Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lagringsplass på iCloud

#1

Hyacinth sa for siden:

Har 5 GB gratis lagringsplass på iCloud. Har de siste månedene stadig fått varsler om at det snart er fullt. Jeg kan ikke fatte det. «Kjøp ekstra for 10 kr/måneden», sier folk, og joda, men jeg føler jeg har nesten ingenting på telefonen, så hvordan i alle dager kan det være fullt?

Jeg har kun kontakter, notater og bilder på iCloud. Ingen apper eller noe annet. Jeg har kanskje sånn ca 30 kontakter, 17 notater, 178 bilder og 7 videoer. Videoene er små opptak som varer noen få sekunder.

Høres ikke dette rart ut?

I kveld har jeg slettet flere videoer og bilder, og nå har jeg 4,7 GB på iCloud.


#2

Skilpadda sa for siden:

Hva sier iCloud at du har der, da? Det står vel en oversikt over hva de 4,7 GB består av? (Selv har jeg 84,7 GB i iCloud, hvorav det aller meste er bilder.)


#3

Hyacinth sa for siden:

Sikkerhetskopien tar stor plass. Jeg klarer ikke å se noe mer informasjon enn det. Nå står det 4,8, faktisk, ikke 4,7, som i går kveld. Det står at bilder er «på» og apper som er på er kontakter og notater. Kun det.


#4

Turban Smukk sa for siden:

Jeg opplever akkurat det samme. Har nesten ingenting på telefonen og får likevel beskjed om at det er fullt.


#5

Magica sa for siden:

Men du ser det jo i detalj. Gå på innstilliger - navnet ditt - icloud - administrer lagring. Hilsen bruker 35 gb på icloud...


#6

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Sikkerhetskopier: 4,1 GB
Bilder: litt under 700 MB
iCloud drive: 13,8 KB


#7

Pelen sa for siden:

Om du klikker på Sikkerhetskopier så kan du se om du lagrer noe fra en gammel dings som du ikke trenger lenger.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!


#9

Skilpadda sa for siden:

Sikkerhetskopi tar jo fort litt plass; det er vel en kopi av alt du har på telefonen, er det ikke? (Min sikkerhetskopi fra telefonen er på 5,9 GB, og så har jeg ipaden i tillegg, så det er 10 GB til sammen. Men nå gikk jeg inn og sjekket, på grunn av denne tråden, og oppdaget at den gamle ipaden også lå der, så da fikk jeg slettet den og frigjort 4 GB. :D )


#10

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle tips!

Har lest dem grundig og slettet alt jeg kan. Det er ytterst få apper som er på sikkerhetskopi, det er faktisk minimalt. Likevel har jeg fremdeles lagt beslag på 4,8 av 5 tilgjengelige GB på iCloud. Skjønner det ikke, men det er vel bare sånn.

Det går vel ikke an å klare seg med de 5 man får fra Apple, da? Sånn at man er nødt å kjøpe mer? Litt sleipt. Har aldri hatt slike problemer før, har hatt iPhone i årevis.


#11

Adrienne sa for siden:

Jeg synes sikkerhetskopien din var ganske stor, jeg sjekket nettopp min og min er på 1,6 Gb. Hvis du går inn på sikkerhetskopien til enheten og ser hva den inneholder har du mulighet til å eventuelt fjerne apper som er med i sikkerhetskopien, hvis det ikke er krise om du mister innholdet i appen. (Type spill som lagrer progresjon og sånt, de kan være greit å sikkerhetskopiere.)

Jeg har to enheter sikkerhetskopiert i skyen og til sammen er det 2,6 Gb. (Jeg har alt av bilder og dokumenter der i tillegg sånn at jeg har totalt 15 Gb i skyen og betaler en liten sum for det i måneden, som jeg synes er verdt det for å passe på bildene mine.)


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg gjorde det nå, og det er nesten ingenting der! Jeg har knapt apper, og jeg slo av de få som var der...


#13

Adrienne sa for siden:

Forsøk å slett sikkerhetskopien og ta ny etterpå? Det kan jo være noe har hengt seg opp?


#14

Hyacinth sa for siden:

Det har mannen hjulpet meg å gjøre... uten effekt. Det hele er veldig merkelig...


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg har tenkt å kapitulere og kjøpe mer lagringsplass. Men det irriterer meg at jeg ikke vet hvorfor der er som det er.


#16

Miss Norway sa for siden:

iCloud-Administrer Lagring-sikkerhetskopier: Står bare telefonen din på den listen, eller også iPader eller barnas telefoner eller andre dingser? Fikk ikke helt tak på det.


#17

Hyacinth sa for siden:

Bare min! Har ingen iPad, og ungene (store ungdommer) har egne Apple-brukere/iClouder.


#18

Hyacinth sa for siden:

Grrr. Hater denne telefonen. Har kjøpt 50 GB iCloud ekstra, men får fremdeles beskjed om at det ikke er mer plass.

En annen ting er at datatrafikken tappes noe enormt. Har allerede brukt opp denne månedens datatrafikk. Mannen fant ut at bildene jeg tar automatisk lastes opp på iCloud, og han skrudde det av. Men er ikke dette normalt at folk gjør?


#19

Adrienne sa for siden:

Det kan ta litt tid før den registrerer at du har kjøpt mer plass, så gi den et par dager.

Du kan begrense hva telefonen får lov å bruke mobildata til. Gå på "Mobilnett" under innstillinger og skru av de appene som ikke får lov å bruke mobildata. Der kan du også se hvilke apper som bruker mest mobildata. Du kan også gå inn i "iTunes og App store" og si at den ikke får lov å bruke mobildata til å automatisk laste ned og oppdatere apper. Til sist kan du skru av og på bakgrunnsoppdatering for å justere hvilke apper som får lov å oppdatere seg selv når de ikke er i bruk.

Og for å nekte Bilder å bruke mobildata så velger du Innstillinger - Bilder og skru av mobildata der. Da laster den kun opp bildene til icloud når du er på Wifi. Jeg synker bilder opp i iCloud, men gidder ikke bruke mobildata på det.


#20

Tallulah sa for siden:

Nei, det er det ikke, ikke med datatrafikk. Jeg har f.eks. i mine innstillinger at bilder kun skal lastes opp til iCloud via wifi, og at podcaster kun skal lastes ned til telefonen via Wifi. Lyd og bilde tar ekstremt mye datatrafikk.


#21

Hyacinth sa for siden:

Takk foe tips, begge to! :blomst:

Vi skal sjekke dette videre.

Adrienne, tror jeg har gjort det meste av det du nevner, men muligens ikke sjekket alt. Skal gjøres.

Går treigt her nå, befinner meg i lang kø på grenseovergangen mellom Ungarn og Kroatia akkurat nå, og nettet er redusert fordi jeg ikke har 4G. Så håper denne blir sendt.

(Føles i det minste greit å kunne bruke kartet uten å bruke penger på det. Kartet funker overraskende bra.)


#22

Floksa sa for siden:

Har du restartet telefonen? Logget ut og inn? Høres ut som en hangup.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jepp, restartet. Logget inn og ut av hva? (Sorry, er nokså teknisk dum... :sparke: )


#24

Hyacinth sa for siden:

Tok forresten ny sikkerhetskopi i morges. Den er fremdeles stor, på 4,9 GB. Mannen skal sjekke mer når han ikke er opptatt av kroatisk motorvei, han tror kanskje at en av de få appene jeg har trekker veldig mye.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.