Jeg sitter her og planlegger selskap så smått.
Jeg og gubben har jubelår i år, vi har vært sammen i 20 år, gift i 10 og vi begge har runde dager, så tenkte å feire litt ekstra.
Vi har allerede bestilt sydentur men tenkte å invitere noen vennepar og gjøre litt ekstra ut av dette.
Det blir 12personer, kanskje 14 om vi ber stedatter og samboer. Må tenke litt på det, de er jo tross alt 30 og 33 så de må jo anses å være voksne nok men vi har aldri hatt de på samme fest før..:p
Uansett må det være en meny med litt festpreg. Om jeg skal klare å lage det også. Og samtidig vil jeg at det skal være 3-retters.
Og så kan det ikke være noe med majones, rømme, shushi og ikke for mye salataktig... Og ikke noe sterkt.
Det kan muligens være en forrett med laks, bare ikke for mye men helst noe annet...
Forrett:
Lurer litt på om denne må være kald, sånn at jeg kan gjøre det klart på forhånd.
Evt jordskokksuppe? Eller en kremet fiskesuppe hvor jeg jukser stort? :cool:
Hovedrett: Har tenkt mye frem og tilbake, på lammeskank og potetmos men tror det blir for mye å tilbrede med vanlig ovn.
Og jeg må klare å rekke over alt så derfor tror jeg at det må bli en Beef Bourgund med hjemmelaget potetmos. Evt med småpoteter kokt i gryten. Men da burde jeg vel kanskje ha noe brød ved siden av?
Er det for kjedelig med en gryterett? :confused:
Dessert: Jeg elsker kaker, mousse og alt sånt søtt så lurer på en slags desserttapas lagt opp på en avlang tallerken/middagstallerken med litt stæsj rundt. Alt dette skal være kaldt så det er bare å lage ferdig i forkant og dele i små biter/småglass osv.. og legge opp rett før. Dette kan gubben bidra med..
Og så blir det en kake til slutt. Sjokolademoussekake eller noe liknende.
Noen som har laget en litt "enkel" 3-retters som har tips?
Tar svært gjerne imot innspill og tips til dette, evt andre retter.:vilha::)
Det er fiskebiter medi suppen. Veldig god med reker i tillegg. Oppskriften ligger på nett (vi laget den faktisk i dag), og baden kan fint lages ferdig dagen før og så tilsette fisk/reker på selve dagen.
Beef burgund med potetmos synes jeg blir innmari godt. Og lar seg lage på forhånd. Men jeg er enig i at suppe og gryterett blir en litt snodig kombinasjon. Da ville jeg heller laget lefse med laks som forrett. Det er jo greit å gjøre istand på forhånd.
Jo, ok. Bra innspill. Jeg er ingen forrettsperson så har ikke greie på dette men er enig i at det blir litt samme grautete maten. :o
Dropper suppe.
Tips til forrett som helst kan være kald da?
Hva med en eller annen type rekecoctail, bare uten thousand Islandsdressingen?
Jeg er utrolig rar altså så jeg synes ikke det er noe særlig.. :cool: Er dårlig på forretter og så blir jeg så utrolig kritisk til egen mat når jeg skal lage noe sånn ekstra. :cool:
Bruschetta er veldig godt, men det er ikke så himla lettvint. For at det skal være skikkelig godt bør brødet være nygrillet og smurt inn med hvitløk. Det må da ta litt tid til så mange personer?
Men på den annen side; hvis dere går for beef burgund, så skal den bare stå å koke før forretten serveres og da er det jo tid allikevel.
Synes også spekeskinke og melon er en bra idè, men det må være en god spekeskinke. Fikk nylig en spekeskinke som jeg tror var fra Rema1000, overraskende god :knegg: Nå er ikke du noe keen på det, men er det fordi du ikke synes det er topp, eller fordi gjestene ikke vil like det?
En type rekesalat uten majones er bla. denne Den er litt spicy, så da ville jeg hatt en hovedrett med litt smak i, slik din foreløpige plan er.
En kraftig gryte med potetmos er veldig godt. Jeg ville laget noe litt lett og friskt til dessert, f.eks. noen av disse?? Ellers er ikke is feil, heller.
Jeg laget blini med rømme, urter og røkt laks som forrett en gang, og det slo godt an. Planen var å bruke lodderogn, men det fant jeg ikke den gangen. Jeg mener at jeg brukte en oppskrift fra matprat eller noe sånt.
Med så tung hovedrett som BB eller lammeskank bør forrett være superlett. Ikke suppe, verken kremet eller typ løksuppe.
Hva med blinis? Tre bittesmå pannekaker toppet med rømme eller creme fraische, finhakket rødløk og enten ulike rogn eller finhakket spekeskinke/ annen spekemat. Evt. røket laks.
Både BB og lammeskank er godt, enkelt å og greit å tilberede til 10-15 stk. Begge deller er jo bare å hove alt i gryte eller form, så ordner det seg selv. Du trenger ikke brød til BB, en karbokilde er evig nok.
Jeg har stor suksess med å servere dessertplatå i selskaper. Lager bittesmå posjonsvarianter av ulike desserter så får folket smake litt av alt. Bruker hetvinsglass, likørglass eller små plastglass. Jeg lager f. eks panna cotta, sjokolademousse, marengs, cakepops, brownies, kransekakestenger, små shotter med jordbær/rabarbrasuppe osv. Jeg tar helt av når det kommer til dette, men det er så kjekt og greit og alt kan fikses på forhånd.
Det høres så flott ut, Nextlife.
Jeg er ikke noe god på sånn anretning eller å legge opp maten. Jeg er best på gryter og at folk forsyner seg selv.
Jeg har snakket med en venninne i kveld og hun mente at melon og spekeskinke er helt fantastisk. Javel. Jeg skal prøve ut det. Noe sånt da?
Det klarer jeg å anrette. :)
Er det ok til gryte? Men da må det vel være noe brød til?
Har tenkt på en tallerken til hver med mange små desserter. Eller mener du at jeg kan sette alt ut på bordet og at man kan forsyne seg selv?
Tror jeg vil at det skal serveres til hver enkelt.
Har tenkt på at eldstemann, og evt bestisen, kan være her og servere. Men da må de bidra gjennom hele kvelden til å anrette på tallerkener,skjenke vin og bære ut servise.
Jeg setter slike dessertanretninger ut til en gruppe på flere, 4-6 personer. Det er noe veldig hyggelig, sosialt og relasjonsbyggende i at flere skal dele.
(Lagde bryllupsmeny til ca. 60 pers for 3 år siden der hovedrett og dessert var bygd opp på sharingplateprinsippet, utrolig vellykket).
Om du helst vil ha en tallerken til hver er det selvfølgelig veldig flott det også.
Pass bare på at tallerkenen fyller ut seg selv i smak søtt, syrlig, sterk, fyldig osv) og tekstur (krispy, bløtt).
Jeg synes f. eks at panna cotta med en bærsaus er veldig kjedelig i munnen. Den bør kompletteres med et element som er helt annerledes, f. eks et havreflarn, en bit mørk brownie eller liknende.
Hva med caprese til forrett? Det er jeg veldig glad i. Bare skiver av gode, modne tomater, mozarella og basilikum lagvis, med litt god olivenolje og kremet balamico over. Evt på bruscetta hvis det ikke er for mye jobb.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.