Jeg har to uker igjen før neste skoleår starter, og tenkte å være lur og lage til en del middager som jeg kan fryse og hente fram utover høsten. Men jeg trenger forslag til hva det kan være, for jeg hater å finne på middager ...
Kriterier:
Sunt (mye proteiner)
Noe som jeg bare kan hente fram og varme i ovnen, og som ikke krever massevis av tilbehør som må tilberedes i tillegg. Det er greit å koke ris/pasta/poteter, men ikke noe som må kuttes/vaskes osv i tillegg annet enn unntaksvis.
Rimelig
Godt
Noen forslag? Det eneste jeg klarer å se for meg er fiskegrateng, og det blir kanskje litt ensformig i lengden. :knegg:
Vi har også alltid frossen fisk av ulike typer, kjøttdeig, kyllingfilet og div. pølser mm i fryser så vi bestemmer middag kvelden før og tar ut av fryser. Vet ikke om du ubehandlet og har basisvarer i hus så bruker ikke vi særlig mer enn 30 minutter på middag i hverdagen.
Frosne grønnsaker bruker vi mye høst og vinter.
Fryser og ned rester og har jevnlig rester som går fort å lage..
Chili con carne eller chili sin carne (vi bruker bønner).
Pannekaker.
Grønnsakspuré til suppe. Det gjør jeg av nød, egentlig, med gresskar -koker det ned til puré og ferdig med krydder, chili osv. Når den dampes av på den måten blir den komprimert og fin til frysen :jupp: Tar en boks opp, varmer med vann til passe suppe, brød eller hvitløksbrød - middag!
Pastakjøttsaus, ja. Lager med løk, snittet gulrot osv. til bolognese, men kan også brukes som fyll på pizza, til ris/ i gryte eller til en ladning ostesmørbrød.
Lasagne er genialt å steke ferdig i stor form, vente til den er kald og fryse ned i porsjonsstykker. Osten oppfører seg fint.
Hvis man skal fryse ned i stykker er det lurt å kutte bittelitt på væskemengden, og vente til den er helt kald før du deler opp i stykker.
Lasagne, supper, lapskaus, gryteretter og pastasaus. Funker finfint å fryse.
Jeg pleier å halvsteke lasagnaen før jeg fryser den. Poteter i lapskaus kan bli litt melne. Det er vel noen slag som er bedre enn andre, men jeg vet ikke hvilke.
Jeg har en kyllingform som er enkel å lage og enkel å fryse; tar 4 kyllingfilleter, løk, champignon, purre og paprika i en form. Blander en kartong fløte og et glass hot tacosaus. Inn i ovnen i 25 min på 250 grader.
Kan fint fryses og varmes opp. Tilsett grønnsaker om du ønsker mer fyll, bare fantasien som stopper.
Ellers er biff stroganoff en ogodgryte å fryse, søk opp oppskriften til Matprat.no - den er god.
Hjemmelaget blomkålsuppe - lager basen og fryser. Koker blomkål ferskt og steker spekeskinke i pannen før servering. Søk opp oppskriften fra Mat fra bunnen.
Spinatstuing - steker bare litt lettsaltet flesk ved siden av når jeg serverer det.
Det er akkurat dette jeg synes er altfor mye pes i hverdagen. Jeg vil bare sette noe i ovnen og sitte i sofaen og vente til det er klart til å spise. :nemlig:
Ellers takker jeg for alle tipsene. Jeg ser nå at jeg ikke får somlet meg til å lage noe før jeg begynner på jobb, men kanskje i høstferien? :knegg:
Hvis man likevel skal lage noe sånt, kan man også lage dobbel porsjon og fryse ned halvparten. Hvis man er forberedt og har råvarene. Skal man først lage bolognesesaus, feks. synes jeg ikke det går veldig mye ekstra tid på å lage stor porsjon.
Jeg pleier å lage noen digre porsjoner med verdens beste fiskegrateng innimellom og fryser ned porsjoner i passende aluminiumsformer. Rett ut av fryseren, på med litt revet ost og strøkavring, inn i ovnen, og nam! Dette er sunt og veldig godt. Vi pleier å ha revet gulrot med sitron og sukker ved siden av.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.