Hvor oppbevarer du frukten din? Og hvordan foretrekker du å spise den?
Bare lurer, altså. :sparke:
Jeg foretrekker frukt rett fra kjøleskapet. Være seg plommer, druer, epler eller pærer. Klementiner som ikke har ligget i kjøleskap nekter jeg å spise. Og iiiiskalde myke pærer som er så saftige at det renner nedover haka er noe av det besteste som finnes. :jupp:
Jeg liker egentlig ikke bananer noe særlig, så det har vi vel i hus en gang eller to i året bare. De får såklart ligge i en skål på benken og bli myke og søte. Da er de veldig gode på peanøttsmør. :jupp:
Frukten har det best på bordet.. Men vi har gjerne bare en sort av gangen..
Altså på et fat. Epler og bananer er en veldig dårlig kombo.
Klementiner er kjempe flott på et fat på stuebordet. Pærer på et fat på kjøkkenbordet.
Druer kommer utenom, de er nesten som godis og regne i dette huset.
Bananer er det ikke så mye av siden det er bare minstefrøkna som spiser det.
Hun kan egentlig spise noe annen frukt, siden bananer er fast i barnehagen.
Vi har frukten på benken nå som småfluene er borte igjen. Kjøper vi inn stort, så er noe selvfølgelig i kjøleskapet, men jeg liker at ungene ser at vi har frukt for da går det så mye mer av den.
Jeg bare sitter og venter på at klementinene mine skal få kjøles ned skikkelig. Det er helt SINNSYKT hvor dilla jeg har fått på klementiner de siste par ukene. Spiser minst seks-åtte pr dag. :flau:
Kjøleskapskald, selvsagt. Frukt skal være FRISKT, og jo kaldere ting er, jo friskere er de. Jeg liker best kalde bananer også men de holder seg ikke like godt i kjøleskapet. Synd.
Jeg har aldri frukt i kjøleskapet - eller ikke aldri; melon og ananas i stykker blir oppbevart i kjøleskap. Alt annet ligger på fat eller i skål eller lignende på kjøkkenbenken eller stuebordet. Jeg liker ofte at ting er temperert, da smaker de mest.
Ja, de sier at smaken kommer mer frem om det ligger på benken, og for feks. tomater synes jeg absolutt det gjelder. Men dette er jo en ren smakssak, jeg synes frukt smaker best når det ligger i kjøleskapet siden det føles 10 ganger friskere da. Kald frisk frukt er så leskende.
Jeg er ikke glad i kald frukt, så vi har den i fat på bordet. Pleier å skjære opp i biter hver dag også, det er barna veldig glad i. Frukt rekker uansett skjelden å bli for gammelt her:)
Jeg har aldri frukt i kjøleskapet - eller ikke aldri; melon og ananas i stykker blir oppbevart i kjøleskap. Alt annet ligger på fat eller i skål eller lignende på kjøkkenbenken eller stuebordet. Jeg liker ofte at ting er temperert, da smaker de mest.
Helt enig. Er i grunnen nokså overrasket over at så mange spiser iskald frukt. Frukt er som vin, ost og sjokolade: Det skal tempereres.
Har dere tomater i kjøleskapet også?
Jeg har følgende matvarer i skål/ kurv/ fat på benken: Løk, sjalottløk, all frukt bortsett fra oppdelt, tomater og sitroner.
Jeg har erfart at hvitløk, lime, chili og andre grønnsaker holder seg best i kjøleskap.
Frukt skal være temperert. Har man frukten i kjøleskapet smaker det likt. Det smaker bare kaldt. Ikke godt. Når frukten har ligget fremme så smaker det mye mer av den.
Jeg har ikke tomater og bananer i kjøleskap, men det meste av annen frukt syns jeg både smaker bedre og holder seg bedre i kjøleskapet. Noen kjøleskap har jo egne soner med temperatur tilpasset frukt og grønnsaker, og det må nødvendigvis være endel under vanlig romtemperatur.
Det går jo ikke an å si kategorisk at "frukt smaker bedre temperert". Det er mulig den smaker mer, eller annerledes, men for oss som liker best kald frukt så smaker den selvfølgelig bedre kald. Smak er jo temmelig subjektivt.
Vi har det meste i kjøkeskapet, men det hender vi har en fruktskål stående også.
Om det er kaldt eller romtemperert er omtrent det samme, med unntak av bananer.
De MÅ være kalde, jeg spiser ikke romtempererte bananer.
Skal jeg ha eplering på brødskive med ost, må eplet være kaldt.
Jeg har en fruktskål med diverse frukt stående ekstremt lett tilgjengelig i kjøleskapet. Før hadde vi de liggende i en skuff i kjøleskapet og fruktforbruket vårt har økt betraktelig etter jeg begynte å legge frukten slik.
Frukten står i stuen i dette fruktfatet (eller et makent):
Det hender jeg kutter opp frukten og legger i en skål. Frukten må være lett tilgjengelig, ellers glemmer vi å spise den. Jeg kjøper ikke mye frukt om gangen. :)
All frukten vårt ligger på fat på kjøkkenbenken. Synes ikke noe om kalde epler og pærer, og iallefall ikke kalde klementiner! Og bananer må være romtemperert, kalde er de jo så harde..
Fruktfat - med unntak av druer, og frukt som er skjært stykker av. Det hender også jeg legger appelsiner i kjøleskapet -har perioder hvor jeg liker de best kalde.
Tomater er det eneste jeg ikke har i kjøleskapet. Vel, det og avokado og bananer. Klementiner har jeg i en skål på bordet, men de er bare til pynt. De jeg spiser må være kalde. Jeg synes IKKE all frukten smaker likt om den ligger i kjøleskapet, da hadde jeg jo ikke spist den? Jeg elsker iskald frukt, synes den er mye mer leskende og friskere enn temperert frukt. Smak og behag. :)
Når vi har kjøpt inn store mengder (epler i eplesesongen for eksempel) legger jeg noe i kjøleskapet for at det skal holde seg lenger. Selv liker jeg best romtemperert frukt, og har observert meg selv med mandarinbåter på magen til varming... (en sein kveld foran tv'n). Da hadde jeg glemt å ta ut mandarinen før spising.
Også er vi så late hjemme hos oss at det er merkbar forskjell på tilgjengeligheten i kjøleskap og fra fruktfatet på benken. :rolleyes:
Vi har frukten i kurver som henger fra taket.
Da ser ungene de lett og blir fristet flere ganger om dagen.
Kjøper jeg inn veldig mye legger vi noe i kjøleskapet også.
Jeg foretrekker all frukt kald, bortsett fra bananer.
Men jeg har prøvd å variere litt, for å se om familien spiser mer hvis den står fremme, og det er absolutt tilfelle :rolleyes:
Så nå har jeg halvparten av eplene/pærene også fremme i romtemperatur og alle bananene, og da er det lettere å komme på at dersom man heller vil ha klementiner så er de i kjøleskapet:riktig: Druer er det stort sett bare Komma som spiser, hun får ett par stykker med i barnehagen, de står i kjøleskapet. Det er dårlig nok holdbarhet som det er.
Det er vel jeg som liker kald frukt så jeg har en tendes til å legge alt i kjøleskapet og det er jo dumt for da synes det ikke.
Ser jo at det går mye frukt når den står fremme så jeg prøver å huske å fylle opp fatet...
Når vi engang åpner opp kjøkkenet så får vi mye mer benkplass og DA skal jeg ha fruktfat stående der....(vet hvor det skal stå også) :ja:
Varme forsterker sødme og mildner bitterhet. Kulde gjør motsatt, altså kamuflerer sødme og forsterker bitterhet. Så i den ideelle verden burde man jo temperere frukten etter hvor søte/ sure/ bitre de er, og hvilke toleransegrense man selv har for disse smakselementene.
Dvs grapefrukt burde kanskje vært romtemperert siden varme får frem det som er søtt i frukten, samtidig som den demper det bitre og syrlige (som forsterker hverandre). Frukten fremstår da mer balansert enn om den hadde ligget i kjøleskapet.
Bananer som ofte er (litt for?) søte burde ligge i kjøleskapet så de ikke blir kvalme. Epler legges på benken hvis de er av den europeiske, syrlige mateplesorten og i kjøleskapet hvis de er av den amerikanske, søte og småvulgære sorten. Og så videre ...