Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettvinte middager som kan fryses?

#1

Stompa sa for siden:

Jeg har to uker igjen før neste skoleår starter, og tenkte å være lur og lage til en del middager som jeg kan fryse og hente fram utover høsten. Men jeg trenger forslag til hva det kan være, for jeg hater å finne på middager ...

Kriterier:

  • Sunt (mye proteiner)
  • Noe som jeg bare kan hente fram og varme i ovnen, og som ikke krever massevis av tilbehør som må tilberedes i tillegg. Det er greit å koke ris/pasta/poteter, men ikke noe som må kuttes/vaskes osv i tillegg annet enn unntaksvis.
  • Rimelig
  • Godt

Noen forslag? Det eneste jeg klarer å se for meg er fiskegrateng, og det blir kanskje litt ensformig i lengden. :knegg:

Tar gjerne imot oppskrifter også. :blomster:


#2

Millen sa for siden:

Lasagne- på samme måte som fiskegrateng


#3

kamp sa for siden:

Lapskaus med salt svineknoke


#4

Stompa sa for siden:

Hvordan gjør man det hvis man skal fryse lasagne? Halvsteke, steke ferdig, ikke steke i det hele tatt? Hvordan oppfører osten seg?


#5

Kiwi sa for siden:

Gryteretter, pastakjøttsaus (kan også evt brukes som fyll på pizza), fiskesuppe.


#6

millact sa for siden:

Ville halvstekt.


#7

Sissel sa for siden:

Jeg pleier ikke steke den i det hele tatt før frysing. Osten oppfører seg helt fint. Husk at den bruker lang tid på å tine.


#8

Pegasus sa for siden:

Henger i tråden for tips, for har vært innom akkurat samme tanke som deg.

Mitt forslag: Ertesuppe med salt svineknoke. Pleier koke den litt tjukk, og tilsetter heller litt vann, og evt litt salt, når jeg varmer den opp.


#9

Input sa for siden:

Vi steker ferdig lasagne og fryser med. Tiner i kjøleskap og varmer på relativt svak varme. Jeg varmer den i kjele om det er bare meg som skal ha.


#10

Input sa for siden:

Vi pleier også å lage vårruller som vi fryser med og varmer i stekepanne og har salat til.


#11

Millen sa for siden:

Vi har også alltid frossen fisk av ulike typer, kjøttdeig, kyllingfilet og div. pølser mm i fryser så vi bestemmer middag kvelden før og tar ut av fryser. Vet ikke om du ubehandlet og har basisvarer i hus så bruker ikke vi særlig mer enn 30 minutter på middag i hverdagen.
Frosne grønnsaker bruker vi mye høst og vinter.
Fryser og ned rester og har jevnlig rester som går fort å lage..


#12

Magica sa for siden:

Vi steker ikke lasagnen, bare monterer! Steker den så som vanlig.


#13

Charlie sa for siden:

Chili con carne eller chili sin carne (vi bruker bønner).
Pannekaker.
Grønnsakspuré til suppe. Det gjør jeg av nød, egentlig, med gresskar -koker det ned til puré og ferdig med krydder, chili osv. Når den dampes av på den måten blir den komprimert og fin til frysen :jupp: Tar en boks opp, varmer med vann til passe suppe, brød eller hvitløksbrød - middag!

Pastakjøttsaus, ja. Lager med løk, snittet gulrot osv. til bolognese, men kan også brukes som fyll på pizza, til ris/ i gryte eller til en ladning ostesmørbrød.


#14

Kirsebær sa for siden:

Lasagne er genialt å steke ferdig i stor form, vente til den er kald og fryse ned i porsjonsstykker. Osten oppfører seg fint.
Hvis man skal fryse ned i stykker er det lurt å kutte bittelitt på væskemengden, og vente til den er helt kald før du deler opp i stykker.


#15

Bloppy sa for siden:

Lasagne, supper, lapskaus, gryteretter og pastasaus. Funker finfint å fryse.

Jeg pleier å halvsteke lasagnaen før jeg fryser den. Poteter i lapskaus kan bli litt melne. Det er vel noen slag som er bedre enn andre, men jeg vet ikke hvilke.


#16

frukt sa for siden:

Kyllingfrikassé, oksehalesuppe, lapskaus, bolognesesaus. :jupp:


#17

olena sa for siden:

Jeg har en kyllingform som er enkel å lage og enkel å fryse; tar 4 kyllingfilleter, løk, champignon, purre og paprika i en form. Blander en kartong fløte og et glass hot tacosaus. Inn i ovnen i 25 min på 250 grader.
Kan fint fryses og varmes opp. Tilsett grønnsaker om du ønsker mer fyll, bare fantasien som stopper.

Ellers er biff stroganoff en ogodgryte å fryse, søk opp oppskriften til Matprat.no - den er god.

Hjemmelaget blomkålsuppe - lager basen og fryser. Koker blomkål ferskt og steker spekeskinke i pannen før servering. Søk opp oppskriften fra Mat fra bunnen.

Spinatstuing - steker bare litt lettsaltet flesk ved siden av når jeg serverer det.


#18

Stompa sa for siden:

Det er akkurat dette jeg synes er altfor mye pes i hverdagen. Jeg vil bare sette noe i ovnen og sitte i sofaen og vente til det er klart til å spise. :nemlig:

Ellers takker jeg for alle tipsene. Jeg ser nå at jeg ikke får somlet meg til å lage noe før jeg begynner på jobb, men kanskje i høstferien? :knegg:


#19

Charlie sa for siden:

Hvis man likevel skal lage noe sånt, kan man også lage dobbel porsjon og fryse ned halvparten. Hvis man er forberedt og har råvarene. Skal man først lage bolognesesaus, feks. synes jeg ikke det går veldig mye ekstra tid på å lage stor porsjon.


#20

Madicken sa for siden:

Jeg pleier å lage noen digre porsjoner med verdens beste fiskegrateng innimellom og fryser ned porsjoner i passende aluminiumsformer. Rett ut av fryseren, på med litt revet ost og strøkavring, inn i ovnen, og nam! Dette er sunt og veldig godt. Vi pleier å ha revet gulrot med sitron og sukker ved siden av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.