Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt beste slanketips - ikke nødvendigvis sunt

#1

Cumulus sa for siden:

Har endelig skjønt hvorfor jeg veier 10 kilo mer enn før jeg fikk barn... Jeg legger på meg av middag. Før jeg fikk barn spiste jeg middag 2-3 ganger i uken. Nå må jeg jo lage middag hver dag, og ift middag spiser jeg Altfor mye...

Hva legger du på deg av/går du ned i vekt av?


#2

Kirsebær sa for siden:

For meg funker det best å spise jevnlig, og være bevisst mengden på porsjonene. Og kutte ut sjokolade. :sukk:
Jeg takler ikke dietter og kurer og slikt.

Middagsmåltidet blir alltid for stort og tungt hvis jeg ikke tenker over det. Så når jeg er flink spiser jeg alltid mest grønnsaker og bare litt av det andre som hører til måltidet. Og når jeg ikke er flink spiser jeg også sjokolade «hele tiden».


#3

Mex sa for siden:

Kutte chips, sjokolade, kake, boller og brus..


#4

mkj sa for siden:

Jeg legger på meg av drittmat. Når jeg greier å spise normal mat går det bra.

Mannen min Legger på seg av for store mengder mat, middag er nok det verste. Nå passer vi på å spise MYE salat, saus kun en sjelden gang. Mye kylling og fisk. Mannen har gått ned mye nå, men ikke jeg for jeg smugspiser godis i bilen.


#5

Cumulus sa for siden:

Utrolig nok legger jeg ikke på meg av dette... Før levde jeg på denslags. Og droppet mat...


#6

polarjenta sa for siden:

Du legger nok på deg av dette om du spiser mat i tillegg. Jeg har også gått ned de gangene jeg bare spiste sånne greier, men når man putter mat på i tillegg så legger man på seg. Så lenge det som går inn er mer enn det man forbrenner så legger man på seg.


#7

Nera sa for siden:

Ikke drikke ting som inneholder kalorier som ikke tilfører deg noe ellers (brus, saft), og man kan med fordel spise frukt i stedet for å drikke juice. Ellers en eller annen proteinkilde til hvert måltid, og nok grønnsaker.

Og om du har lyst på noe godteri, er det OK, men det er alltid lurt å spise mat først, og så kjenne etter om du virkelig hadde lyst.

Kanskje ikke direkte slanketips, men mer tips for en sunnere livsstil.


#8

millact sa for siden:

Lagt på meg noen kg, men jeg beveger meg for lite og så er det kanskje også litt pga alder ? Skal ta tak over sommeren.


#9

Cumulus sa for siden:

Ja. Men når jeg spiste sånt orket jeg ikke mat. Nå tåler jeg ikke sukker lenger pga sykdom. Ikke at jeg ville fortsatt å leve sånn altså. 😊


#10

him sa for siden:

Mitt beste tips er å telle kalorier i en periode for å se hvor det "butter" hos deg. Jeg i alle fall greier ikke å vite hvor jeg legger inn på kalorier uten å telle. Jeg ser at folk generelt sett er flinkere enn meg på dette, da.

Hvis du vil ha en quick fix tenker jeg en "ferdig diett" eller pulverkur er det enkleste.

Kan også legge til at jeg mener at det er gjort forskning på at folk reagerer forskjellig på lavkarbo kontra et kosthold med mer karbo (men i sum er det likt, det vil si at jevnt over er det kaloriene som teller)


#11

Dragen sa for siden:

Mer. Mer mat, mer grønnsaker, mer vann, mer mosjon. Mer sunt fett, mer tannpuss.

Det gjør det enklere å unngå det jeg ikke trenger.


#12

Ine sa for siden:

Kutte ut sukker og chips, spise så lite brød som mulig. Bytte med feks youghurt og egg.


#13

Retz sa for siden:

Hadde jeg spist mye godteri hver dag, hadde jeg lagt på meg. Litt is hver dag går bra, eller sjokolade, men foretrekker is. Jeg har ikke egentlig noe slanketips fordi jeg justerer meg i tide, men tror jeg har et tips likevel. Da jeg flyttet for meg selv i vinter, og lot det meste av serviser o.l. stå igjen hos eksen, er det kun et retro servise fra Stavanger Flint som er i bruk. De middagstallerkene er mye mindre enn de nyere fra forrige bolig, og jeg tenker at det må jo være en grei måte å regulere porsjonene på? Jeg spiser alltid bare én porsjon, men mulig andre ikke har den vanen.


#14

Timar sa for siden:

Jeg må spise ordentlig mat først. Så all usunn mat kommer på toppen. Og det er ikke slik at jeg ikke spiser usunn mat selv om jeg spiser ordentlig mat først. :sukk:

Sjokolade er det jeg har aller mest problemer med, men har jeg ikke tilgang på det, så spiser jeg alltids noe annet usunt.


#15

Susse sa for siden:

Konkret tips til middag fra ernæringsfysiologen min er å forsyne seg på kjøkkenet, ikke ved bordet. Nok protein, fokus på grønnsaker. Du får spise det du har forsynt deg med, ikke noe mer.


#16

Magica sa for siden:

Dropp alkohol, godis og kaker.


#17

Timar sa for siden:

Eh, dette var ikke akkurat tips, mer hjertesukk. :knegg:

Så, usunt tips 1: Dropp ordentlig mat, så sparer du de kaloriene.
Usunt tips 2: Spis det du virkelig, virkelig craver, og dropp alt det som egentlig ikke er så viktig.

Og det tipset som funker for meg, ihvertfall på kort sikt: Veldig få kalorier, i en kort peripde, slik at jeg klarer å holde fokus.


#18

Kirsebær sa for siden:

Mer usunne tips: Det er mye kalorier i alkohol. Hvis du vet du skal drikke vin/øl, kutt ned på matinntaket den dagen elelr kanskje heller dagen etter. :knegg:

Men sånn i det daglige; ikke drikk opp kaloriene dine. Drikk kaloriløse drikker (vann og light/zero-produkter), så kan man spise mer mat uten å legge på seg.

Tenk at hverdag er hverdag. Slå deg løs i helgen, men mager og lett kost i ukedager.


#19

Nenne sa for siden:

Periodisk faste funker bra for mange. Noen har spisevindu på åtte timer i døgnet og spiser for eksempel bare lunsj og middag, i.e spiser mellom 12.00 og 20.00, andre har en-to fastedager i uka.


#20

zinatara sa for siden:

For meg har det å jobbe med psyken vært det viktigste. Finne ut hva som trigger en og når man må være oppmerksom på hvordan man reagerer. F.eks. har folk en tendens til at dersom de har spist noe de ikke skulle spise, så spiser de enda mer drittmat den dagen fordi da er dagen uansett spolert. Selv om det logiske jo er å spise sunt resten av dagen slik at den sjokoladen ikke hadde noe å si.

Ellers syns jeg det er greit å kutte på de tingene som ikke gjør så stor forskjell og så heller unne meg det som betyr noe for meg i forhold til smak på måltidene. Når vi har taco spiser jeg ofte en lefse med fyll og så lager jeg en salat etterpå av de ulike ingrediensene. Når jeg har telt kalorier har jeg tenkt ukeskalorier slik at jeg har hatt mulighet til å "spare opp" litt dersom vi har blitt invitert bort eller skal noe spesielt i helgen.


#21

Cumulus sa for siden:

Åtte timer må da være altfor lite? Hvis man står opp kl. 7, så kan man spise frem til kl. 23??


#22

zinatara sa for siden:

Nei, de gjør det omvendt, man kan bare spise 8 timer i døgnet, ikke at man ikke kan spise 8 timer i døgnet. For det er vel regnet som helt normalt å ikke spise om natten. Så f.eks. hopper man over frokost og spiser første måltid som lunsj klokka 12 og så siste måltid før klokka 20 om kvelden.


#23

venla sa for siden:

Sørg for å sove nok. Mangel på søvn kan gi deg mer lyst på mat, særlig usunn mat.


#24

Cumulus sa for siden:

Hvor mange kalorier hver gang?


#25

Bloppy sa for siden:

Høres ut som den måten jeg lever livet mitt på. Ikke at det har hatt noen positiv innvirkning på vekta akkurat. :( Neida, jeg spiser nok litt snop senere enn kl 20.


#26

zinatara sa for siden:

Det er vel det som er utfordringen, at kalorier fortsatt er det som teller mest. Så det er ikke slik at det automatisk medfører vektnedgang, man må fortsatt tenke på hvor mye man spiser. Men for noen er det enklere å spise mindre dersom man spiser i en kortere tidsperiode og dermed kan spise større måltider.

For meg er det ikke en god ide, for jeg har hatt problemer med å ikke spise og så gå amok når jeg blir supersulten.


#27

Carpe Diem sa for siden:

Teller ikke kalorier, kun carber. Viktig med tilstrekkelig mengde fett ellers blir man veldig sulten synes jeg :knegg:
Spiser til jeg er god og mett.
Mitt slanketips er lavkarbo kosthold og praktisere intermittent faste av og til. Faste er bra mtp helse generelt og kan også benyttes for vektnedgang.


#28

Che sa for siden:

Det er jo egentlig enkelt - mindre inn enn ut. Jeg har ikke funnet min suksessfaktor, men gikk ned ganske mye (og raskt) med knekkebrødkuren. Men livsstilsendring er jo ikke det, da....


#29

dharma sa for siden:

Signerer denne. Og tyggis og andre sunnere alternativer. Jeg lager is av smoothie som jeg sitter og skraper i meg på kvelden, det er da snopebehovet er størst.


#30

annemede sa for siden:

Jeg har funnet ut at jeg legger på meg når jeg spiser skiver.
Velger musli og rismelk til frokost og evt lunsj. Vanlig muddag.


#31

Cumulus sa for siden:

Samme her. Spiser havregryn og melk.


#32

Hønni sa for siden:

Styrketrening! :nemlig:

Når jeg vet at det blir utskeielser legger jeg inn en ekstra runde, og tyngre vekter.


#33

Carpe Diem sa for siden:

:nemlig: Jeg også, selv om brødet var relativt grovt... Nå spiser jeg Gullstandard brød, men i små mengder :jupp:


#34

Polyanna sa for siden:

Alle er forskjellige og har forskjellige utfordringer. Jeg syns middag er litt jeje, og det er ikke noe jeg har problemer med å mengdekontrollere. Men jeg lager i utgangspunktet sunne middager uten sauser og ost, og har for lenge siden sluttet med å spise (noe særlig) karber til middag, så da er det som oftest kjøtt/fisk pluss grønnsaker/salat.

Hvis man skal ta av i vekt uten sult og uten å gå i sparemodus, så er det beste for mange å gå i ketose og bli der noen uker. Det er for meg en ganske fin tilstand, med god søvn, mindre pms, uten søtsug og jevnt blodsukker, men det er pøtete å holde på med, særlig i sosiale settinger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.