Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal en bok

#1

frukt sa for siden:

Jeg synes det er vanskelig å finne nye bøker så jeg vil gjerne ha anbefalinger. :vilha: Anbefal bøker som er morsomme, spennende, triste, fine, skumle, lærerike, romantiske og alt innimellom.


#2

Myria sa for siden:

Eleanor Oliphant is completely fine av Gail Honeyman. :jupp:


#3

frukt sa for siden:

Selv vil jeg anbefale Sapiens av Yuval Noah Harari. Man lærer så mye om menneskehetens historie og utvikling, og hvorfor ting er som de er.


#4

Blondie sa for siden:

En av bøkene som har gjort sterkt inntrykk på meg i det siste er Kinderwhore, Maria Kjos Fonn. Sterk og vond å lese, men viktig.

Ellers leser jeg mye bitter-og-skilt-dame-på-førti-bøker for tiden. :knegg:


#5

amylin sa for siden:

Vi skulle vært løver - Line Baugstø, riktignok en barne- og ungdomsbok, men den er så god og bør leses av alle. Språket er enkelt, og i starten tenkte jeg at denne treffer aldersgruppa, men ikke meg. Men den gjorde det i all sin enkelhet. Den rørt meg skikkelig. Handler om å være født i feil kropp.

A Little Life - Hanya Yanagihari, en murstein av en bok, men den er så sykt bra. Det er virkelig en bok som kryper under huden på en og som gjorde at jeg følte et veldig behov for å snakke med noen. Den starter som om den er en helt vanlig bok som følger en guttegjeng på fire på universitetet, og jeg trodde at greia var klasseskille og penger eller mangel på penger. Det er ikke det. Denne boka er så mye mer.

Educated - Tara Westover, det er en memoir. Jeg måtte sjekke flere ganger i løpet av boka, for det er egentlig ikke til å tro. Den beskriver en del jævlige ting, og om ikke den er språklig i toppen, så er den handlingsdrevet så det holder. Det handler om å vokse opp i en familie som er mormoner, men faren er også udiagnostisert bipolar og tror på dommedag.

Normal People - Sally Rooney, handler om forholdet mellom Marianne og Connell gjennom flere år. Det beskrives på en veldig god og dynamisk måte, og jeg blir dratt veldig med i denne boka. Tror det har med måten boka er skrevet på.

The Poet X - Elizabeth Acevedo, en bok som er skrevet på diktform, men det er en tydelig handling og hvilken diktform varierer. Hovedpersonen Xiomara er slampoet og boka er hennes dagbok. Beskriver oppvekst i Harlem, og det å vokse opp mellom kulturer bl.a. Den er utrolig godt skrevet.

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle - Stuart Turton, en anderledes krimbok. Hovedpersonen skal løse et mort, men våkner opp i en annens person kropp hver dag. Samme dag som oppleves fra forskjellige perspektiver. Likte starten bedre enn slutten, men den holdt seg.


#6

Heilo sa for siden:

An American Marriage av Tayari Jones. Om hva som skjer når et nygift ektepar rives fra hverandre fordi mannen blir uskyldig dømt og fengslet.

Happiness av Aminatta Forna. Om hvordan ulike skjebner (menneskers, dyrs) krysser hverandre på uventede måter i London.


#7

Floksa sa for siden:

Bienes historie av Maja Lunde


#8

Lorien sa for siden:

«Unnskyld» av Ida Hegazi Høyer.


#9

Libra sa for siden:

Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna.


#10

Candy Darling sa for siden:

Education av Tara Westover. Det er bare rett og slett den beste boken jeg har lest på lenge.


#11

Ine sa for siden:

Ekko av en venn, Ingvar Ambjørnsen.


#12

nokon sa for siden:

Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger
Normal People/ Alle andre av Sally Rooney
Vitser til soldatene av Mazen Maarouf


#13

ming sa for siden:

Søsterklokkene. En av de fineste jeg har lest på veldig lenge.


#14

dharma sa for siden:

Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd og Kunsten og høre hjerteslag av Jan-Philipp Sendker.


#15

Unicorn sa for siden:

Alle vil hjem-trilogien av Helga Flatland. Og bøkene om de syv søstre av Lucinda Riley.


#16

Retz sa for siden:

Morsom: Tante Augusta av Graham Greene

Spennende: Hjorth og Rosenfeldt sine krimbøker om Sebastian Bergman

Trist: Albertine av Christian Krogh

Fin: Vinterbarn av Dea Trier Mørch

Skummel: It av Stephen King

Lærerik: Trinity av Leon Uris (irsk historie)

Romantisk: Der må jeg melde pass, har lest særdeles lite i den sjangeren. Tatt av vinden, kanskje?


#17

Strå sa for siden:

Åja, den var sinnsykt morsom og surrealistisk.

Jeg kan anbefale Good Omen. Vet den er hypet akkurat nå, men den er herlig.



#19

frukt sa for siden:

Ja, den digget jeg. :D
The ocean at the end of the lane av Neil Gaiman likte jeg og veldig godt. Og for ikke å glemme American gods og Neverwhere. Jeg er visst fan av Gaiman. :knegg:


#20

Syrinx sa for siden:

Ingenting å angre på, Trude Marstein. Gjerne som lydbok.


#21

Pasta sa for siden:

Har nettopp hørt Bjørnstad av Fredrik Backman på Storytel. Likte den veldig godt. Det er en oppfølgende bok også, men husker ikke hva den heter.


#22

frukt sa for siden:

Så mange spennende tips. :lykkelig: Gjett om det skal leses når jeg bare får tilgang på Wi-Fi igjen. :knegg: Wi-Fien i sommerhuset har konka ut, men vi reiser hjem i morgen.

Får man kjøpt bøker til Kindle i norske nettbutikker forresten? Jeg har kun kjøpt fra Amazon.


#23

Galathea sa for siden:

Ja, jeg har brukt ebok.no.


#24

frukt sa for siden:

Jeg vil og slå et slag for Liu Cixin for de som vil ha litt annerledes sci fi som både er dyster og vakker. Bøkene hans har faktisk gitt meg nytt syn på enkelte ting.

Jeg har lest The wandering earth som er en samling noveller, og holder nå på med den siste boka i trilogien The Remembrance of Earth's Past.


#25

Nera sa for siden:

Little Fires Everywhere og Everything I Never Told You av Celeste Ng. Noe av det beste jeg har lest på flere år. :hjerter:


#26

Normy sa for siden:

Mine favoritter:

Morsom: Alle Ingrid Winter-bøkene av Janne Drangsholt

Spennende: Svarthuset av Peter May

Trist: Glem meg av Alex Shulman

Fin: Søsterklokkene (evnt Svøm med dem som drukner) av Lars Mytting

Skummel: Stallo av Stefan Spjut

Lærerik: Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger

Romantisk: Og bakom synger skogene av Trygve Gulbranssen


#27

dharma sa for siden:

Ja, fungerer hos de fleste nå. Jeg handler mest på ebok.no.


#28

Hondacrv sa for siden:

Åh! Den har eg så lyst å lese! Er ho morsom innimellom?



#30

Syrinx sa for siden:

Jeg har lest halve. Livet kom i veien så jeg måtte legge den til side, men gleder meg til å ta den frem igjen. Jeg liker denne typen bøker da.


#31

Lavender sa for siden:

Takk. Jeg liker jeg også, men noen ganger blir han vel dyster og voldelig. :). Forsnakkelser boken husker jeg for godt, syv år etter at jeg leste den ferdig.


#32

frukt sa for siden:

Så kjekt da. :)
I dag har jeg vært på biblioteket og lånt tre bøker. To som ble anbefalt her, og en jeg tilfeldigvis kom over. Så nå er det bare å sette i gang med lesingen skal jeg komme gjennom de. Godt jeg er arbeidsledig. :knegg:


#33

Charlie sa for siden:

Likte den siste Ellingboka, Ekko av en venn, veldig godt.

Et skilt ved korsveien av Iain Pears. 1663, Oxford, England. Doktor Robert Grove blir funnet død. Alt tyder på et giftmord. Fire forskjellige personer får lov til å fortelle sin versjon av det som skjedde; Marco da Cola, som påstår han er lege fra Italia; Jack Prescott, sønn av en forræder; matematikeren John Wallis og Anthony Wood, en tilsynelatende mild Oxford-antikvar. Også interessant historie, feks de første blodoverføringene.. :ja:

Rosens navn av Umberto Eco er vakker på så mange måter. Den lærde franciscaner William fra Baskerville og hans elev Adso befinner seg i et benedictinerkloster i Italia i år 1327. Hver dag i en uke finner man en myrdet munk, og William må løse klosterets gåte. Sentralt i gåten står klosterets mektige og hemmelighetsfulle bibliotek. William samler bevis etter bevis, tolker kryptiske og kodede manuskripter og fører leseren rett i klosterets hemmelige labyrint. Litt kjærleik er det og. Fantastisk fin filmatisering.

Slutter meg til Kollektivt selvmord. En finne kan være hylende morsom. Fortsett gjerne med de andre bøkene hans, men mange begynner med den. Evt også De hengte revenes skog.

Elskede Poona av Karin Fossum er både en krim og en vakker og trist kjærlighetshistorie.

Krim-bøkene til Carl Hiaasen er morsomme og litt uvanlige. Handler om miljøkriminalitet i Florida, med merkelige typer og hvor naturen selv ofte hevner seg..

For kjærlighet ellers - En passende ung mann av Vikram Seth. Murstein om fire indiske familier på 50-tallet, og Lata som må velge mellom tre menn. Men jeg liker litt britisk kolonitid, da. Feks også EM Forster, med A passage to India, A room with a view og Howards End. Han ble nominert til Nobels litteraturpris 16 ganger. Veldig fine skildringer. Maurice, som er en homofil kjærlighetshistorie gitt ut etter hans død. Setter et liv i perspektiv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.