Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En eller to varmtvannstanker?

#1

trøtt sa for siden:

Vi pusser opp hus og skal innrede et vaskerom. Rommet er ikke så stort og det er en del som skal få plass der. Vi må ha varmtvannstank, opplegget til vannbåren varme (jeg har ingen anelse om hvor stor plass sånt krever) do, vask, vaskemaskin, tørketrommel og det må være mulig å henge klær til tørk.

Mannen mener at det holder med en varmtvannstank, men jeg er ikke helt enig. Vi har en leilighet i huset, med egen strømmåler. De nærmeste årene blir leiligheten brukt av egne barn, men det er mulig at den senere blir leid ut til andre. Jeg synes det beste er å klargjøre det for eventuell utleie med en gang og sette inn egen varmtvannstank til leiligheten. Tanken vi har nå er på 200l og vi blir 7 stk i huset.

Hva ville dere gjort? Er det eventuelt mulig å ha to varmtvannstanker i høyden? :blånn:


#2

-ea- sa for siden:

Egen tank til leiligheten, på strømmåleren til leiligheten. Ideelt sett bør den plasseres slik at leieboer kan ha tilgang til den. Under kjøkkkenbenken er vanlig? Ellers finnes det vegghengte tanker (jeg har på badet).


#3

Blå sa for siden:

Vi har to varmtvannstanker på vaskerommet. En til oss og en til utleieleiligheter. Det fungerer helt fint.

Da vi pusset opp hadde vi ikke plass til større tank til oss selv, så vi fikk installert en som varmer opp vannet veldig raskt. Og den er effektiv nok til at vi stort sett alltid har nok.


#4

trøtt sa for siden:

Det er ikke plass på kjøkkenet i leiligheten, men hvis vegghengt er mulig så er det plass på bade eller på vaskerommet. Hvis vi skal ha to så skal den ene på strømmåleren til leiligheten ja.


#5

Fløyel sa for siden:

Kan dere sette vanntanken i leiligheten, vet mange utleieenheter har en liten tank i kjøkkenskapet.
En 300 ltr tank er stor og tar "mye" plass, dvs ca 1 kvm gulvplass. Og på er vaskerom kan det være sårt tiltrengt andre ting.


#6

trøtt sa for siden:

Ikke plass på kjøkkenet og en bitteliten tank er helt uaktuelt, det må være en vanlig størrelse. En tank må uansett stå på vaskerommet, men har lite lyst til å ha to som tar gulvplass.

Hvor stor kan man ha vegghengt da?


#7

Polyanna sa for siden:

Venner hadde en egen til utleieleiligheten, tror det var en 120 liter som denne: vvskomplett.no/hoiax-rsb-120l-eco-benkebereder?gclid=Cj0KCQjwu-HoBRD5ARIsAPIPenfF6VF_U31xAclJYNUhd2ENf9nXgV2-Scu0lsAkMRohbaPZkbVFiikaAiVdEALw_wcB

Den får plass i et hjørne under kjøkkenbenken og skal holde til 3 mennesker. Jeg vil tro den også kan plasseres over en vaskemaskin, for eksempel.

Da de senere integrerte leiligheten inn i huset så fikk husets tenåringssønn denne til "sitt" bad, noe som var både besparende og reduserte irritasjon, da sønnen hadde for vane å gå inn i dusjen og stå der til det ble kaldt. :knegg:


#8

trøtt sa for siden:

Jeg ser det står til tre personer på den, men er det et greit mål tro? Synes 120 liter høres lite ut til tre personer. Er jo sikkert greit for å redusere forbruket litt da siden det er vi som betaler strømmen de neste årene. :knegg:


#9

Charlie sa for siden:

Har 200 l til tre, og med teens har det skjedd at vannet ble kaldt til sistemann. :knegg:
Er ikke en 200 l normalt anbefalt for 3-4 personer? Synes det høres lite ut til 7 mennesker.

Så stemmer for egen til leiligheten. Feks vegghengt over vaskemaskin el.l. Vi har vv tank i kjelleren. Tar et minutt eller så før det varme vannet kommer i 2. etasje når førstemann skrur på om morra’n, men fint å ha tanken nede. Men selvfølgelig kan tanken også være en varmekilde, om man har den i boenheten.

Om dere skal ha vannbåren varme - kan dere ha en kombibereder, som brukes til både vv tank og gulvvarmen? Kunne være et alternativ ifht å oppta plass?

Tror jeg ville drøftet det med en rørleggerforretning, og hørt hvilke muligheter som finnes. Og hva de ville valgt, hvis det var deres hus... :blafre:


#10

Lavender sa for siden:

Hos oss ville vi startet med en tank, men lagt til rette for en til.


#11

Neket sa for siden:

Vi har en på 200 liter som visstnok skal holde til 7 personer. Den har sånn ekspressfunksjon, så den varmer seg opp fortere når det blir kaldt.

Den har bare gått tom en gang siden vi fikk den, og da var det nok varmtvann til å dusje ca en halvtime senere. Ganske imponert. Vi hadde 200 liter før denne også, og den gikk tom hele tiden, og da ble det ikke mer varmtvann før neste dag. Så kanskje det kan være et alternativ? Tror den heter Høiax express eller noe sånt.


#12

Polyanna sa for siden:

Tror vi har 180 eller 200 l på fem, alle trener, ofte besøk av andre trengende, har ALDRI gått tom!


#13

Geitrams sa for siden:

Vi hadde varmtvannstank på 120 liter med en treåring og en baby i forrige bolig. Det gikk helt fint, sjeldent den gikk tom. Jeg ville valgt en 120 liter i utleiedelen dersom dere har lite plass, og 200 liter oppe. Selv har vi 200 liter i både utleiedelen og i vår del av huset.


#14

Nextlife sa for siden:

I vårt opplegg for vannbåren varme er det en egen stor tank, usikker på liter men 2-300?. I den tanken holder vannet 55 grader, og det er den som driver gulvvarmen. Vi har i tillegg en vanlig varmtvannstank. Systemet prioriterer den vanlige tanken først, om den blir tom kobles vannbårensystemet inn, og elektrisitet må til for å varme vannet fra 55 grader og opp til duajvarmt vann.

Ettersom dere har egen måler på bileilighet hadde jeg ikke vært et sekund i tvil om at en ekstra tank skulke monteres, og helst koblet på system i bileilighet. Det kam gå ufattelig store mengder varmtvann til leietakere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.