Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kampen mot rynkene

#1

Smash sa for siden:

Jeg nærmer meg 40-årene, og rynkene har gjort sitt inntog uten at jeg har tatt så mye hensyn til det. Jeg har aldri tatt særlig vare på huden min, men er vel kommet dit at nå må jeg komme i gang før det sklir helt ut. Mamma på 65 år har mindre rynker enn meg, og mindre gråe hår enn meg, og det er ikke kult. :niks:

Men hvor begynner jeg, det er et hav av produkter der ute i alle slags prisklasser, og hva trenger jeg egentlig? Jeg kan godt betale litt hvis jeg får valuta for pengene. Hørte via en (kvinnelig) forkynner i USA at hun hadde en slags hjemmemaskin som hun brukte i ansiktet, dama er 76 år og ser fortsatt veldig fin ut, men jeg klarer ikke å finne ut hva det er. Har vi noe slikt i Norge?

Jeg skjønner det ikke finnes en quick fix, men jeg må starte en plass. Drakk mye vann tidligere, men etter jeg ble sykmeldt har jeg ikke klart å opprettholde den vanen, men skal komme i gang med det iallfall.

Operasjoner er ikke et alternativ, iallfall ikke på nåværende tidspunkt, men tar i mot alle gode tips og erfaringer med stor takk.


#2

007 sa for siden:

Er det så mange kremer som har dokumentert effekt da?
Nok fuktighet (vann og en god ansiktskrem), kutte røyk og alkohol og unngå sol er vel de beste tiltakene. Samt botox og fillers, om det er aktuelt.


#3

Nera sa for siden:

Solbeskyttelse og et retinoid-produkt (retinol) er det eneste det er noen særlig vits i å bruke penger på. Ellers er det nok mye gener, og gamle synder når det gjelder røyking og sol som kommer til syne når man nærmer seg 40.


#4

Smash sa for siden:

Jeg hadde håpet det. 😆 Røyk og alkohol er heldigvis enkelt å unngå, jeg er blitt flinkere til å bruke solkrem i ansiktet, i tillegg til solbriller og caps nå på sommeren. Jeg skal starte å drikke nok vann, men hva er en god ansiktskrem? Er det individuelt, eller er det viktigste å tilføre fuktighet uavhengig av pris. Jeg ønsker ikke botox eller fillers på nåværende tidspunkt, men skal aldri si aldri, men uaktuelt akkurat nå iallfall.

Jeg burde også bli flinkere til å rense ansiktet på kveldene, jeg legger meg altfor ofte med sminken på for jeg er så trett. 🙈 Huden min burde virkelig få litt førstehjelp, og deretter må jeg få inn noen gode hverdagsvaner.

Forslag til rensing av huden og ansiktskrem? Disse engangsserviettene er vel kanskje ikke de beste ...?


#5

Smash sa for siden:

Har du forslag til et retinoid-produkt? Og hvor kan jeg kjøpe noe slikt?


#6

Elisabet sa for siden:

Rens huden morgen og kveld. Dobbeltrens gjerne om kvelden så du får vekk mest mulig dritt. Selv om du ikke sminker deg, så rens huden og ta på en ansiktskrem morgen og kveld. Og jeg tar også på øyekrem om kvelden når huden er ren før jeg skal legge meg. Jeg hater klissete rens og kremer, så bruker rensevann. Akkurat nå så bruker jeg bare den billige fra Garnier rensevann en får på vanlige butikker, men har brukt mye Vichy, og den er drøy i bruk. Ferdige renseservietter skal du helst ikke bruke. Merket stor forskjell på huden når jeg ikke slurver med rensing og smøring. Solkrem på dagtid med faktor 30 så fort jeg skal være ute nå på sommeren. Er du flink å rense huden og den får hvile helt uten noe sminke på hele natta i tillegg om man sminker seg, så bygger huden seg mye bedre opp selv.


#7

007 sa for siden:

Jeg ville tatt turen innom en hudpleier. Søsteren min var der du er, og hun fikk time med veiledning til rens, vedlikehold og produkter. Produktene var ganske dyre (BABOR), men drøye.


#8

Nera sa for siden:

Det finnes mange ulike, og jeg tror også apoteket kan ha, men jeg bruker selv Dermaceutic 1.0 Retinol som jeg kjøper på nett, blant annet hos Kicks, Skincity eller liknende (jeg bruker alltid Prisjakt, for det er enorme prisforskjeller ute og går). Om du vil starte med noe billigere, har H&M og Vita merket The Ordinary, som har gode produkter til rundt hundrelappen.

Dobbeltrens er ikke alltid et pre for alle hudtyper. Om man for eksempel er tørr og/eller sensitiv, kan det skade hudbarrieren og skape større problemer enn det løser. Jeg bruker selv helst en mild renselotion fra Avene på apotek. Jeg er ingen merkefanatiker, og går etter virkestoffer heller enn merke. Erfaringen er gjerne at hudpleiere like ofte er opptatt av å selge, og ikke alltid har så mye dyp kunnskap.


#9

Kirsebær sa for siden:

Det der med hud og rynker er helt snålt.
Jeg følte jeg så helt vanlig ut, men plutselig en morgen sto jeg opp og så meg i speilet, også hadde jeg fått rynker og så gammel ut over natten. :sjokk: :knegg:

Jeg bruker fuktighetskrem med faktor, og de gangene jeg bruker noe sminke av noe slag i fjeset er det solfaktor i den også. Nå skal det sies at jeg røyker, og har gjort det av og på i mange år, så her er nok løpet kjørt og det eneste som kan hjelpe er dyre salonger og diverse behandlinger der. Men det er uaktuelt, mest på grunn av kostnaden.

Har dere prøvd den faceappen, der man tar bilde av seg selv og kan legge på gammelfilter? Jeg gjorde det, og etterpå klarer jeg ikke å se meg selv annerledes enn jeg ble i den appen. :knegg:


#10

Smash sa for siden:

Jeg har faktisk vurdert hudpleier, kanskje ta en måned med litt intensiv hudpleie på hjemmmefronten, og deretter bestille meg en time etter sommerferien. Jeg har litt produkter hjemme som jeg kan finne frem og bruke opp frem til da. Også drikke nok vann hver dag, mulig ta en pause fra Pepsi Max.


#11

Smash sa for siden:

Den var den faceappen som var dråpen for meg. 🙈 Jeg såg ut som en heks på 100 år, mens mamma fortsatt såg ut som mamma. Hun har alltid tatt vare på huden sin, og får vel igjen for det nå. Hun har abonnert på samme kremen i 20 år, så mulig jeg burde gjøre det samme.


#12

Smash sa for siden:

Tusen takk for konkrete tips. Det er det jeg er litt skeptisk til hos hudpleiere, men det må vel finnes noen som er oppriktig interessert i å hjelpe, og ikke bare selge? Bor i en liten by, så er vel ikke så mange å velge mellom, men om noen har et godt tips til noen i Trondheim, så gi meg et hint.


#13

Kirsebær sa for siden:

Hvilken krem er det? Jeg sliter med å finne den ultimate kremen. Jeg syns det er så mange kremer som ikke trekker inn i huden, men blir liggende utenpå og være ekkel.


#14

mkj sa for siden:

Sånn var det for meg også. Sletta appen. Skjer ikke at jeg kommer til å rense og smøre mange ganger om dagen. Kanskje sette inn en ansiktsrens i dusjen. Dusje gjør jeg hver morgen. Deretter er det normalt sett tannpuss, deo, litt hårvoks og ha det bra. Men kan nok få inn hudkrem og rens i alle fall noen dager.


#15

Elisabet sa for siden:

Sjekk holdbarheten på kremene om du finner frem noe gammelt. Kremer er ferskvare og er bare holdbare 6-12 måneder etter de er åpnet sånn ca. Du lukter det også om de har stått for lenge.

Og rens og krem morgen og kveld i ansiktet tar ikke lang tid. Tar 1-2 minutter for meg i alle fall ekstra utenom tannpussen.


#16

Smash sa for siden:

Den heter rett og slett Retinol, og er fra Aimé. Men jeg finner ikke samme tilbudet som mamma har, hun betaler 244,- for både dag- og nattkrem, mulig hun får den samme prisen hun fikk da hun meldte seg inn? Men jeg fikk et nummer, så jeg skal ringe det og høre.


#17

Pelen sa for siden:

Jeg vet om en krem som har dokumentert effekt (medisinskt forsket frem). Den har også dokumentert effekt på rødhet og diverse annet. Utfordringene er at det er en nær slektning som jobber i firmaet og jeg vet ikke om det er OK å linke til mer info så jeg hører med modder først.

De fleste andre produkter er ikke klinisk dokumentert. A-vitamin er også forsket medisinkt på og skal hjelpe noe.


#18

Smash sa for siden:

Høres spennende ut, la oss få høre om det går i orden. 😊


#19

Billa sa for siden:

Rens av huden er nøkkelen for at aktive ingredienser i kremene du kjøper skal virke der. Begynne med det fast morgen og kveld, kjøp en god dagkrem med høy faktor, et serum og en øyekrem med hyaluronsyre eller retinol (kan også klappes inn i rynkene rundt munnen) og en krem til natten som gir masse fukt.

Drikk vann, ikke sitt i sola, kutt Max og kaffe, spis sunt. Noen mener at stråling fra skjerm kan være skadelig på sikt, men jeg vet ikke helt om.jeg tenker at det er mer en gimmick...

Apotek1 har hudpleiere som du kan snakke med GRATIS. De kan skanne huden din for deg og gi råd.


#20

Smash sa for siden:

Hjertelig takk! Rense huden på morgenen også? Bruker du lang tid på hele prosessen? Så man renser huden, smører på krem og deretter? Må ha det inn med teskje. Hvis man bruker øyekrem, tar man vanlig krem på først? Og hvor skal jeg bruke serum, hele ansiktet?

Kanskje ringe noen Apotek 1 i området, og hør om noen av de har det tilbudet. Det hadde jo vært kjempefint!


#21

Hyacinth sa for siden:

Finnes det en god nattkrem med retinol som jeg kan kjøpe for under 400 kr i taxfree-en?


#22

Hyacinth sa for siden:

Kjøpte forresten nettopp en (i mine øyne) grisedyr øyekrem (Capture Youth fra Dior), og etter å ha lest tråden angrer jeg og tenker jeg burde kjøpt en med retinol.


#23

LaBanga sa for siden:

Jeg bruker Mary Kays TimeWise Repair-sett, som har Retinol i nattkremen, og mye annet som visstnok ikke kun skal forebygge rynker men også reparere. Er veldig fornøyd med det settet, og synes den er veldig drøy, med beholder som porsjoneres ut riktig mengde hver gang.

Jeg er forhandler uten at jeg driver med det veldig mye, har noen venninner/faste kunder som bestiller av meg, og da får jeg produktene til halv pris, så da blir det ikke så dyrt allikevel. Da jeg var mer aktiv, så solgte jeg såpass at jeg holdt meg selv med gratis produkter og tjente litt på det.


#24

Kirsebær sa for siden:

Hva koster et slikt sett da? Og hvor lenge holder det med riktig bruk?


#25

OlleVia sa for siden:

Medisinsk hudpleie, ta et søk på Google så finner du mye. Jeg anbefaler Obagi.


#26

Billa sa for siden:

Normalt så skal det egentlig ikke være nødvendig å rense morgen (huden er jo et organ som skal fikse opp selv), men hvis du skal bruke produkter som har aktive ingredienser, så er det lurt å gjøre huden helt klar :) Serum først, deretter dagkrem, øyekrem rundt øynene (på posen under øynene, og på buen under øyenbrynet - IKKE lokket!).

Tar ikke lang tid, og er vel investerte minutter. Unn deg en peeling og en maske et par ganger i uka også. Gjerne et kombinasjonsprodukt (maske som du skrubber av etterpå). Det fjerner døde celler og gir huden glød. Husk hals og decolette (bryst).

Personlig er jeg fan av Murad, som er en serie forsket frem av en farmasøyt i USA - men det finnes mange gode produkter.


#27

LaBanga sa for siden:

Hele settet med rens, dagkrem, nattkrem, øyekrem og serum koster litt under 3000. Jeg synes kremene varer ca 3 måneder, rensen lengre og serumet kortere om du bruker det hver dag. Jeg bruker ikke serum hver dag - ikke øyekremen heller, men rens og dag- og nattkrem hver dag. Mary Kay har en serie som er forebyggende, og den er ikke så dyr.


#28

Drømmedama sa for siden:

Må bare inn og anbefale produktene fra The Ordinary. Veldig billige og veldig bra. Et kupp rett og slett. Det beste utvalget finner du på nett fra div nettbutikker, bla [url]www.blivakker.no[/url], men flere HM-butikker har også et godt utvalg. Retinolen fra The Ordinary er det beste enkeltproduktet jeg noengang har hatt, jeg så og kjente forbedret hudkvalitet i løpet av et par uker. Litt magisk. Bare husk alltid solfaktor over, og særlig når du bruker retinol. Du bør surfe en del på produktene fra The Ordinary før du kjøper inn, les og lær. Dette er medisinsk hudpleie så du må være bevisst på hva du driver med.
Dette er likevel bare hudpleie. Kirurgi, Botox eller fillers fjerner rynker, men det er jo langt mer drastisk og langt dyrere. Resultatet blir dessverre heller ikke alltid like bra som man ønsker(har sett mange skumle Botox-blikk i det siste).
Hudpleie, selv god hudpleie, vil ikke reversere de dypeste rynkene dine eller stoppe den naturlige aldringsprosessen til huden. Men huden din kan bli mykere, plumpere, klarere og den kan se sunnere og bedre og dermed også yngre ut.


#29

Einhyrningur sa for siden:

Solkrem, solkrem og solkrem. Rens, fukt, solfaktor, og så eventuelt sminke. Og om kvelden rens og fukt.


#30

Candy Darling sa for siden:

Altså, det viktigste er å finne produkter du liker, for det er nesten ingenting som virkelig virker. Retionolbaserte gjør bittelitegranne, men mer å forsinke utviklingen ørlite.

Botox virker, da. På godt og vondt.


#31

GinaK sa for siden:

Det virker altså.
Jeg hadde en sinnarynke i 2013. Den er borte. Seriøst. Når jeg ser bilder så har jeg bye glattere hud nå enn i 2013. Jeg fikk senest skryt for huden min nå før ferien.

Jeg var på MaryKay homeparty i 2009 og noen år og hun konsulenten var utrolig flink, vi var hjemme hos henne på åpen dag-salg flere ganger og hun sminket oss og lærte oss rens og sminking. Jeg så ut som en engel med sånn fondation. Såå glatt hud. Etter det begynte jeg med rens og toner.

Venninnen min døde dessverre i 2013 så det ble ikke noe mer Mary Kay. men da begynte jeg å google litt og kjøpe fra ebay og iherb.
Se etter produkt med AHAsyrer = glykolsyre og som de andre sier, retinol. Og bruk solkrem. Men vær forsiktig med solen når du bruker retinol.
Bruk toner og rens med glycolsyre. Du må tåle at det svir litt i starten, men start pent og prøv deg frem.
Apotekserien Vichy er også fin som start. Den rosa kremen.
Har ikke prøvd Elixir men er sikker på at det er bra. Disse padsene. Tror at de nå kan kjøpes utenom salong, på nett altså. Mulig at du får kjøpt i salong uten å ta behandling også.

Jeg har kun brukt toner og en rød syre fra Ordinary. Er veldig fornøyd.


#32

Einhyrningur sa for siden:

Botox virker, jeg har i panne og kjeve (av medisinske grunner), men rundt øynene er jeg fortsatt rynkete. Altså ser det rett og slett litt teit ut. Fin og glatt ellers, men «gammel/normal» rundt øynene. Men klart, man kan jo ta botox der og, kanskje?


#33

Smash sa for siden:

Så fint at mange svarer. Bare en ting, tar man på ansiktssolkrem etter at man har tatt på dagkrem, altså to forskjellige kremer? Jeg skal sette meg ned og leste ordentlig når jeg har tid, nå er det sommer i Trøndelag og vi bor på stranda om dagene. Men så fint å få så mange innspill, så får jeg begynne en plass etterhvert.


#34

Carpe Diem sa for siden:

Jeg har dagkrem med høy solfaktor (Exuviance Age reversere Spf 30) Den bruker jeg vår og sommer. Skal jeg veldig mye i solen tar jeg på solkrem i tillegg :jupp:


#35

Einhyrningur sa for siden:

Jeg gjør det. Jeg tar på dagkrem, venter til den tørker og så solkrem. Jeg må ha fukt før solkrem, da solkrem ikke gir noe/nok fukt til meg.


#36

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er litt skeptisk til solkrem i ansiktet sånn konstant. Vi må jo ha D-vitaminer?


#37

Kirsebær sa for siden:

Men huden tar vel opp D-vitaminer fra solen selv om vi smører med solkrem?


#38

Kirsebær sa for siden:

Dette sier NHI (Norsk Helseinformatik)

Så hvis vi dekker hele hudflaten med nok solkrem og ikke er ute så lenge av gangen vil det nok være et reelt problem at vi ikke får dannet nok D-vitaminer, men ellers skal det være greit. :jupp:


#39

Storm sa for siden:

Resten av kroppen får ta det ansvaret, så ansiktet holder seg mest mulig rynkefritt. :nemlig:

Selv om ingen kremer utfører mirakler, så er det mye å hente på rens, fuktighet og solfaktor, i følge min hudpleier. Hun snakker også om en behandling som er mulig å gjøre, med bittebittesmå nåler eller noe som stimulerer kollegenproduksjon og fornyelse og slikt. Man trenger seks behandlinger med to ukers mellomrom, og er visstnok veldig bra. Har kommet til samme erkjennelse som HI og vurderer å gjøre det.


#40

Divine sa for siden:

Regner med det koster skjorta, Storm?

Jeg ser mye eldre ut enn det jeg er, delvis pga. rynker, men mest pga. «hengende» hud, så det finnes ikke det hudpleieregime i verden som kan gjøre noe med det. Ikke uten inngrep, og det er både for dyrt og for etisk betenkelighet (snakker kun for meg selv). Så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, siden det går på selvbildet løs å ha et fjes (og bein, men det er en annen sak) som ikke stemmer overens med min faktiske alder.


#41

Storm sa for siden:

Tror det var 16-1700 kr pr behandling, med 6. Behandling gratis. Så det er en «kur» da, som gjøres en gang i utgangspunktet, og så kan man gjenta et par ganger i året etter kuren (i motsetning til botox, som vel er ferskvare?).


#42

Storm sa for siden:

Denne er det:


#43

LaBanga sa for siden:

Mange tenker at det ikke er nødvendig å bruke dagkrem med solfaktor om vinteren, men de fleste gode dagkremen beskytter ikke bare mot UVB-stråler, men også UVA-stråler. UVA-stråler blir man ikke solbrent av, men man blir rynkete av det, og UVA-stråling finnes hele året. Og derfor er det viktig å finne en krem som beskytter mot begge deler.


#44

Pepper Lemon sa for siden:

Gøy!!! Det er jeg også interessert i.



#46

Candy Darling sa for siden:

Spennende, Storm, det finnes jo mange varianter med hyaluronsyre, som jeg antar dette er. Men det varer nok ikke evig.

Botox varer vel 3 mnd, men de jeg kjenner som er på kjøret sier at det varer en del lenger etter hvert, når du har brukt det en stund.



#48

GinaK sa for siden:

Er det noen her som har prøvd den rulleren?og om huden har blitt strammere, eller hva den nå gjør. :)


#49

Polyanna sa for siden:

Kollagenpeptider skal jo hjelpe, skal det ikke? (Altså, som konsttilskudd)

Og søvn.

Når du sier peeling, billa, hva slags produkter mener du da? Er ikke de fleste peelingprodukter sånne plastkule-greier? Både umoralsk og ubrukelig? :vetikke:


#50

Nera sa for siden:

Lykke til med å finne uavhengig forskning som viser at tilførsel av kollagenpeptider i form av kosttilskudd har noen som helst effekt på huden. Jeg har prøvd, og absolutt alt var anekdoter eller mer eller mindre sponset av noen som hadde økonomisk vinning. Jeg var i utgangspunktet interessert pga den påståtte effekten på ledd og muskulatur, men min foreløpige konklusjon var at det hele er bare bortkastede penger, til tross for hva alle bloggerne som er sponset av Oslo Skinlab (elns) måtte hevde.

Peeling finnes i ulike former, og selv liker jeg enzymbaserte produkter som er mildere mot huden enn tradisjonelle peelinger. Mange liker også AHA-syrer, men for min hud blir de for sterke (med få unntak).


#51

Drømmedama sa for siden:

Hvis jeg skulle valgt å gjøre noe annet enn sånn hjemmehudpleie jeg driver med, ville jeg vurdert kjemisk peeling. Det er den behandlingen jeg har sett som har gitt absolutt best resultat.
Det dumme er at man blir seende grusom ut i en periode mens gammel hud nærmest skrelles av og ny hud kommer frem. Og så må man smøre mye og være veldig forsiktig med sola i noen måneder etterpå vet jeg. Og det koster. Både for selve behandlingen og med masse kremer i tiden etterpå. Men resultatet er veldig bra på dem jeg har sett. Glattere, jevnere, penere. Tar vel en del av de ikke så dype rynkene også. Og det ser mykt og helt naturlig ut, i motsetning til f.eks Botox.


#52

Billa sa for siden:

Jepp, etter 13 år på FP så tar jeg sjansen på å foreslå st vi gir blaffen i miljøet ved å bruke noe som er moralsk forkastelig. Av kosmetiske årsaker :dulte:
Nei, SELVSAGT ikke. Det finnes massevis av peelingprodikter med korn fra naturen (salt, knuste nøtter, knust skall osv), eller enzympeeling som ikke skrubber i det hele tatt :)


#53

Nera sa for siden:

Både enzympeelinger og AHA-syrer løser opp døde hudceller og fjerner dem uten at man behøver å skrubbe noe som helst. Ellers kan man bruke en vaskeklut når man fjerner rensen, for mange er det faktisk nok peelingeffekt, og helt uten at man må bruke ekstra produkter, noe som selvsagt er bra både for miljø og lommebok.


#54

Storm sa for siden:

Jeg har et peelingprodukt, som er to servietter. Har først den første i ansiktet, lar virke i to minutter, så avslutte og roe huden med den andre. Ikke noe kort eller noe i den, er vel en eller annen syre, tror jeg.


#55

Einhyrningur sa for siden:

Jeg lager min egen peeling med sukker. Funker gull.



#57

Polyanna sa for siden:

:haha:

Jeg burde visst bedre. :sorry:


#58

Teflona sa for siden:

Mine beste tips er solfaktor året rundt (30 i dagkremen), alltid rense (jeg bruker apotekvare) og unngå sol og grimaser. Samt ha gode gener. :knegg:


#59

Polyanna sa for siden:

Jeg gikk inn og så litt på produktene fra the Ordinary, men ble aldeles svimmel, det var så mye. :svimmel:

Hva kan man sette sammen som en "startpakke", om man vil ha en syrebehandling, retinol rundt øyne og en nattkrem med retinol, for eksempel? (Eller noe annet, om det er andre ting som gir mer mening?). Og rens?


#60

Polyanna sa for siden:

Jeg gikk inn og så litt på produktene fra the Ordinary, men ble aldeles svimmel, det var så mye. :svimmel:

Hva kan man sette sammen som en "startpakke", om man vil ha en syrebehandling, retinol rundt øyne og en nattkrem med retinol, for eksempel? (Eller noe annet, om det er andre ting som gir mer mening?). Og rens?


#61

Candy Darling sa for siden:

Du ble SJIKKELIG svimmel, Poly? :knegg: Så faktisk dobbelt?



#63

Krem sa for siden:

Jeg vil også ha litt forslag til startpakke.
Hilsen rynkete&lettpåvirkelig!


#64

Nera sa for siden:

Jeg ville startet med et retinolprodukt, en fuktighetskrem og solkrem til bruk på dagen. Pass også på at kremer med retinol ikke bør være i krukke, men i lufttett forpakning fordi innholdet lett brytes ned i kontakt med luft.

Syrer ville jeg vært litt mer forsiktig med i begynnelsen, men The Ordinary har to ulike serumer (sera?) med melkesyre i 5% og 10% konsentrasjon som samtidig binder fukt i huden uten at de er for sterke.

Ellers er det ikke sånn at jo mer, jo bedre, for man kan raskt irritere huden og dermed gjøre mer ugagn enn man hjelper.


#65

Polyanna sa for siden:

For eksempel denne, da?

www.blivakker.no/product/3120549/the-ordinary-granactive-retinoid-5-in-squalane-30ml

Det står:

"Rikere produkter" - er det noe sånt?
www.blivakker.no/product/3120562/the-ordinary-natural-moisturizing-factors-ha-30ml

Men hva er et vannbasert serum? Er det de melkesyreserumene?
www.blivakker.no/product/3120558/the-ordinary-lactic-acid-10-ha-2-30ml

:svimmel:


#66

Nera sa for siden:

Melkesyreserumene er vannbasert, men litt tyktflytende? Jeg ville startet med 5%, ikke 10%. Jeg ville muligens også satset på den retinoiden som ikke er i squalane, men jeg er ikke så veldig begeistret for oljeformen.

"Rikere produkter" er typisk vanlige fuktighetskremer.


#67

Polyanna sa for siden:

Bruker man disse produktene også rundt øynene?

Beklager alle spørsmålene, men dette var innviklet! :sorry:



#69

Nera sa for siden:

Jeg ville ikke startet med å bruke produktene rundt øynene, i hvert fall ikke syrene. Jeg har dessverre erfaring med hovne, såre øyelokk etter slepphendt omgang med sterke hudprodukter.


#70

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har trofast brukt Dermalogica i 15 år og vært flink til å fukte og rense siden jeg var 16. Det hjelper en del. Livsførsel har en del å si , men gener har også utrolig mye å si. På farssiden er de rynkete som bare det, på morssiden går de i graven som glatte barnerumper.

Jeg akkurat testet ut AgeSmart-kit fra Dermalogica, likte ikke dagkremen så godt, men øyekremen var fabelaktig. Har aldri tid til masker og sånn, så det er bortkastet. Ellers tester jeg ut oljer og de deilige night balm fra Decleor og the ordinary. The Ordinary har helt utrolig mye for pengene! Jeg er imponert!

Jeg har litt tørr og sart hud, og øser på med olje om kvelden og god fuktighetskrem om dagen. I tillegg bruker jeg Sensai brunkrem som er tynn i konsistensen og gir litt fuktighet, ikke legger seg som en tørr kake oppå.



#72

liefje sa for siden:

Jeg vil hevde at det ikke er noen short cut til å finne en riktig hudpleierutine. Det er ikke sikkert at det andre bruker funker på deg. Du må ta deg tid til å sette deg inn i ting, å bli kjent med din hud og å prøve ulike produkter på din hud. Du kan lese selv eller få hjelp i parfymerier eller hudpleiesalonger. Enkelte produkter kan virke mot sin hensikt om de brukes feil (f.eks. å bruke syrer eller retinol uten å bruke solbeskyttelse). Jeg synes at The Ordinary og flere koreanske hudpleiemerker har mange produkter som er veldig bra - og billige - men det tok lang tid før jeg begynte å skjønne hva som var riktig for MEG. Les og lær er mitt tips. Men rens helst både morgen og kveld, god fuktighet og solbeskyttelse bør du i alle fall begynne med. Så kan du ta syrer, serum, rethinol og annet etterhvert som du lærer.


#73

Pebbles sa for siden:

Jeg har veldig lyst til å prøve The Ordinary-produkter, men jeg klarer ikke å orientere meg ordentlig til tross for guiden frukt var så hjelpsom å linke til over her.

Jeg skjønner meg ikke helt på produktene - har de ikke fuktighetskrem?

Og er det mulig å kombinere produkter mot pigmentering og produkter mot linjer/rynker?


#74

Trulte sa for siden:

Jeg bruker tretinoin som aktiv ingrediens, som er modern til retinol. Dvs at det er vel de to som er det beste, og i den rekkefølgen. Det kjipe er at tretinoin fås kun som resept i Norge. Er 46 og har veldig bra hud. Min mor tok ansiktsløft når hun var 50. Jeg trenger ihvertfall ikke det, om det ikke skjer noe drastisk... solkrem faktor 30, vitamin d tilskudd høst vinter vår, og en god rens. Å kjøpe dyre merker er helt unødvendig. Gå feks på iherb og søk på retinol. Begynn forsiktig og forvent at du kan bli litt tørr og flassete og sår i begynnelsen, da smører du litt sjeldnere til huden har vendt seg til det.
Alltid først retinol eller tretinoin på huden. Men bruk det kun om kvelden, og smør godt med fuktighetskrem ca 30 minutt etter.


#75

frukt sa for siden:

For fuktighet er det sikkert det som står under hydrators and oils man skal velge mellom. :vetikke:


#76

Karamell sa for siden:

Jeg har funnet min favorittkrem som gir masse fukt uten fett. Jeg får så lett kortisonakne og denne holder det unna. Ellers bruker jeg solkrem for ansiktet nå om sommeren, selv om det gir litt akne på halsen.

Kremen heter La roche possay Effaclar H.
www.iapoteket.no/produkt/lrp-effaclar-h-fuktighets-krem/?dfw_tracker=43102-952955&gclid=Cj0KCQjwkK_qBRD8ARIsAOteukAw9L4nSc2TiLADJZbwuZnyW0hjCt70Khkbve8VEAxNSa-TfUKUyBMaAmcfEALw_wcB

Men nå må jeg jo prøve noe med retinol ...


#77

frukt sa for siden:

Jeg falt for fristelsen og kjøpte denne: dermaceutic.com/en/homecare-products/prevent/activ-retinol-0-5.html

Jeg er en forsiktig sjel så jeg bruker den bare annenhver dag, og smører meg med dagkrem med faktor 15. Har ikke merket noe flassing eller andre reaksjoner, og jeg synes faktisk at sinnarynken min har krympet litt. Men det kan godt være at det bare er ønsketenkning. :knegg:


#78

Filifjonka sa for siden:

Jeg ble litt svimmel av prisen på «kuren» som kostet 16-1700 pr behandling. Tror jeg skal prøve å inkludere rynkene i personligheten min. :skeptisk:


#79

Kirsebær sa for siden:

Jeg kjenner at hvis det blir for kostbart, eller krever at jeg må «lese meg opp» for å lære meg hva og hvordan jeg skal bruke produkter, så mister jeg liksom interessen. :knegg:

Jeg tror jeg skal koste på meg en god fuktighetskrem, så får rynkene bare være.


#80

Novla sa for siden:

Den eneste "vanlige" fuktighetskremen de har er den som heter Natural Moisturizing Factors. Helt grei krem til den prisen.

Når det gjelder å kombinere produkter for ulike problemer har jeg forstått det sånn at kundeservice gjerne tar i mot spørsmål på mail. Det finnes også FB-grupper der folk stiller spørsmål og deler erfaringer om produktene.


#81

Billa sa for siden:

Det å behandle hud, uten å vite hva slags hud man har - er et sjansespill. Uavhengig av pris, uavhengig av merke, bør man be om prøver for å sjekke at man tåler ingrediensene og at produktet er RIKTIG. Jeg har verdens feteste hud, og irriterer meg grenseløst over blanket og kviser. Lite visste jeg at den også manglet fukt :vetikke:

Å handle på nettet, eller etter råd fra folk med et helt annet utgangspunkt - er å ta en sjanse. Og uavhengig av hva det koster eller hvor fornøyde folk er, så kan det fort være penger ut av vinduet hvis det du egentlig trengte var et fuktserum og ikke den rike nattkremen...

Ellers; rense, rense, rense, solfaktor og tålmodighet!


#82

Lavender sa for siden:

Jeg nærmer meg 50 år, har normal hud som tåler mye. Har endt opp med rens fra Dermalogica, tonic fra Ole Henriksen, oljeserum fra Decleor. Kremer varierer fra Decleor, Clarins eller Ole Henriksen, alt etter hva som er på tilbud. Revitalift øyekrem fra L’oreal. Synes dette er mye å huske på, glemmer både tonic og øyekrem.

Brukte ACO SPF 25, men fikk ikke smurt nok, byttet til Vichy SPF 50 i ansiktet. Jeg sykler til og fra jobb, ca 250 mil i året og får mye sol i ansiktet. Bruker nå dagkrem med SPF fra Ole Henriksen. Jeg sitter foran skjermer på jobb, har en flaske LrP vann på boks som jeg husker en sjelden gang. Blir ofte sånn tørr at huden blir stram. Synes jeg trenger serum eller olje under kremene, også for å bruke mindre krem.


#83

Addison sa for siden:

Inspirert av denne tråden har jeg nå bestilt et sett med fuktighetskrem, dag- og natt serum fra The Ordinary. Det ble disse:

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA 100ml
The Ordinary “Buffet” 30ml
The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion 30ml

407 kr til sammen på Bli vakker, det er mindre enn kun ett lignende produkt fra en av de andre seriene jeg vanligvis bruker (Ole Henriksen, Biotherm, Clarins m.fl.). Jeg har hud av type blank og fet, ikke noe særlig kviser lengre, men har hatt mye av det nesten helt til nå. Trenger god fukt, litt fetere krem på natten (motvirker for min del noe av det blanke på dagen), og tåler retinol ok. Spent på disse produktene!


#84

m^2 sa for siden:

Jeg har begynt å bruke produktene til Ole Henriksen de siste åreneog ELSKER dem

Jeg har krem+serum fra den blå serien, som jeg synes er litt "tung" så den har jeg brukt om natten.
Også 2 kremer (en med og en uten SPF)+serum+skrubbemaske fra den gule serien, som gjør underverker med huden min.
Og Goodnight nattkrem, som er helt vidunderlig.

Alle produktene lukter himmelsk og får huden min til å se finere ut enn med andre produkter jeg har hatt oppigjennom. (Lancome, Biotherm, Clarins)

Ole Henriksen har også en helt genial maske; det er 3 små engangsmasker man skal bruke etter hverandre, og huden min blir helt utrolig fin av dem. Jeg pleier å ta med når jeg skal på jobbreise.
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=64115&amp;d=1565340382[/img]
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=64116&amp;d=1565340382[/img]


#85

Karamell sa for siden:

Jeg kjøpte tre produkter fra The ordinary. :lettpåvirkelig:


#86

Fersken sa for siden:

Jeg renser Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water og kremen jeg bruker på dagtid er Garnier SkinActive BB-Cream. Når jeg i tillegg husker å ta vitaminene mine og spiser riktig, så har nesten alle hudormer og småkviser (spesielt de i kjeveområdet) blitt borte.

Tror jeg har heldige gener også, for det er først i det siste jeg har fått smilerynker rundt øynene (blir 46 i år).


#87

Drømmedama sa for siden:

Det høres ut som en veldig fornuftig startpakke, ut i fra min egen erfaring. Vær klar over at det finnes også en annen variant av Buffet, med Copper Peptides 1%, som er ganske mye dyrere, som jeg vet mange er veldig begeistret for. Men den du har valgt har også mange fans asså.


#88

GinaK sa for siden:

Tar gjerne imot tips til sånne grupper. :)


#89

liefje sa for siden:

The Ordinary er en serie som er mer basert på ingredienser med ulike virkeområder enn på "ferdige produkter" (som jo som oftest inneholder en mix av forskjellige ingredienser). Da kan man kjøpe en serie produkter som til sammen gir det huden DIN trenger. Nettopp derfor er ikke dette en serie for dem som ikke har tid eller lyst/interesse til å sette seg nærmere inn i ting. Det er veldig komplisert og ikke for alle.


#90

frukt sa for siden:

Gener og livsstil har nok helt sikkert en del å si. :ja:


#91

Nera sa for siden:

Jepp :ja: Min erfaring med The Ordinary (jeg er egentlig en skikkelig ingrediensnerd når det gjelder hudpleie) er dessverre at man får det man betaler for, dvs. det er kun fokus på ingredienser, og mange av produktene har kjipe konsistenser og er så stappfulle av silikon at jeg ikke takler det. Men jeg er særere enn de fleste, det skal sies.


#92

Ine sa for siden:

I mange Apotek 1 har de egen hudpleier som tar gratis analyse.


#93

Billa sa for siden:

Jeg vet ;)


#94

Pebbles sa for siden:

Da har jeg kjøpt 5% retinol og en rensekrem fra The Ordinary. Helt super konsistens og fint at de ikke har lukt.


#95

Morella sa for siden:

Kan du linke til rensekremen?


#96

Polyanna sa for siden:

Nå har jeg brukt produktene i tre dager, og har samme skuffede følelse som når jeg har slanket meg i 12 timer og ikke sporenstreks har gått ned 3 kilo. :skuffet:


#97

liefje sa for siden:

Haha. Verste følelsen. :p:D


#98

Addison sa for siden:

Mine kommer i posten i dag. :hyper:


#99

Pebbles sa for siden:

Jeg finner den ikke i noen nettbutikker - kjøpte den i en HM-butikk.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.