Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middager når det er varmt

#1

zinatara sa for siden:

Jeg sitter og prøver å lage en handleliste til helgen. Det er meldt over 30 grader og jeg kjenner at det er vanskelig å finne på middager som frister. Hva spiser dere når det er varmt?


#2

veobra sa for siden:

Spekemat med tilbehør. Godt med noe salt.
Pastasalat
Pizza

Jeg spiser gjerne sent når det er varmt.

Mye frukt, vannmelon ol. Alt for å variere væskeinntaket.


#3

Pegasus sa for siden:

Vi griller, eller lager salat. Evt spiser vi seint på kvelden, når varmen har gitt seg. I kveld skal jeg steke torsketunger, i 30 grader! Det kan man trygt si at jeg aldri har prøvd før, he he.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg spiser stort sett bare knekkebrød med spekeskinke eller salat. :ikke så inspirerende:


#5

Drømmedama sa for siden:

Vi spiser også ekstra sent i varmen. Ikke så tung mat. Noe enkelt, orker ikke stå altfor lenge ved grytene. Ikke poteter.
Vi skal ha hjemmelagde burgere med tilbehør en dag og taco med mangosalsa og mye annet grønt en annen dag. Tortillalefsene fra Trines matblogg er superenkle å lage og høyner tacoen flere hakk.


#6

Tjorven sa for siden:

Vi spiste pastasalat meg kylling og pesto i går, og det var en veldig ålreit middag i varmen. Sushi er jo også veldig greit. Og hvis man først liker rå fisk synes jeg at poke er veldig godt.


#7

Elisabet sa for siden:

Reker. :hjerter:


#8

millact sa for siden:

I går hadde vi pitabrød med salat oppi og kyllingkjøttdeig.
Salat med salatkylling og hvitløksbaguetter.
Salmalaks og ris.

Det er noe av det vi har hatt denne uken.


#9

GinaK sa for siden:

I går bestilte sønnen pizza og ostebrød fra Domingo, eller noe sånt. Vi driver å snekrer så det blir litt enkelt om dagen.
Jeg lager endel smootie og synes det er utrolig digg og litt mettende.
Spiser vannmelon, mango, jordbær og nektarin.
HAr spist vraps med kylling og oppkyttet grønt oppi. Har laget ostesmørbrød og hjemmelaget pizza,
Gutta mine er sultne enten det er 10 eller 30grader. :p

Dagen før hadde vi stedatter og familie på middag og da ble det gratinert blomkål. (Pasta i bunnen, blomkål med tjukk hvit saus + ost og stekte skinke/baconbiter på toppen. Med hvitløksbrød.


#10

Myria sa for siden:

Gazpacho, spekemat, salater eller smørbrød (f.eks. focaccia med spekeskinke, ruccola og mozzarella marinert i olivenolje, hvitløk, chili og gressløk eller med grillet kylling, grønnsaker, fetaost, salat og aïoli eller med halloumi grillet raskt i panne, grillet paprika, ruccola og aïoli).


#11

Syrinx sa for siden:

Grillmat (anbefaler å grille tjukke skiver av nykål. Lett og god sommermat), salat og ris.

Taco

Italiensk pizza


#12

Input sa for siden:

Vi har fått dilla på grillet nykål med hasselnøtter til. Serverer baconterninger til de som spiser kjøtt. Det er veldig lett og godt.


#13

Lhi-My sa for siden:

Jeg får alltid lyst på den maten vi kun spiste på varme sommerdager når jeg var barn. Spekemat var jo veldig vanlig «på bygda» før og vi spiste ofte spekeskinke kuttet i terninger sammen med potetstuing, dvs nykokte poterer i tjukk hvit saus med masse gressløk i. Skinken kom fra egen gris og det ble mange middager av den. Dette elsker mine barn også. Vi spiste også ofte «søyll», knust flatbrød med sur eller søt melk og en håndfull spekeskinketerninger i. Ungene kan styre seg for dette, men spiser gjerne spekemat med eggerøre og flatbrød i steden. Ellers blir det mye salat som varieres i tråd med hva som er spiseklart i grønnsakshagen. I dag skal vi ha spinatsuppe laget av egendyrket spinat. Mulig det blir hvitløksbaguetter eller foccacia til, kanskje. I morgen står det taco på planen med bønnestuing i steden for kjøttdeig. Søndag har jeg ikke tenkt på enda, men jeg har enorme mengder grønnkål som er spiseklar, så jeg må få brukt litt av det. Kanskje pasta med grønnkålpesto, rett og slett.


#14

zinatara sa for siden:

Takk for svar. Jeg fikk plutselig en pakke hjemmelagde fiskekaker, så da blir det det kombinert med pitabrød, salat og tzatziki en dag. Så tar vi en enkel pastarett en annen dag og potetsalat, skinke og salat en annen dag. Har kjøpt inn vannmelon, jordbær, smoothiemikser og litt salt snacks.


#15

Palmen sa for siden:

Sånn var min sommermeny i barndommen i Gudbrandsdalen også :hjerter: (krabber og sjøkreps derimot, hadde jeg ikke smakt før jeg var over 20)


#16

Taien sa for siden:

Her går det i salater, og vi skal grille i kveld. Da griller vi sent!
Jeg og ungene er veldig glad i spekemat, så jeg tenker vi skal ha det i morgen på dagen...


#17

Unicorn sa for siden:

Vi hadde taco i dag.


#18

Malama sa for siden:

Jeg nektet for taco i dag jeg.

Vi griller og spiser ute. Om noen timer når temperaturen begynner å falle. I mellomtiden går det i kavring med sukker og melk. Is. Og gjerne noe potetgull eller annet salt. Og drikke.


#19

frukt sa for siden:

Minst mulig. Har ikke matlyst for tiden.


#20

Syrinx sa for siden:

Vi skal også ha taco. Deilig, lett mat i varmen det.


#21

Obelix sa for siden:

En frisk-is, en bolle og en neve M&M blei middagen i dag for meg. Matlei og dritforkjøla


#22

Nextlife sa for siden:

Mat i varmen er et slit, men i dag hadde vi taco, med bittesmå hjemmebakte lefser og en deilig refried beans på, litt grønt og rømme og det var deilig lett mat i varmen.


#23

Charlie sa for siden:

Kjøttsuppe med boller/ sodd ble det i dag.

I morgen lager vi brokkolisalat, og mulig det blir middag as is.

Vi bruker Meny sin oppskrift, utgave med rosiner og solsikkekjerner. Dropper bacon.

meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Brokkolisalat-med-bacon/

Noen ganger også vannmelonterninger, men nå er bare purist-kiden hjemme, så da blir det uten melon.

Varianter av pølse og potetsalat er også pop når ingen orker å lage mat.


#24

Ru sa for siden:

Grandiosa ble det i dag. Ingen orker mat når tempen bikker 33 (offisiell), og hvert fall ikke å lage den.
Ellers er salat, reker og grillmat en slager.

Spekemat var lurt, blir sikkert det i morgen.


#25

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde spekeskinke og chorizo, små ovnsbakte poteter med olje og sitron, en grønn salat, vannmelon, flatbrød og seterrømme. Det var veldig godt å spise på terrassen i 26-27 grader.


#26

Fløyel sa for siden:

Jeg mister matlysten i denne varmen, går alltid ned i vekt når vi er på ferie. Får jeg store mengder vann og Tuc kjeks klarer jeg meg. Maiskolber med mye salt og meierismør syntes jeg også er godt. Frosne druer, ulike meloner og nektariner/fersken.

Ellers lever vi omtrent som under ramadan i varmen, spiser etter at solen har gått ned.


#27

Pesten sa for siden:

Skalldyr går det mye av her i sola


#28

m^2 sa for siden:

Salat av vannmelon, jordbær og mynteblader - ha over litt appelsinjuice blandet med melis og en splæsj balsamicoeddik.

Couscous (evt bruker vi quinoa men samma det) blandet med rucola, småtomater, fetaost, tørket tomat, hvitløk, oliven, kikerter (litt dampet med quinoaen, i buljong - og avkjøl det hele), spisskummen og koriander, sitronsaft og litt revet sitronskall. Serveres kald så avkjøl couscous/koriander/kikerter først før alt blandes sammen.

Salat med spisskål og ananas, rømme og litt majones, chili og sitronsaft.

Vi har noen store boller med sånt stående i kjøleskapet evt servert til middag med noe grillet kjøtt. Også har vi stående ferdigstekte rundstykker, og pålegg i kjøleskapet. Det får bein å gå på, det!


#29

Pasta sa for siden:

I går hadde vi pasta med fløte, dampet broccoli og ovnsbakt laks. Enkelt og godt i varmen.


#30

Fløyel sa for siden:

I dag hadde vi kokt blomkål med ostesaus og sprøstekt bacon. Veldig godt.


#31

Hyacinth sa for siden:

Slik mat liker jeg. Tenker å lage denne en av dagene denne uka:

matpaabordet.no/2019/02/28/thai-nudelsalat-med-peanottdressing/

I dag hadde vi lettsaltet torsk, potet, søtpotet, gulrot, løk og hele hvitløksfedd i ovnen, hadde balsamico over da jeg tok det ut og strødde en klump feta over til slutt. Serverte med ajvar. Kanskje litt tung mat for en varm dag, men måtte bruke opp både fisken og grønnsakene.

I går hadde vi laks på grillen, middagsbygg, salat m/kikerter, mozzarella, jordbær og vannmelon, og ajvar ved siden av. Til lunsj grillet vi faktisk også. Veldig enkelt: Grillet nektarin m/spekeskinke og bringebærvinaigrette


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.