Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Øya-festivalen 2019

#1

Tjorven sa for siden:

Da er jeg i gang med å forberede meg til årets Øya-festival. Jeg er jo litt mainstream i musikksmaken og synes at årets lineup er god. Det er jo faktisk mange artister jeg har hørt om. I år ga mannen og jeg hverandre festivalpass i julepresang, så vi skal være der alle dagene (og jeg avspaserer fra jobb torsdag og fredag).

Jeg har vært dedikert Karpe (Diem)-fan i mange, mange år, og synes de er så energiske live. Så det er nok den konserten jeg gleder meg aller mest til.

Men Razika er definitivt en konsert som jeg skal få med meg.

Og siden jeg ikke er så oppdatert på musikken, så har jeg også lest meg gjennom hele restaurantlista. Som vanlig synes jeg det er veldig mye spennende som står på menyen der, så jeg kommer nok til å spise godt også. :knegg:

Ny festivalkjole fra King Louie har jeg også investert i, så jeg håper inderlig at det blir skikkelig sommervær. Øya kan jo variere veldig værmessig. Jeg har blitt alvorlig solbrent der, men også frosset med flere lag ull og allværsjakke.

Skal du på Øya? Og har du noe å anbefale?


#2

Heilo sa for siden:

Jeg skal ikke på Øya men har en NU-frivillig som skal dit, så henger gjerne litt her i tråden for innsikt. :knegg: Er det noen som har erfaringer med hvordan stemninga er iht fyll og bråk, f.eks. ved konsertslutt når folk skal hjem fra festivalarenaene?


#3

Tjorven sa for siden:

Dette er en ganske snill og grei festival. Knerten er blodfan av Karpe og hvis han ikke hadde vært hos bestefar i Nord-Norge, så hadde jeg vurdert om han skulle få bli med.

Det er masse ungdommer/unge voksne der, men også svært mange på vår alder. Jeg vil si at omtrentlig halvparten av min omgangskrets skal dit i hvert fall en av dagene (men så bor mye av min omgangskrets i nærheten av festivalen).

Det er selvfølgelig noen som blir kjempefulle, men de utgjør det desiderte mindretallet. Men en del som har tatt noen øl blir det jo utover kvelden.


#4

amylin sa for siden:

Jeg skal, og har festivalpass. Gleder meg veldig til Erykah Badu, Blood Orange, Nao, Christine and the Queens og The Cure.


#5

Heilo sa for siden:

Det høres ut som å rime med mitt inntrykk, heldigvis. Hvordan er kontrollen med at de under 18 ikke får kjøpe/drikke alkohol? Er den reell eller er det lett for dem å få drikke fra noen over 18? (Beklager at jeg kupper tråden med litt spesifikke spørsmål, de kan eventuelt flyttes til en egen tråd hvis det blir avsporende for hovedhensikten. :sorry: )


#6

Tjorven sa for siden:

De under 18 får et annet armbånd sånn at det synes at de er under 18. Men hvis de har venner over 18 som kjøper øl til dem, så tror jeg ingen sjekker hvem som faktisk drikker ølen. Jeg går jo og kjøper en sånn 5'er til hele vennegjengen. Nå er de fleste av vennene mine passert 40, men det er ingen som spør hvem som skal ha hver av dem, nei.


#7

apan sa for siden:

Jeg skal for første gang, fredag. Kjenner ingen artister og må jobbe først. Skal primært drikke øl og treffe kjentfolk.


#8

Candy Darling sa for siden:

Jeg skal i hvert fall på IDLES og Cure på onsdag, Earl Sweatshirt, Projote, Sushi x Kobe og Sigrid torsdag (pluss enten Tame Impala eller Ricochets), Erlend Ropstad, Girl in red, Christina and the queen, Razika og enten Robyn eller Unge Ferrari fredag. Lørdag er dessverre den dårligste dagen i år også for meg, men gleder meg til slowthai og Pom Poko, i hvert fall.


#9

shute sa for siden:

Har fredagsbilletter, men tror jeg ender med å selge dem. Lyst å se Christine & the Queens, det er det eneste jeg har fått med meg av programmet så langt. :cool:


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg har for første gang ikke pass, og hadde ikke tenkt å dra i det hele tatt etter at jeg syns fjorårets festival var ganske kjedelig. Men så ramlet den ene artisten inn etter den andre jeg hadde lyst til å se. Og til slutt når de annonserte Erykah Badu, da begynte jeg å grine. Så da skaffet Høvdingen meg torsdagsbilletter. :knegg: I tillegg fikk jeg kjøpt lørdagsbilletter, så jeg skal to dager.

På torsdag står Erykah Badu og Riccochets på toppen. Sigrid var super sist, så hun ser jeg gjerne igjen. Earl Sweatshirt må jeg få med meg, Hot Snakes, Protoje, Fontaines D.C.,

Farao er en bobler, Samme med Mitski, Bendik Hovik og Golden Core.

På lørdag er det seff Karpe og Stereolab, Jonathan Wilson, Stefflon Don, Ezra Collective, Slowthai, The Ocean, Turnstile, Hyukoh, Mae og Off the Meds.

Boblere er Black Midi og Moyka.

Også skal jeg på Øyanatt onsdag på Orville Peck.


#11

Tjorven sa for siden:

Ja, Sigrid var fantastisk sist (var det i fjor eller forfjor?). Og Erykah Badu står også på agendaen min. Når jeg trykket meg gjennom programmet så jeg at det ble ganske mye alle dager unntatt torsdag. Men jeg skal nok klare å fylle dagen da også.

Så utrolig stas at du også skal dit, Tallulah. Da sees vi nok!


#12

amylin sa for siden:

Ja, skal ha med meg Sigrid. Torsdagen blir det: Erykah Badu, Nao og Sigrid. Hvem skal du med Tallulah?


#13

Tallulah sa for siden:

Med Høvdingen på torsdag, og med vår felles venninne og Høvdingen på lørdag.


#14

amylin sa for siden:

Usikkert på om følget mitt får tak i pass eller ikke, men muligheter for å henge meg på dere noen ganger? Regner med vi har en del overlapp av konserter.



#16

amylin sa for siden:

:elsker2:


#17

amylin sa for siden:

Da har jeg byttet billett til armbånd. Værmeldingen ser bedre ut enn den gjorde for Øya forrige uke. Jeg krysser fingrene for at regnet flytter seg enda en dag.


#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg har ikke rukket det i år. Satser på at det går bra.


#19

Tjorven sa for siden:

Jeg hentet armbånd i går og det tok ca 5 minutter - hvor det meste av tiden var vandring på Tøyen. I løpet av de 5 minuttene klarte jeg å møte 3 personer som jeg kjente. Og da tenkte jeg at jeg ikke er for gammel for dette allikevel.

Selv om jeg ikke ble spurt om legitimasjon enda det stod store skilt om at alle måtte vise det. Det er kanskje bare å innse at i en alder av 43 år, så er det relativt enkelt å se at man er over 18. :nemlig:

Vi har bestemt oss for at vi vil ha med oss Silvana Imam, så vi skal være på plass allerede kl 14.15 i dag. Jeg gleder meg sånn!


#20

amylin sa for siden:

Skal også få med meg Silvana Iman. Kanskje vi ses i dag også?


#21

Tjorven sa for siden:

Det er nok ikke helt fullt der kl 14.15 i dag, så da sees vi nok Amylin.


#22

Tallulah sa for siden:

Man blir faktisk ikke for gammel til å høre på musikk offentlig. Helt sant. :nemlig:


#23

Candy Darling sa for siden:

Også møkkabanen som er stengt den ene uken i året jeg trenger den! :gaah:


#24

Tjorven sa for siden:

Men den går vel fra deg til Tøyen? Det er i min retning at det er buss for bane (eller som vi erfarer "skulle vært buss for bane :gaah: )

#25

Candy Darling sa for siden:

Jeg må jo liksom innom jobben. :knegg:


#26

Tallulah sa for siden:

Peeps, siden jeg ikke skal før i morgen, kan dere fortelle meg hvor den nye inngangen er? Jeg vil være effektiv, ikke sose rundt. :nemlig:


#27

Candy Darling sa for siden:

Skal være mot Munch-museet, men jeg kan sende deg en snap!


#28

Tjorven sa for siden:

Den nye inngangen er like ved Munch-museet. Det er greit å finne.



#30

Zulu sa for siden:

Torsdag og fredag på meg!

Sigrid, girl in red og Robyn er i hvert fall på programmet.


#31

Candy Darling sa for siden:

Klar for ny dag? Hadde vært enklere hvis ikke Yr hadde meldt 24 grader og sol mens Storm sier 18 grader og regn, lyn og torden. :knegg: Heia Yr!

Jeg brukte over en halvtime fra Helsfyr til Tøyen i går. :mumle: Jeg må prøve en annen buss. Seff ingen sparkesykler innen mils avstand.


#32

Tallulah sa for siden:

Bysykkel, Candy?


#33

amylin sa for siden:

Silvana Iman skuffet i går syntes jeg. Thea Hjelmelands overrasket positivt. Fay Wildhagen var knall. Orville Peck var ikke min kopp te, samme med Idles. Likte Rex Orange County. Også kom The Cure og jeg ble liksom fast på den konserten, selv om jeg hadde bestemt meg for en time av The Cure og så Blood Orange.


#34

LilleT sa for siden:

Jeg var der i går, og skal dessverre ikke flere dager i år. Var med mest på grunn av mannen som er ihuga The Cure-fan, og hadde satt meg alt for lite inn i for meg ukjente artister på forhånd. Mye var bra, selv om ingen av konsertene jeg så grep meg helt, liksom. Er veldig enig i at Silvana skuffet. Hun hadde jo alle muligheter til å fengsle et publikum som var klare, men surret og brukte nesten mer tid på å skifte klær enn å være på scenen? Konserten jeg så med henne i fjor var myyye bedre! :nemlig:

Har et barn med kjøpt ukespass og to som er frivillige, så godt at noen tar opp arven!


#35

Zulu sa for siden:

Sigrid, ass. Hun er jo komplett uimotståelig! :elsker:

Fikk med meg litt Erykah Badu også, et fint gjenhør Jeg fikk skikkelig nittitallsfeeling og assosiasjoner til Lauryn Hill.

Tame Impala ble bare ... tamt (:knegg: ), synes jeg. Men jeg vet at jeg er på tvers av public opinion, altså. :nemlig:


#36

Tjorven sa for siden:

Vi var på Ricochets istedenfor Tame Impala, og jeg var fornøyd med det valget. Sigrid var like entusiastisk og sprudlende som sist jeg så henne på Øya. Det var fryktelig stas.

Vi storkoser oss altså. Nå må bare regnet som skal komme på lørdag bli forsinket, så blir dette helt perfekt.

I dag gleder jeg meg veldig til Razika.


#37

amylin sa for siden:

Erykah Badu var fantastisk. Nao var super. Og da orket vi ikke Tame Impala. Sigrid var morsom. Earl Sweatshirt ikke sånn super, men middels. Mitski var bra.


#38

Tallulah sa for siden:

Det var stas å se Erykah Badu, virkelig. Men jeg syns ikke noe om å komme over en halv time for seint, og deretter bli snurt når de kutter lyden. Spesielt ikke etter at hun har fått bandet til å starte siste låte på nytt flere ganger fordi det ikke var bra nok. Jeg vet jo at hun er weird, men hun virker ikke spes sympatisk. Men herregud, hun er jo utenomjordisk. Stemmen hennes kan ingen måle seg med.

Og Ricochets var akkurat der de skulle være. Fytti, for et band. Jeg håper det funker for dem denne gangen. :hjerter:

Sigrid: for et fyrverkeri, for en stemme, for en integritet, for et forbilde. Rett og slett.

Sushi & Kobe: Jeg liker den rare, skrikete Bergensgreia.

Earl Sweatshirt. Puh-lease! Der trengs det full skjerpings. Sutrete, umotivert, kjedelig, unødvendig.

Protoje & the Indiggnation: SÅ digg etter Earl. Sympatiske, hyggelige, funky, PERFEKT i solen!


#39

Candy Darling sa for siden:

Jeg kan egentlig bare signere Tally, bortsett fra at vi drakk vin i stedet for å vente på Badu. :knegg:


#40

amylin sa for siden:

Damene vinner Øya i år. Girl in Red, Razika, Robyn og ikke minst Christine and the Queens i dag. Og i går var det Erykah Badu og Nao.


#41

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde enorme forventninger til Razika, og det ble akkurat like bra som jeg hadde håpet på. :hyper: I tillegg hadde jeg skaffet meg en skikkelig kremplass - på et sted hvor ingen skravlet.

Girl in red var ordentlig gøy (på den samme entusiastiske måten som Sigrid var forrige gang hun var på Øya). Robin var skikkelig stas.

Jeg gruer meg til alt regnet i dag, men jeg er altfor glad i Karpe til å kaste i håndkleet nå. Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Tanken er gummistøvler, ullstrømpis, skjørt, Gunnerius-genser og regnjakke.


#42

amylin sa for siden:

Ingen forventninger til Razika, men en veldig bra konsertopplevelse. Men ingen toppet Christine and the Queens som var den jeg gleder meg mest til i går. Hun er rå!


#43

Candy Darling sa for siden:

Chris var utrolig bra! For en fantastisk danser hun er, også!

Jeg endte med å henge med kule damer i stedet for Girl in Red og fikk bare med meg slutten på Razika. Men noen ganger er det verdt det også. Til gjengjeld fikk jeg det morsommere på Robyn enn jeg ellers hadde fått. :knegg:

Vi har bestemt oss for å prøve lykken i dag, også se hvor lenge vi gidder. Kanskje vi går ut og spiser og kommer tilbake på Karpe. Time will show.


#44

Tallulah sa for siden:

Ja, der er jeg også. Kan hende vi tar en tur på tøyen på midten.


#45

amylin sa for siden:

Ja, hun er en god danser. Mener jeg leste et sted at hun hadde bakgrunn som danser også.


#46

amylin sa for siden:

Og jeg vurderer litt samme plan som dere. Litt lyst å få med meg Shikoswe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.