Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skikk og bruk i Paris

#1

Floksa sa for siden:

Sitter på restaurant med fire sultne og slitne unger. Har vært på farten i 17 timer og det er 35 varmegrader.
Lynkurs i fransk etikette hadde vært supert.
Vi har safet og bestilt hamburger og pomfritt.


#2

Tallulah sa for siden:

Ikke noe anderledes enn andre steder. Smil, si takk. Oppfør dere pent. Tips kelneren.


#3

Floksa sa for siden:

Tips ja. Fant en nettside som sa at tips var inkludert og at man tipset på linje med Norge?
Høflige og greie er vi alltid.


#4

veobra sa for siden:

Du trenger ikke tipse mye i Paris. Vi tipset omtrent som hjemme. Stort sett ca 5% hvis vi fikk god servise. Ellers la vi igjen noe etter hvordan det hadde vært. Lønn er inkludert i prisen, du ser det står "service compris" i menyen.

De fleste er gode i engelsk så det er bare å spørre. Dessuten lever de av turister, mange av dem, og hjelper gjerne. :nikker:


#5

veobra sa for siden:

Tipset vel 5-10% alt etter som.

Husk nok væske. Vi drakk vannet i krana, bedre enn for 20 år siden da det smakte klor.

Pass deg for lommetyver, spesielt på steder med mye folk og trengsel. Jeg ble forsøkt presset opp i et hjørne av to stykker, sånn litt pent og forsiktig. Ingen brå bevegelser. Han ene hadde begynt å åpne glidelåsen på lomma på jakken min. :skrekk: Dette opplever man i alle byer, ikke noe værre i Paris enn andre steder tror jeg.


#6

LaBanga sa for siden:

Ikke kall kelneren for "garcon". Man lærer det på skolen i Norge, men da blir de dødelig fornærmet. Si "Monsieur" til menn, og "Madame" til kvinnelige servitører. Eventuelt påkall dem med "Pardon".


#7

Retz sa for siden:

Skulle det passere et sykkelritt kan du rope allez, allez og hoppe opp og ned.


#8

Chanett sa for siden:

Ikkje høyr på Retz. Ho kan neppe skikk og bruk. Fnis.


#9

Retz sa for siden:

Intens entusiasme veier opp for den mangelen! :p


#10

Polyanna sa for siden:

Spis opp ALL maten, ellers blir de grisesure. :snill:

(Ok, har bare skjedd en gang, men husker det enda. :knegg: )


#11

Nenne sa for siden:

Da må maten være verdt å spise opp. :nemlig: Da jeg var ung, i hvert fall mye yngre enn nå, og uerfaren klaget jeg aldri på maten på restaurant, men de skjønte vel tegninga da det meste kom i retur fordi det var uspiselig. Det var i Paris ja.


#12

Polyanna sa for siden:

Men jeg elsket maten, det var bare alt for, alt for mye. Og jeg klarer ikke å spise etter at jeg er mett, det er jo bare ekkelt.

Bah, carry a grudge, much? :knegg:


#13

Zulu sa for siden:

Åh, gode gud, story of my life. :spurv:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.