Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Spinnoff] Hvor synes du det er skummelt å kjøre?

#1

Fløyel sa for siden:

Er det noen steder?

Jeg er stort sett ikke redd eller engstelig for å kjøre noen steder, men Oslofjord tunellen syntes jeg ikke noe om. Det har vært noen stygge ulykker som har satt seg hos meg der.


#2

Strutsen sa for siden:

Bruer! Tenk om de ramler sammen når jeg kjører over! :skeptisk:


#3

Inagh sa for siden:

Jeg Er ikke redd som sådan, men av de steder jeg misliker mest å kjøre, så det det i sentrumsgatene i Oslo, mest pga trikker med påkjørsrett og fotgjengere som kommer vimsende, og de vanvittig smale sykkelstiene Oslo opererer med. Jeg er ikke redd, men må tilstå det stresser meg.


#4

Bluen sa for siden:

Dette. Og så må jeg innrømme at det for en stor del er tanken på parkering som stresser meg.


#5

millact sa for siden:

Liker ikke tunnelene på E39 og ei heller Rennfast.


#6

Candy Darling sa for siden:

Skummelt er å ta i, men jeg trives ikke kjempegodt på mørke, glatte veier i tett snødrev, med elg som bare står og venter på å sprette ut i veien foran meg. :skeptisk:


#7

Maverick sa for siden:

Ikkeno' sted. Jeg har høydeskrekk og liker derfor ikke broer, men de er jo rent kjøreteknisk svært greie å kjøre over, da. Rett frem lissom.

Liker egentlig godt å kjøre i sentrum (minus de hælvetes el-sparkesyklene overalt), liker motorvei, liker svingete landeveier og elsker å kjøre om natten, og i litt ordentlig vær.

Ja, jeg burde vært trailersjåfør. :nemlig:


#8

Robyn sa for siden:

Jeg er minst glad i å kjøre på bygda hvor det er møtende trafikk, svingete og til dels uoversiktlig og høy fartsgrense. Det jeg er aller, aller mest redd for er møteulykke.

Men det var heller ikke gøy å kjøre til jobb på Ullevål med biler, fotgjengere og syklister som ikke evner å gi tegn og være forutsigbare for trafikken rundt de. Da var det dog ikke egen sikkerhet jeg var redd for, da var jeg livredd for å kjøre på noen.


#9

Anne C sa for siden:

Jeg synes veldig lange tunneller er litt ekle å kjøre i. Men ellers kan jeg ikke komme på noe spesielt. Jeg kan dog få litt fort panikk hvis jeg ikke vet hvor jeg skal kjøre, samme hvor det er.


#10

Pøblis sa for siden:

Glatt og mørkt vinterføre liker jeg ikke. Regn, natt, langt eller høyt gjør meg ingenting.


#11

C3PO sa for siden:

Svingete vestlandsveier og mørke tunneller i distrikts-Norge.


#12

løve70 sa for siden:

Liker ikke å kjøre når det er mørkt/regn. Kun fordi jeg da ser dårlig.


#13

Einhyrningur sa for siden:

Parkeringshus. De er så trange!


#14

Tallulah sa for siden:

Da jeg tok lappen viste det seg at jeg har en uforklarlig, tidligere uoppdaget frykt for tunneler. Den gir seg bare utslag når jeg kjører selv, og sitter bare i kroppen, ikke i hodet. Veldig pussig å bevitne fra «innsiden».


#15

Albertine sa for siden:

Jeg elsker å kjøre og takler trafikk bra, men jeg ble litt svett av rushtrafikken i Los Angeles.


#16

-ea- sa for siden:

To skumle steder jeg har kjørt:
Opp Kløfta fra Alta mot Kautokeino, der veien går langs elva i en smal, mørk dal med fjell og stein på begge sider.

På E18 til Sørlandet, der man kjører inn i en tunnel for så å komme direkte ut på ei kjempehøy bru som går rett i en tunnel igjen. Het det Brevik det kanskje? Høydeskrekken ble skikkelig utfordra på den brua, og pga tunnelene er det ingen mulighet til å stoppe og puste før jeg kjørte over, da jeg innså at brua kom .

Så det er høydeskrekken og skrekken for å bli slukt i en mørk dal som kommer fram her.


#17

Anne C sa for siden:

Sånn værmessig så digger jeg ikke akkurat å kjøre i tett snøvær.


#18

Gaia sa for siden:

På glatte, svingete, mørke veier, i sludd eller underkjølt regn. Da trives jeg veldig dårlig.


#19

veobra sa for siden:

Jeg synes filskifte på motorvei er skrekkelig. Ellers tett tåke så jeg ikke ser og glatt føre.


#20

Retz sa for siden:

Trange, ukjente smug i italienske storbyer når man har rotet seg bort. Pre GPS. Hamburg var heller ingen høydare.

Jeg er ellers ganske pysete på glatt føre etter at jeg veltet rundt med en varebil en gang. Ikke veldig komfortabel når jeg kjører til hytta på fjellet alene, særlig når det er dårlig sikt.


#21

Lavender sa for siden:

På fjellvei med plass til en bil i bredden vinterstid med stasjonsvogn. Særlig tung BMW med piggfrie dekk og alle varsellamper for føre blinker og gir lyd. Sicilia, veldig høy fart, hårnålssvinger på broer og trange bygater fulle av stopp skilt og feilparkerte kjøretøy. Kroatia, alt heter put ett eller annet, enveiskjørt og GPSen sier sving venstre hele tiden. Gøteborg sentrum, litt pes med alle trikkesporene, er det vei eller bare skinner, GPSen blir for treg og unøyaktig. Napoli, ville ikke vurdert det engang.


#22

Anda sa for siden:

Klink is, underkjølt regn er guffent. Altså ikke steder, det har jeg ikke noe negativt forhold til. Jo, og grusveier som har fått juling i vårløsning med lav bil.


#23

Normy sa for siden:

Ganske avslappet til kjøring i Norge. Bare det ikke er underkjølt regn, eller speilglatt.
I utlandet, med leiebil, er jeg mer stressa. Spesielt i trange bygater eller på store veier med «fri» fart.


#24

Neket sa for siden:

Jeg og. Spesiellt undervannstunell. Og broer. Derfor har jeg, smart som jeg er, lagt opp en rute på sommerens roadtrip der jeg må kjøre på en bro som blir til en undervannstunell som blir til en bro. :gal: Gleder meg ikke veldig til det (mannen har ikke lappen, så han kan ikke hjelpe).

Også liker jeg ikke å kjøre i Oslo. Det er for mye greier der. Og trikk. Og omkjøring. Men jeg gjør det likevel altså.


#25

Pelen sa for siden:

Det var intenst. :nikker: Jeg taklet veldig greit, syns jeg slev, men jeg hadde trent mye i Miami tidligere. Men 7 filer i samme retning og masse avkjørsler pluss at veien delte seg ofte og med masse masse biler i full fart (eller noen ganger relativt stillestående) og biler som bytte filer stort sett hele tiden gjør at du må konsentrere deg mer enn vanlig. Spesielt når du ikke vet helt hvor du skal. Det er nok det heftigste og mest intense trafikken jeg har kjørt i. :nikker:

Jeg har ikke noe spesielt jeg ikke liker, men slipper vel gjerne veldig glatte veier når jeg har langt å kjøre og jeg vil komme hjem/frem og kanskje i tillegg Kjenner at det er risiko for at jeg blir trett.


#26

Neket sa for siden:

Mens jeg syns LA er null problem. Mye enklere enn Oslo. :knegg:


#27

Pelen sa for siden:

:knegg: Oslo er ikke noe problem å kjøre i. :humre: Det største problemet i LA var vel at jeg ikke fant frem. GPS hjelper selvsagt mye, men når det er 7 filer så må man holde tungen rett i munnen for å ligge i riktig når det er mange avkjørsler og at veien seler seg ofte samtidig som det går raskt og er tett i tett med biler.


#28

Nelly Nickers sa for siden:

Har en latterlig frykt for å kjøre i Oslo. Turte ikke kjøre til fotballbaner på Oslo øst da sønnen spilte, tør ikke kjøre og hente folk på Oslo S, en gang. Sentrumsgater er uaktuelt. Motorveien gjennom Oslo, og ring 3 går greit.


#29

Ru sa for siden:

Sotrabroen i vind.
Ble ikke bedre etter at takboksen blåste opp på Askøybroen for mange år siden.

Gjelder kun som sjåfør, merker ikke at det drar i bilen når man er passasjer.


#30

Fersken sa for siden:

Liker ikke glatte veier og veldig tett snødrev.


#31

Snippa sa for siden:

Underkjølt regn er verst, synes jeg.
Men av type landskap: smale, veldig svingete fjellveier uten noen form for gjerder eller autovern.
Jeg liker heller ikke noen spesifikke svingete veistrekninger der jeg vet at bygdas rånere kjører i 140 og kapper svingen/kjører i motsatt kjørefelt, og det er helt umulig å se bilen før den sitter i frontruta.
Er med andre ord aller mest redd for ulykker.


#32

Libra sa for siden:

Vår GPS greide ikke å henge med og begynte å stamme midt i et slikt trafikk- og veimylder. :lol: Var ikke mye til hjelp da.

Geografisk kommer jeg ikke på noen steder jeg synes det er veldig ille å kjøre. Sliter litt med å finne frem midt i Oslo. Men trafikken går jo greit å forholde seg til. Værmessig er jeg lite glad i tett snødrev eller underkjølt regn. Filbytte på motorvei når det er mye slaps og ikke skrapet er jeg heller ikke så glad i. Og veier uten gatelys når det regner. Det er noe som har kommet med årene fordi øynene mine begynner å bli gamle og funker dårligere i mørket.


#33

Blånn sa for siden:

Venstrekjøring var ikke helt min greie da jeg prøvde det for 15 år siden. Ellers er det lite jeg er redd for. Offroad har jeg ikke prøvd så mye, da, og det kan nok oppleves som skummelt.


#34

Lorien sa for siden:

Hater å kjøre i store byer, og på bruer. Har helt bru-skrekk. Foretrekker landeveiskjøring.


#35

noen sa for siden:

I hårnålssvingene opp og ned til Stelviopasset kastet jeg inn håndkleet. Smale veier, sving etter sving, syklister, bobiler, crazy sportsbilførere, motorsyklister og geiter i en salig blanding. Jeg hadde klart det hvis jeg måtte, men siden mannen min syntes det var stas, lot jeg han kjøre, så kunne jeg knipse bilder. Ellers har jeg kjørt i rushtid i storbyer som Verona og Berlin, over fjellpass, i byer og i bushen på venstre side av veien i Australia, på alt slags føre og i mange land. Jeg liker og kjøre bil og slapper godt av når jeg gjør det.


#36

amo sa for siden:

Sentrum i Bergen, unngår det og har vel egentlig ikke kjørt der siden det var parkering på Festplassen.......Oslo tenker jeg ikke tanken en gang, liker heller ikke motorveier noe særlig.


#37

Drømmedama sa for siden:

Jeg liker ikke smale veier. Eller glatte.


#38

Polyanna sa for siden:

Ingen normale folk liker vel skikkelig grisevær og griseføre, men ellers er det ikke mye jeg syns er skummelt, tror jeg.

Jeg får alltid litt høye skuldre i de mest uoversiktlige rundkjøringene som også har trikk, men det er med god grunn, syns jeg.


#39

Señora sa for siden:

Det verste med å kjøre bil er å sitte på. Liker best å ha kontrollen selv.


#40

vixen sa for siden:

Huff ja. Trikken liker ikke jeg. Spesielt ikke når den kommer mot meg i enveiskjørt gate i kvadraturen.:o


#41

Nenne sa for siden:

Dette. Sleng på at alle mener mye om deg når du ikke helt vet hvor du skal og henger på hornet også og selvfølgelig det faktum at jeg overhodet ikke ikke liker å kjøre bil, det er bare noe jeg gjør fordi jeg må og det er praktisk.

Jepp! Jeg kjører mye på mørke, svingete Vestlandsveier og har hatt mange nær-hjort-opplevelser og det er aldri gøy og det er jo faktisk potensielt farlig da.


#42

Sola sa for siden:

Jeg liker å kjøre bil, men snø og glatte, fuktige veier syns jeg er skumle. Vi bor på Vestlandet og her er det ofte 0-føre, det liker jeg ikke å kjøre på. Kjørte aleine med ungene til Haag en sommerferie for noen år siden, null problem.


#43

Che sa for siden:

Jeg er ikke redd for å kjøre bil, men retilhjernen min har lagt merke til spesielt to episoder som følger meg litt fortsatt.

jeg har fått vannplaning en gang - hvorpå jeg kjørte inn i rumpa på en suv. (ikke stor fart og det gikk bra med alle utenom bilen jeg kjørte) - Det gjør at jeg får hjerteklapp hver gang jeg må bremse brått.

I tillegg hadde jeg en opplevelse nå nylig hvor jeg hadde en ekkel opplevelse med en trailer - den opplevelsen er så fersk at den sitter godt i ennå - noe som gjør at jeg har litt lyst å gråte når jeg kjører med en trailer bak meg. Jeg kjører hver dag og det er ikke full krise.


#44

Maverick sa for siden:

Hmpf.


#45

Teofelia sa for siden:

I England. :skremt:


#46

-ea- sa for siden:

Ja! Signerer dette.
Verste er å havne mellom to vogntog.


#47

Polyanna sa for siden:

:sorry:


#48

Addison sa for siden:

Veldig glatt og/eller veldig dårlig sikt, da føler jeg meg utrygg og trives ikke med situasjonen. Motorveier med enormt mange felt og avkjøringer der man ikke er kjent, ikke helt komfortabel men det går greit nok.


#49

Unicorn sa for siden:

Smale vestlandsveier gjør meg ingenting, men jeg syns det er skikkelig skummelt å kjøre i byer!


#50

GeekyGirrrl sa for siden:

Bergen-Voss Noregs verste veg. :nemlig:


#51

star sa for siden:

Liker ikke høye bruer eller lange tuneller. Særlig ikke de som går under vann. Men så har jeg høydeskrekk og liker ikke trange rom. Oslo sentrum står heller ikke øverst på lista, men mer pga trikkeskinner, syklister og gående.


#52

Elise sa for siden:

Smale og svingete veier. :nemlig:


#53

Floksa sa for siden:

Tja. Femfelts i USA med 130km/t i stappmørke og øsende regn etter 36 timer uten søvn og en times kjøring var ingen høydare. Men det gikk jo det også. Usikker på om jeg ville kjørt i Paris sentrum? Er der nå og det ser litt skummelt ut.


#54

zinatara sa for siden:

Jeg tør ikke kjøre når vi er på Nord-Kypros. Venstrekjøring og det virker som om trafikkreglene er nesten ikke-eksisterende.


#55

Maverick sa for siden:

Kjørte du bil etter å ikke ha sovet de siste 36 timene, altså? Det er i praksis som fyllekjøring å regne.


#56

Floksa sa for siden:

Det var ikke planen nei. Men fire timer i sikkerhetssjekken var ikke tatt høyde for. Dessverre. Vi hadde sjekket opp og alle vi spurte sa det gikk raskt å komme gjennom. Å kjøre i lyset på dagtid var planen. Og vi trodde det skulle være lettere å sove på flyet.


#57

Blånn sa for siden:

Det gikk faktisk ganske greit, etter at det første sjokket etter å ha passert de to første rundkjøringene hadde gitt seg. :knegg:


#58

Floksa sa for siden:

Haha. Ja guiden vår snakket om det. Høyreregelen i rundkjøring. Det er nyttig:jupp:


#59

Gaia sa for siden:

Paris sentrum går helt fint det, altså. :jupp: Det viktigste å huske på når man kjører bil i Paris eller Roma er at man ikke må sette på håndbrekket når man lukeparkerer (med mindre det er tvingende nødvendig, fordi man står i en skikkelig nedoverbakke). Det skal nemlig være mulig for andre biler å "bumpe" inntil deg nå de skal parkere, og da må bilen din kunne flytte litt på seg. (I kid you not.) Og man skal stå så tett inntil bilen foran (eller bak) som mulig.

Nå kom jeg på et annet sted som var rimelig skummelt. Nemlig svingete bakveier på Mauritius. Svingete og smal vei, med så vidt plass til to biler i bredden, venstrekjøring og vannvittig høy fart. Vi lå bak en stappfull rutebuss, som omtrent kjørte fra oss. Den eneste grunnen til at den ikke kjørte fra oss var at den stoppet på alle holdeplassene. :skremt: Det var mannen min som kjørte, da. Og han fikk virkelig trent rallysjåføren i seg.


#60

Madicken sa for siden:

Jeg er en erfaren og trygg sjåfør under de fleste forhold, men selv etter mange år med lappen, liker jeg meg ikke på glatte veier.


#61

zinatara sa for siden:

Kom på et sted jeg heller ikke hadde turt kjøre, nemlig på de smale veiene ut med stup ned mot havet på Gran Canaria. Vi syns det var skummelt nok å ta buss der, spesielt når bussjåføren tutet før han kjørte rundt skarpe svinger siden det ikke var plass til 2 i bredden og det var umulig å se hva som kom i mot.


#62

Elisabet sa for siden:

Motorvei (har krasjet på motorvei en gang for noen år siden mens jeg satt på og stoler ikke på noen av de andre på motorveien etter det, er redd for hva andre kan finne på plutselig). Noen tunneler og der hvor en får sånne betongriser og autovern veldig tett innpå seg ved innsnevringer etc. hvor det er ekstra smal vei.


#63

tink sa for siden:

Tja, det er lite jeg går rundt og er redd for. De litt kjipe kjøreopplevelsene jeg husker er knyttet til at vi har kjørt for langt i ett strekk. Stocholm-Bergen på en dag var ingen høydare, særlig ettersom oppladningen var sovebåt fra Helsinki. En annen tur som tok litt for lang tid var da vil ble stående fast bak et vogntog på tvers i Telemark på vei hjem fra Oslo.


#64

Vianne Rocher sa for siden:

Jepp. Eneste gangen jeg har vært redd i bil var over fjellet med en meter sikt i fullt snødrev og veier som ble fokket over så man omtrent ikke så hvor man skulle kjøre. Ellers synes jeg det meste er greit.


#65

Odelia sa for siden:

Oslo, fordi jeg glemmer at trikken har forkjørsrett. Kjører i andre storbyer (Køben/Roma, etc) uten problem, men Oslo-trikken er et lost case for min del.


#66

Serena sa for siden:

Enig! Vil ikke kjøre eller være passasjer på den strekningen..


#67

Geitrams sa for siden:

Undersjøiske tunneler.


#68

Teofelia sa for siden:

Ha!! Inspirert av siste tiders tråder satte jeg meg bak rattet idag og kjørte to timer på skotske landeveier! Applaus, takk! :tøff:


#69

Divine sa for siden:

:tilber: Jeg haaaater å kjøre i England, det ødelegger gleden med å feriere der når jeg hele tiden gruer meg til neste kjøretur. Men jeg har kjørt i timesvis hver dag på svingete, smale veier i Irland med sauer i veibanen og farlige stup langs kanten, og etter hvert vente jeg meg til det også. Så alt er vel en treningssak. Men rundkjøringer i England er ekle, synes jeg. Og så hater jeg at det parkeres i veibanen, slik at du må vite om du rekker å smette deg forbi eller om du må vike for de som kommer mot.


#70

Daisy sa for siden:

En av de verste veiene jeg frekventerer er inn mot Samnanger fra Os, der er det et lite stykke nedover på utsiden av fjellet hvor det er svingete og bare plass til en bil. Ca 3 m bredde på veien. Og der kan man møte lastebiler og busser og hvahardu, ofte i høy fart, det synes jeg ikke er så deilig. Men kjører der likevel.


#71

Kanutte sa for siden:

Speilglatte bratte bakker med is/ snø/ slaps. Har et par episoder der jeg seilte nedover uten kontroll, og det sitter i fremdeles, selv om jeg nå konsekvent har piggdekk og firehjulstrekk. Bykjøring, mørkekjøring, landsbygdkjøring gjør meg ingenting. Og langkjøring i mørke og ruskevær er bare koselig.


#72

Magica sa for siden:

Samme her.


#73

Daisy sa for siden:

Jeg har speilglatt vei med sving på toppen opp til huset mitt, ingen måkeavtale for veien er for smal. Så der er jeg tilvendt, :knegg:


#74

Fløyel sa for siden:

Så bra!


#75

Isolde sa for siden:

Jeg synes motorveiene i USA og ut av Manhattan var relativt stressende.

Siden det var nevnt her tidligere så har jeg ikke problemer med sotrabroen i vind, men i vind på scooter det ble den ene gangen, eller frem og tilbake.

Oslo har jeg ikke fått prøvd meg på men har null problemer med Bergen, men bruker ofte google maps om jeg skal til nye steder siden veiene bytter stadig vekk.


#76

Floksa sa for siden:

:heia::heia:


#77

Bobbelur sa for siden:

Jeg er ikke spesielt glad i å manøvrere på trange, trafikkerte bensinstasjoner når jeg kjører med campingvogn. Og om jeg kan unngå sentrumsgater midt i rushen når jeg kjører med samme campingvogn så gjør jeg det.

Og ikke fordi det er spesielt skummelt, men mer fordi det er en smulle stress å følge med på alt rundt seg og samtidig følge med i speilene - som jeg sjelden får perfekte når jeg må justere dem selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.