Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan iPad med tastatur være ok erstatning for PC på barne-/ungdomsskole?

#1

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har en datter som skal opp i 7.klasse. Bruken av PC er minimal så langt, det er stort sett til noen få lekser av og til. Hun har straks bursdag, og jeg lurer på om PC kunne vært noe å tenke på.
Erfaringsmessig må man litt høyt i pris på en PC som skal fungere ok mer enn i kort tid.

Kan en iPad med tastatur (og jeg der ny iOS får mulighet å koble til mus) være et fullgodt alternativ? Jeg tenker man kan laste ned office-apper, som hun logger på skolekontoen sin med?


#2

veobra sa for siden:

På ungdomskolen vår får de ipad. Uten tastatur og mus, så helt bort i natten dumt er det på ingen måte.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Lovende.....
De får ikke noe på vår ungdomsskole, med mindre de har endret noe siden forrige ungen fikk der.


#4

Nera sa for siden:

Mine elever har fått Lenovo PC med trykkfølsom skjerm, men disse PCene føles det som om det er noe som feiler hele tiden. Jeg ville hørt hos en forhandler hva som anbefales for bruken og aldersgruppen.


#5

Adrienne sa for siden:

Jeg har iPad med tastatur, og for meg er det ikke fullgodt alternativ til PC. Det er ikke like godt å skrive på, er litt skranglete sånn at det nesten krever at jeg sitter ved et bord og jobber og tastene bråker overraskende mye.


#6

Teofelia sa for siden:

Jeg har samme som Adrienne. Mitt tastatur sluttet å virke etter et år. Litt googling fortalte meg at det er et kjent problem, som bare fikses med å få nytt tastatur. Typisk at det skjedde rett etter at garantien gikk ut. :/

Ikke akkurat det du lurte på, men kan være nyttig å ta med i betraktningen.


#7

frukt sa for siden:

På skolen til jentene får de iPad med tastatur i første klasse og det fungerer bra.


#8

Simone sa for siden:

Min ungdomsskule-elev bruker PC mykje både heime og på skulen. På skulen bruker ho Chromebook. Heime har ho ein gaming-laptop som ho brukar både til gaming og skulearbeid.
Eg klarar ikkje heilt å sjå for meg at ipad kan vere eit fullgodt alternativ. Særlig til tekstbehandling i Word når dei skal skrive relativt lange tekstar.


#9

Teofelia sa for siden:

Akkurat tekstbehandling er jeg ikke så bekymret for. Der er det åpenbart en generasjonsgreie: min 17-åring skriver alle tekstene sine på mobiltelefon(!).


#10

Adrienne sa for siden:

Jeg gikk med Eplehuset med mitt da det røk etter 1,5 og fikk nytt uten spørsmål.


#11

zinatara sa for siden:

Chromebook kan være et godt alternativ. Mannen kjøpte det for å kunne bruke til streaming og surfing når han er på jobb.

Her får de iPad i 1-4 klasse og Chromebook i 5-10 klasse, så vi slipper å tenke på det til skolearbeid. Men her i huset har uansett alle ungene pc-er de bruker til gaming i tillegg til at det er noen iPader tilgjengelig.


#12

nokon sa for siden:

Det kjem litt an på kva slags programvare det er forventa at dei skal bruke på PC-ane. Mi erfaring er riktignok frå vgs. Men eg veit at i ein del fylkeskommuner får elevar lisenser til ein del programvare som kan installerast for bruk i skuleperioden.


#13

Fintdethei! sa for siden:

Hos oss får elever både på barne- og ungdomsskolen lisenser på office-produkter som Word, ExCeL etc, så det er ikke noe problem.
Det er enkel bruk, som å finne lekser på ITs learning, enkle tekster i Word (de blir nok lengre på slutten av ungdomsskolen).
På videregående er det annen PC-ordning, som vi tar i bruk når den tid kommer.


#14

Teofelia sa for siden:

Jobbgarantien min var ikke like fleksibel, gitt.


#15

Adrienne sa for siden:

Dummingene. :dakars:


#16

star sa for siden:

Minsten her kommer muligens til å bruke det nå i 7.trinn. De får ipad, men vi må fikse tastatur selv.
Han har jo PC han kan bruke, men syns det blir tungt å drasse på (dyslektiker).


#17

Nooria sa for siden:

Det er stadig flere kommuner som satser på iPad til alle elever.


#18

nokon sa for siden:

Joa, men det at mange skular legg opp til iPad-bruk, betyr ikkje st iPader ein fullgod erstatning for PC på skular der det er lagt opp til å bruke PC. Foreldreportalen kan ikkje svare på korleis din skule planlegg å bruke IKT i undervisninga. Dersom det er ei forventning ol PC til bestemte arbeidsoppgaver, er ikkje nødvendigvis iPad eit fullgodt alternativ, sjølv om naboskolen bruker iPad og programvare berekna på iPad.


#19

Charlie sa for siden:

Ipad er ihvertfall ikke et «fullgodt» alternativ, etter mitt syn. Har fått ipad med tastatur på jobb, og det er ikke noe særlig. Lenge siden tastaturet ble parkert.

Ifht datagreier til skolebruk, er det lurt å ha samme system som skolen bruker. Det har med lisenser, presentasjoner, grei kobling til prosjektorer o.l. å gjøre. Kommer eleven med noe annet enn skolen bruker, blir det fort noe krøll. Ikke riktig overgang, ikke riktig fil, de voksne kan ikke hjelpe med andre systemer osv. Her bruker 7. klassinger litt av hvert av filer, fra Powerpoint til videosnutter til musikk og film i ulike fag.

Her holder de på å rulle ut elev-pc trinn for trinn, så det kan veldig godt variere mellom søsken på vår skole. Det brukes ikke ipad i undervisningen her, etter det jeg har fått med meg.


#20

Input sa for siden:

Ipad er jo kjempedyrt, så hvordan det skal bli billigere enn en pc har jeg vanskelig for å se for meg. Svogeren min, som er lærer i vgs, bruker ipad til alt på jobb, og fremsnakker det veldig. Så det kan nok helt sikkert være et fullgodt alternativ, men han har jo også den aller dyreste ipaden. Jeg ville kjøpt pc så lenge ikke skolen spesifikt har bedt om ipad.


#21

Malama sa for siden:

Her får ungene ipad i første klasse og tastatur fra storskolen eller noe sånn (de yngste bruker tastatur på skjermen, tungvindt har jeg erfart. Hr ei som begynner i 3. som gjordet det hele 2. klasse) Det er ipad helt ut grunnskolen, men da er jo skolen lagt opp til det, de sender til smartboard og skolen sørger for de appene de skal ha etc. Dersom skolen legger opp til bruk av pc hadde jeg nok ikke gått for ipad (hjemme hos oss kjøres det android på alt annet, det er bre ungene skolebrett som er apple. Så jeg er ikke helt sånn veldig godt kjent med ipad sine fordeler og ulemper opp mot skole, det skal jo sies)


#22

Molly sa for siden:

Jeg ville sjekket med skolen. Som flere sier så vil det avhenge av hvilke programmer de bruker etc. iPad er et strålende verktøy til sitt bruk, men hvis skolen bruker programmer som ikke fungerer på iPaden så bør dere gå for en PC i stedet.
Minsten sin skole er en såkalt iPadskole, og jeg er imponert over hvordan de bruker iPaden og hvilke muligheter den gir.


#23

løve70 sa for siden:

Her fikk de Chromebook på ungdomsskolen. Dette begynte de med for 2 år siden. Jeg ville undersøkt hvilke programmer det er tenkt at de skal bruke på ungdomsskolen. Mulig en Mac er et bedre alternativ?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.