bad, 2 stuer. Innflytting om 18 måneder.
Vi kan forandre noe på planløsning/komme med innspill nå før prosjektet er spikret. Hva ville dere lagt vekt på hvis dere skulle flyttet? Hva er dere mest fornøyde med, hva savner dere i boligen deres i dag?


#2

Input sa for siden:

Vi har nettopp kjøpt ny leilighet, og det vi er veldig fornøyde med her er at kjøkken og stue er delvis adskilt. Helt åpen kjøkkenløsning var uaktuelt for oss. Også har vi masse, masse, masse tilgjengelige strømuttak, noe som oppleves som rent magisk. Mer skuffer enn skap på kjøkkenet liker vi også, fordi det minsker faren for at tørrvarer og liknende forsvinner bakerst i skapet og blir borte.

Om jeg ikke var totalt motstander av å bo i hus, skulle jeg hatt et på to plan med eget bad til mannen og meg. Med direkte adgang fra soverommet vårt.


#3

Nooria sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med kjøkkenet fra Kvik; store skuffer, en vegg med skap fra gulv til tak, ellers ikke overskap, vinskap og metrofliser.


#4

millact sa for siden:

Hvor mye kan dere endre på da?

Nok bodplass er viktig for meg. Nok skap eller skuffer på kjøkkenet.


#5

Blå sa for siden:

Enig med Input. Kjøkken og stue adskilt.

Spiseplass på kjøkken.

To toaletter.

Veranda eller annen mulighet til å gå rett ut på uteplass.


#6

Drømmedama sa for siden:

Vi får ihvertfall tegnet om soverommene så de passer oss, og vi får forhåpentligvis litt større yttergang. Ellers er jo noe av løsningen gitt, og er forsåvidt ok tror jeg.
Akkurat det med bodplass blir en utfordring, nå har vi stort hus med nærmest ubegrenset lagringsplass, nybygg har jammen ikke mye plass til noe ekstra. Så vi må kvitte oss med mye. Skal undersøke om vi f.eks kan få bod under trapp, det kan hjelpe litt.
Enig i kjøkkenskapplass. Jeg synes kjøkken uten overskap er penest, men lagringsplass er viktigst så vi må nok ofre stil og luft for lagring.


#7

Drømmedama sa for siden:

Vi har også store skuffer fra Kvik - de er virkelig gode. Er redd vi ikke får plass til det i det nye huset. Ellers høres løsningen lekker ut - hadde jeg hatt plass skulle jeg også valgt noe slikt. Metrofliser er superfint!


#8

Drømmedama sa for siden:

Det blir ikke helt åpent. Kjøkken og stue blir halvveis adskilt, akkurat passe for oss. Planlegger å ha langbordet på kjøkkenet, dvs den eneste spiseplassen. Litt usikker, i dag har vi spisestue og det blir det uansett ikke i det nye huset...
To bad ja!


#9

Drømmedama sa for siden:

Helt enig i at delvis adskilt er fint. Strømuttak må vi vel se på etterhvert ja, det håper jeg vi får hjelp til, aner virkelig ikke hvordan man skal tenke.
Vi må nok ha overskap på kjøkkenet pga plass, men skjønner det med skuffer.
Eget bad til master bedroom blir det nok ikke, men jeg håper vi kan få ordnet et walk-in.


#10

Selma sa for siden:

Mange hus fra utbyggere kommer med ganske enkle løsninger på kjøkken og bad, så her ville jeg nok lagt i litt ekstra penger for å få noe som vi liker. Har huset vaskerom? Hvis jeg måtte ha vaskemaskin/tørketrommel på badet, så ville jeg hatt en skyvedørsgarderobe-løsning som skjulte vaskemaskin/tørketrommel/skittentøy

Jeg kunne fint levd med liten tomt, men uteplass med sol hele dagen er viktig for meg


#11

millact sa for siden:

Hvis det er der jeg tror så ser jeg at det som bygges ser fint ut.

Stor terrasse ville vært fint.

Hadde selv enebolig i rekke i Rogaland. Bodplass ute ved carport. Fikk den isolert og lagt gulv slik at den kunne brukes til lagring. Hadde i tillegg en grei bod inne samt teknisk rom. Det holdt fint. Hadde gjerne bodd slik igjen, men på denne siden av byen bygges det lite slike.


#12

Drømmedama sa for siden:

Uteplass blir det nok av,og takterrasse over carport. Veldig enig i det med vask/tørk på bad. Mener det er beregnet vaskerom sammen med bod/teknisk, synes det er rart ikke alle løsninger har dette?


#13

millact sa for siden:

Hvor stort blir det?


#14

Drømmedama sa for siden:

Er ennå på planleggingsstadiet, så vet ikke helt. Tror tilsvarende boliger er på rundt 130-140, vårt blir tegnet litt større. Må ha et fjerde soverom og forhåpentligvis får han tegnet et walk-in til meg, så vi havner kanskje i underkant av 160. Vi har sagt at vi ønsker så få kvadratmeter som mulig(pga pris),men må ha plass til gjester og langbord. Men endelige tegninger er ikke klare ennå.



#16

Timar sa for siden:

Det er ikke så lett å komme med konkrete forslag uten å se planløsningen, men jeg er ihvertfall veldig fornøyd med å ha hus over to plan. Vi har stue/kjøkken oppe og soverom nede.
To stuer med tv kun i den ene.
Et soverom i overetasjen som brukes både som gjesterom, kontor og med masse skapplass slik at vi lett flytter bort sesongklær fra gangen rett ved.
Stort bad i etasjen med tre soverom, med plass til vask og tørk. Egen do utenom badet.
Bad med do og dusj også i overetasjen.
To verandaer på hver sin side av huset
Og ja, plass til langbord med plass til 12-14 stk og mulighet til å forlenge enda mer.

Ikke så fornøyd med: Alt for åpent, vi har ingen dører annet enn inn til soverom og bad, så ingen mulighet for å "stenge av" en etasje. Dog var det større savn med mindre barn. Hovedstua vår er en krok bortenfor kjøkken og spisestue. Litt trang og mørk og ikke lett å møblere.

#17

Input sa for siden:

Vi har overskap på kjøkkenet altså, men vi har store ting som kjøkkenmaskin, bakebollen og slikt i dem. Og glass og kopper. All mat og tallerkener står i skuffer, og det liker jeg innmari godt. Hadde ikke tenkt på det, men mannen fikk gjøre som han ville på kjøkkenet og da ble det bra.


#18

millact sa for siden:

I dette gamle huset har vi soverom i første etasje. Det var jeg glad for med fjorårets varme sommer.

I forrige hus var soverommene i 2.etasje. Mye varmere.


#19

annemede sa for siden:

Jeg ville hatt støvsugerlist i yttergangen.


#20

Drømmedama sa for siden:

Hva er det?


#21

amo sa for siden:

Skjult ledninger til TV,Internett og alt det der. Stikkontakt inni kjøkkenskap med plass til småelektrisk som blender,brødrister ol. Frem på benk, bruk og tilbake i skap. Jeg liker ikke ting som står fremme på kjøkkenbenken.
Jeg ville også hatt en walkin i nærheten av inngangen. Der vi kan ha regntøy, turklær,treningsbagen ol.


#22

Fersken sa for siden:

Det jeg ville prioritert i nytt hus i forhold til hva vi har i dag er:
Stort nok vaskerom/bad til å kunne tørke der inne også.
Separat do i den etasjen som vaskerom/bad er.
Eget rom til tv-stue/oppholdsrom til barna så vi både vi og barna kan ha besøk uten å forstyrre hverandre for mye. Da trenger ikke soverommet til ungene å være så stort heller.


#23

millact sa for siden:

Det jeg savner fra forrige hus er sentralstøvsuger. Det ville jeg hatt.


#24

Fløyel sa for siden:

Hvor store er soverommene?
Vi har valgt denne løsningen i vårt nye hus, nå kan jeg ikke rope halleluja enda, for jeg har ikke prøvd dem i praksis. Men det ser ryddig og oversiktlig ut og jeg slipper skap på rommet.

Jeg er veldig opptatt av nok lagring, så jeg har valgt å ha walkin closet ved inngangsdøren hvor man kan sette fra deg sko, vesker, sekker, treningsbager m.m. og lukke det igjen med en speildør.

Jeg har tegnet mye av huset innvendig selv, (sammen med arkitekt) har tenkt på mange "tiny house" løsninger, selvom vårt er stort, smarte lagringsmuligheter har vært i fokus.

Vaskemaskin og tørketrommel opp fra gulvet plassert i en skapløsning.


#25

annemede sa for siden:

Sentralstøvsuger, og en list du kan koste sand og grus til, så "sparker"du i en bryter, og vips er gangen fri for graps.


#26

Toffskij sa for siden:

Følgende ting savner jeg i vår ellers fine og smarte 90 kvms leilighet: to bad, et ekstra oppholdsrom og plass til å ha et ordentlig stort spisebord (med plass til 14-16 personer).


#27

Strå sa for siden:

Siden vi nå bare er to igjen ville jeg prioritert bad med do og et adskilt toalett i tillegg. Stor nok spisestueplass nært eller sammen med kjøkkenet vil jeg ha. Gjesterom, kontor og stor, men ikke gigantisk uteplass er også et møst. Overskap med skyvedører på kjøkken, det har jeg i dag og skal fortsette med det dit vi flytter. Rundell som kan trekkes ut dersom hjørneskap er aktuelt på kjøkken. Lagringsplass må det være nok av. Vaskemaskinplass et sted hvor jeg ikke hører den på soverom, kontor, stue eller i badekaret. Ja for badekar må jeg ha og ville prioritert å få plass til det.

Skal forresten tegne et hus på nytt innvending og henger her for tips. Takk til trådstarter.


#28

MissS sa for siden:

Vi holder på å bygge hus og har gjort diverse endringer. Særlig kjøkkenet har vi endret og fått det slik vi ønsker det. For oss som er så mange (8 i familien) må vi feks ha helt fryseskap og helt kjøleskap. Fikk også tegnet om vaskerommet og fikk satt inn slagvask da det ikke var tegnet inn. Det er utrolig lite bodplass, så vi får bygget inn bod under trappa. Har også valgt heltre trapp i eik da vi ser hvor lett det blir merker i den vi har nå. Vi har bare bodd her i 5 år (nytt hus) og den har allerede fått hakk.

Ellers har vi lagt en del vekt på det elektriske. Vi går for smarthus og har lagt mye i belysning og innebygde screens som er fabrikkmontert i vinduene (NorDan).


#29

Drømmedama sa for siden:

Jeg har sett på en trappeløsning med bod under trappa. Ser veldig lurt ut! Vet du pris på boden? I huset vi vurderer er det nok bare åpen trapp som er standard, må i så fall ha lukket i tillegg til bod.


#30

Drømmedama sa for siden:

Dette ser veldig fint ut, Fløyel! Absolutt et veldig godt alternativ til garderobeskap. Jeg har nå mitt eget walk-in med sminkebord og det er så deilig. Håper derfor de klarer å tegne inn en liknende løsning i nyhuset, men det spørs...


#31

MissS sa for siden:

Standard trapp som fulgte med er med åpne trinn så vi bestilte lukkede trinn, rundt 7000 per trapp (per etasje). Bodløsningen koster rundt 23000 inkl dører, hyller og lys. Vi har også bestilt belysning i trinn. Lurt å tenkte på en stikkontakt under dersom man vil ha feks en liten fryser stående der. Vi har også bedt de om å sette inn en ventilasjonsrist i tilfelle vi setter inn en fryser. ☺️


#32

Drømmedama sa for siden:

Tusen takk for tips og beløp, det skal nå plottes inn i budsjettet.


#33

Strå sa for siden:

Dette har jeg sett i flere beskrivelser, men hva er "screens" egentlig?


#34

MissS sa for siden:

Det er en utvendig rullegardin hvor dukrullen sitter inne i en kassett. NorDan tilbyr dette integrert i vinduene når man bestiller fra fabrikk. Med smarthus kan vi styre disse med app.,og de går opp og ned ift vind og vær. Se linken her for demo: youtu.be/okEm7APkw0A


#35

veobra sa for siden:

To bad trenger vi, fordi vi kan. Tre toalett er ikke så dumt det heller. Jeg ville også hatt oppvarming som ikke var avhengig av strøm, som i en vedovn.


#36

Pelen sa for siden:

Jeg skulle ha målt opp rommene enten i et stort rom inne kler ute for å se hvor store de faktisk blir. Det ser ofte større ut på regninger enn i virkeligheten, spesielt stue og kjøkken.


#37

Fløyel sa for siden:

Her er jeg veldig usikker Pelen :knegg:, jeg klarer ikke å lese sammenhengen her.


#38

Fløyel sa for siden:

Vi bestilte soldempende vinduer, det skilte fint lite for å legge til dette fra fabrikk, også energisparende.


#39

Pelen sa for siden:

Ha på deg briller når man skriver på iPhone ... :humre:

Flere venner som har kjøpt nybygge har blitt overrasket på at f.eks stuen var mindre enn hva de trodde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.