Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Større kjøkken eller større vaskerom?

#1

Drømmedama sa for siden:

Planlegging av ny enebolig i rekke, vi utvider eksisterende planløsning noe og da må jeg velge. Føler selvsagt at jeg trenger begge deler, men det får jeg ikke. Større kjøkken gir mer rom rundt langbordet og bedre følelse av luft i hele rommet(halvåpen løsning så vil gi luft til hele etasjen), større vaskerom gir mer plass til oppbevaring og bretting og benk og alle sånne praktiske greier(lite bodplass ellers). Hva er viktigst? Hva ville dere valgt?


#2

frukt sa for siden:

Kjøkken. :nemlig:Det er jo tross alt et oppholdsrom. Brette klær kan man gjøre hvor som helst. Men jeg er preget av at jeg har et bittelite vaskerom så jeg bretter klær andre plasser.


#3

Input sa for siden:

For meg kommer det veldig an på hva original størrelse er. Men om det er lite bodplass ville jeg nok prioritert vaskerom som ga plass til oppbevaring. Vi har lite ting, men det var likevel helt ubeskrivelig nydelig å bare kunne legge alt på sin nye faste plass da vi flyttet inn i ny leilighet nå nettopp. Og det at vi enda har ubrukt skapplass på badet er helt magisk.


#4

Neket sa for siden:

Kommer an på. Hvis vaskerommet er veldig lite tror jeg faktisk jeg hadde valgt større vaskerom. Men hvis det var Ok størrelse i utganspunktet hadde jeg valgt kjøkken.


#5

Pappalille sa for siden:

Vaskerom med mulighet for oppbevaring av støvsuger, langkost, bøtter, vaskemidler, ekstra kluter, svamper og alt sånt.


#6

Pøblis sa for siden:

Jeg ville valgt god plass til langbord på kjøkken - forutsatt at det jeg også fikk vaskerom. Det behøver ikke være veldig stort, men fint med eget rom til vaskemaskinen.


#7

løve70 sa for siden:

Enig i dette.


#8

Luftslottet sa for siden:

Jeg syns det kommer litt an på alder på ungene, faktisk. Hvor lenge skal de bo hjemme? Når de har fløyet redet, tenker jeg at stort kjøkken trumfer mer eller mindre alt, to voksne trenger ikke så stort vaskerom.


#9

trøtt sa for siden:

Større kjøkken, uten tvil.


#10

Drømmedama sa for siden:

Godt poeng! De to yngste vil være 12 og 13/14 år når huset er ferdig.


#11

Luftslottet sa for siden:

Om dere ser for dere at dere voksne skal bo der "for evig", ville jeg prioritert stort kjøkken og spiseplass for barn og eventuelle svigerbarn og barnebarn som kommer på middag.


#12

Pelen sa for siden:

Stort kjøkken, men ser gjerne tegninger.


#13

Timar sa for siden:

Har dere plass til oppbevaring av støvsuger og kost og vaskemidler og alt sånt på vaskerommet eller et annet sted i huset? Da ville jeg gått for større kjøkken.

Jeg har forsåvidt en benk over maskinene jeg kan brette klær på, men den bruker jeg så og si aldri. Tørre klær fraktes i en IKEApose til nærmeste hyggelige sted for bretting. :knegg:


#14

Drømmedama sa for siden:

Har ikke fått ferdige tegninger ennå. Men vil gjerne ha innspill på dem når de kommer!


#15

millact sa for siden:

Dette.

Men det er deilig med vaskerom med litt plass.


#16

Charlie sa for siden:

Synes det er vanskelig å gi et svar på uten å vite størrelsen i utgangspunktet, og evt om det er spisestue eller ikke i tillegg til kjøkken, evt bodplass osv.

Hvis det uansett er spisestue i huset, tenker jeg det for oss ville være naturlig å bruke den til måltider ut over en skive i farta, og ihvertfall om vi har gjester. Er da kjk «vanlig» str., synes jeg moderne vaskerom ofte er veldig små. Ideelt sett tenker jeg vaskerom burde ha plass til vask/ tørk, en stor, god utslagsvask, godt med benkeplass (feks over vask/ tørk) og litt muligheter til å henge opp tøy/ kluter og et bra høyskap. Bonus ville være oppbevaring til kjk-ting som man trenger sjelden, strykemulighet som kan stå klar alltid, gjerne også ekstra kjøl/ frys-kapasitet. Et bra vaskerom gir gode arbeidsmuligheter, men gjør det også enkelt å holde kjk ryddig, og kan være ekstra party-areal til fest (kaker osv). Mens et veldig stort kjk til hverdags kan bli ineffektivt i forhold til arbeids-trekanten komfyr-vask-kjøl.


#17

Toffskij sa for siden:

Helt klart større kjøkken.


#18

Madicken sa for siden:

Med mindre kjøkkenet var digert fra før: Større kjøkken!


#19

Tjorven sa for siden:

Det er nesten så jeg ikke skjønner spørsmålet engang. Jeg lever helt fint uten vaskerom, og ville helt klart prioritert kjøkken.


#20

millact sa for siden:

Når man er vant til vaskerom går man ikke bort fra det. Mitt er ikke så stort, men jeg har en vegg med skap og hyller over vaskemaskin/tørketrommel. Alt sengetøy ligger der. Samme med slalåmstøvler, skisko, ekstra sekker/bager, svømmebriller, vaskeutstyr og diverse annet.


#21

Blå sa for siden:

Så lenge du har sånn noenlunde plass på vaskerommet ville jeg absolutt prioritert større kjøkken.

Jeg har, bare fordi huset er laget sånn, mye større vaskerom enn kjøkken. Men jeg har spisestue, så det går greit.


#22

Pappalille sa for siden:

Jeg har "verdens minste" kjøkken og ville fremdeles prioritert vaskerom. Det er fordi jeg står på ett ben og bøyer meg over døra til vaskemaskinen hver gang jeg tømmer den og skal ha alt opp i tørketrommel. Det er bare ikke plass å stå foran. :knegg:


#23

My sa for siden:

Kjøkken. Definitivt kjøkken.


#24

Pøblis sa for siden:

Dere har jo en flokk med barn, Drømmedama. Om noen år skal dere dekke bord til barn, svigerbarn og barnebarn - da er det fint å ha plass til det.
Spørsmålet er (for meg, slumsesjuska)litt sånn mer plass til kos og hygge eller mer plass til husarbeid. :knegg: Og jeg er ikke så veldig glad i husarbeid.


#25

frukt sa for siden:

Helt enig. :glis:


#26

Drømmedama sa for siden:

Det var et veldig godt argument. Slumsesjusker med deg jeg, og sier i fra at vi vil prioritere ekstra plass på kjøkkenet.
Vaskerommet er knøtt asså. 2 meter vegg på begge sider med dybde nok til skap, dør ut i ene enden og skyvedør til kjøkken i andre enden. Men det får bare være knøtt. Jeg elsker jo å arrangere middager med mange gjester og kommer sikkert ikke til å angre på ekstra plass til spisebordet.


#27

Matilda sa for siden:

Større kjøkken, helt klart. Jeg har både kjøkken og vaskerom på rundt 18 m2 hver, og vaskerommet har riktignok ikke god skapløsning for øyeblikket, men det er fortsatt nesten for stor plass - det samler seg opp vanvittige mengder reint tøy før noen innser at det må legges sammen, og det er litt for fort gjort å samle alt mulig rot der inne, siden det er ute av syne. Kjøkkenet kunne gjerne vært større. Det er litt trangt rundt spisebordet, fordi vi har prioritert god benkeplass.


#28

Bokormen sa for siden:

Ikke helt sammenliknbart, men vi har flere i familien som har nedskalert boligstørrelsen de siste årene. Og akkurat det med å ha mulighet og plass til å komfortabelt kunne ha familien samlet på julaften osv, det tror jeg veier tungt. Vi kjenner noen som etter et år med liten plass endte opp med å flytte igjen, delvis av den grunnen. :) God plass på kjøkkenet, ev med uttrekkbart bord, kompenserer også godt for mindre stue.


#29

Niobe sa for siden:

Da ville jeg hatt større kjøkken. Jeg ser at lagrings- og logistikkutfordringene mtp. klær og utstyr minker merkbart med eldre barn.


#30

millact sa for siden:

Synes du? Jeg trenger litt mer forklaring, for jeg føler vi fremdeles har full bodog fullt vaskerom.


#31

Pelen sa for siden:

Det er f.eks. mindre skittent yttertøy med alderen på barna.


#32

millact sa for siden:

Det har du rett i. Men det er mye skitne klær.


#33

-ea- sa for siden:

Det er f.eks. mindre bruk for skittentøyskurv på vaskerommet når du har tenåringer, for de legger det på golvet på rommet.


#34

Pøblis sa for siden:

:knegg:

Min har fått sin egen skittentøyskurv. Det funker fint. Det som også funker fint, er kjæreste som liker at det er litt ryddigere enn det komplette kaos.


#35

millact sa for siden:

Hmm, så skittentøyskurv er tingen.


#36

Nera sa for siden:

Eller fordeler det pent omkring i alle rom i huset. Sofaen er for eksempel et utmerket sted for skitne sokker. :gaah:

Jeg ville også prioritert større kjøkken framfor større vaskerom. Vaskerom bør være funksjonelt innredet, og da behøver de ikke være så store.


#37

Pappalille sa for siden:

Prøv sokker hengt opp under stuebordet ... De er jo svette, de må jo tørke. :nemlig:


#38

Pøblis sa for siden:

Sånn apropos det - jeg har en mann som i dag morges hadde prestert å henge tre ulike plagg over tre ulike stolrygger (av seks mulige) i hagen i feriehuset. :gaah:


#39

-ea- sa for siden:

Skulle han hengt de over tre like stolrygger da?
Skjønte ikke problemet, tørker stadig klær over stolrygger.


#40

Pøblis sa for siden:

Han kunne hengt alle over samme stolrygg, ja. :ja: Eller på en knagg i gangen. Og hvis de var våte, har vi jo klessnor.

Jeg er ikke veldig ryddig av meg, altså. Men gensere og t-skjorter slengt rundt på hagemøblene synes jeg ikke tar seg ut. :kjevle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.