Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternativer til mat med allergener

#1

Storm sa for siden:

Vil gjerne ha tips til gode glutenfritt brød/pasta osv - hva smaker best? Ser det finnes mye forskjellig nå, forhåpentligvis smaker noe av det godt også?

Melkefrie oster - finnes det noen gode?


#2

Fersken sa for siden:

I følge datter så er de glutenfrie brødene fra Semper helt OK. Hjelper å ha de i brødrister når det er litt tørre.


#3

ingling sa for siden:

Jeg synes det er litt vanskelig å finne godt brød i butikk, men kjøper på Baker Gansen siden jeg spiser lite brød. Hatting har gode frosne rundstykker og pitabrød. Ellers synes jeg det er mange gode knekkebrød fra Semper og Sigdal. Pasta fra Rema sin glutenfri samling er ganske god, båndpasta fra Semper og Barilla likeså.

Melkefri ost fikk jeg aldri dreisen på da jeg levde helt melkefritt, men ser at det har kommet en del nytt som kanskje nærmer seg litt mer i smak. Govegan eller noe?


#4

Erica sa for siden:

I fryseren kan du finne hattings glutenfrie rundstykker, de er gode. Fria brød som ristes fra frossen tilstand er også ok. Det finnes også en type glutenfrie "polarbrød" som er gode.

Pasta- der tror jeg at vi likte best barilla sin pasta. Knekkebrød er egentlig like godt glutenfritt, kan jo bake selv også om man gidder.


#5

Pingis sa for siden:

Jeg synes Rema sin pasta er overraskende god.
Klæbu håndbakeri har gode brød, de finnes i frysedisken i ganske store deler av Norge etter hvert. Jeg liker kjernebrødet fra Kiwi godt også.


#6

Bean sa for siden:

Hatting er favoritten her. Frosne fine og litt grovere GF rundstykker, pølsebrød, hamburgerbrød og pitabrød har vi alltid tilgjengelig i fryseren. Dessverre ingen her som liker Fria brød eller rundstykker. Schär har også noen bra. Surdeigbrødet deres er ganske godt også kjøper vi noen ganger halvstekte baguetter og halvstekte fine ciabatta.

Knekkebrød kjøper vi Wasa. De har 2 varianter som begge er gode.

Pasta - synes vi at Barilla best. De har mange varianter. Rema sin går også an.


#7

Storm sa for siden:

Tusen takk for gode tips! Veldig greit å slippe å prøve oss gjennom alt. :)


#8

ingling sa for siden:

Ja, det kjernebrødet de har på Kiwi og Meny er godt! Og enig i at Klæboproduktebe er gode, det har jeg kun funnet på Sunnmøre men nå hadde de i Bergen også.


#9

trøtt sa for siden:

Govegan osten er jentungen veldig fornøyd med. Smelter dårligere enn vanlig ost, men smaker visst veldig godt.


#10

frukt sa for siden:

Fria sine brød er veldig gode når tint. Trenger ikke å ristes engang. Er også glad i knekkebrødene til Brisk og Semper.


#11

Candy Darling sa for siden:

Knekkebrødene fra Brisk (de blå) er velkjent også for lavkarbere. :knegg: De er rett og slett veldig gode og har helt OK holdbarhet.


#12

apan sa for siden:

Baker Hansen er toppen.
Hattings er ellers best. Sånn av og til. Lillesøster spiser det når vi andre har rundstykker, helgefrokost. Hun liker ingen brød fra Fria/Semper noe særlig. Briskbrødene er Ok, synes hun.
Jeg baker mest selv. Det er for å få det sunnere også da. Kjernebrødet vraket hun, men først var det bra. Remas eget merke små brød og baguetter er vakuumpakket. Hun liker dem, og praktisk på ferie om man har ovn.

Sempers knekkebrød liker hun, og noen svenske i grønn pakke. Samt noen med mer frø.

På pastafronten er Barilla vinneren hos oss. Remas eget merke klisser. Semper er bra.


#13

Palmen sa for siden:

Melkeprotein eller laktose?


#14

tink sa for siden:

Det er avgjørende her. Vanlig hard hvitost er tilnærmet fri for laktose, går helt greit om man er laktoseintolerant. Men ikke dersom det er proteinet man reagerer på. Er det samme person som ikke tåler gluten og melk? I en vennefamilie med cøliaki på ett barn og melkeproteinallergi på et annet, bruker de ofte å lage ulike retter/tilbehør til de to det gjelder. Dersom man tar vekk både gluten og alt av melk, kan resulatet bli ganske trist - særlig dersom man lager mat som vanligvis inneholder både melk og hvetemel/gluten.


#15

Storm sa for siden:

Melkeprotein.

Samme person skal unngå alle nevnte allergener (eliminasjonsdiett, så forhåpentligvis bare en periode).


#16

frukt sa for siden:

Gryr fungerer bra som erstatning for kremfløte.


#17

Palmen sa for siden:

Johannesbrødkjernemel funker for jevning av supper og sauser. Rent kjøtt og ren kylling, ren fisk og skalldyr. Hvit geitost og brun geitost og syltetøy og egg på skiva. Hatting tror jeg har rundstykker som er både melkefrie og glutenfrie. Blå soft. Brisk knekkebrød er gode!

Taco med grønnsaker og maischips funker bra.

Vi har en med cøliaki og en med melkeproteinallergi som vi feirer høytider og nyttårsaften med, det eneste som er trøblete er saus.... da har vi rent kjøtt, grønnsaker og poteter. Pavlova med bør og melkefri krem med bær til dessert feks.

Håper dere finner ut av det, tøft med en sånn eliminasjonsperiode!


#18

ingling sa for siden:

NB, hvis vedkommende er på eliminasjonsdiett er det ikke lurt å spise geitemelkprodukter heller. Det kan godt hende h*n tåler det, men akkurat i den fasen der er det best å være overdrevent streng. :btdt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.