Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det slemt?

#1

Floksa sa for siden:

En flaske med gin i familiens skap viser tegn på (et svært moderat)innbrudd. Mistenkte er ikke gammel nok til å drikke gin.
Er det slemt å bytte ut 5/6 av innholdet med vann og la flaska stå?


#2

Rabbit sa for siden:

Slemt? Nei, det synes jeg ikke. Hvis det var min flaske og jeg hadde klart meg uten ginen, kunne jeg glatt byttet ut det meste med vann og knegget litt for meg selv. :knegg:


#3

dutte sa for siden:

Nei ikke slemt.


#4

Kirsebær sa for siden:

Ikke slemt. :knegg:

Jeg ville ikke oppnådd det jeg ønsket med å gjøre det, så jeg hadde latt det være. Men hvis man oppnår det man vil med den løsningen så ville jeg gått for det. :nemlig:


#5

Input sa for siden:

Jeg hadde byttet det ut med munnskyllevann.


#6

Syrinx sa for siden:

Tja, litt eddik i vannet kan vel ikke skade i så fall.#8

Erica sa for siden:

Jeg er usikker på om jeg ville gjort det. Hvis ungdommen drikker av den utvannede spriten og tror at han tåler så mye uten å bli veldig full så tenker jeg at risikoen for at han drikker for mye neste gang av annen sterk sprit er tilstede.

Ville nok heller ha hatt noe i så han skjønte at han var fersket.


#9

Blånn sa for siden:

Noe som farger tennene, kanskje. Skikkelig avslørt da.


#10

Inagh sa for siden:

Jeg sier som Erica - bytt ut ginen med noe som gjør at «kjeltringen» skjønner han er ferska - helst noe som smaker skikkelig høgg. :knegg:


#11

Carrera sa for siden:

Ikke vann ut nei. Det lærer han null av, all den tid han ikke vil merke noe til det. Pluss det faktum at dere da ødelegger en god drikke for dere voksne.

Jeg ville heller ikke tilsatt noe som smaker vond, nettopp av den grunn. Ødelegge gode og dyre dråper.

Jeg hadde nok gjort en av to ting: Det nærmeste, og mest spontane, hadde vært å konfrontert han med at vi vet...Vi har stålkontroll, og vi ser at det er tatt av flaska. Alternativt, om jeg ikke hadde reagert spontant, så hadde jeg kopiert min far her, da han busta meg i tenårene... Ikke med alkohol, men ved å forsyne meg av ting jeg ikke hadde lov til...

Pappa hadde en diger eske med mintsjokolade stående. Innpakkede sjokolader i Twiststørrelse. Jeg klarte jo ikke motstå fristelsen, og levde i den tro at han aldri merker at jeg tar en... Men når det blir "bare en", 3-4 ganger pr dag, over flere dager, så merkes det jo... Klart pappa merket det!

Men pappa "tok" meg ikke i form av å konfrontere meg. Neida, han var sleip han, og kjente vel dattera si...viste det ville komme en rekke med benektelser, tårer over urettferdige beskyldinger, og en uløst sak :P Så han valgte en alternativ vei...

En dag da jeg stakk hånda nedi eska, bare for å ta en, så er det et papirark jeg møter. Jeg tar opp arket, som er brettet sammen. Bretter det ut, og leser det som er skrevet med STORE bokstaver... HUSK, GUD SER DEG!!!

Altså, jeg hverken var eller er kristen, og kristendommen og God var ingen del av min oppvekst, så det var vel ikke budskapet i sin helhet som tok meg der. Men fy fader...det var som å brenne seg på fingrene... Jeg var avslørt. Busta. Tatt på fersken. Den satt!! Og tro meg...jeg rørte ikke eska etterpå, og jeg takket høflig nei da jeg ble tilbudt sjokolade...

Episoden ble aldri nevnt etterpå, og det gikk sikkert 30 år før jeg brakte det på bane overfor mine foreldre. Pappa hadde glemt det da, men kom på det, og han holdt på å le seg i hjel. Den lappen, den funka.


#12

him sa for siden:

Nei, slemt? Men hva i alle dager tenker du at du oppnår med det? Hva er resultatet du ønsker deg?

Hvis jeg hadde oppdaget det, og ikke ønsket at barnet/ungdommen skulle drikke hadde jeg fjernet alkoholen på en eller annen måte.
Hvis jeg var redd for barnet/ungdommen på ett eller annet nivå, hadde jeg tatt en samtale.


#13

Pappalille sa for siden:

Erica har et godt poeng. Jeg må innrømme at jeg flirer godt av den opprinnelige ideen og de med å tilsette noe som bare ikke smaker godt, men jeg er litt usikker ... Problemet er vel mer at har det kommet dithen at det stjeles gin så må det en prat til antar jeg. Får hen ikke tak i det hjemme prøves vel andre metoder. Da (og der) jeg vokste opp betydde det hjemmebrent. :grøsser:

Jeg gruer meg til de søte små blir store og snikete. :knegg:


#14

Einhyrningur sa for siden:

Superlime korka fast?

Vi et sånn kjedelige som bare spurte ungdommen. Han nekta. Vi burde vært smartere.


#15

GinaK sa for siden:

Jeg og broren min stjal alkohol og fylte opp med vann. Det ble aldri oppdaget. Vi hørte iallefall aldri noe om det. De drakk ikke noe særlig og det vi tok må jo ha blitt ganske utvannet for vår egen del også. :p

Sønnen her stjal en Rom for et års tid siden. Han har også tatt noen Coronaøl. Vi snakket med han om det og han har ikke tatt noe mer etter det. Vi må kunne stole på han og at han ikke stjeler fra huset. Han skjønte poenget.


#16

Eia sa for siden:

Carrera: :grineler:

Min første tanke hadde nok også vært å vanne ut, men det hadde nok ikke ungen lært så mye av. Vi kommer nok til å legge noe der som gir samme reaksjon som Carrera fikk, tenker jeg. Takk for tips. :knegg:


#17

Tallulah sa for siden:

Ikke slemt, men ser ikke poenget.


#18

Floksa sa for siden:

Tråden ligger i skravleforumet :knegg:
Ikke i oppdragelses forumet.

Flasken er fjernet og saken er ute av verden. Men jeg lo mye av tanken på å vanne den ut og lure egne unger slik jeg i sin tid (trodde jeg) lurte mine egne foreldre.


#19

Einhyrningur sa for siden:

Hadde det ikke vært egne unger kunne man lurt i noe litt avførende. Kanskje de hadde levd i troen om at alkohol = diare? :knegg:


#20

Pappalille sa for siden:

Og så åpner du skapdøra en lørdag og utbryter "Neimen! Hvor er flaska med gin som sto her?!"


#21

Elise sa for siden:

:lol:


#22

løve70 sa for siden:

:knegg: Det kan jo fort få det til å virke litt avskrekkende ja....


#23

Appelsin sa for siden:

Du ville heller forgiftet andres barn?
:gruble:


#24

Einhyrningur sa for siden:

Ja, jeg er grei slik.#26

Charlie sa for siden:

Viktig å dele. :ja: Alle vet det.


#27

Carrera sa for siden:

Pøsh, det hadde jeg glatt gjort til egne barn også det. Kanskje det FØR andres barn :p Men greit, DET er slemt, og ikke noe jeg ville gjort før det var absolutt siste utvei...


#28

Pegasus sa for siden:

Dette med avføringsmiddel fikk meg til å tenke på en kar som alltid stjal maten til de andre på jobb. Det hjalp ikke at mat var merket med navn osv. Særdeles bevisst stjeling over flere år. En kollega fikk nok, plasserte en gryterett full av avføringsmidler i, i kjøleskapet. Med navn på. Tjuven endte opp med å sitte på do ei hel nattevakt... Jepp. Ei HEL nattevakt. :humre: Stjelingen tok mirakuløst slutt etterpå. :rofl:


#29

Millen sa for siden:

Det fortjente han. : grineler:


#30

Floksa sa for siden:

Det er jo helt utrolig bra!
Jeg prøvd å kurere bikkja fra å stjele på bordet omtrent på samme viset. Men jeg brukte chilli. Viste seg at bikkja nok var av det harde slaget for han spiste opp rubb og rake uten å kny :lol:


#31

kamp sa for siden:

Når far var ung så ble det stjålet ketchup hele tiden der han bodde så han fylte en ketchup flaske med Tabasco


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.