Jeg er desperat etter den perfekte sjokoladekaken, og tenker mye på hvordan den kan komponeres.
Nå er jeg snart i mål med planleggingen, men trenger innspill fra dere før jeg tester den i praksis.
Bunnen blir en tradisjonell bunn i rundform. Bruke vanlig kesam og litt kesam bringebær for saftighet og ekstra smak.
Fyll nummer en:
Hele bringebær.
Sjokoladesmørkrem.
Men hvordan lager man en sjokoladesmørkrem som ikke blir for mektig, som ikke smaker for mye smør og som ikke blir for «mørk» i smaken. Oppskrift?
Fyll nummer to:
Salt karamell.
Noen som vet om det funket å blande karamellen med noe for at den skal minne mer om kakefyll? Eller skal jeg bare ringle den ut alene mellom lagene?
Glasur:
Sjokoladeganasje. Det har jeg ikke laget før. Noen tips?
Kan dette bli godt, eller blir det for mye av det gode?
Bringebær og sjokolade er jo supergodt, så jeg har nok heller holdt meg til bringebær og sjokolade og sløyfet den salte karamellen. Evt kan kanskje kaken være pyntet med bringebær på toppen, men ikke inni.....
Jeg skulle også til å foreslå sjokoladekrem med kremost og ikke smør. Jeg laget en til en konfirmasjonskake i våres og ble overrasket over hvor god den sjokoladekremen ble, mye bedre enn smørkrem.
Jeg lager sjokoladekake med bringebærmousse laget av moste bær, og med sjokoladekrem med hint av kaffe på toppen. Karamell i tillegg ville vært alt for mektig for smaken her i huset.
Som bunn bruker jeg sjokoladekaken fra Café Sting, tror oppskriften finnes på det søte liv.
Jeg lagde en veldig god sjokoladekake til 14-års dagen til datteren min. Jeg brukte denne bunnen fra Krem.no, pasjonsfrukt curd fra det søte liv og smørkremen fra trines matblogg. Det ble veldig vellykket. Kakebunnen var saftig og god, curden er frisk og smørkremen er ganske lett og god i smaken. Den ble veldig god om jeg skal skryte litt av meg selv.
Ville ikke brukt kesam eller karamell.. Har du en konkret oppskrift med det? 😎 Høres litt kræsj ut men vi alle har forskjellig smak.
Gjengen min elsker bløtkake med banan men det er dømt nord og ned herinne før..
Har sett en sånn rosekake som er sjokoladekake med bringebærkrem. Skal se om jeg finner den igjen. Har lagret endel kaker for test til konfirmasjonen.
For min egen del mener jeg nok det kreves sjokolade for at noe skal kalles sjokolade- anything, så smelter 70% sjokolade i vannbad, avkjøler og har i. Gjør det samme med deigen, når jeg legger meg i selen. Hvertfall en halv plate i hver, og ellers hva man tar seg råd til. Den aller råeste sjokoladekaka jeg har lagd krevde 750 g sjokolade, om jeg husker rett... :blafre:
For min egen del er jeg ikke så glad i kombo frukt og sjokolade. Syns sjokolade kler best kaffe, nøtter (særlig hasselnøtter, ev peanøtter), evt hvit sjokolade - til nød vaniljekrem evt romkrem. Fikk en after eight-kake som også var god, men krever at man liker mintsjokolade. Men skal det være frukt, så er vel bringebær mye brukt.
Vi var i bryllup nylig, der bryllupskaken var sjokolade med bringebærmpusse mellom lagene, og det var godt.
Jeg et veldig glad i karamell, men som regel funker det ikke sammen med sjokoladekake. Det forsvinner litt, og det blir altfor søtt. Jeg synes også at det å ha to forskjellige fyll i en kake ikke er godt - det blir en lite harmonisk smaksopplevelse.
Jeg har bare lyst å si at jeg synes du skal gå for ideen du har, selv om andre folk mener sånn eller slik er uspiselig så er en plan på en drømmekake ut fra egne preferanser, så go for it.
Jeg etterlyste oppskrift på en god og ikke for mektig smørkrem her inne for noen år siden, og fikk denne av Myria. www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=187141&highlight=Marengssm%F8rkrem
Veldig god, lett og luftig til smørkrem å være.
Å komponere en kake er vanskelig, men har man en drøm bør den testes ut.
Å ringle salt karamellsaus på toppen av sjokoladekake er knallgodt. Ikke blir det for søtt og ikke forsvinner noen smaker, det er bare fest.
Jeg tror kanskje jeg ville gått for lys sjokolademousse eller sånn smelte sjokolade i fløte og pisk dagen etterpå-krem i stedet for smørkrem. Det funker fint sammen med bringebær synes jeg.
Eller droppe bringebær i sjokoladelaget og ha et lag bringebærmousse i stedet? Da får du smakene.