Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beskjære frukttrær, vår eller høst?

#1

Carrera sa for siden:

Vi har et plommetre som jeg må ta endel greiner på. Henger langt nede, og er i veien ved gressklipping, pluss at snøen garantert vil ta de til vinteren.

Treet er relativt ungt. Litt usikker på antall år, tror det er 6 år siden jeg satte det ned som en liten kvist i hagen. Første året i år med en god mengde frukt på det.

Men når skal/bør jeg pynte litt på dette her? På våren, før blomstring, eller på høsten etter frukta er moden?



#3

Millen sa for siden:

Jeg fikk opp fra Hageland eller Plantasjen på insta eller face at nå kan du beskjære epletre. Vi har ikke trær s p leste ikke nøye,Mulig det gjelder plommer og? : vetikke:


#4

Charlie sa for siden:

Ifht andre trær er det ihvertfall fordel at treet er i hvilefase, og ikke vekstfase?


#5

Carrera sa for siden:

Og når er det?

Mitt grådige (?) hode rører ikke treet etter blomstring og frem til etter innhøsting. En ting er at jeg vil ha frukta, og noe annet er at jeg tenker at det er mer sårbart å røre det i produksjonstiden...


#6

Carrera sa for siden:

Hvis det stemmer så velger jeg å ta en runder nå til høsten... Sett nå i sommer at de laveste grenene uansett vil gå fyken i vinter om det blir endel snø. Og jeg tenker at det er bedre å kutte grener kontrollert enn at snø og vær skal ødelegge treet.


#7

Charlie sa for siden:

Fikk beskjed om selv at det var ok når treet felte bladene, men vet ikke sikkert. Noe med at når trær gjør seg klare for vinter, trekker sevja ned i røttene og denslags :knegg:


#8

Carrera sa for siden:

Ah, ok. Da er kanskje høsten det beste. Noe jeg jo tenker i meg selv, men må innrømme at kunnskapen er heller laber på dette området :P

Skal ta en tur innom Plantasjen en dag og forhøre meg. Rører ikke treet før plommene er i hus åkke som.


#9

frukt sa for siden:

Jeg har alltid beskåret om høsten når bladene har falt av. :ja:



#11

sindrome sa for siden:

I følge det jeg har lært så skal plommetre beskjed i JAS-månedene fordi de er blødere og da skal de ikke beskjæres før juli. Hvis du vil at treet skal vokse mye neste år bør du vente til september, men hvis du vil at det ikke skal vokse så mye så kan du gjøre det i juli.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.