Takk for maten talen skal være kort, etter å ha sittet mange timer til bords vil folk ut å strekke på beina.
Jeg sørget for at kokker og serveringspersonalet var ute og fikk velfortjent heder og applaus. Jeg ramset heller ikke opp hva som var fortært, regner med at folk var ved bevissthet og smakte på maten.
Mht å kalle ut de på kjøkkenet, er det lurt å klarere det med dem, om det er ønskelig å komme ut. Har de på kjøkkenet stått i varmen og svettet over grytene noen timer, passer det ikke alltid så godt. Litt avhengig av setting, kan et alternativ være å hilse til kjøkkenet feks via servitørene el.l.
Ellers gjelder kort og uformelt, takke for maten, det pene bordet, servering og godt selskap. Et lite dikt, sitat eller en historie funker, men er ikke helt nødvendig.
Ja, klarer på forhånd. Vi var i eit bryllup der kjøkkenpersonalet stod og venta bakerst under Takk for maten-talen, og taleren (som stod med ryggen til) kun takka vertskapet. Det var og kleint. Toastmasteren drog det heldigvis i land.
Konfirmantens søster leste takk for i dag-tale som adjektivfortelling, det ble veldig morsomt og uformelt. Det gikk noen lange sekunder før gjestene forstod at det var tøys
Takk for gode tips.
Talen ble ikke lang, den er kladdet og vi skal nå flikke litt på den.
Mannen og jeg skal dele på å holde talen etter brudeparets ønske.
Vi får se hvordan det blir til slutt.