Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å trene i varmen - etterpå

#1

Hyacinth sa for siden:

Én ting er å løpe i varmen. Det er varmt. Men svetten siler jo i timesvis etterpå. Jeg venter relativt lenge før jeg dusjer, erfaringsmessig må kroppen kjøles ned, og en kald dusj er ikke nok. Men selv etter dusjen opplever jeg at jeg bare fortsetter å svette som en gris. Lenge. Må jo omtrent dusje enda en gang deretter?

Hvorfor er det sånn?


#2

Tjorven sa for siden:

Akkurat nå svetter jeg som en gris fullstendig uten å trene, så jeg tror det utelukkende skyldes varmen.


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er nok sant, for problemet øker jo varmere været er. Men jeg svetter betydelig mye mer etter trening enn jeg gjør i varmen når jeg ikke har trent. Det er jeg 100% sikker på.


#4

allium sa for siden:

Jeg må bare planlegge for nok tid før dusj. Kan benyttes til litt yoga.


#5

Hyacinth sa for siden:

Men svetter du like mye etter dusjen? Det gjør jeg. I dag er det jo drepende varmt (og jeg har delvis trent inne), men det tok nesten et par timer før jeg sluttet å svette.


#6

allium sa for siden:

Ikke hvis jeg venter lenge nok.


#7

Synnemor sa for siden:

Svetting er kroppens måte å kvitte seg med overskuddsvarme på, så det er ikke rart om du svetter mye etter å ha trent i den varmen som er nå.

Jeg vet ikke annen råd enn å vente med å dusje til det verste gir seg. Pass på å drikke masse for å erstatte det enorme væsketapet du får.

Jeg svetter innmari når jeg trener i varmen, men det gir seg når jeg har dusjet og kjølt meg ned. Er 35 grader her i Italia og jeg trener derfor tidlig på morgenen. Starter helst ca 06:30, særlig på harde økter.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Jeg drikker relativt mye, også fordi jeg er veldig tørst. Men jeg tisser også veldig ofte, noe jeg synes er litt merkelig, for jeg trodde kroppen trengte det vannet den fikk.


#9

Input sa for siden:

Jeg orker ikke trene noe annet sted enn inne på senter med aircondition nå. Prøvde å løpe en runde ute, men det føltes som om jeg var alvorlig febersyk etterpå, så det utgår.

Kroppen trenger vann og salter når du svetter så mye. Drikker du kun rent vann kan du bli vannforgiftet. Vet ikke hvor mye du drikker når du skriver "relativt mye" men etter jeg ble skikkelig syk etter å ha drukket for mye rent vann etter trening en varm sommerdag for noen år siden, sier jeg det heller for ofte.


#10

Elise sa for siden:

Jeg tar bare klutvask rett etter trening, skifter til bikini, bader og tar heller dusjen senere på dagen.


#11

Hyacinth sa for siden:

Flott at du nevner det! :)

Jeg drikker ikke kjempemye, men mye oftere enn jeg ellers gjør. Antakelig drikker jeg litt for lite, egentlig.

Jeg drikker også litt farris/bris, og jeg hadde spekeskinke til
lunsj og skal ha feta til middag. Har også saltet maten godt.


#12

Synnemor sa for siden:

Farris er veldig bra å drikke! Det er det treneren min setter meg til å gjøre de siste dagene før lange løpekonkurranser. Farris inneholder bra med salter.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jepp! :)

Er glad i Farris også.

Men jeg spiser nok i overkant mye salt ellers, og jeg har litt høyt blodtrykk. Så jeg tenker liksom at jeg får i meg nok salt som det er..


#14

Tallulah sa for siden:

Det er begrenset hvor kjapt kroppen greier å ta opp vann, så selv om du trenger mye hjelper det lite å nærme. Drikk heller små mengder oftere.


#15

Hyacinth sa for siden:

Jepp, føler jeg gjør det, men tror ikke det hjelper med såpass med kaffe heller. :knegg:


#16

Lavender sa for siden:

Kroppen jobber etter trening, ikke mye å få gjort med det. Det er samme sak å trene spinning kl 20, kroppen er varm når jeg vil sove. Kan være noe å hente på raskere restitusjon som å ta tilpasset veske underveis, med elektrolytter. Som xl1 pulver, YT eller Powerade.
www.trening.no/treningstips/slik-presterer-du-sommervarmen/

Jeg er i Italia, ca 27 - 35 grader her, kan ikke skjønne at folk løper om ettermiddagene og klarer å prestere noe som helst. Jeg kan til nød svømme en distanse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.