Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken solkrem liker du best?

#1

Fintdethei! sa for siden:

Det nærmer seg avreise til sydligere strøk, og på handlelisten står solkrem. Jeg har i mange år kjøpt Vichy sin store tube med faktor 30. Hvilken solkrem er din favoritt?


#2

Bergensis sa for siden:

Cosmica frå apoteket. Uten parfyme, enkel å smørje ut, setter ikkje flekkar og er til å stole på.


#3

Gerbera sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Cliniderm sine, bruker varianten for både ansikt og kropp. Har også en tube med 30 fra Vichy ser jeg, pluss en fra Biotherm.

Min apoteksøster kjøper Cosmica, mye likt Cliniderm sier hun, og billigere.



#5

Bluen sa for siden:

Cliniderm faktor 25 i sydligere strøk, 15 hjemme. Blir aldri solbrent med denne (og ei heller brun, sant å si. :knegg: )


#6

Sissel sa for siden:

Dette. :)


#7

Gerbera sa for siden:

:knegg: Høres ut som her. Ikke engang selvbruner får disse leggene til å ta farge :knegg:


#8

Lavender sa for siden:

De små tubene med Cliniderm SPF 25 eller mer til ansiktet, de kjøper jeg hvert år, men tester Vichy anti age SPF 50 i år. Vichy eller La Roche Posay krem SPF 20 eller mer til kroppen før vi går ut, og en spray med på stranda, Vichy, LRP eller Piz Buin allergy. Jeg ender ofte opp med faktor 50 bare for at de skal være parfymefrie. Jeg blir mer enn brun nok uansett faktor, har allerede fått spørsmål om hvor jeg har vært, det er hjemme.


#9

IzziCreo sa for siden:

Änglamark sine solkremer for kropp og ansikt samt Ambre Solaire sine spesielt Solar Water spray og ansiktssprayen. Vi reagerer på mye, men alle disse funker utmerket og er lette å smøre ut. Sprayene er også geniale å ha med seg ut på tur og stranden. Blir ikke så mye kliss.


#10

Billa sa for siden:

Har hatt La Roche Posay til ansiktet og bryst, faktor 50. Den ene for å motvirke pigmentflekker :sukk:, den andre svir ikke øynene når du svetter eller bader.

Har også hatt La Roche Posay faktor 50 til barn i sprayflaske, lett å smøre ut, og Vichy flytende emulsjon i faktor 30 med betakaroten for varig farge - også enkel å smøre ut og trakk fort inn. I tillegg hadde jeg med Cliniderm faktor 30 spray, og en stor tube La Roche Posay i faktor 50 krem.

Husk å smøre hver 2-3 time hvis du bader, bruk en håndfull til hele kroppen, og pass på områdene med tynn hud (bryst, ansikt, vrist osv).

Etter 1 uke i Italia har vi farge, men ikke på noen måte voldsomme skiller. Jeg går på medisiner som gjør huden ekstra sensitiv i sola, og også resten av familien har fått høyere beskyttelse enn ellers. Hudkreft er i familien, og jeg er blitt mer og mer obs på at ingen skal bli brent.


#11

IzziCreo sa for siden:

La Roche Posay Anthelios til ansikt svir noe veldig i øynene mine, så den har jeg måttet slutte å bruke. Går bra med Änglamark og Garnier Ambre Solaire sine. Går også på medisiner som gjlr at jeg ikke må få særlig med sol i ansiktet så bruker solhatt i tillegg.


#12

Mikkeline sa for siden:

Vichy og Piz Buin faktor 30 på begge er fast følge på våre ferier 😊


#13

Billa sa for siden:

Denne opplever jeg at ikke svir, og er formulert annerledes enn resten. Vi brukte denne i ansiktet, og i motsetning til tidligere år med andre produkter, gikk det helt fint :)


#14

Bluen sa for siden:

Som meg, gitt. :knegg: Etter noen dager i Italia har jeg gylne føtter med tydelige skiller etter skoreimer og brune knær og lår (etter sykling). Leggene: like hvite. :mumle:


#15

Anne C sa for siden:

Det ser som regel ikke ut som beina mine har vært med meg på ferie :mumle:


#16

Millen sa for siden:

Cliniderm fra apoteket. Til kropp og ansikt. Fin og lett og smøre ut.
Jeg hater solkrem som er som zinksalve å smøre ut.


#17

Sola sa for siden:

P20. Den tørker fort og jeg blir ikke brent. Bruker faktor 30 og går over til 20 når 30 er tom.


#18

Madicken sa for siden:

La Roche Posay. Den eneste solkremen jeg ikke får soleksem på brystet av. Jeg bruker faktor 30 både i ansikt og på kroppen ellers, en litt fetere variant til ansiktet, og blir fint og jevnt brun uten å bli brent.


#19

GinaK sa for siden:

I år har jeg kjøpt Elixir sin solkrem for ansikt, sf30. Smører ansikt, bryst og armer med den.
Soler ikke ansikt direkte i solen lengre. Bruker caps om jeg sitter i solen hjemme. Kommet i 50årskrisa. Knirk.

Har slitt med pigmentflekker på underarmene siden vi var på Mallorca i 2013. Har brukt rensekrem med glycolsyre og ansiktsvann for å prøve å tone det bort og nå er det endelig borte. Så fra nå av er det kun SF 30 for meg.

Bruker Cliniderm sine fra Apotek.


#20

Kirsebær sa for siden:

Jeg bruker Hawaiian Tropic solkrem i stedet for parfyme på sommeren. :knegg: Den lukter så godt, så jeg har den lille flaska for ansiktet stående på kontoret, så smører jeg armene med jevne mellomrom, så det alltid lukter sommer.

Men som solkrem på bryst og i ansikt er den for parfymesterk, så det funker ikke noe særlig som solkrem. Men enda har jeg ikke funnet en solkrem for ansikt som ikke gjør at jeg får kviser, ikke gjør at øynene bare renner og renner, og som ikke smuldrer, men trekker seg fint inn i huden.
Jeg skal lese gjennom det som er skrevet i tråden her for å se om det er noen som blir anbefalt som jeg ikke har prøvd.


#21

Neket sa for siden:

Jeg liker Piz Buin fordi det lukter sommer. Ellers kjøper vi det som er på tilbud. Faktor 30 hjemme, 50 i varmere land. :ginger:


#22

millact sa for siden:

La Roche Posay.


#23

Fintdethei! sa for siden:

Jeg tester ut en solkrem for ansikt fra Korres, den lukter deilig kokos, og jeg sved ikke i øynene igår. Skal lese gjennom svarene deres en gang til, og så blir det handling seinere idag.


#24

GydaG sa for siden:

Har alle utgavene fra La roche Posay, de er best for vår hud. Jeg får soleksem hele sommeren, så jeg går aldri noen steder uten å ha den stiften med faktor 50 med meg, genial for sånt.
Og ingen av oss ble solbrente underveis i to uker på GC i fjor, der vi lå strødd ved bassenget nesten hele tiden (noe som er svært ulikt oss å bedrive, vi er noen bleikfiser bestandig, men kom hjem brune for første gang!)


#25

Billa sa for siden:

Jeg er der også, med kviser og hud som gjør at solkrem ikke trekker inn :gaah: Med 2 nyutdannede hudpleiere i staben har jeg til det kjedsommelige klaget min nød, og jeg har fått anbefalt Murad og Nimue denne sommeren. Er dyrere enn andre (LRP, Cliniderm osv), men funker foreløpig til daglig bruk. Jeg sliter veldig med pigmentflekker, og vil ikke bli enda mer flekkete.


#26

Malama sa for siden:

Cosmica i år også. Funker for oss alle, alle tåler. God i bruk.


#27

Drømmedama sa for siden:

Vichy er den eneste jeg ikke får soleksem av, fikk den anbefalt av en hudlege en gang og den funker på meg.
Familien min funker best med p20 fordi den holder så lenge på kroppen. Og de gidder ikke å smøre seg så ofte som man bør. Og jeg gjør.


#28

Hyacinth sa for siden:

Vi har reist mye i mange år, og jeg har derfor testet utallige solkremer. Jeg har ikke funnet den ideelle, men jeg misliker solkrem, så det skal nok litt til. Samme solkrem oppfører seg dessuten forskjellig alt etter omstendighetene.

Den eneste jeg virkelig AVbefaler er denne: www.apotek1.no/produkter/vichy-ide-sol-subl-tan-wat-f30-963008p

Maken til klissete dritt. Trekker ikke inn, og det er som å gå rundt innsmurt i olivenolje. Ufattelig ekkelt og grisete.

Jeg er redd for huden min og bruker Actinica ( www.apotek1.no/produkter/actinica-lotion-solbeskyttelse-80g-958401p ) på bryst og hals. Den er litt feit og klissete, men ikke verre enn mange andre.

Jeg vender ofte tilbake til store tuber fra Vichy (faktor 30). Vi bruker MYE solkrem (mye mer enn en den omtalte håndfullen) og vi er fire voksne kropper som skal smøres. Den er drøy og forholdsvis prisgunstig.


#29

Noba sa for siden:

Jeg liker best Änglamark sin. Leste forresten at flere reisemål har forbudt solkrem fordi noen av de kjemiske komponentene skader korallrev, så er flere hensyn å ta.


#30

Polyanna sa for siden:

P20 her også, faktor 20. Virker nesten for bra. :knegg: Holder med en smøring per dag, er vannfast, lett å smøre ut.

Har sett på reviews at den kan misfarge klær, og ser at den har litt gulaktig farge, så ville ikke tatt på hvit skjorte rett etter smøring med denne.


#31

Lavender sa for siden:

Jeg kjøpte den etter anbefaling fra en venninne, og den varianten for fukt. Har bare prøvd den siste, men har så langt irritert meg over at de er parfymerte og at det spruter 180 grader. Blir alltid usikker på om jeg har truffet huden.


#32

zinatara sa for siden:

Til ansiktet bruker jeg denne m.no.lookfantastic.com/cosrx-aloe-soothing-spf50-pa-sun-cream-50ml/11401177.html?affil=thggpsad&switchcurrency=NOK&shippingcountry=NO&shoppingpid=sitewide_code_050118&thg_ppc_campaign=71700000047365616&adtype=pla&product_id=11401177&gclsrc=aw.ds&&thg_ppc_campaign=71700000047365616&gclid=CjwKCAjwgqbpBRAREiwAF046JbeuTstkwa7yuU-0wY-V1irl2lnoBkbssAWCg_FkeDKWP9Cy5pv77BoCNy4QAvD_BwE
Den er lett og svir ikke i øynene.

På kroppen bruker jeg det jeg kjøper til ungene.




#35

Tallulah sa for siden:

Takk for tips, denne er ny, er den ikke? Har nå kjøpt den inn, siden jeg er hele familiens smøresjef, og både mann (45) og sønn (14) er like barnslige når det kommer til å få krem smurt på kroppene sine. :himle: Når det kan sprayes på og bare gnis lett ut går det nok bedre.

Sukk, solkrem som funker for ansiktet er et evig problem. Jeg får i tillegg soleksem om jeg ikke tåler kremen, så jeg er ekstremt redd for å teste nye kremer. :sukk:

De to du nevner Billa, er de sterkt parfymerte? Har du testet dem og ved at de funker?

For øyeblikket nå så bruker jeg en koreansk solkrem for ansikt med faktor 50, den trekker raskt inn og oppfører seg som en vanlig solkrem. Men jeg greier liksom ikke helt stole på at den virker, og klæsjer på med litt vanlig Cliniderm på toppen. :knegg:


#36

Elise sa for siden:

Jeg bruker nivea, kjøpt på matbutikken. Har nå faktor 15, 20 og 30, og bytter på ut fra hva vi har planer om i løpet av dagen. :jupp: Har en på sprayflaske og to på vanlig flaske, men foretrekker ikke spesielt det ene fremfor det andre.


#37

Hyacinth sa for siden:

Jeg har endelig funnet en for ansiktet som jeg liker. Har ikke link her, men oransje fra Avène, faktor 30. Med mattende effekt. Liten pumpeflaske.


#38

Pesten sa for siden:

Pitzbuin både solkrem og aftersun.


#39

Billa sa for siden:

Begge er testet, og jeg føler faktisk at de trekker inn UTEN at jeg kan rulle/klore de av etterpå. Lukter ikke mye (om noe), begge er fra hudpleieserier som tidligere var salong-eksklusive. Min hud er av typen hvor serum holder som fuktighet, UTEN dagkrem...


#40

Gerbera sa for siden:

Apotekhudpleiesøsteren min spanderte en svinedyr Nimue solkrem på meg (:hjerter:)
Den samme søsteren begynte nesten å gråte når jeg fortalte hva mannen hadde gjort. Beskjeden «smør ungene med solkrem, den høyeste faktoren vi har» ble nemlig tolket slik: Sveip over benken med blikket. Overse den gigantiske tuben med Vichy faktoer 50 til barn, og ta den vesentlig mye mindre tuben med faktor 40. Smør de nevnte barna GRUNDIG inn med sistnevnte krem.

Såååå. Joda, den er fin den, de gangene jeg fikk brukt den. Har aldri hatt råd til å kjøpe ny :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.