Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Garn til Marius som ikke klør

#1

apan sa for siden:

Jeg tenkte gå løs på Mariusgensere til de to yngste. Jeg har før strikket av noe svinedyr alpakka fra garnbutikken. Tenkte bestille noe billigere på nett nå. Tips? Det må ikke klø, kan være noe blanding med bomull.


#2

nokon sa for siden:

Kløe er veldig individuelt, så du bør vite kva som får barna til å klø. Personleg foretrekk eg ubehandla ull, men veldig mange meiner merino er mest «kløfritt».

Når det gjeld billig garn på nett, har du nokre tankar om krav til etikk i produksjon og drift, miljøfokus og slike ting? Garnstudio/ Drops har det desidert billigaste garnet, men både dei og butikkar som Garnius og Strikkemekka har ein forretningsmodell som gjer at eg av prinsipp verken kjøper eller anbefaler garnet deira.

Sjølv er eg som sagt veldig glad i rein ull og ville vald Finullgarn frå Rauma. Det er norskprodusert. Av merino er eg glad i Anina frå Filcolana. Eg bestiller det på 123knit.com


#3

Pegasus sa for siden:

Jeg er glad i Sterk fra DSA, men det kan nuppe, og siger litt. Men det klør ikke så veldig på meg (jeg klør av "alt").

Ellers så er merinoull supert. Ta en tur på garnbutikk og kjenn på garnene, kanskje den som skal få genseren kan bli med og kjenne selv, mot halsen eller håndbaken. Da slipper du legge masse jobb i noe som ikke blir brukt.


#4

apan sa for siden:

Jeg har ingen tanker om det. Har kjøpt enorme mengder rådyrt garn før og gjør det nok igjen, men nå ønsker jeg meg to billigere Marius.


#5

apan sa for siden:

Takk. Skal se på Merinoull. Å få disse to til å mene noe i forkant er dødfødt, tror jeg.


#6

Charlie sa for siden:

Har Marius i Duo, anbefalt av Hannamoren. Skikkelig god og kløfri genser, som passer godt til innebruk, hyppig brukt på skole av tenåring.


#7

nokon sa for siden:

I så fall er nok Drops sitt merinogarn det desidert billigaste du får tak i. Det er eit greit garn, så lenge du ikkje er opptatt av etikken rundt kjøpet. Eg strikka mykje med Extra fine merino, før eg blei meir bevisst kven eg kjøpte frå.

Sandnes har ein mykje meir spiselig måte å drive butikk på. Eg strikka ei kofte i Tynn merino frå Sandnes på «bestilling», og det var veldig fint å jobbe med. Det er vel hakket dyrare enn Drops sitt, men ikkje like glatt, og dermed betre til mønsterstrikk.


#8

mina sa for siden:

Slenger meg på den anbefalingen!

Duo fra Sandnes eller Lerke fra Dale er blandingsgarn, ca 50/50 ull/bomull. Mykt og godt og ikke for varmt.


#9

apan sa for siden:

Jeg har bestemt meg for Dale Lerke, har funnet en medium pris på det og forsøker det.
Der er det anbefalt pinne nr 4, men med 22 masker/ 10 cm, som er det samme som i oppskriften jeg har for Marius, men der står det pinne 3,5. Jeg antar da at det skal gå greit så lenge jeg sjekker strikkefastheten?

Jeg er veldig i tvil om størrelse til lillesøster. Ville dere strikket en lenger versjon av barnegenser str 10 år til en lang niåring, eller gått for en voksengenser, type XS/S? Jeg heller mot lengre barnegenser siden hun er et barn i kroppen.


#10

Stompa sa for siden:

Pinnestr er bare veiledende uansett, apan - du må prøve deg fram og bruke den pinnestr som gir riktig strikkefasthet.


#11

nokon sa for siden:

Det er eit godt garn. Eg har strikka litt barnetøy i Lerke før.

Det kjem eigentleg an på tiåringen, korleis er måla oppgitt i oppskriftene samanlikna med hennar mål?


#12

apan sa for siden:

Ja, er klar over det, men ble bare redd for at Lerke ikke da var egnet med tynnere pinner hvis det skulle vise seg nødvendig.


#13

apan sa for siden:

Jeg har ikke målt så nøye. Det var uansett samme garnmengde (jeg la på litt på tiårsstørrelsen) så jeg får se nøyere på det før jeg starter. Jeg skal uansett strikke til yngstemann først.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.