Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grillmat til 50

#1

Floksa sa for siden:

Klassisk mat med potetsalat, grønn salat og tilbehør i skåler (mais tomat agurk løk etc etc) og grillmat. Av storfe og svin.
Hvor mye trenger man og har du noen gode tips til morsomme variasjoner?
Storfe og svin ligger fast. Da det er egenprodusert.


#2

Elise sa for siden:

Ser at matprat.no opererer med 150 g salat eller 200 g poteter per person, så 75-100 g av hver per pers kanskje? :vetikke:


#3

Nextlife sa for siden:

Kan du ikke bare helgrille en gris? :hyper:

Jeg synes potetsalat med lune poteter, rødløk, vårløk og en god oljedressing er uendelig mye bedre og lettere enn sånn tradisjonell potetsalat med majones/rømmedressing. Noe som dette:
www.frukt.no/oppskrifter/salater/lun-potetsalat-med-urter/

Noen flasker gode grillsauser, f. eks fra Sticky Fingers (Meny, spar, Eurospar vet jeg har de, det ligger noen i linken her).
meny.no/varer/middagstilbehor/marinader-og-bbq-saus/barbequesaus

Cowboy caviar, det er en slags bønne/grønnsaksalsa med lime/oljedressing, lett og friskt og veldig godt til grillmat.
www.budgetbytes.com/cowboy-caviar/

Grillede maiskolber

Coleslaw

Tomat/løksalat


#4

Floksa sa for siden:

Takk for fine tips Nextlife. Jeg liker best klassisk potetsalat så jeg kan lite om andre typer. Men skal helt klart prøve å lage den du linket til. Skulle gjerne helgrillet gris. Men vi har ikke grill som takler det.


#5

Nextlife sa for siden:

Nei, det er jo et helt opplegg og tar mye tid. Men festlig, det er det.:jupp:


#6

annemede sa for siden:

Du kan få den stimet hos Gilde eller tilsvarende, så kan du "svi"den over et bål hjemme etterpå. Men kanskje det ikke funker om fu slakter hjemme.


#7

Floksa sa for siden:

Nei de gjør nok ikke det med hjemmeslaktet gris. Men vi skal i selskap senere i år der det skal helgrilles gris. Gleder meg til det!!


#8

Charlie sa for siden:

Generelt regner man vel med ca 500 g mat per person. Men for store selskaper sies det også at jo fler folk, jo mindre spiser man. Bruker mer tid på skravling. Alkoholforbruk senker også spising litt.

Salat med vannmelon i er friskt og godt om sommeren. Potetgull o.l. er godt og enkelt til grillparty.

Hvis man orker og har kapasitet - fløtegratinerte poteter. Dersom man lager dem fra bånn selv - simre potetene i melk/ fløte i en svær gryte med krydder og hvitløk og hva man liker dagen før. Selv dagen har man den i langpanna i stekeovnen, litt ost på og bare varme/ gratinere. Fløtekokte poteter blir bedre når de får godgjøre seg og trekke over natta på denne måten ( må selvfølgelig stå på kjøl om natta, da).

Pastasalat. Bruker selv en enkel variant - kok den pastaen du liker /gjerne skruer, sløyfer el.l.) dagen før. Hell av vannet. Mens pastaen er varm, rør inn en del av oljen fra et fetaostglass, bruk en kryddertype - det fins ulike fra Apetina. La oljen trekke inn i pastaen. Tilsett en boks mais, en boks brune bønner, fetaosten fra glasset og ellers det du liker. Jeg bruker f.eks. snittede soltørkede tomater, oliven - og ev det du har/ liker av friskt som agurk, paprika, tomat el.l.

Lag store panner med foccacciabrød.

Slike ting kan man jo også sette bort, og spørre om noen kan ta med, hvis det er en slik type selskap at det går an.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.