Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommergave til jenter, 12 og 9 år

#1

My sa for siden:

Nå står jeg fast igjen på gavefronten ... Vi skal tilbringe ei uke i sommer med et vennepar med to døtre, på 12 og 9 år, og jeg har lyst til å gi dem hver sin gave når vi møtes (vi ser dem sjelden, det er to år siden sist, de bor i et annet land). Tenkte å kjøpe noe i prisklassen 300-400 kr hver. Spec følger:

Vi kommer nok til å være mest ved sjøen (i sør-Sverige), forhåpentligvis bade en del, men kjenner jeg oss rett kommer vi trolig til å gå litt på tur også, og vi er i nærheten av en forholdsvis stor by.

Det er en skikkelig fjell- tur- og friluftsfamilie, med en far som er utstyrsfrik, så de har ALT som hjertet begjærer av turutstyr fra før.

De reiser med tog, så det kan ikke være noe som tar stor plass eller veier veldig mye.

Yngste er veldig tøff og sporty, alt som er typisk søtt og "jentete" er helt ut. Liker klatring, ski, fotball, snowboard. Kler seg i tur-/treningsklær, eller baggy bukser og store t-skjorter etc.

Eldste er også sporty turjente, men mer forsiktig type, liker i tillegg å tegne, male, lese bøker, studere naturen, trimme hjernen... Glad i kunst og musikk. Kler seg i mer typisk trendy jenteklær.

Ingen av dem er spesielt opptatt av sminke, smykker etc.

Ingen av dem snakker eller leser norsk, ut over enkeltord og -uttrykk så bøker utgår (de snakker tysk).

Det kan være noe typisk norsk/relatert til Norge, men det trenger ikke være det. Men ekstra fint om det er noe de ikke finner i hjemlandet (Sveits).

Jeg tenker det kunne vært fint med noe de kunne holde på med i ferien, gjerne sammen med mine tre. Da tenker jeg f.eks utelek/hagespill, eller brettspill (hvor det ikke er nødvendig å snakke samme språk). Tar gjerne imot tips til spill som er aktuelle, språknøytrale og samtidig spennende for aldersgruppen, eller konkrete uteleker, hvis noen har sett noe. Tenker noe sånt felles, og så en liten ting til hver i tillegg kan være fint.

Ellers, noen som umiddelbart kommer på noe lurt?



#3

My sa for siden:

Må de ikke kunne norsk for å spille det? Ser ut som det involverer diverse spørsmålskort og utfordringer som sikkert er skrevet ... ?

#4

Tangerine sa for siden:

Jo, godt poeng. :eek:
La meg bare jobbe videre ... :D



#6

Fersken sa for siden:

Turkopp av tre med innbrent navn.


#7

Kiwi sa for siden:

Kubb spill? Det blir kanskje for tungt og stort og drasse med seg.


#8

My sa for siden:

Har tenkt på det, og tror egentlig det skal gå bra.

#9

Millen sa for siden:

Hageyatzy?


#10

Tuddelu sa for siden:

Slakk line? Det finnes begynnersett, fint å ha med seg og kan passe for begge, men krever jo trær til å henge opp.


#11

millact sa for siden:

Spent på hva du endte opp med, jeg?


#12

My sa for siden:

Det endte med en tur-t-skjorte til hver, i supermyk merinoull fra Devold, og noen stilige skrivesaker fra min favorittbutikk, til å skrive reisedagbok, lage scrapbook eller bare tegne. Kjøpte ei skrivebok med tekstilperm, og penneholder/strikk rundt, hvor jeg festet et par penner og en blyant. Alt i matchende, fine farger, som jeg vet er noenlunde etter de respektive jentenes smak. Tror det blir bra.

Har også kjøpt et spill de kan spille sammen.


#13

millact sa for siden:

Så utrolig fine ting, My!

Ser de har konfirmasjonsting i den butikken, så suger til meg det tipset. Vi skal ikke ha mange invitasjoner, så om de koster litt mer er det helt i orden.


#14

løve70 sa for siden:

Flotte gaver :)


#15

My sa for siden:

Vi har med slakk line, en vi fikk i gave av dem for noen år siden. :knegg:


#16

Charlie sa for siden:

Koselige sommergaver, det ble de nok glade for!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.