Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

40-årsdag og bryllupsdag

#1

millact sa for siden:

Er invitert til dobbel feiring (et selskap) i sommer, hagefest, med grilling.

De ønsker seg penger til et prosjekt i Afrika. Hvor mye hadde dere gitt? Hadde dere kjøpt en liten gave også?


#2

Millen sa for siden:

Om de kun ønsker seg penger hadde jeg gitt det. Kanskje blomst/ sjokolade/ vin som en ting ved siden av.


#3

millact sa for siden:

Ja, jeg føler jo det er fint med noe mer i tillegg.


#4

Madicken sa for siden:

Noe som kan plantes ut i hagen? Her må man selvsagt se mottakeren og hagen litt grundig an, men jeg har (med suksess) gitt bort dette ved flere anledninger som tilleggsgave til penger.


#5

frukt sa for siden:

Hadde ikke gitt noe mer om det kun var det de ønsket seg.


#6

polarjenta sa for siden:

Samme her.:ja:


#7

GinaK sa for siden:

Ville uansett hatt med noe. Spør om du kan bake en kake, ta med en vin, bobler eller hva de liker. Evt gavekort på en restaurant?


#8

millact sa for siden:

De har hage, godt tips!


#9

millact sa for siden:

Jeg regner uansett med å ta med vin til kvelden, men har en flaske bobler stående som kunne blitt tilleggsgave.


#10

Darth sa for siden:

Jeg ville ikke tatt med noe ekstra. Når folk sier at de ikke ønsker seg gaver til seg selv, så stoler jeg på at de mener det.


#11

Madicken sa for siden:

Jeg synes det er veldig innafor og fint å ha med en liten oppmerksomhet; sjokolade, vin, en blomst, noe hjemmelaget, selv til de som ikke ønsker seg noe. Dette synes jeg blir noe helt annet enn å kjøpe en dyr ting til noen som sier de ikke ønsker gave til seg selv.

Det er selvsagt ikke feil å ikke ha med noe, men av noen av svarene her, virker det nesten litt negativt å ha med noe i det hele tatt.


#12

mkj sa for siden:

Jeg hadde tatt med en flaske


#13

Charlie sa for siden:

Hvis man legger en del i en gave til et prosjekt de ønsker seg penger til, er det gaven. Å ha med noe ved siden av - blir litt som at man ikke synes det er en «ordentlig» gave?
Blir det ikke litt motsatt av det de ønsker om man gir bidrag+har med vin + tar med noe ekstra?
Hvor mye jeg hadde gitt, hadde matchet selskapet. Gir mer i gave i et påkostet middagsselskap enn ta-med-selv-grillings.


#14

Chablis sa for siden:

Enig med deg. Jeg hadde gitt et bidrag og en liten tilleggsgave.


#15

millact sa for siden:

Jeg tolker invitasjonen til at de står for alt, men tenker å ta med noe drikke i alle fall uansett.


#16

løve70 sa for siden:

Samme her :)


#17

Input sa for siden:

Jeg derimot, skulle ønske folk sluttet med det, og jeg skulle ønske det kunne sies uten at jeg oppfattes som utakknemlig og kjip. Så slapp vi å ha balkongen full av vin vi aldri kommer til å drikke, sjokolade som ungen spiser litt av før vi kaster og blomster vi alle hater, men har stående på kjøkkenbenken av ren plikt frem til de endelig dør og vi kan kaste dem med god samvittighet.


#18

millact sa for siden:

Både vin og sjokolade kan du gi videre.

Med ny leilighet har dere sikkert fått litt blomster ol i innflyttingsgave? De fleste synes det er hyggelig å ta med seg en liten ting.


#19

Pøblis sa for siden:

Blomster kan man feks gi til et sykehjem i nærheten, de pleier å sette pris på det.

Og re-gifting må da være innafor? Hvis man bare passer på å ikke gi gaven tilbake tilden man fikk den fra?


#20

Normy sa for siden:

Enig her og!


#21

Madicken sa for siden:

Svaret mitt bærer nok preg av at jeg elsker både vin, blomster og sjokolade.

Og så må jeg understreke at dersom jeg har med en liten ekstrating, pleier jeg alltid å ta med noe jeg vet mottaker vil bli glad for, og hadde nok latt være å ta med noe sånt dersom jeg ikke ante hva verten(e) likte og ikke likte.


#22

Input sa for siden:

Selvfølgelig. Utfordringen for oss er at vi er folk som ikke drikker vin, og som omgås folk som ikke drikker vin, men så får vi likevel vin i store mengder av mannens tanter og onkler.

Jeg har vokst opp med far som var alkoholiker, men som ingen visste at var alkoholiker, fordi han var ikke "ravende full og gjorde teite ting"-alkoholiker, han var bare "var aldri noensinne helt edru"-alkoholiker. Jeg gir derfor ikke alkohol i gave til noen med mindre de eksplisitt ønsker seg det.


#23

Charlie sa for siden:

Re-gifting av vin skal man være bittelitt forsiktig med. Hilsen en som fikk en vin som antakelig har vært re-giftet. Mer enn en gang. #mugg
Ellers litt som Input. Drikker sjelden noe i det hele tatt, og samme i omgangskrets.

En god flaske eplejuice, derimot..


#24

Fløyel sa for siden:

Hvis det er selskap med mat og drikke hadde jeg gitt 500,- som singel og 1.000,- som par.

Man kan gi penger som en "morsom" gave. Jeg vekslet inn i 50 og 100 lapper, rullet dem sammen en og en, festet de i ståltråd og puttet de i en potte med pengetre-sukkulent, skrev et skilt hvor det stod pengetre. Nå var dette riktignok til min far, for han fortalte meg alltid at "penger vokser ikke på trær".


#25

Pegasus sa for siden:

Dette. Og hadde neppe gitt noe mer i tillegg, selv om jeg ikke synes det hadde vært riv ruskende galt å gjøre det.


#26

Pebbles sa for siden:

Vin til folk en vet liker vin eller blomster/sjokolade er veldig hyggelig å ha med i tillegg når gaveønsket er penger til et prosjekt. Det er ikke fordi det ikke er en «ordentlig» gave, men fordi det er koselig med en liten synlig oppmerksomhet til de som skal feires når selve gaveønsket er «usynlig» på gavebordet.


#27

millact sa for siden:

Festen er om et par timer. Fasiten på gave er penger betalt inn til ønsket formål, bobler og blomster.


#28

Charlie sa for siden:

Håper dere har en fin feiring! :rairai: :fløyte:


#29

millact sa for siden:

Det var en kjempefin fest og feiring. Deilig mat og drikke og hyggelige folk.


#30

My sa for siden:

Så bra det ble en fin feiring! Bobler og blomster er veldig fint. :jupp: (personlig liker jeg ikke noen form for musserende vin, men jeg synes ikke det er brysomt å få det heller, det kan gis videre, eller settes fram når vi har venner på besøk som liker sånt, som et alternativ til rødvin eller øl, som jeg selv foretrekker).

I slike tilfeller, hvor det er aktuelt med en liten tilleggsgave, gir vi alltid rørte jordbær fra hjemgården til mannen, som kommer fra en bygd som er kjent for jordbærproduksjon. Det har vi alltid i fryseren, i passende porsjoner, så gir vi det i en liten glasskrukke av noe slag, som jeg bare kjøper på Clas Ohlsson, Nille eller lignende. Håper ikke folk hater det, eller synes det er veldig plagsomt.

Når det gjelder hvor mye penger jeg hadde gitt, så kommer det veldig an på hvem det er, og hvor nært forhold vi har til dem. Som med gaver ellers.


#31

millact sa for siden:

Høres fint ut, My!

Her var prosjektet vann i kran på en skole i Kenya. De var selv nede der i vår og besøkte skolen og så hvordan de da måtte hente vann og gå langt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.