Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frukt - Kjøleskap, eller fruktskål på bordet?

#1

Fibi sa for siden:

Hvor oppbevarer du frukten din? Og hvordan foretrekker du å spise den?

Bare lurer, altså. :sparke:

Jeg foretrekker frukt rett fra kjøleskapet. Være seg plommer, druer, epler eller pærer. Klementiner som ikke har ligget i kjøleskap nekter jeg å spise. Og iiiiskalde myke pærer som er så saftige at det renner nedover haka er noe av det besteste som finnes. :jupp:


#2

Left sa for siden:

Begge deler. De oppbevares i kjøleskapet, men taes ut i passe mengder for fruktskål på bordet.


#3

Filifjonka sa for siden:

Det er dekorativt med fruktfat, men frukten er best rett fra kjøleskapet. Unntaket er bananer.


#4

Fibi sa for siden:

Jeg liker egentlig ikke bananer noe særlig, så det har vi vel i hus en gang eller to i året bare. De får såklart ligge i en skål på benken og bli myke og søte. Da er de veldig gode på peanøttsmør. :jupp:


#5

Sitron sa for siden:

All frukt er i kjøleskapet.


#6

Heiko sa for siden:

For det meste på fruktfat, det går store mengder frukt hver dag.


#7

Nessie sa for siden:

Denne tenkte jeg på å lage poll på i forigårs :knegg:

Jeg har min frukt på benken, i et lite "trau".

Tilgjengelig :D

OM jeg kjøper store kvantum, putter jeg noe av det i kjøleskapet.


#8

Fibi sa for siden:

Det er tilgjengelig i kjøleskapet også. Og smaker mye bedre da. :nemlig:


#9

Muskat sa for siden:

Vi har all frukten på fat, vi spiser mye frukt og fyller opp nesten daglig.
Jeg liker ikke at frukten er iskald.


#10

Left sa for siden:

Pink Lady epler og bananer ligger i kjøleskapet, og taes frem når det skal spises. Annen frukt ligger fremme.


#11

Superior sa for siden:

Frukten har det best på bordet.. Men vi har gjerne bare en sort av gangen..
Altså på et fat. Epler og bananer er en veldig dårlig kombo.
Klementiner er kjempe flott på et fat på stuebordet. Pærer på et fat på kjøkkenbordet.
Druer kommer utenom, de er nesten som godis og regne i dette huset.
Bananer er det ikke så mye av siden det er bare minstefrøkna som spiser det.
Hun kan egentlig spise noe annen frukt, siden bananer er fast i barnehagen.


#12

Huldra sa for siden:

Vi har frukten på benken nå som småfluene er borte igjen. Kjøper vi inn stort, så er noe selvfølgelig i kjøleskapet, men jeg liker at ungene ser at vi har frukt for da går det så mye mer av den.


#13

Michayla sa for siden:

Lett tilgjengelig i egen fruktskuff i kjøleskapet.
Har alle typer frukt i kjøleskapet, takler ikke varm frukt.
Til nøds grønne epler...

Like lett tilgjengelig der som om det var på bordet.


#14

Fibi sa for siden:

Jeg bare sitter og venter på at klementinene mine skal få kjøles ned skikkelig. Det er helt SINNSYKT hvor dilla jeg har fått på klementiner de siste par ukene. Spiser minst seks-åtte pr dag. :flau:


#15

Nessie sa for siden:

:dulte:


#16

Fibi sa for siden:

Jeg tror der er kokain eller noe i klementinene i år. :nemlig: Alle i terminklubben min på SM har klementindilla. :knegg:


#17

Ole Brumm sa for siden:

Liker frukten best romtemperert.
Jeg spiser også enorme mengder klementiner for tiden. :humre:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Kjøleskapskald, selvsagt. Frukt skal være FRISKT, og jo kaldere ting er, jo friskere er de. Jeg liker best kalde bananer også men de holder seg ikke like godt i kjøleskapet. Synd.


#19

Misteri sa for siden:

Samme her. :nemlig:


#20

lille my sa for siden:

Her hos oss og:nemlig:.


#21

Skilpadda sa for siden:

Jeg har aldri frukt i kjøleskapet - eller ikke aldri; melon og ananas i stykker blir oppbevart i kjøleskap. Alt annet ligger på fat eller i skål eller lignende på kjøkkenbenken eller stuebordet. Jeg liker ofte at ting er temperert, da smaker de mest.


#22

Mikkeline sa for siden:

I kjøleskap.

Har skål på bordet om jeg har besøk, kutter opp i biter til ungene.


#23

Candy Darling sa for siden:

I skål. Alt som er i kjøleskapet går stort sett rett i søpla når den nesten kan gå dit selv. :flau:


#24

Enhjørning sa for siden:

Iskald frukt, selvfølgelig!
Rett fra kjøleskapet! :jupp:


#25

Dixie Diner sa for siden:

Ja, de sier at smaken kommer mer frem om det ligger på benken, og for feks. tomater synes jeg absolutt det gjelder. Men dette er jo en ren smakssak, jeg synes frukt smaker best når det ligger i kjøleskapet siden det føles 10 ganger friskere da. Kald frisk frukt er så leskende.


#26

Skilpadda sa for siden:

Selvsagt en smakssak, ja - jeg synes jo f.eks. ikke fruktjuice skal være temperert.


#27

Angelique sa for siden:

:ja:

Mandariner har jeg alltid i kjøleskap.Nydelige iskalde!


#28

Pastill sa for siden:

Alt untatt sitrus går i kjøleskapet.


#29

Go\jenta sa for siden:

Her står frukt på kjøkkenbenken.


#30

emm sa for siden:

Jeg er ikke glad i kald frukt, så vi har den i fat på bordet. Pleier å skjære opp i biter hver dag også, det er barna veldig glad i. Frukt rekker uansett skjelden å bli for gammelt her:)


#31

SmarteSmelt sa for siden:

Kjøleskapet. Barna vil ha kald frukt, og da har det blitt sånn.


#32

Hyacinth sa for siden:

s

Helt enig. Er i grunnen nokså overrasket over at så mange spiser iskald frukt. Frukt er som vin, ost og sjokolade: Det skal tempereres.

Har dere tomater i kjøleskapet også?

Jeg har følgende matvarer i skål/ kurv/ fat på benken: Løk, sjalottløk, all frukt bortsett fra oppdelt, tomater og sitroner.

Jeg har erfart at hvitløk, lime, chili og andre grønnsaker holder seg best i kjøleskap.


#33

Propella sa for siden:

Frukt skal være temperert. Har man frukten i kjøleskapet smaker det likt. Det smaker bare kaldt. Ikke godt. Når frukten har ligget fremme så smaker det mye mer av den.


#34

Hyacinth sa for siden:

Det gjelder ikke bare frukt, men temmelig mange matvarer.


#35

Filifjonka sa for siden:

Jeg har ikke tomater og bananer i kjøleskap, men det meste av annen frukt syns jeg både smaker bedre og holder seg bedre i kjøleskapet. Noen kjøleskap har jo egne soner med temperatur tilpasset frukt og grønnsaker, og det må nødvendigvis være endel under vanlig romtemperatur.


#36

Filifjonka sa for siden:

Det går jo ikke an å si kategorisk at "frukt smaker bedre temperert". Det er mulig den smaker mer, eller annerledes, men for oss som liker best kald frukt så smaker den selvfølgelig bedre kald. Smak er jo temmelig subjektivt.


#37

gullet sa for siden:

:ja:


#38

Tingeling_Dream sa for siden:

Jeg har druer og epler i kjøleskap. Banener blir jo brune så de ligger i fruktfat sammen med klementiner.


#39

Mams sa for siden:

Vi har det meste i kjøkeskapet, men det hender vi har en fruktskål stående også.
Om det er kaldt eller romtemperert er omtrent det samme, med unntak av bananer.
De MÅ være kalde, jeg spiser ikke romtempererte bananer.
Skal jeg ha eplering på brødskive med ost, må eplet være kaldt.


#40

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg har en fruktskål med diverse frukt stående ekstremt lett tilgjengelig i kjøleskapet. Før hadde vi de liggende i en skuff i kjøleskapet og fruktforbruket vårt har økt betraktelig etter jeg begynte å legge frukten slik.


#41

Myggstukket sa for siden:

Frukten står lett tilgjengelig i en fruktskål på kjøkkenet.


#42

pippimamma sa for siden:

Frukten står i stuen i dette fruktfatet (eller et makent):

Det hender jeg kutter opp frukten og legger i en skål. Frukten må være lett tilgjengelig, ellers glemmer vi å spise den. Jeg kjøper ikke mye frukt om gangen. :)



#44

scilla sa for siden:

Frukten ligger i en stor bolle på kjøkkenbordet. Den må være romtemperert - akkurat som sjokoladen;)


#45

Alexy sa for siden:

All frukten vårt ligger på fat på kjøkkenbenken. Synes ikke noe om kalde epler og pærer, og iallefall ikke kalde klementiner! Og bananer må være romtemperert, kalde er de jo så harde..


#46

Hyacinth sa for siden:

Sant det. Mulig jeg uttrykte meg uklart. Man kan selvsagt ikke si at den smaker bedre, men jeg tror nok man kan si at smaken blir mer framstredende.


#47

Mei sa for siden:

Fruktfat - med unntak av druer, og frukt som er skjært stykker av. Det hender også jeg legger appelsiner i kjøleskapet -har perioder hvor jeg liker de best kalde.


#48

DM sa for siden:

Kjøleskapet.


#49

Dixie Diner sa for siden:

Tomater er det eneste jeg ikke har i kjøleskapet. Vel, det og avokado og bananer. Klementiner har jeg i en skål på bordet, men de er bare til pynt. De jeg spiser må være kalde. Jeg synes IKKE all frukten smaker likt om den ligger i kjøleskapet, da hadde jeg jo ikke spist den? Jeg elsker iskald frukt, synes den er mye mer leskende og friskere enn temperert frukt. Smak og behag. :)


#50

Hyacinth sa for siden:

Sier ikke at den smaker likt, det var det en annen som sa. ;)

Jeg kan godt skjønne at frukten blir mer leskende i kjøleskap, ja. Det er sant som du sier, det er smak og behag! :)


#51

tink sa for siden:

Når vi har kjøpt inn store mengder (epler i eplesesongen for eksempel) legger jeg noe i kjøleskapet for at det skal holde seg lenger. Selv liker jeg best romtemperert frukt, og har observert meg selv med mandarinbåter på magen til varming... (en sein kveld foran tv'n). Da hadde jeg glemt å ta ut mandarinen før spising.

Også er vi så late hjemme hos oss at det er merkbar forskjell på tilgjengeligheten i kjøleskap og fra fruktfatet på benken. :rolleyes:


#52

Mamma Rosa sa for siden:

Vi har frukten i kurver som henger fra taket.
Da ser ungene de lett og blir fristet flere ganger om dagen.
Kjøper jeg inn veldig mye legger vi noe i kjøleskapet også.


#53

Koma sa for siden:

Jeg foretrekker all frukt kald, bortsett fra bananer.
Men jeg har prøvd å variere litt, for å se om familien spiser mer hvis den står fremme, og det er absolutt tilfelle :rolleyes:

Så nå har jeg halvparten av eplene/pærene også fremme i romtemperatur og alle bananene, og da er det lettere å komme på at dersom man heller vil ha klementiner så er de i kjøleskapet:riktig: Druer er det stort sett bare Komma som spiser, hun får ett par stykker med i barnehagen, de står i kjøleskapet. Det er dårlig nok holdbarhet som det er.


#54

Harriet Vane sa for siden:

Litt av hvert. En del på kjøkkenbenken og mye i kjøleskapet.


#55

Mirasol sa for siden:

Slik er det her også. Det er det som er fremme som blir spist først, også fyller jeg på fra kjøleskapet etterhvert.



#57

GinaK sa for siden:

Det er vel jeg som liker kald frukt så jeg har en tendes til å legge alt i kjøleskapet og det er jo dumt for da synes det ikke.
Ser jo at det går mye frukt når den står fremme så jeg prøver å huske å fylle opp fatet...

Når vi engang åpner opp kjøkkenet så får vi mye mer benkplass og DA skal jeg ha fruktfat stående der....(vet hvor det skal stå også) :ja:


#58

daffy sa for siden:

Varme forsterker sødme og mildner bitterhet. Kulde gjør motsatt, altså kamuflerer sødme og forsterker bitterhet. Så i den ideelle verden burde man jo temperere frukten etter hvor søte/ sure/ bitre de er, og hvilke toleransegrense man selv har for disse smakselementene.

Dvs grapefrukt burde kanskje vært romtemperert siden varme får frem det som er søtt i frukten, samtidig som den demper det bitre og syrlige (som forsterker hverandre). Frukten fremstår da mer balansert enn om den hadde ligget i kjøleskapet.

Bananer som ofte er (litt for?) søte burde ligge i kjøleskapet så de ikke blir kvalme. Epler legges på benken hvis de er av den europeiske, syrlige mateplesorten og i kjøleskapet hvis de er av den amerikanske, søte og småvulgære sorten. Og så videre ...


#59

maribo sa for siden:

Her er det meste av frukta i ei diger skål (eller to) - og det går unna, gitt...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.