Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Luktfrisker/luktfjerner som ikke lukter parfyme?

#1

Lhi-My sa for siden:

Når helsa tillater det, syr jeg bunader og andre klær. Jeg har stor systue i 2. etg i verkstedhallen/garasjen vår. Rett under systua, er det et rom som tidligere ble brukt som mekanisk verksted. Vi lagrer stort sett hageutstyr osv der, men det lukter fortsatt verksted og olje der. Denne lukta trekker opp i systua til tross for betongvegger, betongdekke mellom etasjene, solide dører osv. Lukta setter seg i stoffer og i ferdige plagg. Jeg kommer ikke til å bli kvitt lukta i det gamle verkstedrommet, så jeg må konsentrere meg om å gjøre noe med lukten i syrommet. Jeg kjenner ikke at det lukter vondt der, så slik sett er det ikke plagsomt, men jeg kjenner at lukta i stoffene og det går jo ikke.

Har noen tips til effektive luftfriskere? Jeg vil ikke ha noe som tilfører ny sterk lukt, så alt av parfymerte luktfriskere utgår. Finnes det noe annet?


#2

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg har hatt en spray tidligere av merket X-it. Ser man får kjøpt det på f.eks. Jernia nå. Den lukter ikke i det hele tatt. Bare tar bort vond lukt. Jeg synes i hvert fall den funket på det jeg brukte den til, så tenker at jeg kjøper meg en ny så jeg har.


#3

Charlie sa for siden:

Synes x-it fungerte bra som luktfjerner, men det var også noe greier med bakterievekst ifht x-it.

Tror også de har noen produkter på Biltema ol. som er ment på kjellere, camping o.l.? Eller var det kun fuktgreier?

Ellers har du de gamle sjømannskistene i sedertre, de beskytter også mot møll o.l. Primært når ting ligger oppi, men antar de også utskiller duft om man pusser dem litt. De er ikke særlig trendy, så om man bor i et område hvor det tradisjonelt har vært sjøfolk, kan det være mulig å få tak i.

Lavendel kan også være en tanke. Det er ikke så sterkt og tror ikke det skulle være noe allergener å ta hensyn til.



#5

Gerbera sa for siden:

Jeg brukte X-it på en arvet bunad, for å bli kvitt røyklukt. Det tok ikke lukta. Endte med å veksle mellom å dampe bunaden med dampjern, og henge ut til lufting.

Brukte X-it sprayen i bruktbilen mannen kjøpte ser, som var røyket i. Lukta ble ikke borte, men bilen ble full av hvite flekker etter sprayen når det tørket. Bilen lukter fortsatt ikke bra.


#6

Kaprifol sa for siden:

Jeg har et tips som går på hva du kan gjøre for å unngå å få verkstedlukta opp i syrommet. Det er å installere en avtrekksvifte i det gamle verkstedet. Da trekker du luft ut, i stedet for at den stiger opp i 2. etasjen.

Det du ønsker deg, er at du skal få mye frisk luft inn i syrommet. Er det ventiler der? Spalteventil i vindu eller veggventil bør stå åpne. Lufta skal ideelt sett bevege seg utenfra, inn i syrommet, videre til mer "skitne" rom, som det gamle verkstedet.


#7

Syrinx sa for siden:

Ozongenerator skal være bra. Lillebror gjorde en innrøkt leilighet beboelig på den måten.

De koster litt, men kan nok også leies.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.