Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags utstyr har du for å høre på musikk hjemme?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg er ekstremt lite oppdatert på den fronten. Hva har man, og hva er mest hensiktsmessig utstyr for å høre på musikk hjemme nu til dags?


#2

Floksa sa for siden:

iPhone og ørepropper. Er jeg skikkelig gæren kobler jeg telefonen på DAB-radioer eller TV.


#3

frukt sa for siden:

Jeg har en Nad forsterker og Dali gulvhøytalere. Bruker stort sett YouTube på TVen, hvis jeg en sjelden gang spilller en cd bruker jeg Ps4. Men jeg er ikke spesielt oppdatert. :knegg:
Forsterker og høyttalere fikk jeg i gave av eksen som var opptatt av at jeg skulle ha god lyd.


#4

Pingis sa for siden:

Vi har en Sonos play 5 på stua, og Sonos play 1 på alle soverom og bad. Veldig deilig å kunne spille av hva som helst når som helst hvor som helst!


#5

Neket sa for siden:

Sonos. :jupp:


#6

-ea- sa for siden:

Tenåring.


#7

Blondie sa for siden:

Jeg kjører bare Spotify via TV nå, men det er jo dårlig lyd. Ønsker meg Sonos.


#8

LilleT sa for siden:

:knegg:

Og takk for tips, alle sammen!


#9

Anne C sa for siden:

Vi har akkurat kjøpt oss en Geneva DAB-sak. Så litt på Sonos, men vi ville at man skulle kunne bruke FM-radio på den også.


#10

Input sa for siden:

Jeg har et par relativt dyre høyttalere med forsterker, og tilkoblet LP-spiller. Det er ikke ofte jeg bruker LP-spilleren dessverre. Men oftest trenger jeg ikke super lyd og bruker Spotify som er koblet til høyttalerne via Chromecast.


#11

Elise sa for siden:

En lydplanke under tv som mobilen kan kobles til med Bluetooth.


#12

Tante Sofie sa for siden:

Spotify på iphonen, og sonos strategisk plassert rundtomkring.


#13

zinatara sa for siden:

På soverommet og på kjøkkenet har vi et par google home enheter. I stua har vi en audiopro høytaler som har en chromecast audio tilkoblet. Og så har vi masse ulike headset og ørepropper. Ungene har noen bluetooth-høytalere på rommene. Vi har også en DAB-radio, men den brukes lite. Mannen har brukt den litt i kjelleren mens han jobber der, men ellers blir det mest musikkstrømming og podcaster.


#14

Stompa sa for siden:

Mobil og øreplugger. :jupp:


#15

IzziCreo sa for siden:

Det meste styres via Alexa. Lydplanke i den ene stuen, en Klipsch høytaler, Alexa Echo Tap og diverse Echos og Dots rundt omkring i huset. Styres enten via stemme eller mobil.


#16

Anne C sa for siden:

Vi har en enel DAB radio på kjøkkenet også, den bruker mannen hver gang han lager mat.


#17

My sa for siden:

-Samsung Multiroom trådløst høytalersystem, som jeg styrer med Spotify fra mobilen, i stua.
-DAB-radio (Pinell Supersound) på kjøkkenet.
-Dattera bruker sin trådløse høyttaler (UE Boom) på badet.


#18

vixen sa for siden:

Vi har to store høytalere på stua med forsterker som er koblet til pc. For digitalt musikkarkiv, spotify, radio og denslags. Har også platespiller for mannen har samlet plater hele livet. Jeg har faktisk gjort om en gammel stor kiste som jeg fikk av min far til stereobenk. I den kista fant vi et hemmelig rom og håpet på gull og edelstener, men neida. Der lå over hundre år gamle helsekortaktige opplysninger på gamle slektninger. Men litt kult for det.


#19

Sissel sa for siden:

Flere av slaget faktisk, derav den ene synes at rock alà Kizz, Green Day og Metallica er det fineste i verden.... :digger::wacko:


#20

Robyn sa for siden:

:jupp:


#21

Isa sa for siden:

Spotify og Sonos, både Play 1 og Play 5. Utrolig fornøyd med Sonos, kjøpte den første i 2012 tror jeg det var, den holder seg godt.


#22

My sa for siden:

Byttes gjerne mot dronninga av EDM og listepop. :gal:

#23

Niobe sa for siden:

Sonos-høyttalere i stue og soverom. Og Apple Music.


#24

Adrienne sa for siden:

I stua bruker vi enten Google Home-enheten eller musikk fra apple-Tv direkte til TV-en. Kvaliteten er god nok for oss.

Ungene har hver sine enkle bluetooth-høytalere, frøkna har ytret ønske om noe med litt bedre lyd enn den hun har, men det er ikke noe vi prioriterer å bruke pengene på akkurat nå.


#25

Blondie sa for siden:

Smart tenåring! Det spiller jeg også. :digger:


#26

Isolde sa for siden:

Sonos på kjøkkenet og lydplanke i stuen. Og unger med trådløse høytalere som flytter seg rundt i huset.


#27

amo sa for siden:

Hardon Cardon (er det det det heter?) til spotify.


#28

LilleT sa for siden:

Dere som har Sonos, hvilke har dere?


#29

Sissel sa for siden:

Ja, det går det jo fint an å høre på. :)


#30

Neket sa for siden:

Vi har lydplanke og to Play 1 i stua. Og så har vi Play One (som er en nyere versjon av 1 med stemmestyring) på soverom, kjøkken og bad.


#31

Milfrid sa for siden:

Harman/Kardon Onyx studio 4.

Ungene har egne høyttalere.


#32

amylin sa for siden:

Bra musikk!

Har en eller annen høyttaler som kan kobles via Bluetooth, men den bruker jeg sjelden. Hører mest på ørepropper. Ønsker meg Sonos.


#33

Niobe sa for siden:

Play:5 i stua og Play:1 ellers. Mannen min sier vi skulle hatt lydplanke under tv’en også, så han ønsker seg det.


#34

Drømmedama sa for siden:

Hva er Sonos? Vi har ingenting. Som i absolutt ingenting. Jeg har ørepropper. Barna har noen høyttalere på rommene sine.
Jeg har unngått lyd så godt jeg har kunnet de siste årene men fillern heller, nå er ungene store og jeg har bare glemt bort det med musikk i rommet.
Ok - hva trenger jeg? Sånn til å begynne med? Ikke dyrt og vanskelig.


#35

Neket sa for siden:

Sonos er en produsent av høyttalere som kan settes opp sånn at man kan spille samme musikk i alle (eller noen) rom samtidig. Det er ikke vanskelig. Til å begynne med trenger man bare en høyttaler. De har forskjellige varianter, de som heter Play 1 er de billigste, eller Play One hvis du vil ha med Google Assistant/Alexa.

Veldig enkelt å bruke. Du har en app på telefonen der du kan velge musikk fra f.eks Spotify eller iTunes, eller en hvilken som helst radiokanal. Så kan du sende dette til de rommene du vil (der du har Sonos høyttaler). Hvis du har stemmestyring kan du bare be de spille det du vil med å si f.eks. Hey Google, spill NRK P3.


#36

Neket sa for siden:

IKEA kommer forresten med noen høyttalere i samarbeid med Sonos snart tror jeg, mulig de blir billigere enn de som finnes nå? :vetikke:


#37

Pelen sa for siden:

Vi har Sonos og en liten triljon med forsterkere, høytalere og andre duppeditter.


#38

My sa for siden:

Den vi har (Samsung multiroom) er tilsvarende opplegg som Sonos.


#39

-ea- sa for siden:

Jeg "hater" å bruke telefonen min som radio. Lyden stopper jo hvis jeg får meldinger og telefonsamtaler.
Så jeg har en gammel iphone som jeg bruker som radio (har kun radio-apper på den, ikke sim-kort) mot Libratone-høyttaleren min (koblet på trådløst nett).

Musikk ellers spiller jeg aldri. Eller jo, på cd i bilen.


#40

Candy Darling sa for siden:

Vi har noen latterlig dyre aktive høyttalere koblet til iMacen som leverer bra lyd selv på Spotify.

Også har vi stort og fænsi anlegg i stuen, som nesten bare blir brukt til Netflix. :gal:


#41

Addison sa for siden:

Forsvinnende lite, et supert men eldre anlegg uten Bluetooth som kan kobles til med kabel i stuen, en Geneva S med skikkelig god lyd og BT på kjøkkenet. Siste brukes mest, høres også greit fra terrassesofaen.


#42

Anne C sa for siden:

Eldste har akkurat tatt over det fancy anlegget vi hadde i stua, som kun ble brukt til FM-radio til hunden. Nå har eldste startet å høre på LP på rommet sitt. Jeg er veldig glad for å blir kvitt greiene, samme hvor fancy det en gang var.


#43

Tuddelu sa for siden:

Jeg har en Bose SoundLink Revlove oppladbar høyttaler som jeg tar med meg rundt etter behov. Kobler til mobilen med bluetooth og brukes til avspilling av musikk fra Spotify, høre radio eller podcast. Den er liten og snerten, sender lyd i 360 grader, og har 12 timer spilletid, og den tåler en regnskur. Jeg tar den gjerne med ut på verandaen også. Lyden er meget bra, størrelsen tatt i betraktning. Man kan kjøpe flere og koble dem sammen. Tenåringene digger den, så det hender den er "borte". Jeg ønsker meg én til :hjerter:

Jeg har også en Audio Pro T10 som står fast inne, midt mellom stua og kjøkkenet, som jeg bruker som ovenfor når jeg er i de to nevnte rom. Hører spesielt mye radio på den.

Og så bruker jeg ørepropper og bluetooth headset når jeg ikke skal forstyrre andre eller vil bli forstyrret selv. Og når jeg støvsuger eller klipper plen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.